Sizi kıskanıyor besbelli. Bence kibarca uyarın. "Bağırdın mı üzülüyorum. El şakasından falan rahatsız oluyorum" vb deyin.
Benim böyle bir arkadaşım vardı, kursta. Şişmandı, ben de ondan zayıftım ama bir kaç fazla kilomdan kurtulmak için rejim yapıyordum. Bana "sen ne kadar iradelisin, hiç mi canın çekmiyor" falan diyip karşımda çıkolata falan yiyordu böyle burnumun altından geçirip koklatıyordu. Beni kıskandığını düşünüyorum. Sürekli benimle uğraşıyordu. Laf sokuyordu. Başımı ne zaman kaldırsam derste bana baktığını görüyordum. Arada bir de durup dururken bacağımı falan elliyordu, çimdik atıyor, belimin kalçamın ölçüsünü alıyordu elleriyle. Ben yemek yerken sürekli gözü tabağımda, sormadan etmeden çatalını daldırıp bir şeyler yiyordu tabağımdan. Bir gün yine bir laf soktu ben de patladım, hepsini saydın, bunları bunları yapıp duruyorsun sinir oluyorum hareketlerine falan dedim. Bu yine güldü "sinirlisin bugün" falan dedi ama bozuldu ondan sonra o hareketler kesildi ama ciddi bir soğukluk girdi aramıza. Bence siz de içinizde iyice birikmeden bir uygun dille sakince ve güzellikle uyarın yoksa sonra bir gün sinirden patlarsanız kötü olur.