Bir Küçük Doğum Günü Meselesi

Kusura bakmayın ama çok haksizsiniz. Adamcağız işinden izin alıp erken çıkmış, pastasını almış hediyesini almış. Bu akşam yemek yapma dışarda yiyelim demiş. Sonra da sizin arzu ettiğiniz bir yer varsa oraya götürmek istemiş. Karşılığında verdiğiniz tepki insanda bir gram heves bırakmaz. Nerde yiyelim deyince bile kendimi inanilmaz değersiz hissettim demissiniz, plan yapmadi diye. Adamcağız olan yapmış iste, sizi dilediginiz bir yere götürmek de bir plan değil mi?

Bence daha fazla uzatmadan gönlünü alın eşinizin.

Yok hayır sizin açınızdan bakınca bu şekilde yaklaşmak da doğru değil çünkü bir yer söyleyip giderseniz de mutsuz olacaksınız. Ben sizin yerinizde olsam “sen seç kocacım bana sürpriz olsun” derdim mesela. Beklentilerinizi açık açık ifade etmeyi öğrenmeniz lazım. Ve ifade ettiğiniz zaman bile %100 karşılanamayabileceğini kabullenmelisiniz.

İşte o an inanın bu aklına gelmiyor ki insanın yani çok mantıklı olabilirmiş. Ki ben benim yerime seçmiş olmanı isterdim deyince bir tipler bir alınganlık e sordun söyledim dedim. Söylemsem de tartışacaktık sende bir hal var diye, söyleyince de tartıştık.
Yapıcı yorumlar ve yine sizin yorumunuza da teşekkür ederim. Yazmanın iyi yönü bu sanırım insan bir dışardan bakıyor yaşadıklarına.

Burada ne siz özür dileyin ne de ondan bekleyin bence. Eşinizi karşınıza alın ve “hayatım biraz konuşalım, bize küs gibi durmak yakışmıyor. Benim tavrım hatalı olsa da senden daha planlı bir kutlama beklemiştim. Ya da önceden bana söyleseydin organizasyonu tamamen ben yapardım ama sanırım ilk doğum günümde özel hissetmek ve sürpriz istedim. Zamanla birbirimizi tanıyacağız böyle şeyler olması normal. Ama önemli olan kırıcı olmadan konuşup anlaşabilmez. Karaktere, kişiliğe hakaret etmeden tartışabilmek. Evliyiz ve yapıcı olmak zorundayız.” Tarzında konuşun. Burayı uzun zamandır okuyorum inanın hayatında eşinden güzel bir söz duymayan, değil dg pastası almak gününü bilmeyen erkeklerle evli insanlar olduğu gibi jestlerle pahalı hediyelerle değerli hissettirilen insanlar da var. İkisi de bir standart değil.

Nasıl bir hayat yaşayacağınız sizin yönlendirmenize bağlı. Siz kendinizi düzgünce ifade ederseniz karşınızdaki da aklı başında biriyse sizi anlar. Beklentide olmak, belli stamdartların olması güzel ve olması gereken bir şey. Ama standartlarınızı akıllıca gösterin.

Bence derine inmeli.
Değer görmeden mi büyüdünüz, ailenizle ilişkileriniz nasıldı?
Yaşadığınız şeyler çok uç değil, beklentilerinizi çok yüksek tutmayın bence, ilk evlendiğim zamanlar benim de böyle beklentilerim oluyordu, sonra hayat başka şekillere evriliyor, eşinizi tanıyorsanız yapabileceklerinin düşünebileceklerinin derecesinin bu kadar olabileceğini bilir ona göre beklenti içine girersiniz. Yapılması gerekenlerin çoğunu da yapmış aslında ama sizin beklentinizin maddiyat değil var olmanızın ve onda ki değerinizi duygusal şeylerle hissetmek istiyorsunuz, bir not olur vs. Ama önce siz kendinize değer verin ve yetinin bazı şeylerle.
İki tarafta kırılmış, oturup konuşun , gerekirse siz adım atın onun yanlışlarını da sizin yanlışlarınızı da konuşup kapatın mevzuyu bence.

Erkekler düzdür kadınlar gibi teferruatlı düşünmesini beklerseniz üzülürsünüz.Ha yok mudur düşünceli erkek derseniz ender de olsa vardır ☺Fazla abartmışsınız daha çok yeni evlisiniz uzatmayın alttan alın bana kalırsa

Ben bu durumu yaşamış olsam eşime ve ailesine açıklama yapar üzgün olduğumu yanlış anlaşıldığımı söyler
Konuyu kapatırdim çünkü bir daha ki özel günleriniz için eşiniz ve ailesi gerim gerrim gerilecek,yapılan hiçbir şey gönülden gelerek yapılmayacak

Bunlari sadece çocukların doğum günlerini önemseyen biri olarak yazıyorum

Aklınızdan geçenleri kelimelere dökmeden önce derin bir nefes alın ve kendinize 10 saniye verin. Çok basit çok dalga geçilen bir yöntemdir ama işe yarar çoğu zaman. O on saniyede kendinizi nasıl daha doğru ifade edeceğinizi düşünün. Yeni evlisiniz daha, birbirinizi yeterince tanımıyor neye nasıl tepki vereceğinizi kestiremiyor olabilirsiniz. Ama bu kadar basit sebeplerden bu kadar uzun süreli dargınlıklar evliliğinizi yıpratır.

Ne olurdu kadınlarda biraz düz olsa
Vala kendimi bazen anlamıyorum

Kendi ellerinizle kendi özel gününüzü mahvetmişsiniz. Kime neyi soruyorsunuz?
Kusura bakmayın, ben de önemserim, severim doğum günü olaylarını, fakat sizinki fazla abartılı beklenti ve yine kusura bakmayın ama biraz terbiyesizce buldum.
Yaş alıyoruz ve her sene olan birşey, bu kadar ne var yaa, hayatı böyle zorlaştırmak neden? Sanki dünyada teksiniz.
Adam hediye almış, pasta almış, yemeğe götürmek istemiş ama piremseslik damarı var bir kere ne edeceksin?
Hele kayın aileye karşı olan tutum, fecaat..

Ay yok artık.......
Mutlu yıllar

Çok haklısınız. Biliyorum pişman olacağımı ama hissediyorum. ben değersiz hissettirecek diye o da ben mutlu olmayacağım diye korkuyor ve sonunda da öyle oluyor gerçekten.

En azindan hatanın farkindasin. Biraz daha büyüyüp, olgunlaşip, kendini toplarsin. Değersiz hissetmek falan bunlar böyle bi doğum günüyle mi oluyor gercekten. Size biraz özgüven lazim. Kendinizde ki özgüven eksikliğinden bu düşüncelere giriyorsunuz. Bu konuda destek alın, kitaplar okuyun.

Bunu bende yazmışım değil mi? Ama bir şekilde yaşandı oldu böyle şeyler olay sonucuna bakarsak sizler ne yaparsınız?. Söylenen sözlere rağmen alttan almalı mıyım?

Tartışma çıkaran , kavgayı başlatan sizsiniz. Alttan alınacak bir durum kalmamış ki. Özür dilemelisiniz , ancak özür dilemek tek başına yeterli değil. Davranışlarınızı da gözden geçirmelisiniz.

Sonrasında en ufak bir olayda yeniden esip gürleyecekseniz , özür dilemeniz formaliteden öteye geçmez.

Geçen doğum günümde anlamıştır diye düşünmüştüm. Ama arkadaşların dediği gibi erkeklerin böyle olduğunu da kabul etmem gerekiyor sanırım.

Adam gayet ilgili davranmış. Halen adamda sorun varmış gibi "erkeklerin böyle olduğunu da kabul etmem gerekiyor sanırım." yazmışsınız.

Evlilik öncesi de sürpriz plan yapmayan adama nikahla beraber sihirli değnek değmeyecek her erkek süprizden anlamıyor sonradan edilen kavgalar atılan tripler hepsi kendinizi üzmekten başka bişey değil pasta alması yemek fikride güzel kendinizi eşiniz tarafından değerli hissetmek için süprizlere ihtiyaç duymayın

Eşin pastasını ve çiçegini almış yahu daha ne ?
Havai fişek mi attırsa daha mı özel hissederdiniz ?
Hele eşinizi geçtim eşinin ailesine triplenmen daha içler acısı.
Ben pastamı kendim alıyorum.. vayy ki vayy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…