Bir Kayınvalide Sorunsalıda Benden :(

bir de bi sorun varsa annenizi araya koymayın. annenizi arattırmayın kimseyi
eşiniz ile olan sorunu kendiniz konuşarak çözün. fırsatınız mı yok eşinizle konuşmaya.
eşiniz ile ilgili sorun için annenizin kayınvalidenizi araması doğru mu .iş dallanıp budaklanmış . nerelere gitmiş .

kayınvalidem genelde arar zaten beni en konuşurum aslında eşim açmış olsaydı telefonu ona kızmayacaktı aranızda ne sıkıntı var oğlum ne lduda böyle davrandın fekan dicekti ama eşim cevap vermedi
eşiniz açmadı diye annesi aranmaz ki.
zaten annenizin araması garip
hadi ben aradım eşim açmadı kayınvalidemi aradım deseniz anlarım da . anneniz ne alaka ,sizin sorunlarınızı kayınvalideniz ile çözüyor . çözmek istiyor .

normal hal hatır zaten sorduk cnm :) laf arasında konuşurken söyledim zaten kış vakti saat 9 da geldiler o saaten sora misafirliğe gelmek bana saçma gelir ama ben elimden geldiğince güzel ağırlamaya çalıştım

yaş kaç çok merak ettim? benim izlenimim şu yönde oldu, ortada sorun yok ama siz aileniz tarafından çok nazlı yetiştirilmişsiniz, yemektir temizliktirde pek anlamıyorsunuz ve sürekli bir şikayet etme durumu var gibi geldi, anlattıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum bunu.

eşinizle olan sıkıntıyı annenize anlatıyorsunuz ve anne ilginç bir şekilde eşinizi arayabiliyor! eğer benim eşim böyle bir şey yapsa ve kayınvalidem beni arasa inanın büyük konuşmak istemiyorum ama boşarım o adamı! üstüne eşiniz açmıyor ve anneniz bir anneye kendi oğlunu kötülüyor, kadın da boş mu duracak, diyor ki senin de kızın böyle böyle yaptı, ama yine bizim sevgili KK gelinleri kayınvalideyi suçluyor. çünkü gelinin annesi kadına oglunu kötülememiş gibi, ne farkı var ikisinin birbirinden çok merak ediyorum?

bakın siz artık bir aile oldunuz, eşin ve sen! adı üstünde "eş", ciddi anlamda bir sorun olmadığı sürece, iş boşanmaya gitmediği sürece aileye sıkıntı açılmaz, gerçekten siz artık ailenizin minik kızı değil, yetişkin evli bir kadınsınız, "anne bu benim saçımı çekti" der gibi eşinizi ailenize şikayet edemezsiniz, etseniz bile anneniz eşinizi yada onun annesini arayamaz. gerçekten kendinize gelin, normal davranmıyorsunuz!

9 geç bi saat . öyle haklısın ama ne yapacaksın . öyle gelmişler. bi şey denmezki.
bi daha ki gelmek istediklerinde . erken gelin de daha uzun oturalım. geç gelmeyin de.
ben öyle diyorum mesela . saat 8 de bende olun en geç lütfen deyin .

Ben bahsetmek istemedim ama illa herşeyi açıklamak zorunda bırakıyorsunuz. evet ciddi bir problemdi annemide boşanıcam diye aradım eşimle ciddi sorun vardı annem eşimi aradı İstanbula yanımıza gelecekti ailem sora biraz sakinledik annem eşimin annesini aradı eşimin neden bu şekilde davrandığını sormak için.

çünkü sen çaya gelsinler diyince bence oturup yemek yemişler 9'da gelmelerinin sebebi bu.

ama 9 da gelmeleri,onların suçu değil ki,ilk mesajınızda bunu belirtmişsiniz.pazara gittim,eve geldim,eşim geç gitti almaya falan diye.

çünkü sen çaya gelsinler diyince bence oturup yemek yemişler 9'da gelmelerinin sebebi bu.

Ben yemek yeyip gelsinler demedim eşime yemeklik birşey al ona göre gelsinler ayrıca banada yemeğe geleceklerini bilmiyordum vede benim çalıştığımı evde olmadığımı biliyor bunu kendilerinin ayarlaması gerekir.

bahsetmezseniz nasıl durumu anlayacağız ve sağlıklı yorum yapacağız bilemiyorum? ama bana yine de komik geldi, yani bir anne aranıyor ve oglunun davranışları söyleniyor oda diyorki yaa benim ki böyle de sizin ki de şöyle. yani bakın sizin kırıldığınız şeyi ilk başta anneniz yapıyor, ayrıca ben de çok kavga ediyorum, eşime diyorum ayrılıcam diye ama anneme asla ama asla, eğer gerçekten niyetim bu değilse, gerçekten oturup karar vermemişsim, anlık sinirle arayıp boşanacağım demem. iş cidden bitmiştir, onlar da sadece kararımı söylemek için ararım. sizin ki biraz anneniz araclığı ile eşin davarnışlarını düzeltmeye çalışmak gibi olmuş.

ama 9 da gelmeleri,onların suçu değil ki,ilk mesajınızda bunu belirtmişsiniz.pazara gittim,eve geldim,eşim geç gitti almaya falan diye.
anlık bşey akşam kafalarına göre karar verdiler habersiz yani

eşinin boşanacağından haberi var mıydı. yoksa ilk annenin mi oldu.
anneni korkutmuşsun .
kadıncağız da aman yuvaları bozulmasın diye ilk damadı aramış.
ona ulaşamayınca da telaşla kv . ni aramış.
anneniz mi barıştırdı sizi.

özet olarak tavsiyem, aileleri ne olursa olsun asla sorunlarınızdan haberdar etmeyin. hele ki bu her evliliğin başlarında yaşanan uyumsuzluklarla hç kafalarını meşgul etmeyin. yazık onlar da insan ve bizim sorunlarımıza tahmin ettiğinden daha fazla üzülüyorlar.

bana geleceklerini akşam pazara giderken yani 6.30 sıralarında öğreniyorum
pastaneden bi 1kg tuzlu tatlı kurabiye . bi çay demlemeye bakar .
6. 30 haber verseler de
çalışıyorsun diye hazırlık yapmaya uğraşma diye o saatte haber vermiş olabilirler .
önden haber verseler . sanki hazırlan dermiş gibi olurdu. kek poğaça yapmak zorunda hissetme diye kendini. hazır bir şeyler al diye düşünmüş olabilirler .
ve çocuğun olmadığı için evin de ne kadar dağınık olabilir . o nedenle anlık söylemişler gibi geldi bana.
3 çocukluyum ve memurum .
bana 1 saat önceden haber verseler de evi şöyle bi toparlarım. oyuncak zaten daha çok etrafı da çocuklar karıştırıyor çokca.
ona rağmen yine gelen bilir ki çocuklu eve geliyor .
hazır olan şeyleri alırım.
ya da hemen 10 dk . bi kek çırpsan 20 dk da fırında kalsa tamam . yeter .

evet vardı bunu dile getiren zaten kendisiydi bende oyüzden aradım anlattım böyle böyle diyo şu şekilde davranıyor zorla durumam. Boşanacasak boşanalım birazdan ailemin desteğini aldım

siz sanırım anlamakta ısrarcısınız ben zaten çay hazırlığımı evimi toparlamayı hallettim erkenden yemek için de geleceklerse eşime dedimki köfte tavuk vs al evde yemek yok ona göre hazırlık yapayım. Oda tmm dedi 8 de aradığımda yemek yiyolar . Hem gelecez diyorlar 6.30da çarşıda dolaşıyorlardı eşim gidip alacaktı çarşıdayız daha dedi. Bunda benim bi kurum yok

Ama konu sahibi de esini kendi annesine sikayet etmis o da cocuk sikayet eder gibi adamin annesini aramis. Koskoca insanlar kendi aralarindakj sorunu cozemez analarina babalarina soylerlerse boyle ortalik karisiyor iste. Kol kirilir yen icinde kalir. Eger cok cok buyuk bir sorun degilse ucu bosanmaya ayriliga gitmiyorsa ailelere yatsitmak dogru degil bence. Yani ben esimi kayinvalideme sikayet etmem ne sacma bisey bana yardim etmiyor diye annesine niye sikayet edeyim annesi diyince mi yapacak beni degil de annesini dinliyorsa o is hic olmaz zaten

Eşiyle ilgili konusurken gelin hakkinda sikayette bulunmasi ne alaka biliyor musunuz? Sen bana benim çocuğumu kötülersen ben de sana senin çocuğunu kötülerim. Yani bir cesit anneler savaşı

Aydınlandim valla
Yanliz buralari okudukca benm mustakbel kayinvalideme icten ice bileniyorum
Iyi bi kadin aslinda ama ben tetikteyim yine de

kv diniz canimli cicimli konusuyor diye yapmacik buluyorsunuz..nasilsin dediginde yorgunum esim yardimci olmuyor diyorsun.sonra annene esini sikayet ediyorsun oda ona ulasamayinca kv deye soyluyor oglun niye boyle yapiyor?diye.o da dogal olarak niye boyle yaptigini bilmedigi icin senin kizinda niye boyle yapiyor?diyor..ee simdi burda niye kv deye kiziyorsun ben hic bir anlam veremedim..soguk dursa suratsiz diyeceksin ayrica annen onu arayip bisey demese o arayip birsey dememis ki..haksizlik ediyorsunuz insanlara kv diye kimse dört dörtluk olmak zorunda degil.takdir edersinizki sizde bizde annelerimizde degil..biraz ilimli olun anlayisli olun her dedikleri yaptiklari bu kadar gucunuze gitmesin.oda esinizin annesi kocalar sorunlarda annelerini arayinca kiyametler kopuyor goruyoruz burda..anneniz bile olsa 3.sahislari kavganiza gurultunuze dahil etmeyin sonra herkes sizin evliliginizde kendinde soz hakki gorur..benim fikrim bu dilediginiz gibi davranabilirsiniz tabi hayat sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…