Bir insanin en yakin akrabasi kimdir.?

kesinlikle annemle babam...hele anacım...hasta olsanız eşiniz size bakar mı.ne zamana kadar idare eder.hep hastasın zaten diye söylenmezmi...ama o hasta olsa 24 saat hizmet bekler..böyle bir kocaya en yakın akraba demek haksızlık olur kanımca.

Benim en yakinim: Annem,Babam, Esim ve cocuklarim olacak ve kalacaklardir !

Hastalandigimda esim hep yanimdaydi yemegi,temizligi herseyi yapti gidip saatlerce calismasina ragmen hic dirdir yapmadi sonra bana ... Annem zaten Ana gibi yar olmaz hep yanimdayi 4aydir hamileyim ve hep yanimda,hergün ariyor, hergün yemekler yapiyor bana getiriyor esim calistigi zamanlar ve yemek yapmaya zamani olmadigi günler!Hele babam yillarca bizden ayri kaldi iyi bir gelecek saglayabilmek icin ve cok zor günler gecirdi of of offff :çok üzgünüm:

Bence bu devirde insanin en yakin akrabasi cebidir....:kahve:

Anne baba kardes bunlari katmiyorum bunlar haric digerlerinden hic bir beklentim yok ne teyzelerimden, ne halalarimdan, ne amcalarimdan nede kuzenlerimden ......mirmirmirmir

Paran oldumu ve yedirdigin müddet en yakin can ciger akraba oluyorlar ama olmasinda bakk kim var acaba yaninda, ailenden baska....a.s

benim akrabalarım bana ve aileme hiç yakın değiller.öyle özenirim ki sıkı bağları olan sülalelere...benim en yakınım her şeyimi paylaştığım annem var...

anne-baba ve kardeştir bana göre..eşlerimiz iyi hoş ama sonuçta kan bağı yok ve o da kendi ailesini tercih edecektir yeri geldiğinde..

en yakın akraba tabiki anne , baba ve kardeşlerdir bence..ALLAH etmesin bir kaza geçirip sakat kalsak eşimiz yüzümüze bakmaz.belki kapıya koyar.ama aile yani anne, baba ve kardeş bunu yapmaz.

Hayattaki en yakın akrabalarım annem, babam, kardeşlerim ve evlatlarımdır.
Gün gelir anlaşamaz eşinizle ayrılırsınız ama bu dediklerimden ayrılamazsınız. Çünkü onlar ciğerinizin bir parçasıdır.
Siz annenizin babanızın bir parçası, kardeşlerinizin karındaşı, evlatlarınızda sizin parçanızdır.
Eşlerimiz ise duygusal yönden bağlı olduğumuz kişilerdir.
Ne olursa olsun hiçbir şey için annenize ve babanıza sırt çevirmeyin. Kimsenin olmadığı zamanlarda onlar hep yanımızdalar çünkü.

en yakın akrabalarım ailem kesinklikle ne dost nede arkadaş nede akrabalar hiçbiri ailem kadar karşılıksız sevemez bunu anladım...

annem...
beni en çok düşünecek, karşılıksız sevecek, hep bağrına basacak annemdir...
buna eminim...

anne bel geldim...
kızın...
hayırsızın...

Ben konunun açılımından hiç birşey anlamadım...
Akraba dediğimiz yakınlarımız değilmidir hala teyze amca vb
yani anne baba ailedir he ben akraba tanımıyorum annnem babam akrabalarım yerine geçiyormu demek istedin arkadaşım:kahve:

Annem ve ablam bence en yakınlrım onlar. Babamın yeri apayrıydı ama onu kaybettim malesef......

bence insana Allah tan başka yar ve yardımcı yoktur... anne de baba da eş de çocuk ta bir gün bırakıp gidebilir.... hem siz iyi olursanız herkes iyidir, ama kötü iseniz çevrenizde hiiiiç kimse kalmaz....

evlenmeden önce annem babam ve kızkardeşlerimdi.şimdi de babam yok ama annem ve kızkardeşim,çocuklarım.eşimi de çok seviyorum ama emin değilim.yani her zor durumda yanımda olabilecek mi bilemiyorum

Her ne kadar eş akraba olayına girmesede yerimseniben
İlk öncelikle evli olsakta olmasakta anne baba gelir be canımcım...a.s
Eşimizi tabiki çok severiz ama nihayetinde bi ayrılık olayı oldumuydu herşey bitiyo..bugünümüzü biliyoruz yarınımız garanti diilki...sositososito
Yani sonuçta et tırnaktan ayrılmıyo..her daim için "Anne Baba "diyenlerdenim tabi kardeşlikte önemli evlatda....:1hug:.

ben her ne kadar babama dahada düskün olsamda anne derim...neden derseniz,bu tarz olaylar basimizdan cok gecti,cevredende bilirsiniz.Allah vermesin kadin önce rahmetli olunca ve cocuklar kalinca adam evleniyor,elbette dogal hakki olabilir ama gelecek olan kadin cocuklarinda hayatini mahvedebiliyor(hepsi icin gecerli degil)
babada yeni gelen cici anneye daha bir sevgi saygi duyup cocuklarini hice sayabiliyor...hayatin gercekleri maalesef bunlar....Allah anamizi babamizi basimizdan eksik etmesin...

X