- 31 Ağustos 2021
- 1.085
- 2.381
- 63
- Konu Sahibi Probisinkokusu
-
Sorguladım vardığım sonucunda yazdım kendi elimle mahvettim ama söylenen sözleri sinire sayıp gönül mü almalı yoksa yeni sözlere davetiye mi olur bilemiyorum.Özel günler önemli mi bu kadar doğum günü evlilik yıl dönümü gibi bn tek günün özel olmasını istemem
Biraz ergen gibi davranmışsın düşünmüş pasta almış.
Hediyeyi sana sorması da normal eşitsin ne istiyorsan o olsun istiyor
Bnce kendinizi bi sorgulayın
Yok eşimin söylediği şeylerden ailesi ile olumsuz bir diyaloğum yok zaten onlara da hak verdim. Herkese hak verdimEşin konusunda haksızsın, özür dilemelisin. Eşinin ailesinin söylediği şeylerden bahsediyorsan, doğum gününü kutlamışlar, hediyelerini vermişler ve hastasın rahatsız etmeyelim diye gelmedik demişler. hangi sözlerden bahsediyorsun anlayamadım ki?
Kutlamışlar sen hastayım diyince rahatsız etmemişler pandemiden belki çekindiler gelmeyeSorguladım vardığım sonucunda yazdım kendi elimle mahvettim ama söylenen sözleri sinire sayıp gönül mü almalı yoksa yeni sözlere davetiye mi olur bilemiyorum.
net olun açıkca konuşun ben özel günleri önemsiyorum süprizlerden hoşlanıyorum deyin. böylece siz ondan ne kadarını bekleyeceğinizi oda ne yapması gerektiğini bilir. herkesin bugünlere bakışı farklı sizi anlamamış olabilir bekarken ki doğum günlerinizde ayrı olduğunuz için ona yeterli gelen size yetmeyebilir. bunlar çok normal ve insani duygular. özür dilemeniz gerekiyorsa dileyin hayat çok kısaBende aynı şeyleri düşünüyorum. Sadece geri dönüş yolu arıyorum. Kutlamanız için teşekkürler
Ahhh bende piremses olsam bir
Geçen doğum günümde anlamıştır diye düşünmüştüm. Ama arkadaşların dediği gibi erkeklerin böyle olduğunu da kabul etmem gerekiyor sanırım.net olun açıkca konuşun ben özel günleri önemsiyorum süprizlerden hoşlanıyorum deyin. böylece siz ondan ne kadarını bekleyeceğinizi oda ne yapması gerektiğini bilir. herkesin bugünlere bakışı farklı sizi anlamamış olabilir bekarken ki doğum günlerinizde ayrı olduğunuz için ona yeterli gelen size yetmeyebilir. bunlar çok normal ve insani duygular. özür dilemeniz gerekiyorsa dileyin hayat çok kısa
Teşekkür ediyorum mesajınız için.İnsanları olduğu gibi kabul edin. Her zaman her şey planlı düzenli olamaz zaten. Ben severim organizasyonu düşünürüm de ama bu sene eşimin doğum gününde bir pasta kestik çünkü zamanım yoktu. Fırsat olmadı yemeğe filan çıkamadık. Eğer bu yüzden ona değer vermediğimi düşünse üzülürdüm.
Eşiniz hiç bir şey yapmamış olsaydı evet haklıydınız ama bu durumda siz de biraz hatalısınız bence. Sizin beğendiğiniz gibi olsun istemiş. Bazı insanlar da sürpriz olsun isterler sonra da bana bunu mu layık gördün diye problem ederler mesela. Bu tarz biri de olabilirsiniz. Bu yüzden eşim de bana hep sorar çünkü önemli olan senin hoşuna gitmesi der. Evet düşünmesi güzel olur ama düşünmüyorsa zorlamanız tartışma çıkarmanız manasız. Ne oldu şimdi? bir haftanız zehir oldu. Deseydiniz ki şuraya gidelim yemek yiyelim ne olurdu. Bir kaç gün sonra mesela “hayatım çok teşekkür ederim yaptığın jeste ama bir sonraki sene bana sürpriz yapman beni çok mutlu eder”deseydiniz hiç bunlar olmazdı.
Kv kp ise hediyenizi almış sizi çağırmış siz istememişsiniz buna neden gönül koydunuz hiç anlamadım. Genelde dg sahibi eve çağrılır ya da dg sahibi herkesi çağırır. Pasta alıp sürpriz yapan da oluyor ama o zamanda belki hazır değilim, müsait değilim çatkapı geldiler olacaktı. En doğrusunu yapmışlar yine olmamış.
Bu şekilde tuhaf bir görüntü sergiliyorsunuz, memnuniyetsiz bir insan gibi. Dolayısıyla bir süre sonra gerçekten kimse kılını kıpırdatmaz. Standartlarınızı düşürmeyin ama daha olgun ve düzgün davranın.
İstediğini söyleyen istemediğini işitir.Evliliğimizin geneli ile alakalı benim kişiliğim ile alakalı. Doğum gününde insanım duymak istemeyeceği şeyler diyeyim.
Aslında kendi ailemde bu kutlamalar pek aranmaz ama eşimin ailesi kalabalık yetişkin çocuk herkesinki kutlanır. Ben yeni evli sayılırım herkesinkini bilemem elbette ama herkesinkinden bir şekilde haberdar edildik. Kv kp bir evlilik dönümü kutlaması vardı günlerce konuşuldu. Onlarıda ben eşim ve kardeşleri hazırladı. Ondan onlardan beklentiye girdim dediğim gibi yoksa eşim kutlasa yeter tabiki.Değer görememekten mi korkma, benimle ilgilenilsin isteği mi bilmiyorum ama herkes için yorucu.
Değer görmemekle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız gidin bence de psikoloğa.
Eş ailesine kadar beklentiye girmeyi çok fazla.
Özel günlerin hatırlanması tatlı bir nüans, gönül hoşluğu ama abartmamak lazım, hiç birimiz doğduğunda dünya falan kurtulmadı, o kadar da özel değil yani... Eşinizden net şekilde özür dileyin, gönlünü alın, karda kışta almış pastasını gelmiş, hatırlamış, değer vermiş karşılığı kavga olmamalıydı. Bu şekilde davranırsanız bir daha kılını kıpırdatmaz, yapsam ne olacak nasılsa beğenmiyor, kavga ediyoruz diye düşünebilir. Kavga esnasında ettiği sözleri canınızı yakmak için söylemiştir muhtemelen çünkü sizde onun canını yakmışsınız.Günaydınlar hanımlar. Şimdi anlatacağım konu ile ilgili fikirlerinizi çok merak ediyorum. Geçen hafta benim doğum günümdü. Bende evli olarak ilk doğum günüm olduğu için biraz beklentimi yükseltmiştim. Çünkü her doğum günümde evlene dek eşimle başka şehirlerdeydik. Doğum günümde çok kar yağdığı için okullar tatil oldu bende evdeydim. Eşimde işten erken çıkmış pastasını hediyesini almış sade bir iyiki doğdun ile doğum günümü kutladı. Ben hiç bozuntuya vermedim. Sarıldım teşekkür ettim. Sonrasında akşama yemek yapma dışarıya çıkalım dedi. Tamam nereye gidiyoruz dedim. Nereye gidelim dedi. O an inanılmaz değersiz hissettim kendimi bir plan bile yapmamış oturup düşünmemiş diye. Benimde hemen yüzüme yansır zaten anladı tabi. Ne olduğunu sordu bende anlattım. Daha özel hissetmek isterdim benim yerime düşünmüş olmanı isterdim dedim. Sonra tarıstık. Havanın nasıl olacağını kestiremedim sana pastayı verirken kusura bakma dedim kafamdaki bu değildi dedim(maalesef tartışma öncesi ben buraları hiç hatırlamadım)canının istediği bir yer vardır belki diye düşündüm dedi. Neyse sonradan üzüldüm tabi. Kendimi de haksız buldum. Ama tartışırken ettiği konudan bağımsız sözler beni çok üzdü. Bende ben senin kişiliğine birleyen demiyorum bu konu özelinde konuşuyorum ama sen sürekli benim kişiliğime konudan alakasız şeyler söylüyorsun dedim. Sonra doğum günümde gece 11 e kadar eve gelmedi öyle tek başıma evde bıraktı. Bende gururuma yediremedim. Geri adım atamadım. Onu da çok özledim. Ama aynı sözleri söyleme cesaretini vermek istemediğimden bir haftadır aramız böyle.
Dün gece Kandil sebebiyle ailesine gittik. Her doğum gününü bize haber veren hediyeler pastalar havada uçuşan insanlar bir telefonla kutlayıp hava kötü dediler. Halbuki eşimi arasalar arabamız var gider alır 15 dakikalık mesafe. Ona da biraz bozulmuştum. Dün gece hediyelerimi verdiler. Seni çağırdık hasta idin gelemem demiştin(eşimle aramız limoni iken gitmek istemedim) dediler. Bende siz gelseydiniz dedim. Hastasın rahatsız etmeyelim dediler. Onlarada hak verdim.
Ben değer görmemekten korkuyorum ve bu panikle her şeyi mahvediyorum sanırımBöyle zamanlarda kafamda bunu sana nasıl yaparlar diye bir ses yankılanıyor hooop savunmaya geçiyorum( yok ya ben bir psikoloğa gideyim) Velhasıl ben bir halt yedim. Özel günümü de kendi elimle mahvettim. Ama toparlama cesaretini gösteremiyorum en azından bir özür bir öyle söylememeliydim’ i bekliyorum. Siz olsanız napardınız?
Not: Bir önceki doğum günümde de alacağı hediyeyi bana sormuştu. O zamanda böyle bir güzel tartıştık. Az ders al dimi anla işte böyle yapma bir daha da beni de vicdan azabına sürükleme
evet bir eğitimci olarak davranışlarınız bunlar olmamalı. ergen gibisiniz burda bu cümleden bile trip atmaya çalışıyorsunuz. kendi elinizle mahvetmişsiniz doğum gününü, saçma sapan seylerle hem de. Böyle devam ederseniz adamı soğutursunuz. Çok zor ve yorucu bir insansınız burdan belli. Ben tahammül etmezdim size şahsen, adam evlenmiş bile. kendinizin farkındaysanız bir psikolojik destek alın, kimse sizi böyle hayatının sonuna kadar çekmezHiç alakası yok öğretmensiniz ama ergence tavırlar yazmışsınız. Öğretmenlik ile tavrımı kıyaslamışsınız. Evde bulunma durumumu değil.
erkekler oyle degil ya, turlu turlu insan var. kocanizi siz sectiniz, belli bir seyler yasayip evlendiniz, daha sonra adamin tarzini degistirmek yerine olana adapte olmak ya da ortada bulusmak lazim bence. hicbir sey almasa, dusunmese, size teklif sunmasa aksini soylerdim. ama “butun erkekler boyle” onermesini dogru bulmuyorum.Geçen doğum günümde anlamıştır diye düşünmüştüm. Ama arkadaşların dediği gibi erkeklerin böyle olduğunu da kabul etmem gerekiyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?