Bir günde aydınlanma...

İkiniz de çalışırken neden siz bir de evin bütün yükünü tek başınıza sırtlanıyorsunuz? Ayrıca yapması gerekenin adı yardım değil, buna iş bölümü denir. Siz çamaşır yıkadıysanız o asar, yemeği yapan oysa sofrayı kuran siz olursunuz, çocuğu siz doğurdunuz diye sadece oyun oynayıp okuldan almak mı babanın görevi o da gereken ilgiyi göstermeli. Böyle böyle siliniyor kadınlar hayattan. Evi toplayıp işe gidip akşam gelip yemek yapıp hafta sonu ev temizleyip çocuk bakıp büyütürken geçiyor ömürlerimiz. Çok haklısınız. Bir de üstüne sizi güçsüzleştirme, özgüveninizi sarsma politikası uyguluyor. Gayet de geçinirsiniz. Renklisini beyazını ayıramayıp çamaşırını yıkayamayacak olan o. Siz halledersiniz :)

Yok rahatsiz olmaz o kdr gerekeni yapar o kdr. Celallensem bu konu sahibi gibi bosanmaya kdr gider

merhamet nerede pardon?
kızının yemeğini hazırlamaktan aciz, hasta karısına dışardan bir kap sıcak çorbayı getirmeyi bile gereksiz bulan, hem çalışıp hem ana hem iyi eş olmaya çalışan karısına yardım etmekten kaçan bir adam da merhamet ne arar?
sana iyi gelen yönlerinin nedeni maddiyatın sağladığı şeyler.
ki maddiyata rağmen yardımcı kadına karşı çıkacak kadar bencil.

eğer az kazansaydı ne gezebilirdin, ne de seçimlerinde serbest olabilirdin.

bırak da bir tanecik iyi yanı olsun, büyüklere saygı konusunda.

sana ve kızına saygısı, merhameti yok ama.
gideceğim diyorsun, git diyor derdini sormak, anlamak yerine.
ya gerçekten umrunda değilsiniz ne çocuk ne sen. ya da kocan gidemeyeceğinden çok emin, ego tavan.

aynen.
sen onun umrunda bile değilsin.

mesleği zor, ölümlere alışmış da işle evi ayırt etme yeteneğinden yoksun.
işyerinde hastalara karşı hissiz ve soğukkanlı olmalı ancak sana ve çocuklarına böyle davranması merhametsizlik.
önce bunun ayırdına varmalı eşin.
hatta yardım alsın.

bence çaba değil kandırmaca.
çünkü beyefendi konuşup kafasını doldurmak yerine göz boyamayı tercih ediyor.
hatalarını duymak istemiyor D DefineLoneliness

Sizin yaşadıklarınızın daha ağırını yaşıyor kadınlar.
Mesela ben kendimden örnek vereyim, 28 yıllık evliyim eşim daha çamaşır makinasının kapağı nasıl açılır onu bile bilmez. Hasta olduğum zamanlarda bile çocuklarıma mutlaka bakmışımdır. Eşimin sen yat dediğini duymadım. Pardon ya bir kere söyledi, ben yarım saat sonra kalktığımda durum daha perişandı.
Yemek ve ev toplama olayına hiç girmiyorum bile.

Amaaaaa siz haksız mısınız? Tabi ki hayır. Baştan sona haklısınız da işte kadının hakkı burada da yeniyor.
Biz Türkiye'de bu duruma alışığız. Yani bunlar boşanma sebebi olmamalı.

Mesela siz enfeksiyon kapmış olan boğazınızı ilaçla tedavi etmeyi reddetmeseydiniz, hem şu anda daha iyi olurdunuz hem işyerinde gününüz daha iyi geçerdi hem de sanırım böylesine bir patlama yaşamazdınız.

Durumunuzda ki en vahim nokta, ne eşinizin çocukla ilgilenmesi ne ev temizliği ne yemek. En vahimi bence ne biliyor musunuz? Eşinizin maaşı sizden yüksek diye sizi küçük görmesi. Bence oturup konuşup bu konuyu halledin önce.

Bu arada çok çok geçmiş olsun. İkinizde sakinleşin ve sorunları çözümleyin. Böyle bir nedenle boşanma olursa yazık olur. Zaten tüm sözler sinir anında söylenmiş.

Ya bu sebeplerden ayrılmayı düşünme lütfen , bir yuva kolay kurulmuyor arkadaşım yapma bunu. Ben 11 aylık evliyim eşim gerçekten çok yardımcı olur bana , sadece okuyorum oda günde 2-3 maximum 4 saatimi alır ama sagolsun her şeyi yapar , yemek hariç. Evi çiçek gibi temizler , mutfak alışverişi yapar, çamaşırları makineye alır kurutur. Ama gerçekten bunları yapmasaydı bile ayrılmayı düşünmezdim. Sevgi önemli be , kolay bulunmuyor. Öfkeyle karar verme canim benim.

basta egitecektiniz durup durup hep aynı olan seyden son anda bosnama asamasına gelmek sacma.

bide bogaz enfeksiyonu antibiyotiksiz evde dinlenmeniz şazmdı işede gitmeseydiniz

basta egitecektiniz durup durup hep aynı olan seyden son anda bosnama asamasına gelmek sacma.

bide bogaz enfeksiyonu antibiyotiksiz evde dinlenmeniz şazmdı işede gitmeseydiniz
çok afedersin normal insan zekasına sahip "eşşek kadar" adamı neden eğitmek zorunda kadınlar?
kadının düşünceli olması, yük olmak istememesi, hastalanması neden kabahat gibi algılanıyor hem de hemcinslerimiz tarafından?

baba bu ya baba. hangi akılla, mantıkla, vicdansızlıkla kızını buz gibi evde, hasta annesi gelene kadar aç aç bekletiyor?
bir hazır çorba yapsa, kombiyi açsa eli mi kırılır, ayağı mı?

Eşiniz kötü bir eş onu anlayabiliyoruz da, evladınıza karşı nasıl ? Belki iyi bir baba ise bu sonucu değiştirebilir.

Bende çalışıyorum kardeşim, benzer yükler hepimizin sırtında ben pişiririm eşim yer, ev işinden,tadilattan hiçbişeyden de anlamaz. Ama hastayken bi sıcak çorbayı fazla görmez bu vicdandır, merhamettir.

Eşin bunları yapmıyor diye yuva yıkılmaz bence. Al karşına otur bir plan çıkar, evdeki herkesin bir görevi olsun.Miniğin görevi de dağıttığı oyuncaklarını toplamak olsun mesela. En azından çocuğun bari babası gibi olmasın, nasıl alıştırırsan öyle gider zira.

Görevlerini yapmayana da ceza olsun. Bence bu sizin işinizi çözer.

Eşinizden yardım istiyormusunuz güzel bir dille? Yoksa içinizde biriktirip ara ara bu şekilde patlamalar mı yaşıyorsunuz?
(bu cevap da önemli)

bosan ozamn tek cözüm bumu .evlenmeseydi madem cocukta yapmasaydı .cocugun hayatı ne olacak .
ben eslerin iş yapması konusuna katılıyorum ama bu adam hep böyleydii basta cocuk yapmayacktı..

Gunaydin kizlar, esyalarimizi hazirladim, kizimi ogleye kdar krese biraktim doktordayim simdi. Arkadasim saat 14:00 e kadar calisiyor bizde 13:00 gibi oralarda oluruz. Dun aksam olaydan sonra sabah uyandigimda acaba bu yasananlar bana basit gelirmi diye dusunmustum, hayir gelmedi. Daha sinirliyim. Aglamamak icin kendimi zor tutuyorum. Kizimi biraz gec biraktim normal saatten ve erken alacagimi soyledim krestekiler bir suru sordular, hastayim ama arkadasim gelecek kizima bakmak icin dedim.

- Mide ve bagirsak
sorunlarim nedeniyle ilac almayi geciktiriyordum. Ve sabah uyandigimda cok kotu hissetmeyerek ise gittim, gun icerisinde hastaligim tavan yapti. Yani kendime eziyet etmek degildi niyetim.

- Eşim iyi bir baba, kızına güzel maceralar yaşatır, onunla hep arkadaşı gibi konuşur ilgilenir, saatlerce kızımın yönlendirmesine göre oynar, kızına bakarken bile gözleri mutlu mutlu bakar.
Ama bakalim bundan sonra nasil olacak.
Size esimi dun yasanan olaya ve arada gormedigim ezilmelerime kadar cok merhetli buldugumu da soylemistim.

- Çocuğu soğuk eve getirirp ben gelene kadar aç aç bekletmemiş, çocuk zaten ara öğün yiyor akşam yemeği 17:30 da yenmeli, sonra uyumadan meyveye bir sıcsk bitki çayına zaman olsun. Ben uyandığımda 17:45 ti ve çocugun yemeği verilmemişti. Kızımda zaten aklı başında acıkınca dolabı açar , usurse kaloriferi acar. Yani esimin ona bakmasino gerektirecek bir durum olmuyor. Hatta evde aylak aylak takilma ozgurlugu de burdan geliyor. Aslinalda cocugu almis eve gelmis ama cocuk zaten kendi kendine oynuyor, onun yemek yapmasina engel degil.

yani evdeki çocuk kızın değil kocan.

daha çok kızdım.

Eşinizden yardım istiyormusunuz güzel bir dille? Yoksa içinizde biriktirip ara ara bu şekilde patlamalar mı yaşıyorsunuz?
(bu cevap da önemli)

Esim zaten klasik turk erkegi degil :) Yani kendine hizmet beklemez. Bizim evde herkes yemekten sonra tabagini tasir mutfaga, veya kimse kirli camasirini ortada birakmaz. Yani adam
zaten dagitmiyor ama toplamiyorda. Mesela yemekten sonra o kizimizla oynamaya basliyor ben mutfagi topluyorum, eeee bende gormedim kizimi tum gun, birgun de o toplasin ben kizimla zaman gecireyim dememisim. Camasirlar sepetlerde birikir birikir ben hftada 3 gunde yikarim kuruturum
katlar koyarim. Ama yikamasam veya utu birikse aylarca yapilmasa birsey demez. yemek yapmasam, evi temizlemesem kalksam sinemaya gitsem, iyi yaptin der. Esim zaten cok emin bizim evimiz kadin gelsede gelmesede hep temiz olur, hersey plnli progrmli halledilir. Haftasonu plani hep vardir, ben yaparım o da uyar. Bugun desemki haftaya izin al Nijerya ya gidiyoruz, çok itiraz etmez düşer peşime gelir güvenlikle ilgili sorun olmadığı zaman.

evin erkeği, kadını, hizmetçisi, tamircisi, annesi her şeyi sensen, eşine ne gerek var?
maddi rahatlık sağlamak dışında tek yaptığı ev arkadaşı olmak.

böyle rahatı bana sağlasalar ben de ses çıkarmam, keyfime bakarım.

her şeyi sen düşünüp yaptığın için, eşin düşünme ve eyleme geçme yetilerini kaybetmiş.

kızın kombiyi açıp, dolaptan yiyecek alabiliyor ama sen yine de evi ısıtıp, yemek hazırladın ona. neden?
çünkü o bir çocuk.

eşin yetişkin mi?

eşiniz sirkelenip kendine gelir o zaman umarım.

bazen bi cinnet herşeyi çözer, umarım sizin de durumunuz öyle olur. çok naif yazıyosunuz kızınız ve sizin için en iyisi neyse o olsun.

günaydın,
umarım eşiniz de bir günde aydınlanma yaşar. gerçi kendi kendine bunları düşünemeyecek ama konuştuğunuzda bir şeyler değişir diye umuyorum.
ne isteyip istemediğinizi vu bu durumların size nasıl hissettirdiğini anlatın. sen dili ben dili olayını biraz araştırın , evet çok saçma geliyor ama uygulamada işe yarıyor.
sonrasında da onun görevi olacak olan şeyleri yapmayın. bırakın işler yürümesin.
yürümesin ki o işleri küçük perilerin yapmadığını birinin el atması gerektiğini görsün.
hastayken ilgilenilmediğinde nasıl yalnız ve biçare hissettiğinizi önemsenmediğinizi düşündüğünüzü söyleyin.

ya da getir önce güzelce bi pataklayalım içimiz soğusun

şimdi eşiniz size uyan biri ise ve iyi bir baba olduğunu söylüyorsunuz... çekip cevirin birazcvık daha biliyorum zor çok yüklenmişsiniz ama kızınızın babasınında elinden almayın... şuna varım bi kaybetme korkusu yaşasın ozaman değerinizi anlar ama işi boşanmaya götürmeyin.

grill’cim bir sakin. Ben o kadar özgüvensiz aptal bir kadın değilim. Eşimle evlenmeden önce 4 senede birlikteliğimiz var, 12 yılımız birlikte geçmiş. Çok sevildim, çok mutlu edildim. Bunu hissediyordum ve eşimde öyleydi. Kızımda mutlu, özgüvenli, uyumlu bir çocuktur ve ben evimizdeki huzura bağlıyordum bunu. Evet, yeni anne olarak sürekli koşturuyordum, ailemizin hiçbir şeyi eksik olmamalı diye. Eşim çocuk değildir, bizim yaşlarımız 35 altı olmasına rağmen erken yaşta büyük sorumluluklr almış hayata erken atılmış ve başarılı olmuş kişileriz. İş yerinde hızlı yükselmiş, ve hayattaki diğer küçük işleri boşvermiş bir insan. Ama kendisinden başka birisi daha boş verirse ne olur tahmin edemiyor. O işine odaklnırken ben onun yükünü hafifleteyim tamam, ama o hızla kariyer yaparken benden geriye kalan iş yerinde bocalayan evde yıpranmış bir kadın. Bunu her yeri geldiğinde söyledim ama demekki umrunda değildi. Eşimle yfak tefek tartışmalrımız oluyordu ama hiç hakaret, kalp kırma olmamıştı. Son aylarda ufak ufak sıkılmaya başlamıştım, mesela işten çıkıp eve geliyorum, kızım uyuduktan sonra gün bitiyor, hayatım iş ve kızımla geçen zaman olmuştu. Eşimle biz artık tükenmişiz sanırım, ne zaman nasıl oldu bilmiyorum ama artık aramızda sevgi kalmamış. Saygı da bitmiş ki bu da birlikte yaşamayı sonlandırmak demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…