Konu tartışmaya dönmesin diye alıntılamadan yazmak istedim.
Arkadaşlar bilimin gerçeği denilen bir şey, bir olgu var bilmem haberdar mısınız ?
Şimdi işe din açısından giren olmuş, öncelik onlarda olsun. Dinen caiz olması bilimsel gerçeği değiştirmez. Caizin kelime anlamını anlatmayalım bir de burada, FARZ denmemiş yani illa gidin halanızın, dayınızın bilmem nesiyle evlenin dememiş. Yapma konusunda bir zorunluluğunuz yok yani.
Bilimsel boyuta gelince de, konu akraba evliliği olunca ben evlendim bir şey olmadı'cılar, yok annemin eltisinin görümcesi de evlendi turp gibi çocukları var maşallah'cılar sarıyor buraları.Sizin veya bir yakınınızın başına gelmeyişi bilimsel tezi çürütmez ! O halde doktorlar/sağlık kuruluşları/sağlık bakanlığı bas bas bağırmasın sigara sağlığa zararlıdır, ölümcüldür diye. Ben kullandım hala yaşıyorum, demek ki zararlı değilmiş herkes içsin.
Sıradaki satırlarım da kadercilere gelsin o zaman. Size engelli çocuklar SADECE akraba evliliği sonucu olur diye bir şey mi söylendi ki aile dışı evliliklerde de bu risklerin olacağından bahsediyorsunuz. Bu risk var, her zaman var, dünyanın diğer bir ucundaki insanla evlensen dahi yine var. Ama ortada bilimsel gerçekler de var ki akraba evlilikleri bu riski artırıyor.
Not : Akraba evliliği temalı bir konuya yapmış olduğum yorumdur. O gün de gördük ki bizim insanımıza bir şeyi anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Bu sebeple yeni bir yazı yazmakla kendimi yormadım, mevcut yazıyı düzenledim. Genele hitap etmez fakat bir kişiye " Acaba?" dedirtebilirsek kârdır...