Bir İranlının objektifinden: İran’ın kapalı kapılar ardında yaşanan hayatları

Kendi partin dediğiniz AKP ise bir yanlışınızı düzelteyim. Ben ne olursa olsun AKP diyen partizan bir üye değilimdir. Seçim döneminde AKP yi alternatifleri içinde kendime yakın bulduğum için oy vermişimdir. Bu sebeple bu ithamınızı öncelikle size iade edeyim. Uçak mevzu ise parti meselesi değil Türkiye meselesidir.
Bunu sahiplenerek AKP li yaftası yemeye layık görülüyor isek seve seve kabulleniriz.

Ama! Yalan yanlış haberlerle insanları Daeş sempatizanı olmakla suçlamanız kabul edilir iş değil. Defaarca anlatıldı burada. Uçak sınıra gelmeden 10 km önce uyarılmaya başlanır. Buna rağmen sınıra dalan uçak düşürülür. Ve düşen uçağın parçalarından ne yazık ki sınırda yaşayan köylülerde zarar görmüştür.
"Düşen uçağın parçalarının savrulduğu Yayladağı'nın Dutlubahçe Köyü'nde iki Türk köylü yaralandı. "
http://www.haber61.net/suriye-sinirinda-ucak-dusuruldu-249250h.htm

Ayrıca Rusya'nın Türkiyeyi zor durumda bırakmak adına ortaya attığı petrol yalanına bizim muhaliflerden başka inan yok.

"IŞİD petrolünü Türkiye alıyor yalanına Almanlar inanmadı"
http://www.ensonhaber.com/isid-petrolunu-turkiye-aliyor-yalanina-almanlar-inanmadi-2015-12-05.html

Neden?

Çünkü Rusya tarafından servis edilen görüntülerin yer aldığı bölge İŞİD kontrolü altında değil.

Ben olsam, 500 tankerin vurulması ile Uçağın düşürülmesi olayını kıyaslarken, bana empoze edilen şeyler yerine tam tersi br mantık yürütür ve şöyle düşünürdüm: Rusya bölgedeki hakimiyetini meşru kılmak , hem kendi ülkesine zarar veren petrol kaçakçılığını engellemek hem de Türkiye yi zan altında bırakmak için tankerleri vurmuş sonrasında da kasti bir sınır ihlalinde bulunmuştur. Yani Türkiye yi tahrik etmiştir.
Türkiye böyle bir kaçakçılığın başrolünde olsa ne diye durduk yere başına iş almak için Rus uçağını düşürsün?
Kaldı ki petrol tırlarının güzergahları içinde anılan Deyrizor o tarihlerde İŞİD in kontrolü altında değğil. Kamışlı ise zaten PYD nin denetimi altında.

Her insan istediği gibi yaşamakta özgür. Özgürlükleri alınmaya çalışan insanların gizli hayatları bunlar yazık üzüldüm

Senle ugrasamam demlicay.. Okudugunu anlamadan bana yazmasan daha iyi edersin.
Saraylim, sen benim yazdigimi anlasaydin, cevap verebilirdin burada ilgimi çeken bir yoruma gayet de cevap verebilirim, kime yazip yazmayacagimi ogretmek sana düşmez. İletişimi sonlandirmak istiyorsan gözardi etme seçenegimiz mevcuttur engellersin sorunun sıkıntın çözülür.

İranlılar kültür olarak bizden çok çok üstün.
Daha önceki yazılarımda da belirttim zaten.
Doğunun müslüman ülkeler arasında en güçlü ülkesi İran.

Bu kültürünü Şah dönemi ve öncesinden almakta .
Bir nesli bir kültürü yok etmek kolay değil tabi.

Senin AKPyi kendine yakin bulman yeni degil, bildim bileli AKP destekcisisin, hem sozlerinle, hem oylarinla.. Baska nasil AKPli olunuyor? Kimseyi evlatlik almiyorlar zaten..

Ucak meselesi tam da parti meselesidir, Turkiye degil. Senin baskanin izin vermeden bu ulkede asker sinek bile vuramaz. 7 Haziran secimlerinden sonra gorduk, jandarmaya bile onlerinden kicirta kivirta gecen kalasnikoflu PKK militanlarina yakalama ve vur emrinin cikmasi icin once 500 sehit vermeyi bekledi senin baskan.. Rus pilotu kac askerimizi oldurmustu sahi? Allahtan ne Esad, ne de Putin bunca dusmanligin sorumlusu olarak Turkiye ve Turk halkini gormuyorlar, Tayyip ve iktidari diyorlar, elalem bile muhatabini biliyor. Sizdeki bu pislik olunca Turkiyeye maletme sevdasi niye? Hatalari ortme yontemi mi?

Ruslarin vurdugu tankerlerin ISIDa ait oldugunu dunya biliyor, Islamistlerin (ISID) destekcisinin S. Arabistan ve Katar oldugunu da.. Hani dolarlari bugunlerde ulkemize akitan, sayelerinde batik ekonomimize ragmen hala ayakta durabildigimiz, bu arada da Turkiyenin en guzel yerlerini ele gecirmis ve akin akin gelmeye devam eden son zamanlarin gozde Arap dostlarimizin..

Bu da Turk makamlarinin yayinladigi Rus ucagini nerde indirdiklerinin resmi, kirmizi serit Rus ucaginin ucus haritasi. Gordugun gibi 2.5 km. boyunca, yani 17 saniye boyunca Turk sinirlari uzerinden transit gecis yapmis, Suriye sinirinin 4 km. icinde iken de dusurulmus. Butun dunya literaturleri dusurulmesine gerek yoktu, baska yaptirim uygulanabilirdi diyor, teammullere gore. Bir ucagi dusurmek savas sebebidir, baska yollari varken neden bu meydan okuma? Savasa katilip Rusyayi mi yenecegimiz dusunuldu? Yeteri kadar sehidimiz yok mu?

Bunla da kalinmamis, parasutle atlayan Rus pilotlarinin ustune ates acilmis ve bir pilot oldurulmus.. Suriye'de, mukemmel Turkce konusan Suriyeli militanlar tarafindan.. Videosunu izledim ve kulaklarimla duydum. Ne yapalim simdi, bunca olana Aferin mi diyelim?

Eklentiler

• upload_2015-12-23_12-3-2.webp
    3 KB · Görüntüleme: 198
Ben de başımı örtüyorum ama bunu çok isteyerek yaptığım söylenemez. Fotoğraflara bakarken hoşuma gittiler, ben de kuzen kardeş eşlerinin yanında rahat gezerek Trollük yaptığımı sanıyorum kendi çapımda

AKP 13 yıldır iktidar siz beni kaç yıldır tanıyorsunuz, ve bu arada AKP çizgisinde kaç farklı parti kuruldu?
Görende elinizde büyüdüm sanır : )))))))))))

Zaten yayınlamışsınız orda da herşey açık seçik mevcut. Bakıp anlamadığınız bir şeyi benim anlatmamla anlamanız mümkün olmadığna göre ne siz yorulun ne ben.

Hangi litaretürler bunlar ?

Biz keyfi almadık ki bu kararı. Uçağımız ihtarsız bir şekilde düşürüldü, iki şehit verdik. Sınırlarımıza bomba düştü, havan mermisi düştü. Bunlar neticesinde alındı bu karar ve dünyaya ilan edildi. Dünya ikna oldu biz sizin gibi rus seviciler ikna edilemedi. (Kimin umurunda derseniz , kimsenin!)

Madem savaş sebebi niye savaş çıkmadı?

Paraşütle atlayan askerler Türkmen dağının çatışma bölgesine düşüyor. Bu esnada ateş açılıyor. Paraşütlü askerde öldüyse sağ olarak teslim edilen asker neyin nesiydi? Dinlediyseniz orada ateş açmayın esir, ifadesi de geçiyor.

Ve onlar Türkmenler.Ve gerçekten mükemmel Türkçe konuşuyorlar.

Tankerler İŞİD in değil demedik. Türkiye ye kaçırıldığı iddia edilen güzergahların IŞİD in elinde olmadığını ifade ettik ama işte anlama niyeti ile değil laf sokma çabası ile okuyunca böyle anlaşmazlıklar çıkabiliyor.
Ama yine de Eren Erdem okumaya devam edin, hiç okumamak tan iyidir. Bu sayede sizi burada daha çok görüyoruz, eğlenmemize vesile oluyorsunuz.

Beni tebrik edin, saçma sapan iddialara inatla mantıklı cevaplar vermeye çalışıyorum.
Türkmenlerin mükemmel Türkçe konuşması tenkit ediliyor : ))) Allahım sana geliyorum.

istemediğin bir şeyi neden yapıyorsun?

Keşke araç olarak değil amaç olarak kullanabilsek. Ne güzel olur!
Bu sizi ilgilendirmiyor. Araç olarak kullandığım da yok, sadece şartlar bunu gerektiriyor. Insanları zorunlu bırakmasak bir şeylere hiç sorun yaşamayız değil mi? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…