Bir günde aydınlanma...

Erkekler kadınlardan her şeyi bekliyor , kadınlar erkeklerden görevlerini bekleyince çok şey oluyor. Saçmalamayın yahu.

Daha kötü erkekler var diye hepimiz bize kötü davranmalarına göz mü yumalım?

Maddi olarak el üstünde tutuyormuş e kadın da çalışıyor zaten. Yetmiyor evin çocuğun tüm yükü de onun üstünde. Bu hiç adil değil. Kendine bunu reva gören kadın da hizmetçidir , köledir.

yapamiorsa disarda bir sürü restaurant var corba bile ismarlanio akil ede bilirdi

Kızmakta haklısınız yerden göğe. Ama çok ani bi çıkış olmuş. Daha önce bu konuyu oturup uzunuzadıya konuştunuz mu, çözüm yolu aradınız mı, gerekirse bazı şeyleri boşlayarak sorumluluk almak zorumda bıraktınız mı? Sanki anlatımınızdan durmuş durmuş patlamış bi haliniz var ama ortada bi çocuk var bu kadar keskin dönüş olmamalı.

Ayrıca git madem demesini kızgınlığına verin. Bu sizi sevmediği hesapları için yanında olduğu anlamına gelmez. Seni terkediyorum diyene, aa olur mu hayatım gel konuşqlım çözelim sorunlarımızı diyecek olgunlukta insan çok az.

Bir çorba bile "çok mu şey bekliyoruz acabaa?"

Köle olmaya ne meraklı kadınlar var ya.

Pardon ? Saldırmadan yorumunu yapamıyor musun ? Hıncını alamadın 3 tane ard arda yorum.
Ya alıntılayıp cevap ver ya da kaçak dövüşüp bir de "köle olmaya ne meraklı kadınlar var yeeeaaa?" şeklinde bilip bilmeden ileri geri konuşma. Kendi yorumunu yap ve geç.

Eşinizle birlikte konuşarak en azından biraz daha sakin bir zamanda boşanma kararı verilebilir diye düşünüyorum. Biz kadinlar çok hassas varlıklarız 8 sene kandirilmamiz çok zor herşeyi hissederiz️

Canım sonuna kadar haklısın fakat verdiğin anlık tepki çok fazla. Sen bunu farkedip zaman içinde yavaş yavaş alıştırman gerekiyordu. Hala geç değil alıştırabilirsin ama şöyle de bir sorun var ayrılalım dediğinde çok umursamaz davranmış biraz ciddiye bindir bakalım ne yapacak. Sen yıllarca onun arkasını toplayıp peşinde dolaşmışsın anladığım kadarıyla bi havalara girip totosu kalkmış

Ne kadar güçlü kadınsınız,takdir ettim.Sorun burada bence önemsenmemek ,çorba değil,yapamıyorsa bile uğraşsın ,bu bile benim için yeter mesela..
Ama "ben anlamam ,yapamam" olayına ben de çıldırıyorum,bu kadar mı beyinsizsin?????
İnsanın düşmanı olsa acır da ortalığı toparlar,bir çay bir çorba yapar,ya da dışarıdan söyler ,valla annemin başı ağrıyordu bugün,ortalığı ben topladım ,sık sık yokladım,çaydır meyvedir sudur ister misin diye sorup durdum.
Niye önemsiyorum kadını seviyorum,o sizin hayat arkadaşınız sonuçta,siz olsanız ona böyle yapardınız eminim.
Hem hayat müşterek ,siz olmasanız ne olacaktı evde ,aç kalıp pislik içinde mi boğulacaktı ??
Neysem inşallah en doğru kararı verebilirsiniz ,sevgiler

Cok tesekkur ederim hepinize, uyumaya calisiyorum ama yok, kafamda hala o’na soylenip duruyorum. Ben misafir odasina gecmistim kizim uyuyunca, o da biraz temizlik yapti yatti. Sabah ben ondan once kalkip ise gitmeyecegim ama hasta oldugum icin garipsemez. Sonrasinda hemen cikacagim, bir adim atmazsam boyle delirecek gibiyim. Iletisim kurma cabasi bile olmadi olaydan sonra, sanki her aksam boyle seyler yasaniyormus gibi... Belki de benim icin hayirlisi oldu boyle. Bakacagiz... Huzurlu geceler herkese...

Acele karar almış olabilir misiniz?
Hastalığın da verdiği can acısı, kıymet görmeme, üstüne hasta halinizle hala evin ve çocuğun yükünü çekme gelmiş..

Yerden göğe kadar haklısınız.
Ben de çok sinir oldum eşinize.
Bu kadar umursamaz olması, hastayken önünüze bir çorba koymaması, kızınızın ihtiyaçlarını karşılamaması, ve dahası siz ben gidiyorum dediğinizde sessiz kalması, adamın her şeyi ofsayt.

ben eşinizin gece gece yer silmeye çalışmasını sempatik buldum :) kendince bir çaba göstermiş adam. Eğer bu adamı seviyorsanız, yeniden bir iş bölümü yapıp orta bir yol bulabilirsiniz gibi geliyor bana.

Sizin kadar elinden her iş gelen kadınların genel problemi su anda yaşadığınız.
Yüklendikçe yüklenmişsiniz.
Bir benzeriniz annem :)
Kadının elinden her iş gelir, babam yumurta bile kıramaz. Düşünün 4 çocuğu var ilk defa torunun altını değiştirdi geçen hafta.
Daha önce hiç yapmamış.

Şu hayatta biraz beceriksizlik iyidir.

Her şeyi yaparsanız her şey sizin göreviniz olur.
Bahçe bakımı, kapı onu ve balkonlar, camların temizliği eşinize verin mesela... yemek içinde hafta içi/haftasonu yada kahvaltı/akşam şeklinde bölüştürün.
Biri bulaşık yıkarken öbürü çocuğun ödevine yardım etsin.
Yapmayın artık. Kimse her şeyi siz yapıyorsunuz diye madalya vermiyor.
Üstüne her şeyi yüklenip yorulup, sonra patlama noktası buralara geliyor...

Umarım sabah daha sakin düşünüp kendiniz için en iyisine karar verirsiniz :)

Bence acele etmeyin. Esiniz hala gelip iletisime gecmedigi icin bu kadar sinirlisiniz su an.
Sakin sakin gorev paylasimi yapin. Kabul etmeyecegi/uymayacagi takdirde adim atarsiniz. Su an ofkeyle kalkiyorsunuz, yapici olun.
Esinize yillardir baskaldirmaniz gerekirdi, bi anda olayi bosanmaya getirmeniz soguk dus etkisi yapmis adamda. Algilayinca o da gelecektir. Zaten yerleri silme cabasi da bir adim sayilir.

Ben bu ev işini kadına yükleyen erkeklere ayar oluyorum hem evin hesabı paylasilsin hem karnı doysun çamaşırı yikansin adam yan gelip yatsin sabah evden beraber çıkıp akşam beraber gelicez kim fazla kazanırsa kazansın işler ortak olmalı herkesin canı tatlı tavizi baştan vermissiniz sessizce üstlenip işleri adamın rahatına bakmasına müsaade etmişsiniz suç biraz bizde ama en çok erkeklerde kapının önünü gosterin sizin gibi bulursa bu saatten sonra helal derim

Şu hayatta biraz beceriksizlik iyidir.

Her şeyi yaparsanız her şey sizin göreviniz olur.

Katılıyorum. Evde priz sallanıyor ve ben eşime hergun söylüyorum. Yapamaz miyim yapabilirim çok basit bir şey ama bir kere ben yapınca bu tarz ufak tefek tamiratlar benim üstüme kalacak o yüzden direniyorum.
Konuyu baştan sona okudum. Eşinizin tek kötü yani bu gibi gözüküyor. Ailesinden de bunu görmüş. Evlenince de siz devam ettirmissiniz. Böyle alışan biri zor değişir. Yani sizde de hata var.
Ama benim en kızdığım size çorba yapmaması çok kızınıza birşeyler hazirlamamasi. Siz evde olmadığınızda o yavrucak siz gelene kadar ac mi bekleyecek. Babalık sorumluluğu sadece para vermek istediklerini almak değil.
Ev işine yardım etmesinden çok kızına dikkat etmesinin üzerine düşmelisiniz bence. Ve sanki ayrılırsanız baba kavramından çok uzak yetişecekmiş gibi geldi kızınız babanin sorumsuzlugundan dolayı.
Kavga anında eger nabız yükselmişse gidiyorum diyene kimse kal demez aha kapı aha sapı der. Sanırım o zaman dur diyemediği için sonradan birşeyler yapmaya çalışmış.
Eşinizin yerleri silmesi banada bir çaba gibi geldi. Bazı insanlar gelip özür dilerim diyemez. Farklı şekillerde ifade ederler kendilerini sanki eşiniz de pişmanlığını böyle ifade etmiş. Mesela benim eşimde özür dilemez hatasını kabul etmez. Bir zaman sonra gelir sarılır öper. Trip atmaya çalışırsam ben hatalı olurum :) sizin eşiniz hatalı olduğunu nasıl kabul ettiğini siz daha iyi bilirsiniz.
En doğru kararı siz vereceksiniz ama bence biraz daha kendinizi dinleyin ciddi bir biçimde konuşmaya calisin( benim eşimde ciddi konularda hep kacar bende her yakaladığımda kaldığım yerden devam ederim) kızınıza karşı sorumluluklarını hatırlatın. Siz anne iseniz oda baba siz yokken hem annesi hem babası olacak. ( bizde oglum kimi isterse o yemek yedirir altını o değiştirir belki de o yüzden bu kadar takildim)
Gitmeye karar vermişsiniz geri dönmeyi gerçekten burnu sürdükten sonra gerçekleştirin. Biraz ayrı kalmak iyi gelebilir. Etrafımda biraz ayrılık sonrası eskisinden daha iyi olan çiftler var.

Yuvayı dişi kuş yapar sözünü ilk kim söylemişse onu bulup o yuvanın duvarına gömmek istiyorum. Erkek iş yapmaz, kızım kalk abine su getir, önce erkekler bir yesin de, çocuğa annesi bakar babası ne anlar filan diyenleri de o duvara tuğla yapabilsem keşke.

Siz boşanmalı mısınız, şu an ani bir karar mı verdiniz onu bilemem ama şu an dik durmazsanız kendinizi böyle hissetmeye devam edeceksiniz belli ki. Evlilik karşılıklı mutluluk için yapılan bir şey, bir tarafın hayatı kolaylaşır, düzeni tıkır tıkır yürürken diğerinin kendini kullanılıyor hissetmesi yeterince ciddi bir sorun. Boşanırsanız tek eksiğiniz para olacaksa bunun altından kalkabilirsiniz huzurlu olmak buna değer bence

Ama boşandıktan sonra birlikte geçirdiğiniz zamanları özleyecekseniz, bu süreci bi yalnız kalıp kafa dinleme süreci olarak değerlendirebilirsiniz. Herhalde eşiniz de söylediğinden pişman olmuş ki ev silmeye filan çalışmış. Belki ikiniz de sakinleştikten sonra konuşup orta yol bulabilirsiniz.

Ay inşallah en mutlu olacağınız, iyi ki böyle yapmışım diyeceğiniz yola gider kalbiniz. Bizim kültür için ne zor karar...

Eğer bu adamı seviyorsanız, yeniden bir iş bölümü yapıp orta bir yol bulabilirsiniz gibi geliyor bana.

Benim de fikrim bu yönde ama çoook acı bir gerçek var ki o da "zihinsel iş yükü". Şirketleri yöneten, sayfalarca iş planı yazan erkekler eve gelince bulaşık makinasından tabakları çıkarmamız gerek yoksa yenilerini koyamayız mantığını kurmaktan aciz. Evde eksik ne var hiçbirinin haberi yok. En iyisi bekliyor ki kadın liste yapıp eline versin. Allaaaam şu fiziksel yükünden kurtulup zihinsel yükü tartışacak zamanlarımız gelse ya artık. OECD ülkerinin içinde Türk kadınları ev işlerine zaman ayırmakta ya birinci ya da ikinciydi birkaç sene önce. Domestos sonumuz olacak...

Konusuncada iki gun dikkat edip gene aynisi oluyo genelde. Konu sahibinin esi gene yer filan silmis.. benim herif sinirkenip disari cikardi bide :)))

Konusuncada iki gun dikkat edip gene aynisi oluyo genelde. Konu sahibinin esi gene yer filan silmis.. benim herif sinirkenip disari cikardi bide :)))

Eşinizinki en dahiyane çözüm "gereksiz celallen ki üstüne gelmesin konuyu yeniden açmaktan korksun"

Allah kolaylık versin hemşire... keşke ben rahat edemem, ay bi misafir gelse ne olur diye düşünmeden işi gücü bırakıp greve gidebilsek bir süre. şöyle pisliğin bulaşığın içinde yuvarlanınca anlasalar bu işlerin yapılması gerektiğini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…