Bir kayınvalide sorusu

cess bee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2024
38
15
34
Merhaba Kızlar
4 günlük anneyim. Sütüm az emzirmeye çalışıyorum. Bebeğim çabuk sinirleniyor. Annem kaynanam ben de . Annem çok destek olamıyor panik atak. Kaynanam her ağladığında çocuğu elindem alıp sakinleştiriyor. Sürekli mama verme peşinde. Kendi bildiğini oluyor sürekli kızının yaptıklarını bana yaptırmaya çalışıyor. Her araya bebeğime bakıyom mama yaptım şimdi altını aldım oğlumu uyuttum diye anlatıyor. Kocam beni savunsa hemen bozuluyor. Çok bunaldım ama git de diyemiyorum. Çekingen bir yapım var lafta çok söyleyemiyorum . Kocam ile iki dakka baş başa kalsam 20 kere yanına çağırıyor. Sütümün yetersizliğini her defasında hissettiriyorlar annem ile beraber henüz 4 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Çok bunaldım o yüzden yazmak istedim. Bebek bakımı ile verebileceğiniz tüyolar var mı ? Emzirme ve alt açma için ?

Annelerinizi evlerine yollayın herşey yoluna girecektir.

Hayırlı olsun; bebeğinizi sağlık, huzur, mutlulukla güle güle büyütün.

Annelerinizi evlerine yollayın herşey yoluna girecektir.

Hayırlı olsun; bebeğinizi sağlık, huzur, mutlulukla güle güle büyütün.
Çok teşekkür ederim amin inşallah. Yapmam gereken o da kızdığım annemin destek olması gerekirken köstek olması. Kaynanamın kendi kızına hiç böyle davranmayıp bana davranması.

Bu süreçler geçici kendinizi üzmeyin 40 ı dolunca rahat edeceksiniz.

Süt artımı için su tavsiye ederim. Ama tabi çoğunlukla genetik. Üzülmeyin gelmiyor diye.

Mamalar var çok güzel önemli olan sağlıklı olması kilosunun yerinde olması.

Bebeğe ben bakarım, siz diğer şeylere destek olun diyeceksiniz olacak bitecek

Yukarıda yazmışlar katılıyorum. Çekingen ve kırmak istemeyen bir yapınız olabilir şu şekilde yapın anne ben emzirirken mama hazırlayıp getirir misin emzirme sonrası içireyim. Anneniz ya da kayinvalidenize sürekli bu şekilde işler verin bebeğin bakımını siz yapın onlar diğer işleri. Ya da anne ben biraz alışayım bebeğin mamasını yedirmeyi ben hallederim uyuduğum zaman sen yaparsın diyin. Veya tam mama verileceği zaman başka bir iş söyleyin. Son olarak açık açık konuşmak var en doğrusu o olur ve sizi daha az strese sokar gibi geliyor

Yok ev işlerine bakıyor ama bebek ağladığında ben sakinleştirmeye çalışırken panik olup abuk sabuk konuşuyor beni de daha çok tedirgin ediyor.

Oncelıkle kımseyı takmayın. Sut arttırıcı surup var eczanelerde onu temın edın. Sut artana kadar kı bebegınız acsa durmuyorsa her ıkı memeyı emzırdıkten sonra 30 cc kadar mama verın. Ama herkesi yollayın evde.. Lafınızıda esırgemeyın lohusa delısı derler kullnın bunduurmu

Yok ev işlerine bakıyor ama bebek ağladığında ben sakinleştirmeye çalışırken panik olup abuk sabuk konuşuyor beni de daha çok tedirgin ediyor.

O durumlarda disari cikartin. Biri kirilir kizar bir yere kadar. Benim son lohusaligimda bakimsiz kaldigimdan sütüm kesildi. Ama stresde bir faktördü. Önemli olan siz ve bebeksiniz. Esiniz ve siz gayet idare edebilirsiniz esiniz destek oluyorsa

Bebeğinizi güle güle büyütün, süt hemen gelmez emzirdikce düzene girer .Gönderin anneleri eşinizle ilgilenin,sürekli birilerine muhtaç yaşanmaz şimdiden kendi kendinize yetmeyi bilin ,gitmeden temizlesinler evi ,dolaba birşeyler yapıp atsınlar.

Çok teşekkür ederim amin inşallah. Yapmam gereken o da kızdığım annemin destek olması gerekirken köstek olması. Kaynanamın kendi kızına hiç böyle davranmayıp bana davranması.
Kızmanız gerekennkendınızsınız
Sizin cocugunuza siz bakacaksınız
Anne kayınvalide ne alaka yani

Sütün yetersiz değil daha çok yeni doğum yaptın bebeğin midesi çok küçük az az süt geliyor bebek az az emiyor hemen acıkıyor. Streslisin.
Lütfen sakin ol.
Doktora sormadan da mama verme. Anneleri eve gönder başka çaresi yok

Kızmanız gerekennkendınızsınız
Sizin cocugunuza siz ve eşiniz bakacaksınız
Anne kayınvalide ne alaka yani

4 gunde birden sut makinasina donusmeyeceksiniz, tabiki sutunuz az olacak, 2 saatte bir 40-50 ml sut icse o bebise yetecek zaten.

En önemli bebek bakim tavsiyesi, once sakin olmak sonra da o bebeğin tek bir annesi oldugunu ve onun da siz olduğunuzu kabullenmeniz ve etrafa kabul ettirmeniz.

Ben bebekle ilgilenirim deyin altını falan neden o açıyo. Ben de sezaryen doğum yaptım sadece bi kere hastanede onlar değiştirdi sonra hep ben yaptım. Emzirirken de bebeği alıp odaya gittim. Sütüne falan ne karışıyorlar ay sinir oldum ya. Oğlumu yatırdım bilmem ne ben de gıcık olurum. Kov gitsin bugünler unutulmuyor çünkü

Doguran anneler neden cocuguna kendi bakamaz ve mitlaka annesini, kaynanasini vs. Cagirip birde sikayet eder anlamiycam asla
Doğum esnasında ne olacağı belli olmadığı için ya da evde başka çocuk varsa yardım için çağırılıyor. Ben çağırmadım ama zaten bizim insanımız böyle şeylere meraklıdır bilirsiniz. Hemen geldiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…