- 26 Ocak 2014
- 1.494
- 874
- 198
- 34
AminnnnHerkese hayırlı kandiller,dilerim Rabbim gonlunuzdekini alniniza yazsin ,dualarda buluşmak üzere..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
AminnnnHerkese hayırlı kandiller,dilerim Rabbim gonlunuzdekini alniniza yazsin ,dualarda buluşmak üzere..
O kadar guzel yazmissinizki aglamamak ki boyle seyleri yasiyorsaniz aglamamak asla mumkun deil..cok cok sewindim o cift cizgi yazdiginizi gorunce inanin..rabbim tum isteyenlere saglikli sihhatli nasip eylesin insallah..Bir Yürek acısı "infertilite"
Ve biz çok aşıktık..Öyleydi ki evlendıkten 6 ay sonra bir bebeğimiz olsun istedik. Tatile çıktık ve çektiğimiz videolarda ,bebeğim bak biz sana kavuşmaya taa buralara geldik sen tatil bebişi olcaksın dedik… O zamanlar gözlerimizin içi ışıl ışıl parlamış,bilemezdim ki yıllar sonra bu videolara bakıp bakıp ağlayacağimı…
Birlikteliğimizin en güzel tatilini yaptıktan sonra bebek içinde yeterince çalışmısken, ay sonunu beklemeye sabrımız yok tabi.. Daha günüm geçmeden bir kliniğe gidiyoruz beta hcg testi yaptırcaz dıyoruz,kaç gününüz geçti diolar,henüz geçmedi diyorum ve benim günlerim hiç gecikmiyor aylarca yıllarca… Kan tahlili vermeden donuyoruz memlekete zamanında gelıyor beklenen mens. Bir ay ıkı ay derken 3. Ayda bebiş gelmeyince doktora gidiyoruz.Dün gibi hatırlıyorum bende bir sıkıntı gözükmüyor fakat eşimin spermiyogramında sıkıntılar var.Normalde Who (Dunya Sağlık Örgütü) ya göre 1 ml.d 20 milyon olması gerekirken, 1 ml de 10 milyon sperm gözüküyordu ve hareketle ilgili parametrelerde de sıkıntılar vardı kısacası olması gereken yavaslardı. İnfertilite ile mücadele eden arkadaslar için ayrıntı verebilirim. Gebeliği başlatabilen spermler ileri hızlı gidebilen spermlerdi fakat bizde ileri hızlı sperm sayısı 0 idi. İleri yavaslarda gebelik başlatabılır, yumurtaya ulasabılırdı fakat bu yıllarnızı alabilirdi. Ya tutarsa J…
Böylece kürlere sarılma alternatıf tıptan medet umma yıllarımız başladı. Öncelikle keçibonuzu tozunun sperm kalitesini artırdığını öğrendik. Bir köyden doğal şeklini bulup öğüttük..Eşim sürekli tüketmeye başladı fakat hiçbirsey değişmiyordu.Günler, aylar birbirini kovalıyor zamanlı ilişkiye girmekse canımızı epeyce sıkmaya başlamıstı. Artık resmen birbirimizden kaçıyor sadece ovulasyon günlerinde lütfen birlikte oluyorduk. Erkek infertil bir çifttik ama bende sürekli kendimde bişeyler arayıp duruyor,sogn kürü incir kürü yapıyordum. Bir de spermlerin hızlı ilerleyebilmesi ne ortam saglayan bir yardımcı ürün duymustuk “pre seed “ ilişkiden önce vaginaya sıkıosunuz ve 5-10 dakika içinde ilşki olup bitmeli. Yoksa ürünün içeriği bozuluyor. Ne kadar can sıkıcı olduğunu anlatamam ,aynı damdan düştüklerimiz anlayacaktır beni. Alalade,duygusuz sevgisiz yasanılan,yasanması o gunlerde zorunlu olan görev günleri…gitsinde gelmesin bir daha…
Velhasıl ,biz artık tam zamanlı infertil bir çifttik. Her hamile gördüğünde ağlayan, her bebek gördüğünde bogazina bir yumru takılan,tavukları civcivlerinden ,kuzuları annelerinden kıskanan bir yürek acısı…Toprak anayı bile kıskanırmı insan rahminde bunca şey barındırabiliyor,dikilen hersey onda can buluyor diye,kendine kızar mı insan ne kadar çorağım kupkuru diye,üstelik tıbben anne olmam da bir engel gözükmüyorken…
Yine duramıyor kapılarını çalıyoruz doktorların yumurta takibi progesteron testleri vs. ve yeni bir sorunla karsılasıyoruz..Varıkosel..çözümü ameliyat..Eşim yıkılıyor tabi,bu ameliyatta hersey olabilir çünkü,,varikosel ve sonrasını bir sonraki yazımda anlatacağım cok uzun bir konu zira şimdilik veda edıyor ve sizin yasadıklarınızı da okumak için can atıyorum lütfen yazın bana…
Çok tesekkur ederim umarım evlat dileyen ,Rabbinin kapısini israrla çalan bütün annelere ,tez vakitte ol desin..gözyaşları dinsin..O kadar guzel yazmissinizki aglamamak ki boyle seyleri yasiyorsaniz aglamamak asla mumkun deil..cok cok sewindim o cift cizgi yazdiginizi gorunce inanin..rabbim tum isteyenlere saglikli sihhatli nasip eylesin insallah..
Aminnn..Çok tesekkur ederim umarım evlat dileyen ,Rabbinin kapısini israrla çalan bütün annelere ,tez vakitte ol desin..gözyaşları dinsin..
aminn inşallah bizede nasip olur annelikÇok tesekkur ederim umarım evlat dileyen ,Rabbinin kapısini israrla çalan bütün annelere ,tez vakitte ol desin..gözyaşları dinsin..
Amin inşallah ,bence bütün kadınlar annedir zaten,Rabbim sabrınızı taclandirsin...aminn inşallah bizede nasip olur annelik
Uzuldum inan ama dedigin gibi tamamen kismet..insallah rabbim daha fazla yormadan bebisini kucagina werir bize ser gibi gorunuyor bazi seyler aslinda hayir cikiyor ama bu durumda insan bunu dusunemiyor anlayabiliyorum seni rabbim sabrini arttirsin insallahmüjdeli haber veremiyorum kızlar kiSmet değilmiş
zaten hep öyle dua ettim allahım bebek kısmet değilse nolur sabır ver dedim cok şükür iyiyim şimdi azıcık ağladim sonra kendime geldim. allah vereceğitim zamanı biiliyordurUzuldum inan ama dedigin gibi tamamen kismet..insallah rabbim daha fazla yormadan bebisini kucagina werir bize ser gibi gorunuyor bazi seyler aslinda hayir cikiyor ama bu durumda insan bunu dusunemiyor anlayabiliyorum seni rabbim sabrini arttirsin insallah
Kesinlikle oyle rabbim kaldiramayacagimiz yuk wermesin..zaten hep öyle dua ettim allahım bebek kısmet değilse nolur sabır ver dedim cok şükür iyiyim şimdi azıcık ağladim sonra kendime geldim. allah vereceğitim zamanı biiliyordur
Üzüldüm difrenbahya ,ilk denemenmi hangi merkezde denedin ,merkez çok çok önemli bende 4. Denemem de kavustum kizima ,on hazırlık sureci cook önemlimüjdeli haber veremiyorum kızlar kiSmet değilmiş
Size bisey soracagim on hazirlik asamasi derken neyi kastediyorsunuz? Benimde ilk denemem olcak we tecrubesizim biraz bahsedermisiniz rica etsem? Ben maslak acibadem'de yaptiracagim burasi hakkinda bilginiz warmi? Simdiden tesekkurlerÜzüldüm difrenbahya ,ilk denemenmi hangi merkezde denedin ,merkez çok çok önemli bende 4. Denemem de kavustum kizima ,on hazırlık sureci cook önemli
Hemen geçmiyor acisi ama kabulleniosun,alisiyorsun bir hafta sonra biraz daha iyi hissediyorsun .ben ilk 3 denemeyi ayni yerde yaptım hepsi negatifti.son denemeyi İstanbul da fulya bahcecide yaptırdım.arada çok fark vardı. İlk denemende tek embryo koyuyorlar zaten sans az birde blasta bekletnemisler 5. Güne yani.benim merkezim mutlaka beklwtiyor ve içinden en kalitelilerini seçiyor 5. Güne gelebilen.İzmirde bir arkadaşım denedi basarili oldu ona bir sorayim yazayım sana,İstanbul şansın varsa hic İzmirde oyalanma derim.laboratuvarları iyi olsa zaten 5. Güne gelirdi embryolarilk denemeydi ama baya hazırlamisim kendimi farkinda olmadan. dün sonuçtan sonra toplamistim kendimi ama gece yastığa kafami koyunca hic öyle olmadigini farkettim izmir erol tavmergen hastasıyım ama ikinci konusunda cok kararsızım sen bütün denemelrini aynı yere mi yaptırmistin.bide iki deneme arası ne kadardı
Sizdeki sorun neydi ona gore ornek versemSize bisey soracagim on hazirlik asamasi derken neyi kastediyorsunuz? Benimde ilk denemem olcak we tecrubesizim biraz bahsedermisiniz rica etsem? Ben maslak acibadem'de yaptiracagim burasi hakkinda bilginiz warmi? Simdiden tesekkurler
Sorun benim yumurta rezervim dusuk esiminde sperm hareketliligi biraz problemli 2 yili askin suredir olmuyor asilama direkten dondum cunku 1 tane olgun yumurta olustu sadece onun icin iptal etti doktorum bu ilk denememz yani baska neyi yazmam gerek inanin bilmiyorum ama cok merak ediyorum napmam gerekSizdeki sorun neydi ona gore ornek versem
senin rezervin nasıl? bizim hememn hemen ayı sorunlarimiz benimde eşimden hareket problemi varSorun benim yumurta rezervim dusuk esiminde sperm hareketliligi biraz problemli 2 yili askin suredir olmuyor asilama direkten dondum cunku 1 tane olgun yumurta olustu sadece onun icin iptal etti doktorum bu ilk denememz yani baska neyi yazmam gerek inanin bilmiyorum ama cok merak ediyorum napmam gerek
Benm yumurta rezervim 2.86 dusuk yanisenin rezervin nasıl? bizim hememn hemen ayı sorunlarimiz benimde eşimden hareket problemi var
benimki senden daha düşük 2.5 oda tupbebek denemesi oncesiydi simdi az daha düşmüştür. ama doktorla bu değeri cok düşük bulmuyorlar kafana takma o yüzden.Benm yumurta rezervim 2.86 dusuk yani