Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bir İstanbul Masalı...
- Konu Sahibi Madamxx
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Cok duygulandim gozlerim doldu inanir misiniz....11 Kasım 2014 Salı
Hazirlik Surecinde Neler Yaptik
İste asil mesele burada basliyor aslinda ve bir çok doktor ,merkez bu can alici kismini hep es geçiyorlar.Sunu kabul edelim ki tüpbebek de mucizevi bir yontem değil, değilmiş yani ben 26 yasimda super bir rahimle ,super yumurtalık rezerviyle ( doktorun yalancisiyim) e fenada olmayan spermlerle yapilan tedavilerde olmadi arkadaş yok yani. Peki neler yaptik bu süreçte.
İlk olarak varikoseli varsa esinizin,mutlaka ameliyat olması gerekiyor. Biz ameliyattan sonra, esim için Prof. Dr Kaan Aydos ' a gittik. Bize antioksidan olan uzum çekirdeği ektresini önerdi. Bir de keciboynuzu tozu.İkimizinde kirmizi etten uzak durmasini istedi bu süreçte.Söylediğine gore kirmizi et ,spermle yumurtanın kalitesini etkiliyor ve bulusmasini engelliyordu.Bir de esimi asiri stresli görmüş olacak ki ,kirmizi şarap önerdi antioksidan özelliğinden dolayı yine.Bunun yaninda,nohut,sebze meyve bolca tuketin dedi.Sigarayi zaten birakmisti.O da can alici bir engel bocukler için Ve olmazsa olmaz ,herkesin verdiği ödevi verdi ,gün asiri ilişki reglin12,13,14. günlerinde de hergun ,oldu mersü canim Eşimin spermiyograminda değerler artik normal gözüküyordu,DNA hasarida çok azdi.Bunun için sizin doğal yolla çocuğunuz olur dedi.Ooh adamim ne diyorsun sen dedim ( tabiki içimden) bizim 3 negatif tüp bebek 2 de asilama deneyimimiz var. velhasil düştük dönüş yoluna söylediklerini bir bir yaptik verdiği ödevler dahil
Benim yaptiklarima gelince ,liste daha uzun tabi.Öncelikle gayet fit olmama rağmen spora basladim,böylelikle vücut uzun zamandır maruz kaldigi stresi atacakti ve daha önceki yazimda bahsettiğim oldurucu hucrelerim azalacakti. Normalde de saglikli besleniyor olmama rağmen çok daha dikkatli davrandim. Günde 2000 mg omega3 kullandim bir de az dozda kortizon içeren bir kapsül. Vücudu duyarsizlastirmaya calisiyorduk,embryolara asiri saldirgan davranmasin diye. Bunun dişinda bu tedavide dikkatimi çeken su olmuştu.Eski tedavilerden çok daha az dozda ilaç kullanmama ragmen,iki kati yumurtam ve 8 tane blast embryom olmuştu.Erbil bey iki farklı iğne kullandirtti ayni anda ve dozu gittikçe düşürdü .Daha önceki merkezde , tek bir iğneyle baslayip ayni ilacla ve ayni dozda devam ediyorduk.Bununla birlikte ,transfer aninda sakinleştirici etkisi olan bir fitil verildi.Transferin 2. Günü tutunmayi destekleyici bir iğne ve kan sulandirici iğne ,ilk uç gün 0,6 ilk ,doğuma kadar da 0,4 luk hergun kullandim. Çok fazla yumurtam olduğu için ,ohhs olmayayim diye de yine bir iğne ve söktürücü kullandim.Kisacasi bu kez herşey çok farkliydi.Tüm bunlar hem beynimin,hem rahmimin anne olacagima inanmasini sagladi.Kendimi inandirabilmek için çok farklı şeyler de denedim ,kolay değildi kangren olmuş gibiydi ,anne olacagima dair inancim.Ne vazgecebiliyordum, ne de bu kez olacak diye biliyordum kalpten.Bu kez diyebilmistim nasil mi bir sonraki yazimda...
Ben yasadiklarimi dusundukce hala gözlerim dolar,sevgili sehnaz hele sabah ezanlari gozyaslarimin şahididir ,hala her sabah ezaninda yüreğimde küllenmiş bir aci sizlar...sehnaz_yilmaz .!.:Cok duygulandim gozlerim doldu inanir misiniz....
Rabbim dogru ellerle karsilastirsin sizi de ,ve en kisa surede ol desin.Doğru doktor ,doğru merkez cok önemli sormak istediğiniz bir şey olursa ben hep burdayim ,sevgiler..4343 .!.:Merhaba kizlar bende yolda 7 kere tup bebek denemiş birisiyim yazdıklarını okuduğumda hep kendimi gordum Insallah Bisde mutlu sona ereris Rabbim ol deyince hersey olur Allahım hepmizin yardımcısı olsun
- 5 Mart 2014
- 1.463
- 1.146
- 198
- 32
Tesekkurler Size benim denedigim merkezi öneririm istanbuldaysaniz, ilk kez deneyecekseniz umut bahçeci subesinde de rapor hakkinizi da kullanabilirsiniz hem.Yazdiklarinizi hiç sıkılmadan ve sonuna kadar kadar okudum umudunu kaybetmis olanlara bir örnek olsun insallah bende tedavi sürecinin basindayim iyi bir Merkez ve doktor arıyorum allah size ve minigize uzun ömürler versin
Sevgili selda nasil geçti ongorusmen?selda17 .!.:benim de tüp bebek için erbil beyle ön görüşmem var bu cumartesi daha da umutlu oldum yazdıklarınızı okuyunca.inşallah mutlu sona ulaşırız biz de
- 25 Nisan 2013
- 10.963
- 8.905
- 448
Merhaba yazdıklarınızdan çok duygulandım zaten şuan oldukça duygusal bir süreçten geçiyorum herşey daha çok yeni. Terimlere bile yabancılık çekiyorum. Bende şuan 26 yaşındayım, eşim ise 31. Sorun eşimin sperm sayısının düşük olması. Bizde evliliğimizin 8. ayında korunmayı bıraktık. Doktor kontrolünden geçip folik asit kullandık sandık ki istediğimiz ay kalabileceğiz fakat bizim düşündüğümüz gibi gitmedi hayat. Yumurtlama testlerinde yumurtayı çok net yakalamama rağmen bir sonuca ulaşamadık ve korunmasız geçen 6 ayın sonunda eşimde spermiogram testi yaptırdı ve sonuç 200 bin çıktı. Yarın bana histeroskopi yapılacak. Ocak ortası transferim, sonu da inşallah güzel haberi almayı istiyoruz. Size şunu sormak istiyorum varikosel tanısı nasıl konur? Doktorların bu tanıyı koyması için hangi değere bakması gerekir ya da bunun için film mi çekiyorlar?
- 2 Mart 2011
- 1.275
- 1.327
- 158
Sevgili selda nasil geçti ongorusmen?
çok güzeldi,kendine güvenen ve pozitif bir doktor.eşimin ve benim de çok içime sindi.2 ay vitamin kullanımından sonra tekrar görüşeceğiz adetimin 2. günü.
Sevgili lovely ,varikoselin en saglikli tesbiti, ellle muayene ile oluyor ve renkli doppler ile de onayliyorlar. İsin uzmani bir doktor olsun aman bizim yaptigimiz hatayi yapmayin.Tüp bebek öncesi esin de keciboynuzu tozu icsin birde proxeed plus adli bir multivitamin tarzi bir ilaç kullanmistik biz ondan mutlaka alip kullanan.spermlerin kalitesi artsin,ilk denenen olduğu için tek embryo transfer edecekler.Blastokist embryo transferi olursa sansiniz artar.Embryonun hizli gelişimini de spermler saglar .onlari beslemek lazim.bol sansLovely35: 38232352 .!.:Merhaba yazdıklarınızdan çok duygulandım zaten şuan oldukça duygusal bir süreçten geçiyorum herşey daha çok yeni. Terimlere bile yabancılık çekiyorum. Bende şuan 26 yaşındayım, eşim ise 31. Sorun eşimin sperm sayısının düşük olması. Bizde evliliğimizin 8. ayında korunmayı bıraktık. Doktor kontrolünden geçip folik asit kullandık sandık ki istediğimiz ay kalabileceğiz fakat bizim düşündüğümüz gibi gitmedi hayat. Yumurtlama testlerinde yumurtayı çok net yakalamama rağmen bir sonuca ulaşamadık ve korunmasız geçen 6 ayın sonunda eşimde spermiogram testi yaptırdı ve sonuç 200 bin çıktı. Yarın bana histeroskopi yapılacak. Ocak ortası transferim, sonu da inşallah güzel haberi almayı istiyoruz. Size şunu sormak istiyorum varikosel tanısı nasıl konur? Doktorların bu tanıyı koyması için hangi değere bakması gerekir ya da bunun için film mi çekiyorlar?
Cok sevindim ,herşey gönlünce olsun inşallahselda post: 38233456 .!.:çok güzeldi,kendine güvenen ve pozitif bir doktor.eşimin ve benim de çok içime sindi.2 ay vitamin kullanımından sonra tekrar görüşeceğiz adetimin 2. günü.
- 2 Mart 2011
- 1.275
- 1.327
- 158
Cok sevindim ,herşey gönlünce olsun inşallah
hepimizin gönlüne göre olsun inşallah.eşimin sperm testi çok iyi olmasına rağmen doktor bize de o tozu verdi.demekki daha iyi olması için
- 27 Temmuz 2014
- 521
- 479
- 23
Merhaba...
3.5 sene önce evlendiğim gün anlamıstım sanki bunları yaşayacağımı. Hatta belkide kendim bu hale getirdim olayları kötü düşünerek. Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum ki
Evlendim ve nedense hiç korunmak istemedim, eşim çok erken olduğunu düşünerek kendi korundu 6 ay kadar ve ben hep ya olmazsa daha bunun tedavi süreci var yaşımız geçiyor diye bebek istediğimi söyledim.Eşim korunmayı bıraktı 3 ay 4 ay derken 6 ay sonra doktora gittim, bir sıkıntı yok dedi doktor birde eşin gitsin onun sonuçlarınada bakalım dedi. Bir 6 ayda eşimi ikna etmek için geçti. Spermiyogram sonucunda harakette düşüklük çıktı. Ama bir sıkıntı yok bekleyin bebeğiniz olur dediler. Bekledik ama ben sürekli kontrole gittim bir aksilik olmasın diye. Şu an neredeyse 3 sene bitti hala bekliyoruz. Tabi bu arada doktor değiştirdik ve artık tüp bebek yapmaya karar verdik. Bu bekleme sürecinde iki kez aşılama yapıldı malesef tutmadı. Ama bu süreçte neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir Beni 2.5 yıl oyalayan doktorların ikiside bana fsh ın yüksek demedi. Ayrıca sonradan birde Haşimato çıktı başıma Benden sonra evlenen bir sürü arkadaşımın bebeği oldu. Kuzenim evlendiği ilk ay hamile kaldı. Ve ben hepsinin doğumunda güçlü olup ağlamamak için direndim. Bana darısı sizin başınıza diyen herkesin saçını başını yolmak istedim nedense Kimsenin bana birşey sormasını istemiyorum bu konuda. Benimle aynı durumda olanlarla konusmak dışında kimseyle konusmak istemiyorum bu konuyla ilgili. Bugünde can dostumun bebeği oldu Allahtan aynı şehirde değiliz yoksa yine çok yıpranacaktım. Herkes bana acıyormuş gibi geliyor öyle ortamlarda. Hatta kuzenimin bebeği olduğunda kayınvalidelerinin beni istemediğini bebeğe nazarım değer diye hep benden kaçırdıklarını bile düşündümne yalan söyleyim. Belkide ben öyle hissettim bilmiyorum. Ama şu bir gerçek her hamilelik haberinde içimden bir parça kopuyo sanki, boğazım düğümleniyo ama kıskanmıyorum. Hatta o bebişlere ölüyorum. Yiğenim var mesela 2.5 yaşında canımı istesin vereyim, yada kuzenimin bebişine:)
Allah bana ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin..
Ve bu yolda bekleyen herkese sabır versin
3.5 sene önce evlendiğim gün anlamıstım sanki bunları yaşayacağımı. Hatta belkide kendim bu hale getirdim olayları kötü düşünerek. Artık ne düşüneceğimi bile bilmiyorum ki
Evlendim ve nedense hiç korunmak istemedim, eşim çok erken olduğunu düşünerek kendi korundu 6 ay kadar ve ben hep ya olmazsa daha bunun tedavi süreci var yaşımız geçiyor diye bebek istediğimi söyledim.Eşim korunmayı bıraktı 3 ay 4 ay derken 6 ay sonra doktora gittim, bir sıkıntı yok dedi doktor birde eşin gitsin onun sonuçlarınada bakalım dedi. Bir 6 ayda eşimi ikna etmek için geçti. Spermiyogram sonucunda harakette düşüklük çıktı. Ama bir sıkıntı yok bekleyin bebeğiniz olur dediler. Bekledik ama ben sürekli kontrole gittim bir aksilik olmasın diye. Şu an neredeyse 3 sene bitti hala bekliyoruz. Tabi bu arada doktor değiştirdik ve artık tüp bebek yapmaya karar verdik. Bu bekleme sürecinde iki kez aşılama yapıldı malesef tutmadı. Ama bu süreçte neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir Beni 2.5 yıl oyalayan doktorların ikiside bana fsh ın yüksek demedi. Ayrıca sonradan birde Haşimato çıktı başıma Benden sonra evlenen bir sürü arkadaşımın bebeği oldu. Kuzenim evlendiği ilk ay hamile kaldı. Ve ben hepsinin doğumunda güçlü olup ağlamamak için direndim. Bana darısı sizin başınıza diyen herkesin saçını başını yolmak istedim nedense Kimsenin bana birşey sormasını istemiyorum bu konuda. Benimle aynı durumda olanlarla konusmak dışında kimseyle konusmak istemiyorum bu konuyla ilgili. Bugünde can dostumun bebeği oldu Allahtan aynı şehirde değiliz yoksa yine çok yıpranacaktım. Herkes bana acıyormuş gibi geliyor öyle ortamlarda. Hatta kuzenimin bebeği olduğunda kayınvalidelerinin beni istemediğini bebeğe nazarım değer diye hep benden kaçırdıklarını bile düşündümne yalan söyleyim. Belkide ben öyle hissettim bilmiyorum. Ama şu bir gerçek her hamilelik haberinde içimden bir parça kopuyo sanki, boğazım düğümleniyo ama kıskanmıyorum. Hatta o bebişlere ölüyorum. Yiğenim var mesela 2.5 yaşında canımı istesin vereyim, yada kuzenimin bebişine:)
İsi sansa birakmaz hic ,atom karinca diyorum ben onaselda17 .!.:hepimizin gönlüne göre olsun inşallah.eşimin sperm testi çok iyi olmasına rağmen doktor bize de o tozu verdi.demekki daha iyi olması için
Sevgili difrenbahya ne kadar haklisin.Aynilarini yillarca yasadim bende.Maalesef cocugu olmayan kadinlari resmen toplumdan tecrit ediyorlar.Buu taa eski Turkler zamaninda da boyleymisMerhaba...
Burdan devam edeyim,Eski Türklerde de çocuğu olmayan çiftler karacadirlarda yasarmis.Şuanda da değişen çok bisey yok ,kadina en buyuk kötülüğü maalesef hemcinsleri yapiyor.Çocuğu olan kadınlar bunu kendi basarisi,olmayaninkinide eksiklik sayiyorlar.Değil efendim allah ol demesinde kim sacinin bir telini yaratabilir.Siz yine de elinizden geleni yapin,esinize proxeed plus alin kullanirsa ,3 ay devam edecek.FSH yüksekliği için hayit suyunun faydasini gören arkadaşlar oldu bir arastir istersen ,sorun olursa ben buralardayim ,sevgiler...
- 27 Temmuz 2014
- 521
- 479
- 23
Evet malesef öyleSevgili difrenbahya ne kadar haklisin.Aynilarini yillarca yasadim bende.Maalesef cocugu olmayan kadinlari resmen toplumdan tecrit ediyorlar.Buu taa eski Turkler zamaninda da boyleymis
Zaten herkes laf alsın diye uğraşıyo ''eee siz neden yapmıyosunuz çocuk? Hadi artık sıra sizde! Yapın artık sizde bi tane!''
Onlara tamam bu akşam eve gidip sırf sen istedin diye çocuk yapcam diyesim geliyo ama ''Hayırlısı''demekten başka bişey diyemiyorum.
- 27 Temmuz 2014
- 521
- 479
- 23
Çok teşekkür ederim cevap için. Hayıt suyunu kullandım ama zaten fsh yüksekliği haşimatodan kaynaklanıyormuş çok şükür yumurta rezervim iyi durumdaymış. Amh diye bir test var onu yaptırdım 2 kez 2 side çok şükür iyi çıktı. Eşim malesef sigara içiyor ve ne yaptıysam bıraktıramadım, işi çok stresli ve sürekli onu bahane ediyorOnada keçi boynuzu kürü yapıyorum. Ama o toz işe yarıyosa denemek isterim.Burdan devam edeyim,Eski Türklerde de çocuğu olmayan çiftler karacadirlarda yasarmis.Şuanda da değişen çok bisey yok ,kadina en buyuk kötülüğü maalesef hemcinsleri yapiyor.Çocuğu olan kadınlar bunu kendi basarisi,olmayaninkinide eksiklik sayiyorlar.Değil efendim allah ol demesinde kim sacinin bir telini yaratabilir.Siz yine de elinizden geleni yapin,esinize proxeed plus alin kullanirsa ,3 ay devam edecek.FSH yüksekliği için hayit suyunun faydasini gören arkadaşlar oldu bir arastir istersen ,sorun olursa ben buralardayim ,sevgiler...
- 2 Mart 2011
- 1.275
- 1.327
- 158
Merhaba...
bizde de hiç bir problem yok.çevremdekiler bekleyin acele ediyosunuz diyorlar.kızıyorum.martta 29 yaş bitecek.insan çok isteyince sabırlı olamiyor.hayatımızda hiç bir sorun yok çok şükür.küçük ama kocaman bahçesi olan evimiz var.çocuklarımız olduğunda bahçede oynasınlar diye aldık.tavuklarımız köpeğimiz var ama çocuğumuz yok.eşimle 2miz evde oturuyoruz sessiz sedasız.diyorum ağlayan zırlayan bir bebiş olsa.işte o zaman tamamlanacağız.2,5 sene oldu korunmayı bırakalı.2 aşılama negatif.her doktora gidişimde inşallah küçük bir problem bulurlar da neden olmadığını anlarız en azından diyoruz eşimle ama yok.ben erbil yağmura çok güveniyorum.inşallah hepimiz hayırlısıyla mutlu sona ulaşırız.