Bir insan kuzenine asık olurmu

Şimdi dini açıdan haram değil olabilir tarzı yorumlar çok gelecektir ki evet kardes olmadığınıza göre kuzen kuzene aşık olabilir ama bence olmamalıdır :)

Şimdi dini açıdan haram değil olabilir tarzı yorumlar çok gelecektir ki evet kardes olmadığınıza göre kuzen kuzene aşık olabilir ama bence olmamalıdır :)
Bende yorum yaptim bu konuda bencede olmamali kuzenlerim kardeşim gibi geliyo bana ailemizde amcamla yengem kuzen ama hic birbirlerini tanimiyorlarmis bile 35 yil önce. Aşık olanlarada bişey diyemem

Demek ki aileler sıkı fıkı görüşüyor

çok sakıncalı ,

başka erkek mi yok

olanda doğacak çocuğu olur bizde var böyle

çocukta yatalak
ağızdan besliyorlar
kız, birde ta almanyadan gidip özel otomobil aldılar
akraba evliliğinden uzak durmak gerek

Bende tanıyorum akraba evliliği yapanları ama çocuk konusu riskli bana göre
Bide benim kızım var anlamın oğlanlar olduğunu düşündüm de bir yok ya biz onları abi kardeş gibi yetistiriyoruz zaten
Onun kız kardeşi nasılsa benim kızımda öyledir
Büyüyüp kizima başka gözle baksa çok uzulurdum herhalde
Bilemedim

Aile yapısı, yetişme şekli, akraba evliliği olup olmadığı önemli
Dayılarımın oğulları halamın oğulları var, aynı yatakta yatsak dönüp bakmaz kimse
kardeşlerimizden farklı değilizdir
birlikte büyüdük
bizim ailede yok yani bu tip şeyler

İnsan kıtlığı var gibi kardeş sayılabilecek insanların yani aile içindeki bireylerin birbirlerine o gözle bakabiliyor olması bana çok korkunç geliyo.

Ama nedense bana da sen aşık olmuşsun gibi geldi.

Şimdi kuzenin nasıl olduğuna bağlı. Evet akraba evliliği çok yaygın. Ama artık pek yok. Misal bnm annem babamda kuzen dayı hala çocuğu. Ama annemle babam 19 yaşona kadar hiç görmemişler birbirini. Nerdeyse varşıklarından haberleri yokmuş. Aonra görünce aşık olmuşlar ve kuzen olduklarını öğrenmişler. Ama evlenmişler. Ancak şu an ben kuzenlerimle bir büyüdüm. Hepsi abim kardeşim oldu. Farklı bi gözle bakmam bakamam yani.

Yahu şu olmaz diyenlerin aklına şaşarım ,neden olmasın,nikah düşer nedir yani ,amca çocuğu hala cocuğu evlenebilir ,hiç mi görmemişler ,bitaneside yok dayısına bile aşık olan var bilmemne demiş ...cahilliğin bukadarı ,ne alaka ya ,
Ha bu olsun kuzeninde evlen yada o senden hoşlanıyodur manasına gelmesin ama ,yani olabilir manasında

Yahu şu olmaz diyenlerin aklına şaşarım ,neden olmasın,nikah düşer nedir yani ,amca çocuğu hala cocuğu evlenebilir ,hiç mi görmemişler ,bitaneside yok dayısına bile aşık olan var bilmemne demiş ...cahilliğin bukadarı ,ne alaka ya ,
Ha bu olsun kuzeninde evlen yada o senden hoşlanıyodur manasına gelmesin ama ,yani olabilir manasında

Nikah düşüyor dediniz diye size hakaret eden yoksa üslubunuza siz de dikkat edin lütfen. Kimseye cahil diye hakaret etmeye hakkınız yok, hakaret etmeden görüş bildirmeyi huy edinmelisiniz...

Kuzenler arasi evlilik dinen caiz evet bunu geçiyorum zira herkesin dini hassasiyeti bir değil ama hukuken de yasal olan bir şey için nasıl sanki ensestmiş gibi yorum yapıyorsunuz anlamıyorum. Yakın akraba evlilikleri kalıtsal bir rahatsızlık olmadığı sürece normaldir.Bizler tercih etmiyoruz diye insanların aile yapılarını bilmeden sanki sapıkça,iğrenç bir şey yapıyorlarmış gibi yargılamak empatiden uzak hatta cahilce bir yaklaşım bence.

Pardon ama neyi garipseyecegimi kimseye soracak degilim. Bazi toplumlarda aile ici evlilik cok normal karislanir, bazilarinda cokeslilik, bazilarinda evlilik disi cinsellik vs. Her toplumun kendi icinde birtakim gelenekleri var ama ben bunlari bireysel olarak tasvip etmemekte ozgurum degil mi? Isteyen istedigiyle evlensin zerre umrumda degil ama istedigimi de dusunurum dusunme sucuyla yargilanacak degilim sanirim :KK14:

Ayrica nikah düşer demeyin artik sene olmus 2015, islam dinine gore kiz cocuklarinin yetiskin erkeklerle evlenmesinde de bir sakinca yok ama bunu da normal bulmuyorum (amacim ikisini kiyaslamak degil, dinen mahsuru yok diye her seyi desteklemedigimi belirtmek) kisisel ahlak anlayisim toplumun genelinden farkli diye cahil mi oluyorum yani?

Pardon ama neyi garipseyecegimi kimseye soracak degilim. Bazi toplumlarda aile ici evlilik cok normal karislanir, bazilarinda cokeslilik, bazilarinda evlilik disi cinsellik vs. Her toplumun kendi icinde birtakim gelenekleri var ama ben bunlari bireysel olarak tasvip etmemekte ozgurum degil mi? Isteyen istedigiyle evlensin zerre umrumda degil ama istedigimi de dusunurum dusunme sucuyla yargilanacak degilim sanirim :KK14:

Ayrica nikah düşer demeyin artik sene olmus 2015, islam dinine gore kiz cocuklarinin yetiskin erkeklerle evlenmesinde de bir sakinca yok ama bunu da normal bulmuyorum (amacim ikisini kiyaslamak degil, dinen mahsuru yok diye her seyi desteklemedigimi belirtmek) kisisel ahlak anlayisim toplumun genelinden farkli diye cahil mi oluyorum yani?

Ensest gibi diye yaklaşımda bulunuyorlar diye eleştirirken cahil(!) diye yaftalamak moda oldu bu forumda

Ensest gibi diye yaklaşımda bulunuyorlar diye eleştirirken cahil(!) diye yaftalamak moda oldu bu forumda

Hayir bi de sanki kuzeniyle evlenene benzin dokup yakalim demisiz gibi tepkiler verilmis, diyorum ya banane isteyen istedigiyle evlensin, benim ya da benim gibilerin ne dusundugunden onlara ne ki boyle bir saldiriya geciyorlar anlamadim :KK51:

kuzeni ile evlenen bi cok insan var...ben onaylamiyor ve hoslanmiyorum bu tur durumlardan ama benim bu dusuncem kuzene nikah dustugu gercegini degistirmiyor...

Kuzenim var ara sira bana bakarken yakaliyorum surekli goz goze geliyoruz bilmiyorum ama hislerim bana onun bana karsi biseyler hissettigini soyluyor. Nasil anlarim
sizin akrabalarınız arasında akraba evlilikleri doğal karşılanıyosa kuzeninin de senden hoşlanma ihtimali mümkün. fakat ailenizde böyle evlilikler yoksa, sana samimiyetinizden dolayı bakıyo olabilir. bizde akraba evliliği yoktur. kuzenlerimle büyürken çok samimi yetiştirildik bu yüzden. en iyi anlaştığım kuzenim erkek olandır. biz beraberken hep bakışırız, göz kırparız. o yurtdışında yaşadığından dolayı sanırım yılda bikaç kez görüştüğümüzden; birbirimizde olur hep gözlerimiz hasret gideririz. kalabalık bir ortamda biraraya gelip sohbet etmemiz pek mümkün olmadığında o bana ne yapıyorum diye merak edip bakar ben de ona, birbirimize baktığımızı farkettiğimizde sırıtırız ya da uzaktan el kol yaparız.
eğer sen de kuzeninle kardeş gibi yetiştiysen, bence ortada anormal bi durum olmayabilir

Hayir bi de sanki kuzeniyle evlenene benzin dokup yakalim demisiz gibi tepkiler verilmis, diyorum ya banane isteyen istedigiyle evlensin, benim ya da benim gibilerin ne dusundugunden onlara ne ki boyle bir saldiriya geciyorlar anlamadim :KK51:

Sanırım saldırının sebebi şu: Akraba evliliğindeki tek kıstas nikahın düşüyor olması onlar için ya da caiz olup olmaması. Ben başka yorum getiremedim açıkçası, sene 2015 hala bunlar tartışma konusu.
Ortak paydada buluşamayacağımız -ne yazık ki- aşikar...

X