ay valla siiz yaparsın dedıkce heves gelıyoValla ben bu dediğinizi 15 günde bir yaptırıyorum :) yardımcı kız geliyor yapıyor maşallah eli de hızlı :) yaparsınız bir günde yAni. Pek bir eşyanız da yokmuş.
Yaparsınız ama size tavsiyem halıları perdeleri ve çarşafları bugünden yıkayın asın yarın kurusun ve her odayı temizleyip bitirdiğinizde asarsınız oh mis hem daha kolay olur.ay valla siiz yaparsın dedıkce heves gelıyo
benım cok esyam yok ve baza altını falan unutmusum yaaBahar temizliğim 1 aya yakın sürer benim. Evde yıkanmadık dökülmedik tek birşey kalmaz. Ben haziranda ve aralıkta yılda 2 kez yapıyorum.
1 gün benim için imkansız sanırım :) en basiti yorganlar, battaniyeler, yastıklar yıkanmalı. Hatta ben her hurcu tek tek dökerim. Veya beyaz eşyaların ciflenmesi, iç aksamlarının sökülmesi vs. Ohoo iş çoook :)
perdeler olmaz da halılar olurmuş ha cok sağolun bunu yapıcamYaparsınız ama size tavsiyem halıları perdeleri ve çarşafları bugünden yıkayın asın yarın kurusun ve her odayı temizleyip bitirdiğinizde asarsınız oh mis hem daha kolay olur.
Benim evim de öyle az eşya var. Incık cıncık tabak çanak yok. Uzun tüylü kedi var. Ama haftada bir gelen temizlikçimin işi yarım gün bile sürmüyor. Artık iş olsun diye yemek yapıyoruz o derece:)) bide evim 3+1 ama yatak odası dışında az eşya var.kardeşim gelir bıkac saataz eşya olduğu için yapabılırım gibi gelıyo yani saçma sapan bardaklar alıp vitrin alıp koymadım köşelere ya temizlencek pek bişey de yok yani :)
Ya birsey sorucam ben bahar temizligi falan yapmamda haziran ve aralik aylarinda ne oluyoda o beyaz esyalar cifleniyor zaten elinizin altinda degilmi surekli 6 ay silmeyip o zamanmi cifliyorsunuz.Bahar temizliğim 1 aya yakın sürer benim. Evde yıkanmadık dökülmedik tek birşey kalmaz. Ben haziranda ve aralıkta yılda 2 kez yapıyorum.
1 gün benim için imkansız sanırım :) en basiti yorganlar, battaniyeler, yastıklar yıkanmalı. Hatta ben her hurcu tek tek dökerim. Veya beyaz eşyaların ciflenmesi, iç aksamlarının sökülmesi vs. Ohoo iş çoook :)
ya hayvanla temızlık yapmak zor gelıyo bbana cok cabuk kirlenıyo sanki.. heryer tüy oluyo cok kosturuyo toz uçuşuyo esyaları yerınden alıp başka yerlere götürüyo falan ne bilim büyük bıde bizimki ondan mı acaba tüylerı kısa ama kolay toplanmıyo daBenim evim de öyle az eşya var. Incık cıncık tabak çanak yok. Uzun tüylü kedi var. Ama haftada bir gelen temizlikçimin işi yarım gün bile sürmüyor. Artık iş olsun diye yemek yapıyoruz o derece:))
bi markası yok basit bi mağazdan ya ince halı hani altı yapışkanlı onlan korıdor halıları kızSen bu azimle atomu bile parçalarsın temizlik de ne
Yalnız o makinede yıkanan halı ne iş ya
Nasıl bişi o
Nerden aldın markası ne
Tam benlik
Mutfağa da olur mubi markası yok basit bi mağazdan ya ince halı hani altı yapışkanlı onlan korıdor halıları kızsalondakı de küçük ve ince kilim gibi
büyükse sığaz tattlı benım mutfaktaki de dikdörtgen ve küçük ve cok sık yıkayabılırım mutfakta cok rahat kullanımıMutfağa da olur mu
Ama bizim mutfak biraz büyük
Makineye nasıl sığacak o
İlk önce sıkı bir kahvaltı yap. Öğlen ve akşam yemeğini hazırla önceden, yapmaya mecalin olmayabilir. Yada hazır pizza söyleyebilirsin. İkindiye doğru bir çay iyi olur yanına bir iki kurabiye. Bence çok keyifli bir bahar temizliği olacak. Aklim fikrim yemekte benim. Akşam yemeğini çok erken yedim ve acıktım. Yorumlarıma da yansıyor haliyle. Mısır patlatayım hiç olmasa. Midemi kandırayım.herkese merhabalar.
ben ilk defa tek başıma bahar temizliği yapıcam ve bunu 1 günde yapmak istiyorum yani yarın.
1 günde cook yorulursun demeyin biliyorum ama oda oda gün gün yaparsam içime sinmicek çünkü komple ev bitmeden ilk baştaki oda kirleniyor
1 güne sığmaz diye düşünebilirsiniz ama erken kalkıp bailıcam ve evimde çok eşya yok hatta çoğunuza göre hiç yok. öncelıkle evımı anlatıyım sonra yapmam gereken işleri yazıyım
salonumda koltuklarım masam sandalyelerım var sadece tv ünitem yok ( şimdilik :) )
bi tane de ortaki küçük bi halı ve sehpalar. halımda makıneye atılcak
koridorumda ince halılarım var yine makınayaa
portmanto ve küçük bi ıvır zıvır dolabım var düzenlenmesı gereken
küçük odamda bir koltuk ve masa var sadece
yatak odamda ise gardrobum yatağım ve baş ucumuzda iki tane sehpa niyetıne kullandıgımız kutular
mutfağım küçücük
ankastre set buzdolabı bide çöp ve sandalyehalısı yine makınayaa
yatak odası ve küçük odada halı yok
haa bide balkonum var kapalı . orda da bir koltuk var
şimdi yapmam gerekenler
halıların hepsi makıya atılcaak.
koltuklarımın yastıkları buyuk kılıflarda makınaya ve silincek koltuklarım pek kırlı degıl yenıler zaten.ama önce cok iyi süpürmem gerek kıyısını köşesini.. köpeğim var
camlar var tabii..(balkon dahil)
kapılar ve duvardaki lekeli yerler pirizler anahtarlar
yatak odasında gardrop halledılcek yatak falan çekilip silip süpürülcek
korıdordakı dolaplar elden geccek(silincek düzeltılcek)
mutfak dolapları ve yerlerini komple silmeliyim buzdolabını falan cekip
küçük odadadı koltugu halim kalırsa silicem
banyoda duşakabin ciflencek fayanslar falan temizlencek yıkancak işte klasik.
balkon yıkancak tabien son da köpeğimi yıkamalıyım kocaman kendısı
şimdi ben bunları tek başıma ve 1 günde yapabılır miyim ?
siz yardım ederseniz yaparımgüzel bi plan lazım bana öncelikle sırayla gidersem zorlancagımı düşünmuyorum
sizden öneri beklıyorum sıralama deterjan ya da herhangi bi öneri tecrubeli ablalarım yardım ediiiin
yarın halletmem lazım çünkü. olmadı pazartesıne sarkan işleri bırakırım ama büyük kısmı bitmeli.
bu arad bıkac saat kardesım yardıma gelebilir
hadı bakalım yardımlarınızı beklıyorum sıkıntıdan miceme ağrı girdi bı an önce yapıyım btsin artık
pencerelerım de az yaKonuyu okumadan kendi evimi düşünüp direkt "Yapamazsın!" a bastım
Benim evi yapamazsın, yapamaz, yapamam... (Temizlik yapmaya çalışıyorum da 1 haftadır. Bitmiyor)
Ama anlattığın şekilde bir ev için, sabah erkenden başlarsan, pencerelerin de az ve normal boyuttaysa (Benimki gibi camekan bir evde yaşamıyorsan) çok rahat bitirirsin.
hahah bı an ne dıyo bu dedımİlk önce sıkı bir kahvaltı yap. Öğlen ve akşam yemeğini hazırla önceden, yapmaya mecalin olmayabilir. Yada hazır pizza söyleyebilirsin. İkindiye doğru bir çay iyi olur yanına bir iki kurabiye. Bence çok keyifli bir bahar temizliği olacak. Aklim fikrim yemekte benim. Akşam yemeğini çok erken yedim ve acıktım. Yorumlarıma da yansıyor haliyle. Mısır patlatayım hiç olmasa. Midemi kandırayım.
perdeleri yazmayı unutmuşumHalı yıkıyorsun da perdeler ne olacak
Halıları katla at balkona o bir haftada yavaş yavaş yıkanır
Perdeler daha önemli
Önce perde sök at makinaya o yıkarken camı sil ortalığı süpür sil
Koktuğu sileceksen sil aç camı kurusun
Perdeler çıkınca as
Kornişleri silmeyi unutma
Peteklerin üstünü de sök aralarını sil
Şaka bir yana ayrıntılı temizlik böyle imiş benim yardımcım yılda bir kalorifer peteğini bile söküyor ki her hafta evi zaten temizliyor
Ya birsey sorucam ben bahar temizligi falan yapmamda haziran ve aralik aylarinda ne oluyoda o beyaz esyalar cifleniyor zaten elinizin altinda degilmi surekli 6 ay silmeyip o zamanmi cifliyorsunuz.
Bir komsum sizin gibi firini sildim buzdolabini cifledim biz bunlari hep yapiyoruz.