Sen kendi partinin verdigi beyanatlarla ilgilensen daha iyi edersin gibime gelir. Ne de olsa onlarin her konuda her turlu beyanatlari gundemi daha cok mesgul ediyor. Onlara Turkiye hava sinirinda vurduklarini iddia ettikleri jetin nasil olup da Suriye topraklarina dustugunu sormakla ise baslayabilirsin mesela.. Bu hava sahasi hassasliginin nasil olup da Rus jetlerinin ISIDin 500 tankerini vurup ISIDin tek para kaynagi petrol ihraclarina darbe vurduktan 5 gun sonraya gelmesi tesadufunun anlamini da sor hazir sorgu baslamisken.. Bir de ayni hasssasiyeti Egedeki butun adalarimizi isgal etmis YUNANa neden gostermediklerini de.. Sana zahmet. Tabi umurunda ise..
Kendi partin dediğiniz AKP ise bir yanlışınızı düzelteyim. Ben ne olursa olsun AKP diyen partizan bir üye değilimdir. Seçim döneminde AKP yi alternatifleri içinde kendime yakın bulduğum için oy vermişimdir. Bu sebeple bu ithamınızı öncelikle size iade edeyim. Uçak mevzu ise parti meselesi değil Türkiye meselesidir.
Bunu sahiplenerek AKP li yaftası yemeye layık görülüyor isek seve seve kabulleniriz.
Ama! Yalan yanlış haberlerle insanları Daeş sempatizanı olmakla suçlamanız kabul edilir iş değil. Defaarca anlatıldı burada. Uçak sınıra gelmeden 10 km önce uyarılmaya başlanır. Buna rağmen sınıra dalan uçak düşürülür. Ve düşen uçağın parçalarından ne yazık ki sınırda yaşayan köylülerde zarar görmüştür.
"Düşen uçağın parçalarının savrulduğu Yayladağı'nın Dutlubahçe Köyü'nde iki Türk köylü yaralandı. "
http://www.haber61.net/suriye-sinirinda-ucak-dusuruldu-249250h.htm
Ayrıca Rusya'nın Türkiyeyi zor durumda bırakmak adına ortaya attığı petrol yalanına bizim muhaliflerden başka inan yok.
"IŞİD petrolünü Türkiye alıyor yalanına Almanlar inanmadı"
http://www.ensonhaber.com/isid-petrolunu-turkiye-aliyor-yalanina-almanlar-inanmadi-2015-12-05.html
Neden?
Çünkü Rusya tarafından servis edilen görüntülerin yer aldığı bölge İŞİD kontrolü altında değil.
Ben olsam, 500 tankerin vurulması ile Uçağın düşürülmesi olayını kıyaslarken, bana empoze edilen şeyler yerine tam tersi br mantık yürütür ve şöyle düşünürdüm: Rusya bölgedeki hakimiyetini meşru kılmak , hem kendi ülkesine zarar veren petrol kaçakçılığını engellemek hem de Türkiye yi zan altında bırakmak için tankerleri vurmuş sonrasında da kasti bir sınır ihlalinde bulunmuştur. Yani Türkiye yi tahrik etmiştir.
Türkiye böyle bir kaçakçılığın başrolünde olsa ne diye durduk yere başına iş almak için Rus uçağını düşürsün?
Kaldı ki petrol tırlarının güzergahları içinde anılan Deyrizor o tarihlerde İŞİD in kontrolü altında değğil. Kamışlı ise zaten PYD nin denetimi altında.