Bir kayınvalide sorusu

Bir yetmemiş ikisini de çağırmışsınız annelerin. Ne bekliyordunuz ki? köşelerine mi çekileceklerdi tabii ki yorum yapıp karışacaklar biraz zorlanın eşiniz destek olsun ama kendiniz yapın bence o zaman hiçbir şey demeye hakları olmaz.

Net bir sekilde söyle kirmadan kendi tecrubeni yapacagina karisnamasini.
Anne baba varsa evdeki kardesler icin en önemli gunler bunlar, birbirine alismalari icin.
Bizim milletimizde cumbur cemat bebek basinda

Net bir sekilde söyle kirmadan kendi tecrubeni yapacagina karisnamasini.
Anne baba varsa evdeki kardesler icin en önemli gunler bunlar, birbirine alismalari icin.
Bizim milletimizde cumbur cemat bebek basinda
Konu sahibi ben değilim. Ama ben de o zaman çok sorun yaşamıştım o yüzden bu tarz konuları görünce sinir oluyorum bence herkesi kovsun. Doluşuyolar boş boş yorum yapmak için .

Dört günlük annelik de sütün gelmesi hemen beklenmez. Sezaryen durumlarda zaten dördüncü günde ve sonrasında gelir. Gelen süt de zaten az olur. Bebeğin midesi ne ki anne sütü öyle olsun. Kiraz çekirdeği kadar midesi var. Tabii sütün az olacak. hiç üzülme her annenin sütü bebeğine yeter, yetmese bile aç kalmaz, mama diye bir şey var. Sen istersen Emzirirsin, istersen emzirmezsin. Ayrıca annem kayınvalidem üzülecek diye düşünme. Lohusa olan sensin. Senin üzülmemen gerekiyor. Ama nedense bu anneler ve kayınvalideler kadın doğum yapınca lohusa oluveriyorlar. O yüzden kıracağım diye falan üzülme. Kibarca istediklerini ifade et;” ben bebeğe bakarım kalan işleri siz yapın. Bebek konusunda yardıma ihtiyacım yok ama ev işlerinde var.” diyin.

4 günlük bebek neden sınırlı olsun. İki saate bir emzirin. Akabinde şırınga ile doktorun dediği ölçekte mama verin. İki haftaya sütünüz tam gelir mamayı kesersiniz. Dinlenin bol bol. Kayınvalidenize de üç gün sonra gidebilirsin anne deyin. Bebek bende dursun diyebilirsiniz gayet. Ya da oğlu desin.

Benim sütüm 3. Günü gelmişti normal doğum olmasına rağmen. Öncesinde de vardı bence ama o psikoloji ile mama vermiştim. Ama zaten başta gelen süt az ama çok besleyici olurmuş.
Ben sütüm az diye 3 gün boyunca hem emzirdim hem sağdım düzenli. Sütün inişide hızlanmıştı. Bu şekilde deneyebilirsiniz. Ama evdeki annelerde şuan sizin için stres faktörü. Seni bir salsalar zatan düzene girecektir. 4 gün sütüm yetersiz demek için çok erken…

Doguran anneler neden cocuguna kendi bakamaz ve mitlaka annesini, kaynanasini vs. Cagirip birde sikayet eder anlamiycam asla
Şahsen cagirmamistim. Gitmesi için de kovmadigim kaldı ama gitmediydi kv. Ona sorsan onun yaptığı iyiliği bana kimse yapmamıştır ama ben kadından nefret ettim. Dolaylı yoldan hissettirdiği yetersizlik asla unutacağım bişey değil

Yakın bir arkadaş akraba varsa ziyaret gibi gelsin gördüğü anda o söylesin sizde dahil olup evet benide strese sokuyorlar falan ne varsa içinizde dökün madem doğrudan söyleyemiceksiniz.

Havlu ısıtıp gögüslerinize sırtınıza koyun sütünüzün gelmesini sağlayın,ya da annenize söyleyin ütü ile havlu ısıtsın süt kanalları en iyi bu şekilde açılıyor.ilk doğum zor geçiyor bebeğinizi emzirin ardından çok az mama verin siz de bebekle uyuyun,sütünüz siz dinlenince sırtınız ısınınca gelecek

Siz çekingen ve geride durdukça kızına yapmadığını size yapabiliyor işte. Çocuk sizin. Öyle davranın. Bezini de siz değiştirin. Sürekli kucağınızda tutun, bol suyunuzu için, hurma, dereotu, sık emzirme yaptıkça gelir sütünüz zaten. Sütünüzü kesecek şeyleri yememeye çalışın. Sizi rahatsız edip izliyorsa oda değiştirin ne yapacaksanız. İlk defa geliyor başınıza bu. Onun çekingenliği sanırım. Fırsata çeviriyor büyükler durumu. Rahat olun. Videolar var youtube da bilmediğiniz ne varsa yazın uzmanlar, doktorlar anlatıyorlar. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.

Yahu ben bebeğime bakarım bir şey lazım olursa söylerim diyeceksiniz olacak bitecek . Yada canınız ne istiyorsa kaynanıza söyleyin yapsın .
Çok takılmayın sütünüz stresli iken de gelmez benimde 3. Günde geldi . Önce bebeğimi emzirdim baktım gelmiyor pompa ile sağma işlemi o arada eşime mama yap oğlumuza yedir dedim anneme de akşama şunu yapar mısın anne canım çekti dedim .

Eğer söyleyemiyorsanız önce annenizi evine yollayın eşinizde kendi annesini yollasın . Eşiniz çalışmıyorsa tabi lohusa iken yalnız kalmasanız daha iyi .

Gak meme guk meme yapın. Sütünün az olduğunu kim dedi sağmayla süt olmaz. Bebe emecek. Ağlayana kadsr beklemeyin kıpırdamadı hemen meme

Şu süt zorbalığını yapmayan kv var mı ya
Benimki de doğum yapar yapmaz şırıl şırıl akmasını bekledi geldi gitti aaa süt yok diyip durdu
Bebeğim başta memeyi de tutamadığından ağlıyordu ağzına süt düzgün gitmediğinden sinirlenip ağlıyor falan dedi kaç kere her seferinde cevap verdim ama biraz daha devam etse gerçekten kavga edecektim siz de cevap verin susup oturmayın. Normal doğumda bile başta süt gelmeyebilirken hele sezaryende bu süre daha da uzayabiliyor zamanla siz bebeği emzirdikçe gelecektir canınızı sıkmayın süt yapan yiyecekler içecekler tüketin bol bol su için

Merhaba oncelikle bebeginizi gule gule buyutun sutunuzun az oldugunu doktor mu soyledi oyle degilse bunu kafaniza takmayin ilk hafta kolostrum geliyor goguslerden ve bebek icin cok iyi ve yeterli oluyor sonra emzirdikce artiyor doktor soylemediyse ve bebek acliktan aglamiyor ise mamayi dayamayin bebege iciniz rahat etmezse doktora gidin kontrole kv takmayin hepsi ayni gelinin ya sutu azdir yada bebege yaramiyordur esinizde arkanizda gonderin evine gitsin

Sanırım anlatabildim derdimi. Kızı doğum yaptığında kızından çok kayınvalidem bakmıştı aynısını yapmaya çalışmış . Yaparken de ilk torununa yaptığı gibi yapmaya çalışıyor. Her bebeğin bir olmadığını anlayabildik sanırım.
Sanırım derdimi anlattım.
yapmaya başladım şimdi lohusa gibi kendi oturuyor evde eşime de bana da küstü. Çocuğu çok kalın giydiriyorsun dedik diye

Ya zaten biz doğuruyoruz, kadın, erkek kim varsa bizden daha lohusa iyi yapmış. Otursun oh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…