• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir İranlının objektifinden: İran’ın kapalı kapılar ardında yaşanan hayatları

Duzgun konus olur mu kimseye beddua etmem ben siz her istedginizu soyleme özgürlüğüne sahipseniz bende sahibim sana soracak degilm ayrica istedigim sayfaya yorum yaparım ben veririm kararini...saygisiz terbiyesiz gibi ifadeler sakin kullanma olur mu hos degil ben size bir sey soylemedim mudahale niye saldirmayin sakinnn olalim hanimefendi
birinin yaşam tarzına iğrenç demek . ben bu yorumu terbiye sınırlarını aşma olarak görüyorum
ve saygısızlık olduğunu düşünüyorum.
terbiye sınırını aşma yazmışım.
aynende aynını düşünüyorum
ve ek. saygı duyalımki
sayggı bekleyerlim karşımızdakinden.
yoksa kimse kimseye duymazsa insanlar ,bir birini gebertir. yer bitirir bu dünyada. onlar gibi olmak değil amaç,sadece saygı duymak seçimlerine
iğrençsin pissin diye hakaret etmemek asolan

Valla 6 sene imam hatip lisesinde maalesef tam iclerinde okudum.. her oglen "hadi ablacigim tesbihata gidelim" diyen itici tipler gelir bizi goturmeye calisirdi. Hic gitmedigim icin nedir ne degildir bilmiyorum ama saraylimin kasdettigi seyin o oldugunu anladim, o yuzden daldim konuya :KK53:
Senin kaldığın yer Fethullahçılarmıydı acaba ? Nur Cemaati genelde dışardan talebe alımı yapmıyor diye biliyorum ama yada en azından benim bulunduğum şehir o şekilde..

images

Türkiye İran'a dönecek diye korkan arkadaşlar sizi temsil eden parti çoktan İrancılar tarafından ele geçirilmiş bile. Bu sesinizi birde onlara çıkarsanız keşke

birinin yaşam tarzına iğrenç demek . ben bu yorumu terbiye sınırlarını aşma olarak görüyoerum c
ve saygısızlık olduğunu düşünüyorum. terbiye sınırını aşma yazmışım. aynende aynını düşünüyorum
Ben insanlara degil o goruntulere dedim sizin soylemenizle zaten saygisiz olmam ve emir kipini cok kullanıyorsunuz neyse sizin fikriniz size benimki bana ama ben kotu söylemiyorum kendim dahil hepimiz icin dua ediyorm cunku bu dunyada bol keseden konusmak kolay ve ben size mesaj yazmadim ki bi arkadasa yazdim o bana terbiyesz dmez iken siz agir konustunuz ben size mi igrenc dedim hayir asla..uzatmayayim beni bir gun anlarsiniz cidden

Bir de ben zaten ozgurum Allaha sukur istedgm gbi dusunuyor giyiniyor yasiyorum su dönemde cok mutluyum ogretmenim ve derste de basimi acmiuorum ram ozgurluk cooook guzel her şey☺
tabiiki açma zaten.sen bu acıları yaşadığın için aynını yapma başkasına diyorum. ben yaşamadım bilmem. ama sen yaşadın o yüzden benden daha duyarlı olmalısın başkasının seçimlerine giyimine karışılmasına aslında. benden önce sen onun hakkını korumalısın. iğrençsin diye yaftalayacağına

Son düzenleme:
Ben insanlara degil o goruntulere dedim sizin soylemenizle zaten saygisiz olmam ve emir kipini cok kullanıyorsunuz neyse sizin fikriniz size benimki bana ama ben kotu söylemiyorum kendim dahil hepimiz icin dua ediyorm cunku bu dunyada bol keseden konusmak kolay ve ben size mesaj yazmadim ki bi arkadasa yazdim o bana terbiyesz dmez iken siz agir konustunuz ben size mi igrenc dedim hayir asla..uzatmayayim beni bir gun anlarsiniz cidden
terbiyesiz demedim. iğrenç diyerek terbiye sınırlarını aşmayalım dedim.

. bana özgürlük, size asla. hatta siz iğrençsiniz lafını edecek kadar karşındakine saygısuz ,terbiye sınırını aşan yorumlamalar..

gecekondu güzeliydim bir zamanlar saraylım.. Babamın evinde hani bilirsin takip ediyorsun ya TÜRKİYEYİ fikirtepeyide bilirsin şimdi yapılanıyor oralar..oralarda geçti çocukluğum ,,gençliğim..ve mutlu çocukluklarım az ama öz yaşadığımızı hatırlıyorum.. belki soframıza iki çeşit peynir girmezdi ama mutlu bir çocukluk ve 7 kişilik sıcak bir aile.. şu an babam hala orada çünkü evi orada ama yapılandığı için gayette güzel bir karşılığında yapılacak evleri.. kiralardan bahsetme ev sahiplerinden bahset acımasız ev sahiplerinden.. evlerini fahiş fiyata kiralatan ev sahiplerinden bahset,, bende ev sahibi oldum iki sene kiracım vardı.. ama ben ev sahibiydim saraylım aç gözlü değil çevresinde 1000 tl ye otururlarken biz 450 den verdik ..ve bir dahaki sene artırmadık .. ha şu hükümetin yerinde olsam öyle bir yasa getirirdimki kiralar tek kalem.neresi olursa olsun 450 yada 500 net... aç gözlü ev sahipleri havlayamasınlar diye..
Sen ev sahibi oldun, ama gelecekte cocuklarinin ev sahibi olma sansi bence cok dusuk bir ihtimal.. Turkiye ye Katar girdi, Suudi girdi, fiyatlar da uctu, kiralar da.. Ustelik bu daha baslangic, 15 sene sonrasini dusunemiyorum. Sen ucundan kurtardin, belki, ama cocuklarinin gelecegini Araba bagladiniz. Guzelim Turkiyeyi uretimsiz, disa muhtac birakan insanlari destekleyip Araba sattirdiniz, kendi ulkenizde usak olacaksiniz. Ya da cocuklarin buyuyunce dogdugum degil, doydugum yer diyerek senden cok uzaklara, ureten bir ulkeye gidecekler. Mecbur..

tabiiki açma zaten. ne güzel sen bu acıları yaşadığın için aynını yapma başkasına diyorum. ben yaşamadım bilmem. ama sen yaşadın o yüzden benden daha duyarlı olmalısın başkasının seçimlerine giyimine karışılmasına aslında. benden önce sen onun hakkını korumaklısın. iğrençsin diye yaftalayacağına
Hanimefendi giyim tarzi degil ki benim elestirim hayat tarzi sagliksiz ve olumsuz ornek diye yani ben insanlari kıyafetine göre yatgilamam ki parayla imanin kimde oldugunu Allah bilir inanc kalptedir ...ben ortuyorum istedgm icin mesele istenek herkesin mezari ayri size yonelen bir elestrim yokken benim yazdiklarima tahammulunuz yok lusura bkmayin sizi rahatsız ettim..

Senin kaldığın yer Fethullahçılarmıydı acaba ? Nur Cemaati genelde dışardan talebe alımı yapmıyor diye biliyorum ama yada en azından benim bulunduğum şehir o şekilde..

Wohoo ic acma o zamanlari power cok doluyum.. simdiki aklim olsa gitmezdim diyeyim kisaca.. ne kadar nefret etiysem sevmedigin ot burnunun dibinde biter misali su forumda bile karsima ciktilar ya ona yanarim :27: (sen degilsin uzerine alinma diye yaziyorum)

Hanimefendi giyim tarzi degil ki benim elestirim hayat tarzi sagliksiz ve olumsuz ornek diye yani ben insanlari kıyafetine göre yatgilamam ki parayla imanin kimde oldugunu Allah bilir inanc kalptedir ...ben ortuyorum istedgm icin mesele istenek herkesin mezari ayri size yonelen bir elestrim yokken benim yazdiklarima tahammulunuz yok lusura bkmayin sizi rahatsız ettim..
farkedermi. sana yanlış olabilir. 2 kadının öyle dansetmesine hoş bakmazsın. ama iğrenç dersen hakaret edersin. oda onun hayatı ona o doğal geliyor. sadece kelimen yanlış.
de bana ters,ama onların hayatı..
ciğerimi ye. ama hakaret hoş değil

siyaset konusu ne kadar sıkıcı bir hal aldı. aynı kişiler aynı tarz yorumlar aynı kelime çevirme oyunları.
insan istiyor ki, gerçekten entelektüel birikime sahip, yorum yapabilme ile laf sokma işini birbirine karıştırmayan insanlarla farklı düşünme tarzlarına sahip olsalar dahi bir kaç kelam edebileyim.
ama kadınlar kulübü siyaset bölümünde bir kaç kişi dışında kimse buraya haber okuyup, tartışma niyetiyle girmiyor. serseri mayın modunda dolaşan çok kişi var kk da . kime çatsam acaba diye konu arayıp soluğu burada alıyorlar.

sonra da bunu tartışma sanıyoruz. keyif alıyoruz. gerçekten çok alemiz.

siyaset konusu ne kadar sıkıcı bir hal aldı. aynı kişiler aynı tarz yorumlar aynı kelime çevirme oyunları.
insan istiyor ki, gerçekten entelektüel birikime sahip, yorum yapabilme ile laf sokma işini birbirine karıştırmayan insanlarla farklı düşünme tarzlarına sahip olsalar dahi bir kaç kelam edebileyim.
ama kadınlar kulübü siyaset bölümünde bir kaç kişi dışında kimse buraya haber okuyup, tartışma niyetiyle girmiyor. serseri mayın modunda dolaşan çok kişi var kk da . kime çatsam acaba diye konu arayıp soluğu burada alıyorlar.

sonra da bunu tartışma sanıyoruz. keyif alıyoruz. gerçekten çok alemiz.
rahatsızsan o kişilerin konusuna yazmazsın olur biter. aç konu orada yaz istediğin kadar
tutanmı var seni

ilahi yasak değil demişsin bende yasaktı diye cevabını verdim .. İran ile biriz demiyorum gerçi işinize gelince İranlaşıyoruz yaygarası koparırsınız siz gelmeyince aynı değiliz dersiniz ..

Valla ilahi yasak değildi. Benim ailem de farklı bir topluluğun içinde. İçlerinde büyüdüm. Arada Polis gelirdi dinlerdi. İlahilerimiz yazılıydı. incelenirdi. Sohbet bitince bir gözaltı. Sorgu. Altında örgüt olmadığını safi duygularla toplanıldığını anlayınca bırakırlardı.

images

Türkiye İran'a dönecek diye korkan arkadaşlar sizi temsil eden parti çoktan İrancılar tarafından ele geçirilmiş bile. Bu sesinizi birde onlara çıkarsanız keşke

rahatsızsan o kişilerin konusuna yazmazsın olur biter. aç konu orada yaz istediğin kadar
tutanmı var seni

bahsettiğim şey tam da bu işte.

istersen konu ile alakalı yukarıda yaptığım mesaja yorum yap.

(hoş alacağım cevabı biliyorum ama neyse)

face köşelerinde dolaşa dolaşa klişe kategorisine girme ihtimali olan bir söz vardır içi boşaltılmışda olsa ben çok severim;

"Büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla, küçük insanlar insanlarla uğraşırlar."

ha bana da yaptığın bu derseniz derim ki: benim yaptığım genel bir yorumdur. direk bir kişiyi muhatap alıp onun üzerinden konumu ilerletmem.

Valla ilahi yasak değildi. Benim ailem de farklı bir topluluğun içinde. İçlerinde büyüdüm. Arada Polis gelirdi dinlerdi. İlahilerimiz yazılıydı. incelenirdi. Sohbet bitince bir gözaltı. Sorgu. Altında örgüt olmadığını safi duygularla toplanıldığını anlayınca bırakırlardı.
e bak sen kendin diyorsun polis gelip ilahileri incelerdi diye çünkü yasak olan gruplar vardı onları dinlemek bulundurmak yasaktı .. Yoksa yine toplantı da yapılabiliyordu..

bahsettiğim şey tam da bu işte.

istersen konu ile alakalı yukarıda yaptığım mesaja yorum yap.

(hoş alacağım cevabı biliyorum ama neyse)

face köşelerinde dolaşa dolaşa klişe kategorisine girme ihtimali olan bir söz vardır içi boşaltılmışda olsa ben çok severim;

"Büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla, küçük insanlar insanlarla uğraşırlar."

ha bana da yaptığın bu derseniz derim ki: benim yaptığım genel bir yorumdur. direk bir kişiyi muhatap alıp onun üzerinden konumu ilerletmem.
benim mesajlarımı entellikten uzak buluyorsan o istediğin şeyi bulmak peşindeysen,açarsın konunu,yazarsın entel yorumlarını..
ayrıca, insanlarla uğraşan bak bakalım kim. lafı sokan, hemde konuyla alakası olmayan kim mesela.
ben düşüncemi paylaşıyorum ve asla konu dışı değil. yanlış olana görrdüğüme veriyorum cevabımı.yine konuya alakalı..
ama sen ,
gelip konuyla alakasız sadece laf çarpmak için hakaret amacıyla yazıp çıkıyorsun. farkımız bu senle

benim mesajlarımı entellikten uzak buluyorsan o istediğin şeyi bulmak peşindeysen,açarsın konunu,yazarsın entel yorumlarını..
ayrıca, insanlarla uğraşan bak bakalım kim. lafı sokup konuyla alakası olmayan kim mesela.
ben düşüncemi paylaşıyorum ve asla konu dışı değil. yanlış olana lgörrdüğüme veriyorum cevabımı.
ama sen gelip konuyla alakasız sadece laf çarpmak için hakaret amacıyla yazıp çıkıyorsun. farkımız bu senle
bir tane hakeret içerikli, saygı dışı mesajımı gösterirmisin Oky.
Evet enetlektüel birikimim olduğunu düşünüyorum. zira bunun için uğraşıyorum. Okuyorum, araştıryorum. kaç yaşıma geldim hala sınavarla boğuşuyoum tek gayem kendi sınırlarımı aşmak.
hoş ortam dolayısı ile konulara çok konsantre olamıyorum ama her zaman konu ile alakalı mesaj yazmaya çalışmışıdmdır. bir kaç defa bunun dışına çıkma sebebim ise bir takım kişilerin olayı çok farklı bir boyuta çekme gayesinden rahatsız olmamdır.
bilmiyorum sen yada bir başkası, benim siyaset konusunda saygısız bir üslupta mesajıma denk geldiyse göstersin lütfen.

bir tane hakeret içerikli, saygı dışı mesajımı gösterirmisin Oky.
Evet enetlektüel birikimim olduğunu düşünüyorum. zira bunun için uğraşıyorum. Okuyorum, araştıryorum. kaç yaşıma geldim hala sınavarla boğuşuyoum tek gayem kendi sınırlarımı aşmak.
hoş ortam dolayısı ile konulara çok konsantre olamıyorum ama her zaman konu ile alakalı mesaj yazmaya çalışmışıdmdır. bir kaç defa bunun dışına çıkma sebebim ise bir takım kişilerin olayı çok farklı bir boyuta çekme gayesinden rahatsız olmamdır.
bilmiyorum sen yada bir başkası, benim siyaset konusunda saygısız bir üslupta mesajıma denk geldiyse göstersin lütfen.
direkt gelip kişilere entel dantel değilsiniz,boşsunuz amacınız şu şu tarzında mesaj yazarsan buradan hakaret olarak algılanır o mesajın. gel yaz düşünceni tutan yok. hatta farklı düşünenlerle yazış. savun kendini. ama kalkıp yermek için sırf bunu yaparsan hoş görünmez mesajın ve saygısızcadır

Back