Bir küçük çocuk meselesi

Aslinda uzun uzu yazabilirim bu konuya. Ben de be zer bir ikilem içindeyim bir oğlum var ancak babamin ailesinden bahsesecegimonce . Babamlar 5 kardeş babaannemle dedem daha ölmeden miras kavgasına tutuştular . Şu anda gelinen nokta babam halamı dolandırmaya kalktığı icin halam babamı mahkemeye verdi. Diğer kardeşlerden de birbiriyle konuşmayanlar var. Rahmetliler bu umutlarla 5 çocuğu yapmamışlardır herhalde. onlar uçörnek belki ama birbirlerine hayat boyu yoldaş olamıyor her kardeş bunu unutmayın. Sadece siz bir daha anne baba olmak istiyorsanız yapin
Haklısınız öyle kardeşler de var, hayatta herşeyin hayırlısı diye dua etmeli..

Ablamın tek çocuğu var gayet memnun benim üç çocuğum var 9/7-1.5 yaşlarında ben de çok memnumum halimden ,tercih meselesi ama yeğenimin tek hayali hep bizde olmak çünkü tek çok sıkılıyor hep de sıkıldı ,ablam bu aralar hasta annem ve kardeşleri hep yanında yeğenimle biz ilgileniyoruz durum bu.

Yani kimisi çok çocuk sever kimisi tek ama lütfen çocukları tapılacak putlar haline getirmeyin ,hiç biri prens prenses değil, sıradan yolda yürürken kimsenin umrunda olmayan küçük insanlar o kadar,koleje ya da 466798 kursa gitmek zorunda değiller anne babanın görevi iyi insan vicdanlı insan yetiştirmektir abartmayalım lütfen ,koleje gönderemem diye çok istedikleri halde insanlar çocuk doğurmuyor ve bir ben gülüyorum herhalde buna ,yüz sene sonra kimse sizi de çocuğunuzu da hatırlamayacak bırakın koleji:) Allah herkese hayırlı evlat versin
Tabikii çocukkara tapılmamalı , abartmamalı yani bu kadar da orası öyle ama bu düşüncenize göre hiçbirşeyi çok düşünmeyelim zira evrende birçok gezegen var ve dünya bu galakside nokta şeklinde gözüküyor. Her anne için kendi çocuğu özel ve güzeldir, kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş misali..Her anne baba çocuğunu imkanı varsa en iyi şekilde yetiştirmek ister, bu doğal bir içgüdü bence... ama kolej konusunda buradaki yorumlardan sonra o kadar da takıntılı değilim, iyi bir devlet okulu ve iyi bir ilköğretmen önemli, gerisi boş, çocuğun içinde olduktan sonra her şekilde yükselir, burs vs alır. Haksız mıyım ?

Araları 30 ar ay olan 3 çocuk annesiyim . Oğlum 9 yaşında kızım 6.5 ve küçügum 4 .
Kesinlikle kardeş olmalı. Bir çocuğa verilebilecek en güzel hediye bence kardeş.
Avrupada yaşıyoruz. Maddi ve manevi olarak rahatız.
Eşim çocuklar konusunda çok yardımcı.
Siz maddi yönünden ziyade manevi olarak yetebileceginizi düşünüyorsanız kesinlikle çocuğunuzun kardeş hakkını elinden almayın.
Ben hayatımı çocuklarımla birlikte komple değiştirdim ve bundan çok mutluyum .
Okuldan ziyade aktivite olarak
Oğlum haftada 2 gün tenise 2 gün havuza gidiyor.
Kızlarım havuza ve jimnastiğe gidiyor.
Sürekli bir koşturmaca içindeyim.
Derslerinden tutunda aktivitelerine kadar herseyleriyle birebir ilgileniyorum .
Yogurtlarindan reçellerine kadar herşeyi evde doğal yapmaya çalışıyorum.
Ayda 1 2 kez arkadaşlarımla ancak çıkıyorum
Hayatımin kalani esim ve cocuklarim.
Bu cocuk isi bir gönül işi.. yaparım demekle yapılmıyor
Çok büyük fedakarlık istiyor .
Birinci çocuk çok bir şey değiştirmiyor insanın hayatında ama iki ve üçle köklü bir değişim gerekiyor.
Avrupa’da yaşadığınız için çok şanslısınız sakın dönmeyin Türkiye’ye zira tünelin ucu farklı bir yere çıkıyor :KK48: Biraz da bu güvensizlik ortamında bir kardeşi mi olsa acaba diyorum ya işte, kızıma destek olacak , canından kanından birisi, kardeşi...

Eve 10.000e yakın para giriyor. Evimiz kira değil. Ayrıca kirasını aldıgım bır evım daha var. 6aylık oldu oglum ve ıkızlere hamıleyım. Hemde double korunurken:işsiz:
Yani bazen geleceği varsa kımseye sormadan gelıyor bebek. Korunma falan da yalan oluyor. Bende oglumla kardesının arası en az ıkı yas olsun dıyordum. Hatta 2yasını bıtırınce korunmayı bıraksam ıste kardesı dogana kadar 3.5-4 yaş olur araları dıyordum. Sımdı 14ay falan olacak araları. Bu konulara kul kurar kader guler dıyorum.
Bakıcı adaylarını degerlendırdık mecburen. 1ay sonra ıse baslayacak. Oglum cok hareketlendı, ıkızler benı cok zorluyor bulantılarım had safada ogluma yetısemıyorum. Sızın sımdı bıle bebegınız olsa yıne rahatsınız. Sızı ıyı anlıyorum. Endısenız yersız degıl:sus:
Hu huuuuuh , hem de ikiz hea ? Beni bu kısım da endişelendiriyor zira annem tek yumurta ikizi ve kayınvalidemin de ikiz çift yumurta kardeşleri var..:KK17:Allah kolaylık versin diyorum...:halay:ikizlerin cinsiyet belli mi , tek mi çift yumurta mı ?

Ben dogumdan sonra cerazette ye basladım. Emzırırkende kullanılabılıyor dıye. Ve cok korktugum ıcın extradan prezervatifte kullanıyorduk. Hapa hıc fire vermeden kullandım. Hatta saat kurmustum telefona caldıgı gıbı ıcıyordum. Adetımın 14.gününün aksamı tek bır ılıskı oldu ve prezervatıf hafıf yırtılmıs. Lanet olsun o durexin extra incesine:KK53: fakat hapıda kullanıyorum yanı.adet gunum gelıyor ama belırtı yok. Hep gogus agrım olurdu belım kasıklarım agrırdı yok. Icıme bı kurt dustu dr gıttık ve hamıleyım.nasıl oldu bende bılmıyorum. 5sene boyunca oglum dunyaya gelsın dıye yapmadıgımız sey kalmamıstı 5sene sonra zar zor olmustu. Sımdı hem emzırırken hemde double korunurken hamıle kalmak hatta ıkızlere hamıle kalmak hala sasırtıcı benım ıcın. Yanı kısaca süt falan korumuyor arkadas. :lülülü::KK66:
Çok mucizevi bir durum olmuş gerçekten...Ama kondomun yırtılmasının da 14.güne denk gelmesi.. :-) Sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız İnşallah yavrularınızı...Çekirdek aileden geniş aileye ne güzel:halay:

Hu huuuuuh , hem de ikiz hea ? Beni bu kısım da endişelendiriyor zira annem tek yumurta ikizi ve kayınvalidemin de ikiz çift yumurta kardeşleri var..:KK17:Allah kolaylık versin diyorum...:halay:ikizlerin cinsiyet belli mi , tek mi çift yumurta mı ?
Evet canım ikizler geliyor. 11.haftadayız daha cinsiyetleri belli değil. Çift yumurta ikizleri :KK70: :KK53: :KK50:bende çok tırsıyorum valla ay sonu bakıcımız işe başlayacak çünkü bebe olmuş 10kilo.onu kaldırmak çok zor oluyor. Karnım baya çıkmaya başladı. Çok kucağıma alıp gezdiremiyorum. Malum ikizlerde kilo alımı bile çok hızlı oluyor ve karnında 3.ay cıvarı cıkmaya baslıyor. Bebeyı nereme sıkıstırayım yan taraflarım bıle kılo aldı:KK53: aman senın kaynana ıkımız. Ben bırınden ancak kurtuldum ıkıncısı olsa sanırım bizim iş boşanmaya giderdi:KK70:

Çok mucizevi bir durum olmuş gerçekten...Ama kondomun yırtılmasının da 14.güne denk gelmesi.. :-) Sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız İnşallah yavrularınızı...Çekirdek aileden geniş aileye ne güzel:halay:
Daha önceki ilişkiden kalmış olmama imkan yok çünkü:KK16::KK53:

Ya hiçmi pozitif tarafi yok 2inci çoçugun? :KK48:

Su siralar bizde düsünüyoruz 2inciyi fakat her gün fikir degistiriyorum. Bizdeki sorun maddiyat degil fakat maneviyat. Bir diyorum "nasil ilgimi sevgimi 2 çoçuk arasinda paylasirim, yazik degilmi kizima?" Bir diyorum "Yok yok, bir kardese ihtiyaci var, hiç degilse birbirleri ile oynarlar, rahatlarim"

Hele o pazar günü örnegin, mahv edici. Kizimda, eger kardesi olursa, o kardes oldugu zamanda 4-5 yasinda olacak. Tam okul sonrasi aktivite zamani.

Neye ihtiyacim oldugunuda bilmiyorum. Birinin gaz vermesinemi? Yada birinin "manyakmisin, ne 2incisi" demesinemi? Bu konuda kafam fazlasi ile karisik.

Bende bir tane daha..
Oğlum 3,5 olacak. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar kararsız olmamıştım..

Arkadaşlar gaz veriyor. Eşim boşver diyor. Gönlüm yap diyor. Enerjim hayat iyi böyle diyor.. :işsiz:
Sanki bu kadar fikrin arasında ben ayrı bir yerdeyim..

Bende bir tane daha..
Oğlum 3,5 olacak. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar kararsız olmamıştım..

Arkadaşlar gaz veriyor. Eşim boşver diyor. Gönlüm yap diyor. Enerjim hayat iyi böyle diyor.. :işsiz:
Sanki bu kadar fikrin arasında ben ayrı bir yerdeyim..
Allah hıc ummadıgın zaman verıyor kızlar boşuna planlamayın :KK53: :KK70:

Evet canım ikizler geliyor. 11.haftadayız daha cinsiyetleri belli değil. Çift yumurta ikizleri :KK70: :KK53: :KK50:bende çok tırsıyorum valla ay sonu bakıcımız işe başlayacak çünkü bebe olmuş 10kilo.onu kaldırmak çok zor oluyor. Karnım baya çıkmaya başladı. Çok kucağıma alıp gezdiremiyorum. Malum ikizlerde kilo alımı bile çok hızlı oluyor ve karnında 3.ay cıvarı cıkmaya baslıyor. Bebeyı nereme sıkıstırayım yan taraflarım bıle kılo aldı:KK53: aman senın kaynana ıkımız. Ben bırınden ancak kurtuldum ıkıncısı olsa sanırım bizim iş boşanmaya giderdi:KK70:
Cinsiyetleri 1 haftaya belli olur , ben kızıma hamileyken 12.haftada belli olmuştu cinsiyeti, inşallah en azından ikizlerin biri kız bebektir. Hep diyorum ve diyeceğim, bir annenin mutlaka bir kızı olmalı, kızım şimdiden bile bana o kadar yardımcı ki ve çok bıcırık , tatlı dilli oluyorlar, az önce oyun hamuru oynuyoruz , bana bakıyordu uzun uzun , niye baktın dedim , güzelliğine bakıyorum dedi :KK57::KK48:

Cinsiyetleri 1 haftaya belli olur , ben kızıma hamileyken 12.haftada belli olmuştu cinsiyeti, inşallah en azından ikizlerin biri kız bebektir. Hep diyorum ve diyeceğim, bir annenin mutlaka bir kızı olmalı, kızım şimdiden bile bana o kadar yardımcı ki ve çok bıcırık , tatlı dilli oluyorlar, az önce oyun hamuru oynuyoruz , bana bakıyordu uzun uzun , niye baktın dedim , güzelliğine bakıyorum dedi :KK57::KK48:
Ben şok ben ölü :KK53: yani bana kızım öyle dese mutluluktan ölürüm:KK70:doktor 3haftaya kesın bellı olur dedı

Hadi bakalım inşallah tez zamanda olur öyle karambole gelir :KK53: :KK70:

Allah bizim için hayırlı olacaksa, hayırlı zamanda versin inşallah.. :KK48:
Tahammülsüz, sinirli bir anne olmak istemiyorum.

Şimdi oğlumun eskilerini falan gördükçe veya dışarı çıkacakken işimin ne kadar kolaylaştığını falan farkedip aman boşveer iki çocuk iki kat iş moduna giriyorum.
Hele 3 yıl öncesinin masrafı ile şimdi ki kat kat fazla. Ben çalışamam ve tek maaşla olmaz bu iş..

Ooo bu güzellemeleri oğlum da yapar. Sadece kıza özgü değil ki. "Çok tatlısın anne" der durup durup. Yüzyüze gelince hemen öper..
Mutfakta da yardımcı. Muz dilimler, kek yaparken yardım eder, sofra kurar. Daha ne isterim..

Boğuşma, tepişme işinde babaya paslarım ama ona pek gelemiyorum.. :KK45:

Allah bizim için hayırlı olacaksa, hayırlı zamanda versin inşallah.. :KK48:
Tahammülsüz, sinirli bir anne olmak istemiyorum.

Şimdi oğlumun eskilerini falan gördükçe veya dışarı çıkacakken işimin ne kadar kolaylaştığını falan farkedip aman boşveer iki çocuk iki kat iş moduna giriyorum.
Hele 3 yıl öncesinin masrafı ile şimdi ki kat kat fazla. Ben çalışamam ve tek maaşla olmaz bu iş..
Evet resmen her cocuk bebek ıcın kafadan 1000lira dıceksın bu devırde. Altı yok üstü var yani garanti 1000tl gidiyor maması doktoru bezi vs:eek:

Merhabalar , uzatmadan çok dert olmayan ama beni ve eşimi çok düşündüren bir konuyu size danışmak istiyorum .

Bir tane kızım var şu an , 3 yaşına girmesine az bir zaman kaldı ve eşimle kardeşi olması konusunda çok kararsızız. Dün gece kızım uyuduktan sonra bu konuyu derinlemesine konuştuk, eksi ve artılarıyla ama %50 evet %50 hayır durumundayız. Bu mor ayakkabı mı sarı olan mı gibi bir seçim olmadığı için farklı fikirler süzgecinde bir karar vermek istiyorum. Çünkü kardeşi olursa en fazla 4 yaş olsun istiyoruz arası. Olursa bir sene sonra olsun fikrindeyiz bu yüzden.Öncelikle maddi bakımdan eşim 8 bin tl ye yakın para kazanıyor, ben de üniversite mezunuyum ama kızımı kendim büyütmeyi seçtiğim için çalışmadım , ama sigortam yatıyor ve bir evim var , kirasını alıyorum , kendi evimizin kirasını ben karşılıyorum.Maddi olarak bu durumdayız. Maddi durumu yeterli olmayan insanlar çocuk konusunda hiç düşünmezler genelde bilirsiniz(geleceklerini düşünmeden çocuk yapanlar) 4-5-7 çocuk yaparlar çünkü zaten cahil ve bilinçsiz bazıları(korunma yöntemi ve zihniyet bakımından) ve çocuklarına gelecek sağlamak , iyi bir eğitim vermek anlamında çabalamadıkları için böyle kaygıları yoktur(bilinçli olanlar,kendini eğitip,geliştiren kesim hariç).Zengin insanlar da bakıcılarla büyüttükleri ve olanaklar bakımından bir endişeleri olmadığı için 3 de yaparlar 1 de keyiflerine göre ama bizim gibi orta gelirli aileler de ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olduğu için çok ince düşünürler.

-Eğer kardeşi olursa kızımıza kötülük mü yapmış oluruz maddi olarak imkanları ikiye bölünecek ama zaten çok zengin değiliz kızımız Robert Koleji’ne gidemeyecek ama devlet okuluna da vermek istemiyoruz , malum şu anki eğitim sistemi ne halde.
- Eğer kardeşi olmazsa ve biz bu dünyadan göçtüğümüzde manevi bir destekci olmayacak , Türkiye’de özellikle bir kız çocuğunun , gerektiğinde kapıyı çarpıp çıkabildiği ve canı gibi bir varlık, kardeşi olmalı mı ?
- Tek çocuk olursa kardeş duygusunu tadamayacak , kardeşi olanlar ancak bu söylediğim şeyi anlayabilir.
- ileride kardeş yapmadığımız için pişman olur muyuz ve kızımız da bize sitemde bulunur mu , bir kardeşim olsaydı da varsın ... kolejine gitmeseydim gibi.
- kızım şu an bütün temel becerilerini yapabiliyor, tuvaletini , yemek yemeyi vs . Artık tam bir özgür birey. Herşeye sıfırdan başlamak biraz zor geliyor kardeşi olursa da ama bir bebek daha fikri heyecanlandırmıyor da değil, emzirmeyi bile özledim ( 1,5-2 sene emzirenler beni anlar )
- Kardeşi olursa ilgimiz de ikiye bölünecek , acaba bu tempoyu kaldırabilecek miyiz .

Tek çocuk olanlardan özellikle yorum bekliyorum, kardeşi olmalarını isterler miydi ? Yoksa eksikliğini hiç hissetmediler mi ?

2 çocuğu olup da yaş farkları 3-4 olanlardan da yorum bekliyorum özellikle, kıskançlık durumları oldu mu , bu yaş farkı iyi mi kötü mü ?

Son olarak eşimle aynı yaştayız , 32 yaşındayız.

Biraz uzun oldu, okuyanlara en içten teşekkürler. :KK37:
Ben tek çocuğum ve bu durum hep beni üzmüştür hala da öyle yani küçüklüğümden beri hep kardeşim olsun istedim ama annemin sağlık sorunları nedeni ile olmadı. Bunu avantaj olarak görenlere anlam veremiyorum yani düşünsenize Allah korusun ama ailemin başına birşey gelse dayanacak bir omuz yok.. Bu konu hala çok üzer beni yalnız kalırsam naparım diye tabiki kuzenlerim, teyzelerim, halalarım, amcalarım var ama bir olduğunu düşünmüyorum keşke üzüldüğümde, mutluluğumda, acımda koşarak gideceğim bir kardeşim olsaydı.. Demem o ki tek olmak öyle düşünüldüğü gibi çok eğlenceli, mükemmel birşey değil..

Maşallah. Okuyunca hoşuma gitti, Allah muhabbetinizi arttırsın. ^_^
Benim oğlan da anca bana "Annesinin kakağsı" desin. :)

X