Bir iş konusu da benden

Sevdigim bir uyesin. Neyi secersen sec dilerim mutlu olursun. Anlattiklarina bakacak olursak is mi ask mi ikileminde is daha sabit bir parametre.
Ben olsam yuksek gelirli, kariyerimde piril piril parlayan bir deneyim olacak isi secerdim. Ask nasip isi o nasibi ortaya cikaracak sosyallesme ortamlari bir sekilde yaratilabilir gibime geldi.

Sağ olun güzel dilekler için çok teşekkür ederim:KK30::KK73:Bu nasibimi de Allah kahretsin gelmedi gelmedi tükendim vallahi.:sampiyon:

Yeni sehir derim.
Koy gibi yerde omrunu curutme.
Yeni yerdeki iste basamak olur, belki sonrasinda daha zevk alacagin bi is bulursun.
Buyuk sehir iyidir, hele bekarsan daha iyidir.
Almanyanin kucuk sehirleri bizim huzurevlerinden bin beter.
Bogulacaksan buyuk sehirde bogul, bosver bayik bayik kasabayi/ koyu/ kucuk sehri.

Valla panpacım köy gibi yerde ömür çürütmeyi de yapmışlığım var 2.yılın sonunda kaçtım:sampiyon: Olduğum yer büyükçe, köy gibi değil ama nasıl diyeyim frekansım tutmuyor.

İkilemde kaldım şuan ben de. Peki büyük şehre gidip hem kötü işte çalışıp hem biri denk gelmezse nolcak. Ben kariyeri seçerdim sanırım. Haftasonları da şehre arkadaşlarla kalabalık mekanlara giderdim

Diğer şehir daha pahalı, para farkı ona gidiyor. Para aşağı yukarı aynı
İkisi de 9-5 ama beğendiğim işte kafa yanıyor:bicak:Yani akşam eve gelip ancak yemek yemeye enerjim oluyor .

O zaman diğer şehre gidin eğer miktar aynıya tekabül ediyorsa bu fazlaca kafa yoran işi çok da çekmeye gerek yok. Diğer şehir daha janjanlıymış yeni insanları tanıma ihtimaliniz de varmış ne güzel işte.

Valla panpacım köy gibi yerde ömür çürütmeyi de yapmışlığım var 2.yılın sonunda kaçtım:sampiyon: Olduğum yer büyükçe, köy gibi değil ama nasıl diyeyim frekansım tutmuyor.

Bende 4 sene curuttum koy gibi yerde, hala kafami duvarlara vuruyorum.
Coluk cocuk yokken neden anasinin nikahinda yasadim diye hala kendime soyleniyorum.
Mekan degisikligi iyidir bence.
Bazi sehirler insani iter.
Itismeye gerek var mi? Bence yok.
Aile vs yuzunden vs kalmak zorunda olsan anlarim da, ozgursun.
Buyuk sehrin nimetlerinden bekarken faydalanmicaksin da ne zaman faydalancaksin?

O zaman diğer şehre gidin eğer miktar aynıya tekabül ediyorsa bu fazlaca kafa yoran işi çok da çekmeye gerek yok. Diğer şehir daha janjanlıymış yeni insanları tanıma ihtimaliniz de varmış ne güzel işte.

Valla panpaaa o kadar janjanlı ki havaalanına bir iniyorsun Allahhhhh:halay:Hayat standartı aşırı yüksek, temiz su, temiz hava, ormanlar, zengin herifler, janjanlı ablalar, her yerde Porscheler(abartmıyorum):halay:Bir de kendi yaşadığım yere bakıyorum kireçli su kafamda saç bırakmadı, göçmenler, Araplar zenciler....neyse

İnşallah verecegin karar senin için en iyisi, en hayırlısı olur.yorumlarini okuyorum cıvıl cıvıl bir insansın hissettiğim kadariyla.Rabbim hakkında hayırlısını versin tercihin hangisi olursa..

İkilemde kaldım şuan ben de. Peki büyük şehre gidip hem kötü işte çalışıp hem biri denk gelmezse nolcak. Ben kariyeri seçerdim sanırım. Haftasonları da şehre arkadaşlarla kalabalık mekanlara giderdim

Bunu da başka bir arkadaşım söyledi hem sevdiğin işi yap, haftasonları da istediğin yere gez dedi. Öte yandan eninde sonunda taşınma niyetindeyim, şurda yaşamak beni acaip itiyor bir de yeni bir başlangıç çok ilgimi çekiyor.

Değişiklik iyidir diye düşünüyorum.Yeni insanlarla tanışabilirsin.Biraz risk alacaksın ama risk almadan da birsey olmuyor.Ama önemli olan içinden ne geldiği. Birebir hayatını bilmediğim için çok da birsey söyleyemiyorum ama bu iş yorucuysa eninde sonunda seni yoracak.Tuketecek yogunluguyla.O stabil yorucu olmayan iş daha iyi görünüyor bana.Cunku ben şuan oldukca yorucu bir işte çalışıyorum tükeniyor insan gerçekten.Ha deyince de o işi bulamazsın sanırım.Ben de yer degistirdim birkaç kez geldiğim yerden çok sıkılmıştım başka çarem yoktu.Pismanlik da duymadim çünkü sıkılmıştım miyadi dolmustu

Yolun açık olsun hayırlısı güzeli olsun.Gidersen de ömürlük bir aşk bulasin dilerim:)

Valla panpaaa o kadar janjanlı ki havaalanına bir iniyorsun Allahhhhh:halay:Hayat standartı aşırı yüksek, temiz su, temiz hava, ormanlar, zengin herifler, janjanlı ablalar, her yerde Porscheler(abartmıyorum):halay:Bir de kendi yaşadığım yere bakıyorum kireçli su kafamda saç bırakmadı, göçmenler, Araplar zenciler....neyse

O zaman bu fırsatı kaçırma cherry bak ben çoluk çocuk sorumluluğundan iki km öteye kıpraşamıyorum :deli:
Taşınabilmek hayat standardını değiştirebilmek bi lükstür,eşime diyorum ki yahu her kararımda bizim minik aileyi düşünüyorum,elimi kolumu bağlıyorsunuz :KK45: ne güzel çöpsüz üzümsün işte topla valizini kimseye bi bağımlılığın yok :KK50:

Bence git tatlım,
Seni az cok taniyorsam simdiki sehir 6-8 aya kadar yine seni tüketecek.
Bi de bu yaşlarda cesur davranmazsak ne zaman davranıcaz? En fazla ne kaybedersin ki?
Ben de 6 aya kadar sehir degistirmeyi planliyorum, icindeki ateşi anlayabiliyorum :)

Yeni sehir derim.
Koy gibi yerde omvrunu curutme.
Yeni yerdeki iste basamak olur, belki sonrasinda daha zevk alacagin bi is bulursun.
Buyuk sehir iyidir, hele bekarsan daha iyidir.
Almanyanin kucuk sehirleri bizim huzurevlerinden bin beter.
Bogulacaksan buyuk sehirde bogul, bosver bayik bayik kasabayi/ koyu/ kucuk sehri.
Ben de ilçeden bu sebeple ile geldim sıkıntılar da oldu ama pişman değilim.Sonucta ilçede de sıkıntılar olmustu.Kafa dinledim biraz çıktım.Daha fazla bayik bir yerde kalamazdim. Hele bekar yalnız başına hiç cekilmiyor

Oo hayat standartındaki bu fark cezbedici.

Cherry eğer odağın kariyerse seçimini o doğrultuda yap. Eğer sosyal hayat ve kariyer yapmaktan ziyade hayatını daha rahat yaşamaksa (ki benim öyle) ona göre bir karar ver.

Süper bir kariyerin olup akşamın köründe eve gelip mutsuz olmaktansa, daha mütevazi ama kendine daha çok vakit ayırıp daha güzel yaşayabileceğin bir hayat olabilir. Veya tam tersi, kendine vakit ayıramayıp geç saatlere kadar çalıştığın ama seni iş olarak tatmin eden bir hayatın olabilir. Tamamen senin beklentine bağlı.

Ama sanıyorum sen işi daha az tempoda, sosyal hayatı eğlenmeyi bir tık daha yukarıda tercih edebilirsin :)

Bunu da başka bir arkadaşım söyledi hem sevdiğin işi yap, haftasonları da istediğin yere gez dedi. Öte yandan eninde sonunda taşınma niyetindeyim, şurda yaşamak beni acaip itiyor bir de yeni bir başlangıç çok ilgimi çekiyor.
Bulunduğun yerden çok bunalmışsın sanırım. Yer değişikliği psikolojiye iyi geliyo bence. Şehirdeki iş için iyice araştırma yap madem zamanın çoğu işte geçiyo çünkü

X