- 17 Ocak 2020
- 28.092
- 1
- 40.794
- 548
Yasiniz kucuk farzet hala sevgilisinizEvet aslında mesela bu geldiğinde oraya gidelim buraya gidelim diye plan yapıyoruz izin alma derdi olmuyor rahat oluyoruz, dediğiniz gibi zaman da su gibi geçiyor mesela asker kuzenim eşi de hamile kalınca maddi olarak toparlanamayıp Suriye’ye gitti 6 aylığına maddiyat herkes için sorun sıkıntı, en azından eşim risk taşıyan bi yerde değil uzaktayız ama kafamız rahat uyuyabiliyoruz zamanla belki alışabilirim bi bakmışım geçip gitmiş 2 sene
Aramızdaki bağa sevgiye çok inanıyorum çok güveniyorum altından kalkamayacağımız bir şey değil ama evet bizden götürüsü elbette manen olacak, geldiği zamanlar daha kıymetli daha değerli geçer, onun için özenle hazırlanırım hep güzel vakit geçirmeye odaklı oluruz bunlar bizi motive eder bu şekilde geçer mi diye düşünüyorum açıkçası 2 sene, karşılığında maddi anlamda kafa rahatlığı olacak elbette çünkü devam ettiği takdirde maaşı da artacak dönem dönem dolar üzerinden, sadece bu süreci iyi yönetmek de önemli ben kocamı seviyorum ve onunla vakit geçirmeyi çok özledim bunların da etkisi var şu anda bende gerçekten 7/24 bunu düşünüp duruyorumAradaki oran yuzde yuz bile degil
Ve evliliginiz boyle kemiklesecek bende yasadim ama bizim kadar basarili atlatan azdir
8. Senedeyim hala birlikte birsey yapmaktan sıkılmadım ama ilk gunlerin heyecanini ziyan etmisiz diyorum iyi dusunun odeyeceginiz bedel karsiliginda alacaginiz ne?
Yaşınız küçük demeniz beni motive etti şu anda çok teşekkür ederim 30 a yaklaşmış olmak beni bazen üzüyor çünküYasiniz kucuk farzet hala sevgilisiniz
Yani birikim yapmak kolay degil.
Iki iste calisanlar var, vardiyali calisanlar var.
Hic birikim yapmasam ,2 ay super gezilir yani.
Iyi dusunun
Yaşanmış bir durumdan örnek görmek beni motive etti teşekkür ederim, 2 sene sonra hayallerimize daha yaşımız çok geçmeden ulaşıp tadını çıkaracağımız bir ömür de yaşayabiliriz yani inşallah. Bu açıdan bakınca mantıklı geldi. İyi ki bu siteye yazmışım yoksa ağlayarak hayır dön istemiyorum deyip dururdum kocama konunun üstüne hiç düşünmeden. Yani seneye vurduğumuzda adamı çok az göreceğim aslında 12 ayda 3-4 ay çok az ama diş sıkılabilir mi, kafamız rahat huzurumuz yerinde olduktan sonra en azından değerlendirebilir bir imkanBenim eniştem uçak teknisyeniydi. Üniversite bitirip direkt işe girmişti. Nikah günü yarım gün izin alıp ablamın yanına gelip nikah kıyıldıktan sonra çalışmaya tekrar İstanbul'a dönmüştü.2 Ay sonra düğün yaptılar ve evlerine geçtiler. Ablam şöyle demişti "biz sevgiliyken daha fazla görüşüyorduk." Ablam gündüz mağazada çalışırken tabi birde İstanbul trafiği eklenince 12 saat evden uzakta oluyordu. Ablam işten gelince eniştem işe gitmiş oluyordu. Evlendiklerinden 2 ay sonra eniştem yurtdışı görevlerine gitmeye başladı. 4 bazen 6 ay gidiyordu. Ablam işi bıraktı, aile evine geliyordu artık eniştem orada olmayınca ama iyi ki gitmiş. 2 Sene içinde 0 araç aldılar. Düğünlerini kendileri yapmıştı zaten ev eşyalarını kendileri dizdiler, borca girmediler, üstüne üstlük ablam eniştemin yurtdışı görevlerinden yararlanıp ülke gezmiş oldu. Zaten evlendiklerinden 2-3 sene sonra eniştem şirket değiştirince yurtdışına gitmez oldu. 6 Sene sonunda da hem arabalarını daha iyisiyle değiştirip hem oldukça lüks bir daire satın aldılar. Şimdi istedikleri gibi geziyorlar, çocuklara istedikleri eğitim olanaklarını sunuyorlar. Ayrılık zor ama iyi bir amaç uğruna olacak. Ayrıca şuan evliyim ama gemici pass almayı isterdim gerçekten iyi getirisi var. ^^
Eşim de bunun konusunu geçirdi bir ara evet bunu yapanlar da varmış eşimin gemisinde yok ama herkes tek, şu an özlem içinde olduğum için yanımda olacaksa gemiye de çıkarım kafasındayım ama hiç oturup bunun üstüne düşünmedim, teşekkür ederim belki şimdi olmasa bile bir kaç kontrat sonrası düşünülebilir buArkadaşımın eşi makine zabitiydi ve beraber gidiyorlardı. Gemi şartlarını vs bilmiyorum atıp tutmak istemem ama 6 ay denizde kalıyorlardı. Hatta eşli giden tek onlar değildi. 1-2 ay ara verip tekrar gidiyorlardı. Hem dünyayı gezdiler hem de 2-3 ev alacak para biriktirdiler. Çocuk yapmaya karar verince karaya geçtiler. Bu son deniz seferi, karada çalışmak istiyorum dedi ve şirket bir kaç ay içinde ofise yerleştirdi. Yapınız bunu kaldırır mı ya da gemi müsait mi bilmiyorum ama bana bu imkan sunulsa hemen giderdim.
Ay o kadar haklısınız kiAyrıca eşiniz gayet akıllı bi adam böyle önemli bir kararı size bırakmış büyük sorumluluk zira gittin yoksun diye söylenemezsiniz sen tamam dedin der ilerde bir gün bir şey istediğiniz de gitseydim alırdım falan der akıllı adam valla tebrik ettim
bence eşiniz devam etsin en azından birkaç sene çalışıp iyi bir birikim yapabilirsiniz daha sonra o paraylada kendi işinizi açabilirsiniz veya karada çalışmaya devam edebilir. bu ekonomide en iyisi çalışması. bu arada bende gemide iş arıyorum nasıl bulabilirim bilginiz var mıKızlar merhaba, günlerdir içimi kemiren bir konu var sizlere danışmak istedim.
Benim eşim çarkçı. İyi bi firmada çalışıyor. Yeni evlendik 20 gün sonra gemiye gitti bunu biliyorduk o yüzden bu çok üzmedi beni. 20 gün sonra gelecek ve evimizi alacağız zaten bunun için gitmişti.
Sorun şurada başlıyor, eşim normalde yaptığı iş gereği karada da çalışabiliyor maaşı yarı yarıya düşüyor ama o da bir aileyi gayet geçindirir. Ben zaten ara verdim çalışma hayatına devam edeceğim ocak itibariyle ama beklemediğimiz bir gelişme oldu. Şirket eşimin maaşına iyi bir oranda zam yaptı. Eğer orayı bırakmazsa da gemiye gidip gelecek ve ben bu duruma kendimi hazırlamamıştım hiç. Eşim de bu ekonomide böyle bir şansı yakalamışken değerlendirelim bir kaç sene bu şekilde devam edelim iyi bir birikimimiz olur gibi bir fikir sundu. Kararı tamamen bana bıraktı sen nasıl istersen ben her yerde çalışırım ne dersen o diyor. Ben ise kocamı çok özlediğimden bu süreç bi kaç sene nasıl gidecek onu düşünüyorum. Gemi düzenini az çok bilirsiniz kızlar 4 ay olmayacak eşim 2 ay gelecek izine 2 ay tamamen yanımda olacak gibi bu şekilde. Çok uzun süreli sefere çıkmıyor 3-4 ay arası yakın mesafe.
Sizce bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Bırak tamamen mi demeliyim yoksa iyi bir birikim yapana kadar bir kaç sene böyle mi devam etmek mantıklı olur?
Kendi yerimizi açmayı bizde düşünüyoruz aslında bunun için de birikim lazım haklısınız, yetkinliğiniz ne hangi konumda arıyorsunuz eşime sorayımbence eşiniz devam etsin en azından birkaç sene çalışıp iyi bir birikim yapabilirsiniz daha sonra o paraylada kendi işinizi açabilirsiniz veya karada çalışmaya devam edebilir. bu ekonomide en iyisi çalışması. bu arada bende gemide iş arıyorum nasıl bulabilirim bilginiz var mı
Gitsin para kazansın. 2 ay yeterlı bır süre.Kızlar merhaba, günlerdir içimi kemiren bir konu var sizlere danışmak istedim.
Benim eşim çarkçı. İyi bi firmada çalışıyor. Yeni evlendik 20 gün sonra gemiye gitti bunu biliyorduk o yüzden bu çok üzmedi beni. 20 gün sonra gelecek ve evimizi alacağız zaten bunun için gitmişti.
Sorun şurada başlıyor, eşim normalde yaptığı iş gereği karada da çalışabiliyor maaşı yarı yarıya düşüyor ama o da bir aileyi gayet geçindirir. Ben zaten ara verdim çalışma hayatına devam edeceğim ocak itibariyle ama beklemediğimiz bir gelişme oldu. Şirket eşimin maaşına iyi bir oranda zam yaptı. Eğer orayı bırakmazsa da gemiye gidip gelecek ve ben bu duruma kendimi hazırlamamıştım hiç. Eşim de bu ekonomide böyle bir şansı yakalamışken değerlendirelim bir kaç sene bu şekilde devam edelim iyi bir birikimimiz olur gibi bir fikir sundu. Kararı tamamen bana bıraktı sen nasıl istersen ben her yerde çalışırım ne dersen o diyor. Ben ise kocamı çok özlediğimden bu süreç bi kaç sene nasıl gidecek onu düşünüyorum. Gemi düzenini az çok bilirsiniz kızlar 4 ay olmayacak eşim 2 ay gelecek izine 2 ay tamamen yanımda olacak gibi bu şekilde. Çok uzun süreli sefere çıkmıyor 3-4 ay arası yakın mesafe.
Sizce bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? Bırak tamamen mi demeliyim yoksa iyi bir birikim yapana kadar bir kaç sene böyle mi devam etmek mantıklı olur?
Kızlar merhaba, günlerdir içimi kemiren bir konu var sizlere danışmak istedim.
psikolojik sağlığınız için gitmemesi gerektiği kanaatindeyim.
Şu konuda size katılıyorum eşim 2 aydır gemide ve son düzlükte bende bu durum gerginlik yaptı artık bir şey dese yanlış anlıyordum son bir kaç gün burnundan geldi diyebilirim farkında olduğu için alttan alıyor konuşuyor geleceğim az kaldı şunu düşün bunu düşün gibi, toparlıyoruz kendime geliyorum sonra geleceği düşünüyorum ne zaman bi düzene gireceğiz örneğin 2 sene dedik diyelim bir şey olsa süreç uzar mı gibi sonra tekrar gerilmeye başlıyorum psikolojimi etkiliyor bu durum.nedenini de açıklayayım : başta ne var ya birkaç sene idare ederim dersin gayet de geleceğimiz için yaparım dersin. idare de edersin ama zorluğu çok olur. çünkü evlendikten sonra ev kurduktan sonra eşin gitmesi çok acı verici oluyor. özlem hissine başka duygular da ekleniyor.
aile ya da arkadaşlar varsa gelir gidersin. nispeten süreç daha kolay geçebilir. ama evine her geldiğinde tek başına yaşıyor gibi hissetmek bir süre sonra fena etkiler.
eşimi sevgiliyken 8 ay, evlendikten sonra toplamda 11 ay beklemiş biriyim. ve şimdi önceye göre daha az gidiyor ama ona rağmen her gittiğinde psikolojim pert. çünkü eş ile zamanla bağ daha da derinleşiyor. ve tüm hayatını onunla birleştirmişken böyle bir yokluk bir süre sonra sanki ceza gibi geliyor.
açıkçası tavsiyem, eğer ki zaman içerisinde size bir ev ya da bir arsa bi şey kalacaksa ileride işinize yarayacaksa ya da senin çalışma imkanın varsa sen çalıştığında ikinizin maaşı bir şeylere yetecekse gitmesin gemiye. inan evliliğin ilk yıllarında bunu deneyimlemeni istemem. artı diyelim git gel yaptı hamilelik oldu vs. o zaman kesin ona ihtiyacın olacak devam edemez. ya da diyelim parça parça gidip geliyor ya hamile kalmada zorluk yaşarsan vs tonla senaryo var.
bir de ben şuna çok kızıyorum, bence böyle fedakarlıklar evlenmeden önce olmalı, evlenince diş sıkmak nedir ya. hani dışarıdan çok mantıklı gitsin çalışsın gelsin diyenler yatağa tek başına girmek nedir bilmiyorlar sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?