Bir Hocam'ın tuhaf davranışları

Çok kötü bir anlatım. o bana baktı sonra o döndü baktı sonra göz göze geldik sonra bana baktı sinirliydi sonra doğuya baktı bana baktı vs . Yoruldum okurken.

aynen banada daral geldi , hocaya , doguya kafa yormaktan , turkce anlatım ve dilbilgisi gibi derslerden uzak kalmıssın...

çok özür dileyerek yazıyorum..öğretmen olanlar bilir..psikolojide ergen benmerkezciliği diye bir kavram vardır.. yeni bu yaşlarda ben dünyada tekim ben güzelim herkes beni taklit ediyor gibi algılanır..konuyu açan kardeşime asla böyle düşünüyorsun demiyorum..bu yaşlarda böyle 'algılanır' diyorum..yani bir nevi olan biten herşeyi üzerine alınma psikolojisidir.. yani hoca sana normalde baksa sen onu başka yönde değerlendirebilirsin..olayın aslını nedir bilemem..belki gerçekten ilgisi olabilir belkide herkese baktığı gibi normal bakıyorda olabilir..ben açıkçası sürekli kısırdöngü halinde bir bakma eyleminden başka birşey göremedim..ama sen sadece o hocaya karşı değil herkese karşı dikkatli ol ama kimse içinde asılıyor gibi peşin hüküm verme..tekrar kırdıysam özür dilerim benim düşüncem bu..

arkadaşa katılıyorum

Cok ilginc..Demekki sizde hocaya cok bakiosunuz ? .bu hocanin sana ismini cok defa sormasi ve sana cok bakmasi...Asilmakmi ? Bence hocanin psikolojik bir problemi var olabilir gibi...Isminiz hocanin hayatinda olan birimiki? Onceleri o isimle olan kisi kimdi ne yasandi ne oldu..?

Psikolojik bir problemi var olabilir...Isim ve sizin birine benzemeniz olabilirmi ?

Ayrica hocaya gerekmedikce bakmayin,onu gozlemlemeyin bakiormu bakmiyormu diye...sizin hakkinizda hocada aynini dusunse ne olur ?

Cok rahatsiz oluyosaniz ailenize acmalisiniz, dusunmeyin acikca soyleyin bence ... Ne olabilirki soyleyince ? Sadece anlatiminiza dikkat edin,fikirlerinizi dusuncelerinizi degil,hocanin hareketlerini yaptiklarini anlatin...

Son düzenleme:
Hocanın bakışları seni rahatsız ediyorsa eğer, bakmamalısın diyen arkadaşımıza katılıyorum..
İncinmessen eğer bir şey daha belirtmek isterim.. Çok ayrıntılı yazmışsın.. Çok fazla dikkat etmişsin ve sanki herşeyi yorumlamışsın gibi geldi bana.. Bazen böyle olur o yaşlarda.. fazla anlam yükleyebiliriz.. Dahası bazı sütü bozuk erkeklerde, kızların, senin yaşlarında ki duygusal durumlarını bilip, bu tarz bakışma muhabbetlerinden zevk alabilirler.. Var böyle öğretmenimsiler.. Allah diğerlerini başımızdan eksik etmesin..
Bence o adam bunu pek çok arkadaşına yapıyordu ancak bakışlarına karşılık veren bir tek seni buldu.. Şimdi bu karşılıklı bakış tenisi bu şekilde ilerlediği için dört ayın sonunda, artık böyle önünde durup çekilmemek gibi saçmalıklara varmış olabilir.. Daha da ileri gidebilir..
Lütfen önce bakışmayı kes.. Hocanın hareketlerinde ileri giden bir tavır hissedersen, seni bir yere çağırmak, okuldan sonra cezaya bırakmaya çalışmak vs. gibi.. kesinlikle gitme ve hemen aile büyüklerini haberdar et.. Bu konuyu kendin çözemezsin..
Hocanın duvara dayanmak, gözleri dalmak, ufka bakmak gibi tanımladığın o hareketlerini de lütfen böyle yorumlamaktan vazgeç.. Farkında değilsin ama, onun bu tavırlarına "duygusal" bir anlam yüklemeye çalışıyorsun.. Yok böyle bir şey emin olabilirsin.. Lütfen burada ki ablalarına güven..

Umarım herşey gönlünce olur,

aynen bende onu dıyecektim hatta ''hayali seyirciler'' kavramına tıpa tıp uymuyor mu şu anlatılanlar...sen gelişim özelliklerini gayet iyi bir şekilde yaşıyorsun canım bende öğretmenim ve sizin gibi öğrencilerden korkuyorum açıkçası...merak etme ders anlatırken öğretmenler herkese bakar hatta herkes de sadece kendıne baktığını sanar...

ha tabı bu arada tetikte ve dıkkatlı ol sadece öğretmenine karşı değil herkese karsı...dünya kötü...

ahhh türkçeyi lütfen doğru kullanın yada anlatım tarzınızı değiştirinn
okurken sıkıldım ya doğuya baktı doğu bana baktı hoca bana baktı bu kelimeler aklımda kalanlar
asıl aklımda kalması gereken konunun ilgi çekici kısmıydı neyseee
bence hocayla muhatap bile olma iyice emin olmadanda kimseye söyleme
bu ciddi bi konudur üzerine gidilir yani..
bence aleni yapmadığı sürece rahatsızlık duyduğunu belirt sadece umarım anlar..

"başını yana eğmiş yüzü düşmüş asılmıştı ağlicak gibiydi " yazmışssın ben birine benzettiği düşüncesindeyim

bende orda bi ara roman okuyo havasına girdim sonra çıktım
37 yaşındaki helede bi öğretmen için ergen tripleriii hmm :26::26:

Son düzenleme:
banada pek asılıyo gibi gelmedi...
adamın sorunları var belliki..

evet ortada bir yanlış var anlattıklarınızla aşikar; fakat bu konuyu kafanızda büyütmemek için çabalayın.

Bir kere bakmazsanız baktığını görmezsiniz, dolayısıyla kendinizide korumuş olursunuz.
En azından hiç göz temasınız olmasa bir şekilde adam uzaklaşır..
Arkadaşlarlada bu konuda konuşmayın artık çünkü bu kulaktan kulağa yayılır ve sizi üzer ve bu konuya daha çok odaklamanıza neden olur.

Okul çıkışlarında yalnız kalmamaya gayret edin..Bunun dışında üzerinde durmayın.

Benim lise sondaki tarih öğretmenim aynı zamanda sınıf öğretmenimizdi..
ders anlatırken kızlara odaklı anlatıyordu..
böyle gözlerini birimize dikip sanki özel anlatıyo gibi idi..
sınıf öğretmenimiz olduğundan diye böyle diyorduk bize çok ilgiliydi..
Adalara felan yazın sınıf arkadaşları kendi aramızda gezi düzenledik o da geldi..
bizimle arkadaş gibiydi..
sonra okul bitti koptuk seneler sonra bir arkadaşımla karşılaştım..
vee sınıfımızdan bir kız arkadaşımla evlenmiş bu öğretmen 2 de çocukları olmuş..
çok şaşırmıştım..
faceden bulup resimlerine baktım gerçekden evlenmişler resimleri felan var..
öğretmen öğrenci ilşkisi bana tuhaf geliyo normal gelmiyo bilemicem..
not için kimse kimseyle iyi olmak zorunda değil hakkınızı vermek zorunda..

Hoca bana baktı,sonra döndü bi daha baktı,
hafif sendeledi,kamburu çıktı,duvara tutundu,dönüp bi daha baktı.
Doğu da bu bakışlardan nasibini aldı,sonra bana baktı tekrar.
bir de bakarken gözlerini pörtletmiş
Ya kusura bakma da aklıma yalan dünyada ki,
nurhayat'ın ''elimi tuttu ama öyle böyle bir tutuş değildi,
sanki nurhayat sen benim alnımın yazısısın,doğacak çocuklarımın da anasısın,
herkes yalan tek gerçek sensin nurhayatım der gibi elimi tuttu''repliği geldi
Bence biraz abartıyorsun,derin arkadaşın da dediği gibi 37 yaşında hiç bir erkek,
hoşlandığı kişi ona bakmadığı için ağlayacak gibi olup,kamburunu çıkarmaz
Ha yok mudur böyle öğrencisine takık,sapkın öğretmenler vardır.
Ama senin durumun bana pek öyle gelmedi.öğretmeninin adını bile bilmediği birine derin duygular besleyecek
kadar şaşırmış olduğunu sanmıyorum.
Ama sen yine de bu durumdan rahatsızsan Doğu ya bakmaya devam et

Kahkaha attırdın bana helal olsun

canım bence hoca kendisi sorunlu,yani sana aşık olduğundan ya da hoşlandığından yapmadığını düşünüyorum,psikolojik bir sıkıntısı olabilir.yani öyle sabit durup bakması beğenmekle hoşlanmakla olacak iş değil sen fazla takma kafana umursama onu.

Evli ama çocuğu yok gerçi ne demek yaa:))) Kim kime asılıyor merak ettim doğrusu, adam daha adını bile bilmiyormuş kırk kere sormuş, sen kendince bi şeyler yaşıyorsun yapma etme.

Belki de derste cok konustugun icin bakiyordur. Artik anla diye de adam konusmadan bakiyordur yani. Surekli biriyle konusurken adamin bakislarini yakaladigina gore...

Benım gorumcemınde boyle bakısları vardır kı ınsanı rahatsız edecek derecededır
mesela sen bısey anlatırsın yada anlatmazsın o gozlerını dıker sen rahatsız olup bısey mı var yuzumde dıye dusundurene kadar bakar bakar bakar...
sonra kendını toparlar baska dunyaya doner,
herkahgı bır rahatsızlıgı yok normal en azından bızım bıldıgımız yok
ama ben hala alısamadım bu bakıslara yıllardır, tanımayan bırı ne bakıyorsun dıye kavga bıle cıkarabılır yanı.

velhasıl boyle bır durum olabılır dıyede geldı aklıma
ama sen her halukarda dıkkatlı ol muhatap olma buyutme canım
elnda somut bırsey olursa barız bır hareket soz vs, mutlaka aılene bıldır sen ozemezsın bu duurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…