- 2 Temmuz 2013
- 9.544
- 10.806
- 498
Slm hatunlar. Elimden geldiğince kayınvalidem ile sorun yaşamamaya gayret göstersemde maalesef kayınvalideme baya bir kırıldım ve nasıl davranmam konusunda sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Kayınvalidem yapı olarak pohpohlanmayı yüzüne gülünmeyi canım cicimli olmayı çok sever herkesle öyledir. Bizde aileden yapı olarak öyle değiliz. Banada aynı şekilde davranır bende ilk zamanlar zorlansamda onun istediği şekilde davranmaya çalışıyorum. ancak şöyle bişeyde var bana cnm cicim yavrum derken samimi bulmuyorum kendisini yapmacık geliyor. Kayınvalidem ve görümcem başka şehire taşındılar bu sene üniversite dolayısıyla. Gidip gelirler. 2 ay kadar önce yine bi kaç günlüğüne evlerine geldiler. Bende onlar gelmeden 2 hafta kadar önce taşınmak zorunda kalmıştım. Babam sağolsun memleketten geldi çok yardımcı oldu onun yardımıyla evimi yerleştirdim. Normalde çalışıyorum o hafta izin almıştım. Soraki hafta işe başladım ve mühendislik sınavına hazırlanmak için haftasonlarıda dershaneye gitmeye başlamıştım. Haftasonu dershaneye gittim 3 te çıktım ordanda işyerimzde doğum yapan bir arkadaşa ziyarete gittik 6 da ordan çıktım eşim aldı. Sora eşim anneannem gelmek istiyor felan demişti bize evimize hiç gelmemişti iyi tamam geldisnler annenlerle dedim ama evde yemek yok ya bişey al yada çaya felan gelsinler dedim o arada pazara felan gittik eve geldik saat 7 civarı geç olmaya başladı eşime dedim git lda gel hadi annenleri dur onu yapayım bunu yapayım vs oyalandı. Bende evi toparlayayım dedim. Eşime azcık yardım ol dedim kendi işleri ile oyalandı yardımcı olmadı sora gitti. Bende evi toparladım çayı meyveleri hazırladım kestane çizdim fırınladım. Dershanedende hoca bir sürü test vermişti hem onları yapıyorum hem bekliyorum arıyorum nerde kaldınız die yemeğe oturmuşlar felan neyse 9 da eve geldiler. Burada babamda bşka biyere gitmişti memlekete henüz gitmemişti oda geldi. Bende hafta içi çalıştığım ve hafta sonu ilk dershaneye başladığım için çok yorulmuş ve uykusuzdum kendimi aşırı yorgun hissediyordum. Geldiler hoş beş felan anneanneyi onlar pek ciddi dinlemezler hehe derler öyle geçerler. Eşim kayınvalide görümcem kendi aralarında konuşup gülüşüyorlar anneannede bana bişeyler anlatmaya çalışıyor bende dinlemeye çalışıyorum ama ne dediğini pek anlayamıyorum bişeyde diyemiyorum. Arada kayınvalidem nasılsın yavrum felan iyiyiz çok şükür idare ediyoruz biraz yorgunum dershene iş felan gülerek eşim için hiç yardımcı olmuyor çok yoruluyorum dedim. Çaylarını meyvelerini vs getirdim. Saat 23-23.30 civarı gittiler eşim bıraktı geldi bende sorulara devam ettim eşimle hoca sınıfımı değişmesin diğerlerinden geri kalmıyım diye eşimin yardımıyla gece 2 ye kadar bitirdik 2 den sora yattık sabahta dershaneye gittim. Neyse Bu olaydan 1 ay kadar sora eşimle bi sıkıntı olmuştu. Aramızda ilkin çözemedik sora anneme bahsetmiştim annemde konuşmak için eşimi aradı eşim telefonlarına cvp vermedi. Annemde büyük olarak kayınvalidemi aradı işte yektanın eşi ni böyle davranıyor felan. Aralarında konuşmuşlar kayınvalidem anneme yekta ya söyleme ama evine gittiğimizde bize çok ayıp etti dersim var dedi görümcemde dersin varsa o zmn biz gidelim yenge felan demişmiş. Beni arayıp sürekli şikayet ediyor eşinden felan. Annem söyledi bunları ben şok oldum ve çok kırıldım. Bu haftada sömestır tatiline geldiler haftasonu yanlarına gideceğiz ve nasıl davranmalıyım sizce bendemi sorun var?