Net bir sekilde söyle kirmadan kendi tecrubeni yapacagina karisnamasini.Doğum esnasında ne olacağı belli olmadığı için ya da evde başka çocuk varsa yardım için çağırılıyor. Ben çağırmadım ama zaten bizim insanımız böyle şeylere meraklıdır bilirsiniz. Hemen geldiler
Konu sahibi ben değilim. Ama ben de o zaman çok sorun yaşamıştım o yüzden bu tarz konuları görünce sinir oluyorumNet bir sekilde söyle kirmadan kendi tecrubeni yapacagina karisnamasini.
Anne baba varsa evdeki kardesler icin en önemli gunler bunlar, birbirine alismalari icin.
Bizim milletimizde cumbur cemat bebek basinda
Aynen ya, yazik doguran kendine gelmemis coxugunu farj edememis biamillah herkes basindaKonu sahibi ben değilim. Ama ben de o zaman çok sorun yaşamıştım o yüzden bu tarz konuları görünce sinir oluyorumbence herkesi kovsun. Doluşuyolar boş boş yorum yapmak için .
4 günlük bebek neden sınırlı olsun. İki saate bir emzirin. Akabinde şırınga ile doktorun dediği ölçekte mama verin. İki haftaya sütünüz tam gelir mamayı kesersiniz. Dinlenin bol bol. Kayınvalidenize de üç gün sonra gidebilirsin anne deyin. Bebek bende dursun diyebilirsiniz gayet. Ya da oğlu desin.Merhaba Kızlar
4 günlük anneyim. Sütüm az emzirmeye çalışıyorum. Bebeğim çabuk sinirleniyor. Annem kaynanam ben de . Annem çok destek olamıyor panik atak. Kaynanam her ağladığında çocuğu elindem alıp sakinleştiriyor. Sürekli mama verme peşinde. Kendi bildiğini oluyor sürekli kızının yaptıklarını bana yaptırmaya çalışıyor. Her araya bebeğime bakıyom mama yaptım şimdi altını aldım oğlumu uyuttum diye anlatıyor. Kocam beni savunsa hemen bozuluyor. Çok bunaldım ama git de diyemiyorum. Çekingen bir yapım var lafta çok söyleyemiyorum . Kocam ile iki dakka baş başa kalsam 20 kere yanına çağırıyor. Sütümün yetersizliğini her defasında hissettiriyorlar annem ile beraber henüz 4 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Çok bunaldım o yüzden yazmak istedim. Bebek bakımı ile verebileceğiniz tüyolar var mı ? Emzirme ve alt açma için ?
Şahsen cagirmamistim. Gitmesi için de kovmadigim kaldı ama gitmediydi kv. Ona sorsan onun yaptığı iyiliği bana kimse yapmamıştır ama ben kadından nefret ettim. Dolaylı yoldan hissettirdiği yetersizlik asla unutacağım bişey değilDoguran anneler neden cocuguna kendi bakamaz ve mitlaka annesini, kaynanasini vs. Cagirip birde sikayet eder anlamiycam asla
Sanırım anlatabildim derdimi. Kızı doğum yaptığında kızından çok kayınvalidem bakmıştı aynısını yapmaya çalışmış . Yaparken de ilk torununa yaptığı gibi yapmaya çalışıyor. Her bebeğin bir olmadığını anlayabildik sanırım.ben çekingenim pasifimle olmaz o iş. Doğurdunuz sahip çıkın. Açılacaksınız mecbursunuz.Açın ağzınızı ikisini de gönderin evine acilen. Kocanız da bir zahmet destek olsun herkese yerini ve haddini bildirmek konusunda.
Sanırım derdimi anlattım.Merhaba oncelikle bebeginizi gule gule buyutun sutunuzun az oldugunu doktor mu soyledi oyle degilse bunu kafaniza takmayin ilk hafta kolostrum geliyor goguslerden ve bebek icin cok iyi ve yeterli oluyor sonra emzirdikce artiyor doktor soylemediyse ve bebek acliktan aglamiyor ise mamayi dayamayin bebege iciniz rahat etmezse doktora gidin kontrole kv takmayin hepsi ayni gelinin ya sutu azdir yada bebege yaramiyordur esinizde arkanizda gonderin evine gitsin
yapmaya başladım şimdi lohusa gibi kendi oturuyor evde eşime de bana da küstü. Çocuğu çok kalın giydiriyorsun dedik diyeSiz çekingen ve geride durdukça kızına yapmadığını size yapabiliyor işte. Çocuk sizin. Öyle davranın. Bezini de siz değiştirin. Sürekli kucağınızda tutun, bol suyunuzu için, hurma, dereotu, sık emzirme yaptıkça gelir sütünüz zaten. Sütünüzü kesecek şeyleri yememeye çalışın. Sizi rahatsız edip izliyorsa oda değiştirin ne yapacaksanız. İlk defa geliyor başınıza bu. Onun çekingenliği sanırım. Fırsata çeviriyor büyükler durumu. Rahat olun. Videolar var youtube da bilmediğiniz ne varsa yazın uzmanlar, doktorlar anlatıyorlar. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Ya zaten biz doğuruyoruz, kadın, erkek kim varsa bizden daha lohusaSanırım anlatabildim derdimi. Kızı doğum yaptığında kızından çok kayınvalidem bakmıştı aynısını yapmaya çalışmış . Yaparken de ilk torununa yaptığı gibi yapmaya çalışıyor. Her bebeğin bir olmadığını anlayabildik sanırım.
Sanırım derdimi anlattım.
yapmaya başladım şimdi lohusa gibi kendi oturuyor evde eşime de bana da küstü. Çocuğu çok kalın giydiriyorsun dedik diye