Bir İranlının objektifinden: İran’ın kapalı kapılar ardında yaşanan hayatları

seninle ikili atışmaya devam edersem kendi sözümü yemiş olacağım ki asla istemem bunu

şahıs ismi belirtmeden ortaya, enetelektüel bilgi birikimen sahip insanlar fazla yok, demek mi hakaret,
yoksa , beni hedefe koyarak , dantel yorumlarına devam et demek mi hakaret?

KK dan öğrendiğim şey , kimse ile ürik asit yarışına girme, bırak o devam etsin, zira işin sonunda kirlenecek olan onun bacakları

bu arada hala konu ile ilgili yaptığım yoruma bir yorum yapmadın.

der çekilirim.

kalın sağlıcakla

Onun ruh hali çok karışık şu sıralar ahahsha rahat bırak son seçimden beri böyle ahahsha

sen ikili atışmaya zaten bilerek geldin.
bknz o mesajın. o yüzden yazma bence bunu,ortadayken herşey. o mesajına bakacağım birazdan. bekle

Bir konu üzerinden içi dolu fikirlerle tartışmak bambaşkadır, sen şöylesin, sen böylesin demek bambaşka,

hela hesap sormak bambaşka

Türkiye İran'a dönecek diye korkan arkadaşlar sizi temsil eden parti çoktan İrancılar tarafından ele geçirilmiş bile. Bu sesinizi birde onlara çıkarsanız keşke
ee şimdi sen beni az çok tanıyorsun. chpnin yanlışlarını tek tek söylemişimdir. hatta bununla ilgili konularda açmışımdır. evet yanlış . bunuda kınıyorum. oldumu
keşke akplilerde yanlış olanı söyleseler. dün sadece birinden duydum lameliften bu özeleştiriyi. ama yıllarca her yanlışı savundular

özerklik konusu ise bahsettiğin bir çoğumuz eleştirimizi yaptık .. Körü körüne bağlı deyiliz yani bu partiye ama başka partiyi savununca da dönek oluyoruz buna ne diyeceksin ? demekki körükörüne bağlı olup başka partileri görmemek gerekiyo

İranlı kadınların genelinden tiksindiğim için bu fotolar içeriğe bakmaksızın zaten tiksinç geldi bana .. Ama nargileli foto iğrenç mesela kadına yakıştıramıyorum gerçi erkek içinde iyi bişey değil ama .. İç çamaşırı deneyen kadın da mesela iç çamaşırı denemek yasak olur normalde ben gideceğim belki de pis pasaklı birinin deneyip almadığı iç çamaşırını alacağım dans fotosu da masum bir dans değil seksi dans bildiğin kimine iğrenç geleblir kimine normal..

bak döneklik farklıdır. değişim olacak zaten.. dün savunduğunu ahmet hakan gibi çıkarına göre değiştirmezsen dönüşüme değişime karşı değilim. düün akplisindir yanlışlarını görüp mhpli olursun ama bu zaman ister tabii.
ben akpnin güzel şeylerinide savundum. mesela belediyecilikleri çok iyidir. baş örtüsübnü savundum. ama tabiiki doğruları bana göre yanlışlarının yanında devede kulak. chpninde yanlışlarını söylerim. belediyeceilikte iyi değildirler. bazılarının,ulusalcı yanlarını pek sevmem.elitis yanlarından halktan bir kısmının kopukluğundan hoşlanmam. aşırı faşizan kesiminden hoşlanmam.
kısaca değişim güzzeldir.yenilenmektir.

Hiç bir zaman uçlarda olmadım daha önce yazdığım gibi gezi olaylarına kadar ülkücü bir Mhp li idim gezi den sonra Ülkücü bir Akp liyim ama ben burda mhp nin içerisinde hala gerçek ülkücü var dedim diye Mhp yi savundum diye bana dönek diyen oldu.. Benim ailemi çevremi bilsen Akp li olduğuma inanmazsın babam bile seçim günü beni arar emin olmak adına .. Çünkü ailemde Akp yi savunacak bir durum yok dolayısı ile onlar sürekli Akp dedikçe bende yanlışlarını söylerim Akp nin eğitim sistemi bazı partililrin aşırı yandaşlığı yolsuzluk şu bu dolayısı ile ailem dahil kimse inanmıyor tam emin değil Akp ye oy verdiğime burda ise Akp karşıtı yorum olunca direk savunmaya geçiyorum ve karşıdan aşırı Akp li görünüyorum belki de..

Sadece okula ve kamuya giremedi basortulu kadinlar, ne olacak yani mi demek istedin? Yani inancindan dolayi baskasina bir zarari olmadan ne giyecegini dahi secememesi normal miydi? Okumasin, devlet kurumunda calisamasin ne onemi mi vardi? Sanki yuz kizartici suc mu islemisti?
Gercekten yazik. İslam bu dunyaya yuzyillar once geldi merak etme akpyle alakasi yok. Sizin bu fişlemelerinizden de gına geldi. Bizim muslumanligimizi o bu şu partiyle ölçmek bagdastirmak haddinize degil.

Türkiye İran'a dönecek diye korkan arkadaşlar sizi temsil eden parti çoktan İrancılar tarafından ele geçirilmiş bile. Bu sesinizi birde onlara çıkarsanız keşke
Adamin 2011 yilinda Amerika ve Israil cikarlarini korumak adina cikarilmak istenen Turkiye Iran savasina karsi verdigi bir tepki, baskaldirma tweetini linc etmek icin neden 5 yil beklediniz? O zamanlar susmaniza sebep ne olmussa bugun o sebep unutuldugu icin mi sesiniz bu kadar yuksek cikti, 5 sene sonra?

5 sene once memleketi CHP mi yonetiyordu, kimden neden korktunuz da bu gunu beklediniz bu tweete bu kadar tepki gostermek icin acep? Satir aralarinda vatandasin hakaretlerini didik didik eden reisiniz ve surekasi 5 sene neden bu tweeti gormezden gelip, bugun taaa 5 sene oncesine kadar twitter coplugunde geri gidip bunu bulup cikartmak zorunda hisseti kendini? Bu zahmetinize degdi mi bari?

bu şahsın mesajını alıntılama sebebim Ülke İran'a dönecek diye korkan arkadaşların sempati duyduğu, oy verdiği Partinin bir vekili olması hasebiyledir.
kaç yıl önce atmış ne için atmış pek umrumda değil, ama CHP nin umrunda olsa iyi olurdu

Senle ugrasamam demlicay.. Okudugunu anlamadan bana yazmasan daha iyi edersin.

Sen kendi partinin verdigi beyanatlarla ilgilensen daha iyi edersin gibime gelir. Ne de olsa onlarin her konuda her turlu beyanatlari gundemi daha cok mesgul ediyor. Onlara Turkiye hava sinirinda vurduklarini iddia ettikleri jetin nasil olup da Suriye topraklarina dustugunu sormakla ise baslayabilirsin mesela.. Bu hava sahasi hassasliginin nasil olup da Rus jetlerinin ISIDin 500 tankerini vurup ISIDin tek para kaynagi petrol ihraclarina darbe vurduktan 5 gun sonraya gelmesi tesadufunun anlamini da sor hazir sorgu baslamisken.. Bir de ayni hasssasiyeti Egedeki butun adalarimizi isgal etmis YUNANa neden gostermediklerini de.. Sana zahmet. Tabi umurunda ise..

İran ilginç bir yönetim anlayışına sahip, kadınlara bu kadar baskı uygulanmasına rağmen kadınların eğitimine önem veriliyormuş akademisyenlerin önemli bir bölümü kadınmış, trafikteki sürücülerin de öyle . Farklı dine mensup olan musevilere,ermenilere herhangi bir baskı yokmuş hatta çok çok rahat yaşıyorlarmış inançlarını, bir belgeselde izlemiştim internette videosunu bulursam atarım.ama benim aklıma iran deyince idamlar ve neda soltan geliyor

Iran bazi yonlerden sert bazi yonlerden ise sasirtir ama yine de istemem ben oyle yonetim. Cunku abarti...

Cok fazla baski kurarsan en ufak bosluk arayip yapacagini yine yapiyor. iranli, suud ve kuveytli insanlarla az cok muhatabim ve ilgincler yani...

İranda kadınların başarısı bu milletin kadınlarının güçlü olmasından geliyor.
Devlet yönetimiyle ilgili değil. Adamlar üniversitelerde kadınların başarısını erkek egemen yönetim için tehlikeli görüp kız öğrencilere ünv lerde kota getirmek istiyorlardı.
İran sinemasını birçoğumuz ya da haberdar olanlarımız beğeniriz mesela.
Ama o filmler nasıl baskılar altında çekiliyor bunu anlamak zor olmasa gerek.
İranda da sanatçılar yine laiklik yanlısı kesimden olur çoğunlukla.
Yani bazı konularda farsların ilerlemesinin yönetimle bir ilgisi yok, hatta çoğu zaman yönetim köstek oluyor. İranda dini yönetim olmasaydı bilim kültür alanında uçar giderdi İran. Ama bilemeyiz belki de bu sefer de rehavete kapılıp bizim gibi falan da olabilirlerdi. Belki zorluklar motive ediyor bazen insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…