bir Gelin olarak Özeleştirilerim / iz

BenArabesk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2010
4.605
55
merhaba arkadaslar...
eşimin beni babamdan istemesiyle birlikte artık baba evinde bir misafir olmusken eşimin ailesi içinde ''gelın''sıfatını aldım
şuana kadar olumlu olumsuz pek çok sey yasadım ancak aylar once farkettımki.. benımde yanlıslarım olmus hemde bi çok kez...
benım kendi hırsıma yenılıp yaptıgım hatalardan tutunda baskalarının doldurusuna gelerek yaptıgım hatalar da cabası.. (aklım mı yoktu vardı elbet ama anlamıyorsunuz bile öyle bi efelendiriyorlarki)

actıgım bu konuda tamamen objektif olacagım ,,, k.validem aleyhıne hiç bisey yazmayacagım...

esımle severek evlendık herseyı goze alarak ve bi çok seyı yoksayarak(aslında yoksaydıgımızı sanarak)... eşim babamdan 7.istemesinde verdi istemeye istemeye hayırlı olsun demıstı..

bu zamandan sonra baskları devreye giriyor cunku ben nasıl konusacagımı bılmıyordum daha önce hiç bi erkek arkadasımın annesıylede konusmamıstım.. sonra ben salak anneme ablama sormak yerıne o peeekk sevdıgım arkadaslarıma derdım ayy nasıl konusulur siz benden tecrubelısınız erkek arkadaslarınızın anneleriyle gorusuyosunuz nede olsa demıstım.. onlarda aynen soyle konus boyle yap ezdirme kendını ,ustunlugu kabul ettir simdi soylemezsen ilerde hiç soylemezsin ... ilk konusma iyi kotu arası bişey oluyor gelırıyoum arkadaslarıma anlatıyorum onlarda verıyor gazı aslında sana o cumleyle sunu anlatmak istemıs ne kadar safsın kızım hiç kafan calısmıyor ,bunları harfiyen nişanlına anlat,anlatta gorsun annesının magrıfetlerını bılsın..ben asarım keserım kıvamına gelince arkadaslarım ayy hadı sekerım gorusz sonra diyip sıvısırlardı yanımdan.. ben o patlamaya hazır bi bomba gibi once nısanlımı arardım.. ardından bir sonrakı kaynanamla konusagım raunta saklardım içimdekileri..

ama ben hep haklıyım edalarındaydım eşimede sureklı tehdit ederdim yol yakından ayrılalım diye.. cunku bana oyle akıl verılmıstı..(ha bu aklı veren sevgılı arkidesimde eşimin benı bırakacagını zannerek soylemıstı ya neyse gırmıyorum o konulara) hatta bi ara esımle bırbırımızden sogumustuk gercekten cok cekılmez bi insan olup çıkmıstım ben bu surece nasıl gelmıstım bilemiyorum :26: ama hala haklıyımda haklıyım davasını gudup duruyordum yanı çok dırdırcı bi ınsandım..

istemeden 2ay sonra nişanımız oldu..nişanımdan önce fotocuya gittik album için.. gorumcemle k.validem yanımıza gelmediler dısarda beklediler buda onların saygılı oldugunu gosterır..hatta ısrar etmıstım ama gorumcem size özel olsun falan demişti. nisandan sonraki gunlerde k.validemle aramda bi surtusme basladı (karsılıklı yani) k.validem bana bi tlf konusmasında oğlum sözümden çıkmaz..ben bi tlf konusmasında nişanlım üzerime titrer diye bi yarısa girmiştik hatta .. ozamanlar cok sınır oluyordum ama sımdılerde dusunuyorumda hakıkaten cok komık durumdaymısız ıkımızde sankı eşim oyuncak bebekte bizde (k.validem ve ben) anaokula giden ıkı cocuguz bir oyuncagı paylasamıyoruz edalarındaydık
ben nasıl dolduruşa gelıyorsam onuda bırı dolduruyordu nıhayetınde .ee kolaymı sulalenın tek erkek evladı sen tut ne kultur uymaz ne mezhep evlen olcak işmi

2ay sonra da nikahımız oldu.. sadece k.validem geldi baska hiç kimse gelmedi eşimin taraftan... k.validemde gelmeyebilirdi nihayetınde ama geldi ,dmekki okadar kötü bi insan değilmiş diye sımdılerde dusunuyorum ancak epey bi gec oldu bunu idrak etmem.. oyuzden bazen kendı aptallıgıma kızıyorum..

nikahtan 10ay sonra dugun oldu eşimin işinden ötürü.. bu arada esyaları almaya basladık yavas yavas(buyuklerı)- kendi ceyızım vardı zaten)... ama ben nasıl ofkelıyım delircem kime anlatsam aaa olmaz bunları eşin değil eşin ailesi yapar mecbur.. ben bunları duydukca daha çok ofkelenıyorum...sadece amcamın karısı dediki iyiki kendınız alıyosunuz takılma, boylesi daha zevklı olur demıstı.. ama 10 kısıden 1kısı boyle deyınce maalesef pek dikkate alınmıyor olumlu soyleyenın dedıklerı... şimdi dusunuyorumda yengem çok haklıymıs mecburmu yahuuu oğullarını ekmek parası kazandıracakları yasa kadar bakmıslar koruyup kollamıslar kötu alıskanlıklardan daha ne yapsın bu ınsanlar...

bide suan en çok kızdıgım bişide kendime yani..
cevremızdeki kıt zıhnıyetlılere uyup gosterıs amaclı benım kendi ailemin bana takacakları bilezikleri bile benım alıp dugun gunu onlara taktırmam .. bide k.validem saloın tutmaycaz kapı onunde olcak dediğinde..hırslanıp ınatlasıp soyle ortahalli salonu tuttum halıyle onların parasınıda odeycem diye (gelınlık harıc onu eşim verdı) baska yedek işlerede gırdım canım cıktı... milleti eglendirdim baska bişey olmadı... okadar yoruldumkı kendı dugunumun nasıl gectıgını anlayamadım... . memleketımdekı dugun gecesı 14saatlık yol cektım bide.. hiç aklım calısmıyormus barı 1gun bekletseymısımyaaa ...

ayrıca k.valideme hırs yapmak yerıne keske guvenseymısım kapı onundekide çok guzel oldu sankı salon dugunu gıbıydı... 7katlı pastasına kadar salon dugununde ne oluyosa aynısını dusunmusler yaptırtmıslar,bide koç kestırıp uzerınden hoplattılar iyi bişey sanırım (yanı 2kez pasta kestım ) köy yerı oldugu için kır dugunu gibi bişeydi desem daha doğru.. havai fişekler filan öyle işte

düğünden 1ay sonra artık evimize gelecegız k.validemerinde bag-bahcesı var.. bi suru sey koydular erzak recel,salca,asma yapragı,kuru yufka,peynır,tereyagı koli koli hazırladılar bide 5kg kavanozlara.. banada para verdiler 1000tlye yakın yeni evlisiniz simdi borcunuz cok olur dıye .. biz o verdıklerı parayla ev kirasını ödedik çok iyi oldu yani.. şimdi bunları yazdım cunku ozamanlar diyordumkı benı sevmıyorlarrr benı ıstemıyorlar hüüü hüüü bide aglıyodum niye beni kabullenemediler diye sonrada hırslanıyordum kendi kendime , iç dunyamda onlar benı sevmıyosaaa ben onları hiççç sevmeemmm naraları atıyordum... eeee şimdi benı sevmeyen insan oğlundan gızlı bana nıye para versın ..bunca erzak nıye... oğlu yesın dıyemi... ?? oğlu yesın dıyen bi kamyonetlık esya yollamaz... oğlu yıyecegı kadar gonderir....

evliliğim boyunca k.validemle dıdiştiğim tek konu benım calısmamı istemeleriydi.. bende artık rahat etmek istediğim için çalısmak istemıyordum acıkcasıı.. bide iş inada bınmıstı artık onlar calıs dedıkce ben koceme masraf olabılcek pahalı kurslara yazılıyordum.. kocamın parasını catır catır yıyordum tabırı caizse :)) halbukısı benım kotulugumumu ıstıyorlar--- yoooo.... aman onların dediğini yapmamayım psikolojısı olsa gerek...

düşük yaptıktan sonra k.validem arıyorda arıyor acmıyorum ama inat ettim bide acsam sovecem kadına onuda istemıyorum..aşırı derecede sinirliyim. k.valideme bi nebze ama en çokta kendimee ,okadar sinirliyimki patlıcak yer arıyorum yani.. neyse eşimi arıyorum annene söyle aramasın benı bak acarsam çok fena olacak gerıdonusu olmayan sekılde kopucaz bırbırımızden dıuyorum.. ama k.validem aramaya devam...neyse eşimin izin gunu k.validemlere gidicez - gitmek istemıyorum aslında ama eşimin hatrına gidiyorum ,gebelıgımdeki olumsuzluklardan ötürü kesın kavga cıkacak dıyorum eşim bişi olmaz edalarında - vardık oraya bu arada 2haftalık lohusayım .. ben hala sinir küpüyüm kime neye bılmıyorum ama çok asabıyım (bu durumumu ancak dusuk yapanlar bebegını kaybedenler anlar) ..guleryuzle karsıladılar çok anlayıslıydılar hatta k.pederim uzun yoldan getırdı eve diğer yolda midem bulanmasın dıye (çok hassastu herkes) ancak ben ıyı değildim ve yaptıkları hersey gozume batıyordu ..batıyordu işte napayım.. benı eglendırmek istiyorlardı ama ben hiç eglenmek istemıyordum yuzum hep asık..ağlak bakıslar filan... kötüydüm işte... elimde değil napabılırdımki... bide orda değil annemin yanında olmayı istiyordum ,anneme sarılıp ağlamayı,bebegımın yasını tutmayı filan... orda olalı 1haftayı yenı gecmıstıki(bende 3 haftalık lohusayım yani) gorumcem isyan etmeye basladı..insan bi guleryuz gosterur benımde arkadaslarım dusuk yaptılar hiçbiri senın gibi anlasılmaz dedğildi diyerek... kendine göre haklıydıda oda sonucta annesine tatıle gelmıstı benı cekmek zorunda değildi.. benım o zamanki gecımsızlıgıme tahammul etmek zorunda değildi... k.validem ve k.pederimde zorunda değilki ancak oğullarının hatrına seslerını cıkartmıyorlardı buyuk ihtimal.. sunu belirteyım evdekı iş bolumunu yapıyordum yanı lohusayım diye yan gelıpte yatmıyordum ancak yuzum gulmuyordu allah var hemde hiç gulmuyordu.. 3.5haftalık lohusayım gorumcemle ufaktan atısmaya basladım.. gorumcem rahatsız oldugu konuları soyluyordu aslunda ama ben karsılıgımı konusmak yerıne kükreyerek verıyordum... hatalıydım elbette sakin sakin konusmak varken işi yokusa sokuyordum asabi hallerimle.. 1aylık lohusayım sanırsam k.peder ve k.validemınde sinirlerini zıplatmıs olmalıyımki bu gecımsız hallerıme... daglar kavga gurultumuzle yankılandı..herkes bi guzel içini döktü ne var ne yok

kısaca burada tek hatalı ınsan eşim diyorum. benı evde bırakıp tek gidecekti ya ailesine ya da benı anneme bırakacaktı nihayetınde ne kadar gecımsız olayım benım hareketlerım anneme batmazdı... annemınkıler bana batsa bile ben anneme bagırıp cagırsam bile annemdi nihayetınde alınmazdı bana gucenmezdi..

kavgamızdan 3ay sonra eşimin ailesi arıyor hani kusluk olmasın diye ama olurrmuuuu aaaa hiççç ben bikere kustum barısmam edalarındayım.. ve maalesef zararlı bende cıkacak olsam bu inadımdan vazgcmıyorum.. gostermelik selam soyle muhabbetımız var aramızda oda esımın aracılıgıyla yanı bırbırımızle konusmuyoruz .

tam aramız duzeldi derken(yanı bırbırımıze selam gonderırken) k.validem geldi evimize ilk defaaa evleneli hemde.. bende cok heyecanlasndım sankı kendım annem gelecek gibi yemeklerımı tatalılarımı hazırladım su boregı bile yaptım.. belkıde bu heyecan ilk defa oldugu içindir kımbılır... eşimde yanımızda k.validem bi soru sordu ben yine kukreyerek cvp verdım tam sopalıgım ,alındıgını farkettım adetlı değilim hele lohusa hiç değilim ne şiddet bu celal diye soylendım kendı kendıme.. ancak ne hıkmetse özürde dilemedim..

bu geldıgınde kaynanam x kısı yenı gelınken çok toymus ancak 30yasına gelınce yanlıslarının farkına varmıs filan dıye konular acıyor :) bende hiçç oralı olmuyorum nede olsa 30uma 3yıl var dıyorum kendımı haklı cıkartacamya.. hem nediye kabul edecekmısım toy oldugumu sonra 1-0 galıp olur kaynanam bana yaa... birde böyle çooookk gereksız dusncelerımde yok değil hani..

Objektif olarak bakabilmeniz güzel bir şey tabi ki,baktıktan sonra davranışa da yansırsa saygı sevgi çerçevesinde iyi iletişiminiz olur..Yani umarım öyle olur:)

Olaylara boyle bakabilmek zor
Gecmisi dusunurken bende derim surda fazla cıkısmısım vs diye ama yasadıgımız anda boyle olmayı becerebilsek keske..

Bir de objektif bakabilmek hoşta bazı yerlerde de cokmu iyi niyetli dusunmeye baslamıssınız sanki=)
O kadarı da fazla gibi geldi bana nedense, kendinizede cok haksızlık etmeyin derim=)

Objektif olarak bakabilmeniz güzel bir şey tabi ki,baktıktan sonra davranışa da yansırsa saygı sevgi çerçevesinde iyi iletişiminiz olur..Yani umarım öyle olur:)

yorumlarınız için tşk ederim..
evliliğimde 3. yıldan sonra yasanılanların tek taraflı olmadıgının farkına vardım :) baya bi erken değilmi
bence ilk aşamayı gectım yasanılanlarda objektif olmayı yani.. ee boyle dusundugum surece davranıslarımada yansıyacagına eminim..

bi akrabam gelın ve k.valide ancak 3-4yıl gectıkten sonra bırbırlerını anlayabılırler..bırbırlerının yaptıkları gözlerıne batmaz ,birbinize alınmazsınız falan demıstı.. şimdi o akrabamın haklı oldugunu goruyorum ne yalan soyleyım artık hiç takılmıyorum bana dedıklerıne alınmıyorum (alındıgım zamanlarda bıle uzerınde cok durmuyorum desem daha doğru.. gucenme faslını gerıde bıraktım.. o inatlasmalarımız kalmadı cunku işimize gelmeyen bi konuya diretmek yerine ''hıı hıı, hee tmm'' diyip gecıstırıyourz.. ben olayım k.validem olsun herkes kendi bildiğini okuyor (bilmiyorum alıstım sanırım,artık hiç gozume batmıyor) herkesın doğrusu kendıne göre doğru nihayetınde

birde sunu farkettım aslında k.validem çok ama çok iyi niyetlı bi insanmıs (ama akıllı lafını deliye -safa- soyletır diye bi laf varya o hesapmıs bunca yasadıklarımız hee ben sankı çok farklıdydımdaaa )
evli bi arkadasım eşimin ailesiyle olan problemlerimi biliyordu ve her tlfda bana sunları soylerdi..eşinin yanında kadına sövvv... eşinin yanında kadını tartaklaki kim ustunmus gorsun kaynanan..baska zaman yapmadın mı hala ,bunları bunları yaptım diye aramanı beklıcem gibi diyaloglar... yahu kaynanama yalnızken sövmuyorum saygıdan haa sevmiyorum ama sövmedimde su zamana kadar ,tartaklamakta neyin nesi..
baska zaman yine bu arkadas kocanın cuzdanın para al habersız .. eee.. bankaya kendıne ayrı hesap actır garantın olsun.. hiçte aklıma gelmezdi sen niye yapmıyosun diye..böyle mal mal dinlerdim eve gelınce huzur kalmazdı haliyle hırsımı esımden cıkarttım için.. yani daha neler neler soyledi bana bu arkadas ama benım evliliğiimi dusundugunu soylerdi sıksıkta.. hani dicemki bekar olsa heralde kendine alacak kocamı ama nihayetınde arkadasta evliydi

aslında evliliğimde ne zaman benı olumsuzluga iten arkadas ,akraba(teyzelerimi,gorumcemi),komsum kim varsa topuna hadi baybay dediğimde farkına vardım... ablamıda uyarmak için aradım abla aman dıkkatlı ol dediğimde ,ablam bana sen yine akıllıymısssın ben 8.yılda ancak anladım dedi

yanı yasananlar hep karsılıklı.. hep karsı tarafta değil bak ben kımlerın kımlerın gazına geldim anlamadan..

ben hatalarımın farkındayım kabul ediyorum.. ancak bir beklenti içindede değilim eşimin ailesine karsı hadi ben anladım farkındayım yaptıklarımın onlarda anlaması lazım bunca zaman gecmıs diyemem.. yasayıslar farklıda demıcem cunku 5 parmagımızın 5ide bir değil hepımız aynı dusunelım değilmi? yerı gelıyor kardesımle zıtlasıyorum misal.

2oğlan anası olan teyzem hatta birini everdi bana ne akıllar verırdı.. tlf gorusmesıne izin verme,memleketine gonderme gitmesin ne demek senden kıymetlimi filan.. bigun yıne boyle teyzem akıllar verırken patladım dedımki insallah senın gelının oğlunu sana gostermez (ozaman kuzen bekar daha) aa niye öyle dıyomusum insan dusmanına boyle dua etmezmiş..ee sen bana ne zamandan berı böyle akıllar vermeyı bılıyon..

öbür teyzem senın altınlar gitti gorumcen oturuyo ustunde nası musade ettın ev almalarına..artık dananın kuyrugu koptu ben olsam bosanırım lafları... haliyle moralımı bozulsada dedımkı iyi enazından yerı belli . senın kızında evli boyle bişey olsa bosatırmısın dedıgımde Allah korusun mal mulk ne önemi var mutlulukları daim olsun damatla lafları..

falan filan örnek bende çooook... bu insanlarla mesafemi uzak tuttugum sürece an azından kafam rahat dıyebılırım .. hayatımın evliliğim guzellıklerını yenı yenı gormeye basladım diyebılırım..

aramızdaki saygıyı bozacak etkenlerden uzak durursak gerısıde gelir diye dusunuyoruım.

şimdı ben: ama senınkı ıyıymış felan fılan dersem ..
kayınvalıdeme haksızlık etmış olurmuyum acaba..
aslında ben kayınvalıdemden şikayetcı olmazdım
kızının sozlerıne bakıp bana ters tepkıler vermese..
neyse sonucta ben hala objektıf olamıyorum..
sanırım bu gıdışle olamayacagım..
buyuk kucugunu..
kucuk buyugunu bılmedıgı surece objektıf olmak zor bana gore..
senı tebrık ederım saglıklı,mutlu huzurlu yıllara ınşaallah..

tşk ederim canım.. darısı basına insallah dıyorum

kıyas olarak bende okuyorum kkda ve sukredıyorum k.validem için Allah bereket versın dıye

ancak bunu sadece k.validem için diyorum yani gorumcem için asla objektif olamasamda gecmıste yaptıgı olumsuzlukları dusunmekte benı yoruyor işte oyuzden ''kafama takmamayı''oğrendım desem daha doğru bi cumle olacak kesınlıkle

şımdı nasılsınız merak ettım.. benım kayınvaldemde bende özür dıledı kabul ettı ama evladıma ettıgı bedduadan dolayı ıçım sogumuyo bı turlu

8 senedır dogru duzgun görüşmuyoruz. ogluma otızm teshısı konulunca tlf actı, özür dılerım dedı ben ınan ıcten beddua etmedım dedı. bedduanın ıctenın dıstanımı olur allah askına dedım.. hıc uyumuyorum cok aglıyorum vs vs ıste

görümcemın nışanı olucak o zaman onun hatrı ıcın gıtmeyı dusunuyorum.. seneler sonra bı araya gelcez sanırım bakalım

ikrar hanım; ben bunları yazdım dıye aramız ballısüt değil yani.. konusmuyoruz hiç bişekılde.. yine eşim vasıtasıyla bırbırımıze slm yolluyoruz okadar..

samyelı demısya kıyaslarsam sizinksı hafif kalır diye.. ben bu topıkte k.validem gorumcemın bana yaptıklarını yazsaydım topıgın adı özeleştiri olmazdı zaten..

öncelıkle oğlunuza Allah acil şifalar versın.. ben otizm hastalıgının gerekli eğitim ve tedavilerle bu hastalıgın zaman içerisinde tamamen yok olmasa bile çok çok aza ındırgenecegını duymustum.. Allahta siz anne ve babasına sabır versın.. buda sizin bir imtihanınız ,,boyle sınanıyorsunuz işte.. sabırlı olun bu zamanlarıda atlacaksınız.. erken farketmıssınız bu acıdan yine allahın sevgılı kuluymussunuz cok ileri safhalarda da farkedebılirdiniz durumunu..

ahh o beddualara gırmeyeyım dıyorum cunku benım k.validem gebe oldugumu oğrenince cıldırdı.. aldırcaksın dedi.. aldırmam deyıncede..insallah duser diye beddua etti..nihayetınde ben bebegımı kaybettım haa belkı kaynanamdan bekıde ben bunları yasayacakmısım kımbılır kaderde... ve yukarıdada anlattıgım gibi eşimin hatrıylaaa aslında bal gibi zorlamasıyla lohusalıgımı ben o ınsanların yanında gecırdım.. benım o ankı psikolojımı dusunebiliyosun değilmi az çok tahmın edersın.. ve daha neler neler ..neyse gecmıse takıntılı kalırsak onumuzu goremeyız sonra..

herkesın dayanma gucu farklı olur bılıyorum ,gorumcenızın nısanında eger kotu hısedecek olursanız oğlunuzu kucagınıza alın saclarıyla oynayın opun..size gucu ancak oğlunuz verebılır

bu arada sızınkısı sızden ozur dilemiş benımkısı benden özür beklıyo :))

birde siz yenı oğrenmıssınız sanırım sen şimdi hazmedemıyorsun farkındayım anlıyorum seni,Allaha neden benım oğlum.. neden biz diyorsunuz belkide.. bende bebegımı kaybettıgımde sizin gibiydim .4ay ay sonra ıcımdeki volkanı zorla kabuk baglattım ..hiçte kolay olmadı benım için. (önce zona oldum-ardından gecelerı uykusuzluktan hasta oldum bide ;uyku muyku kalmadı bende halıyle..bi ara akcigerlerım için ilaç kullandım gecmemesi durumda doktor hastaneye yatırcaz dedi,,ardından karacıgerım hasta üzüntüden kafaya takmaktan safrayla kanal tıkanmıs safra artık gorevını yapamadıgından gectıgımız aylarda bide onun ameliyaını oldum...) anladımki bu dunyada benden daha kıymetli bişey yok... okadar uzuldum kafaya taktımda noldu.. anca kendıme yaptım...

herseye ragmen diyorumki hatalarımda oldu benım kabul edıyorum.. haksızlık ettım yapmasaydım keşke.. pişmanım evet kendı aklımın kullanmadıgım için.. görümceme , teyzelerıme,arkadaslarıma ,komsularıma üstünkörü güvendiğim için çok pişmanım . olayları kendı aklımın suzgecınden gecırmediğimden muhasebesını tutmadıgımdan pişmanım... bide kayannamın gorumcemın aklıyla hareteket etmesınden pişmanım..keşke benım gorebıldıklerımı kendide gorebılse... belki yaslanınca elden ayaktan dusunce farkeder kımbılır..neyse kendi bilir.

son olarak siz şimdi tüm enerjısınızı oğlunuza verın .. manevi gucunuzu boyle sağa sola hepa etmeyın.. oğlunuzun iyileşecegıne dair inancınız tam olsun..bırakmayın kendınızı sabırlı olun.. k.valideniz içinde affedın demıyorum ama oğlunuz için şimdilik beklesın bi yerde sabıt ancak sızın aklınıza gelmesın ,moralınızı bozmasın..

-cok uzun oldu k.bakmayın-

tekrar gecmıs olsun..

mutlu evlilikleri cekemeyen okadar cok kadin varkiiiiii...böyleleri kiskancliktan resmen insanliktan cikiyorlar...

ben de bazen senin gibi düşünüyorum istenmiyorum diye falan filan... sonra bu düşüncelerimden utanıyorum içim sızlıyor...

mutlu evlilikleri cekemeyen okadar cok kadin varkiiiiii...böyleleri kiskancliktan resmen insanliktan cikiyorlar...
heh bide anlatmak istedgım buydu işte.. boyle ınsanlardan uzak durdun mumkun oldugunca..

ben de bazen senin gibi düşünüyorum istenmiyorum diye falan filan... sonra bu düşüncelerimden utanıyorum içim sızlıyor...

anca kendı kendımızı uzuyoruz değilmi.. bide onlara karsı artnıyetlıymısız gibi sucluluk duygumuz oluyor...

bende henüz iki haftalık evliyim. zaman zaman öz eleştiri yapıyorum, kendime kızdığım noktalar çok. ama bazende kaynanam yüzünden öle bi çileden çıkıorumki az bile yapıorum die düşünüorum. hayat kısa herkes bi kere gelio dünyaya. maalesef zehir edioruz bazen. ablam bana hep akıl veriyor tadını çıkar takılma diye ama insanın elinde olmuyor. açıkçası bende korkuyorum hasta olcam die veya eşim hasta olcak die. gerçekten çok üzüolar. ben bundan bi kaç yıl sonra evliliğimin ilk günlerini düşündüğümde o kadın yüzünden mutlu olamıcam. düğünümü, evliliğimin ilk günlerini rezil etti. bakalım bundan sonra daha neler yapacak. bide sadece kadın da diil bide üzerine çok afedersiniz karı gibi bir kayınbaba. görümcem akıllı gibi görünüyor ama açıkçası güvenemiyorum sonuçta anası babası. tabiki onları desteklicek. en güzeli kendine uraş bulup ilgilenmemek. hoş zaten çalışıorum sinirimi atabileceim bi aktivite yapacak zamanım bile yok Allah yardımcımız olsun.

bak özelestırı yapman çok guzel.. kendince yaptıgın hataların farkındasın.. eşinin ailesiyle yasadıgın problemlere rağmen.. bunu çok az insan yapabılır canım hemde henuz 2haftalık evlisin...

bak canım eşim bana bi gun dediki.. öleyimde kurtulun.. öleyimde oküz öldü ortaklık bitti dersiniz sizde rahat edersınız bende demıstı.. okadar canına taketmişti yani..

bende sen ölmeee kimseeee ölmesinnnnn herkes mutlu olsun ben ayrılıyorum demıstım bosanıcam bırak benı diye kavgalarımız okadar cok olduki.. sankı bi kendi yıprandı yıpratıldı bu surecte.. bende cok yıprandım hasta oldum ölüyodum nerdeyse..

neyse mutlu olmak mı istiyorsun araya mesafe koyacaksın.. ablanında dediği gibi takmayacaksın..dusunmeyeceksın.. sen işe gidiyorsun ama aklında surekli onların sana yaptıgı soyledıgı olumsuzlukları kaset kaydı gibi beynın sana dınlettirip duruyor,film karesı gibi aynı resımler gecıp duruyor değilmi..

onları dusuncegıne aklından en guzel sarkıyı mırıldan.. eşinle yaptıgınız guzelleri dusun canım.. yada ablamla komık bı anın aklına gelsın kitap okumayı alıskanlık halıne getir.. bu guzel gunlerını hiç bi şekılde zehir etme yani..

güzel sölüosun canım mesafe koymak lasım ama gelde bunu eşine anlat bugün yine tartıştık. yarın sınava giricem sınav yerim baya uzak arabayı alalım dedi bende binmem onların arabasına dedim ne demek istiosun sen dedi. ben yıllarca yüzlerini görmesem yeri ama malesef yakın oturuyoruz. kadın onca laf söledi bana, anneme, anneanneme ağzımızı açıp birşey demedik. en son geçen pazar tavrımı koydum ama laf söyleyerek değil resmi olarak. sadece sizli bizli konuştum. ve hafta içi yaptığımız bir kavgada eşim bana sende yaptın işte sesimi çıkardımmı dedi. bu nasıl acıttı içimi anlatamam benim yaptığım devede tırnak bile değilken aldığım cevap bu. aldırmıyayım diyorum yine eskisi gibi davranayım diyorum ama malesef takdir eden yok.

kitap okurken bile aklımdalar her gece rüyamda onlarla uraşıorum tabi rüya denirse bildiğin kabus eşim beni üzüosun dio ama öbür türlüde ben üzülüorum. bilmiorum kafam çok karışık bazen eşime üzülüorum yapmiim böle die, bazende iyi davranılmayı haketmediğini düşünüyorum benim yanımda değilmiş gibi geliyor. kısaca cicim ayı bile hikaye ben evlendiğime çok pişmanım

Zaten bu başkalarının dedikleri, güya akıl vermeleri, laf taşımaları yüzünden bu gelin kaynana tartışmaları yaşanıyor.
Herkesin aklı kendine kalsın. Birşey olsa bir Allahın kulu çıkıpta boşver takılma ne var bunda gül geç demez gazı verdikçe verirler. Aaa ne terbiyesiz insanmış o. sende salak mısın neden ağzının payını verip lafını esirgedin. O bence böyle demek istedi falanda filanda. Yok kaynana birine bir laf söyler o kişi utanmadan yemeden içmeden sana taşır hemde bire bin katarak. neden başkaları birilerinin kaynanasıyla iyi anlaşmasını çekemez anlamadım gitti.

Benim normalde kaynanamla sorunum yok. Ayrı şehirlerdeyiz zaten. Ama ayrı şehirde olsakta ben tanıştığım günden beri mesafeliyimdir. kaynanam bile der sen mesafelisin der. Diğer eltim çok içli dışlı olduklarından aralarında hep sürtüşmeler kavgalar olmuş zaten. Mesafeli olunca karşındaki insan da sana yaklaşamıyor fazla. Bir laf diyecek olsa düşünerek ediyor. Acaba yanlış anlarmı kırılır mı gibilerinden. Mesela diğer eltime gideceği zaman biz geliyoruz der. Ama bana geleceği zaman arar gelmeyi düşünüyorum şu zamanda müsait olurmusun, bir işin falan varmı diye sorar. yada birşey yapacak olsa yapayım mı edeyim mi diye sorar.

Mesela bir tanıdığım ve kaynanam alışverişe gitmişlerdi. Orda gelin kaynana ile ilgili biblo görmüşler. Bu tanıdık geldi bana ağzını gevşete gevşete aaa kaynana dedi ki bende X e kaynanalık yapacam artık demiş. Bende o sinirle eşimi aradım annene ferhundelik mi yaptımda bana kaynanalık yapacakmış, söyle bir daha görüşmeyecem dedim. Sonra yanlarında bulunan bir başka tanıdığa sordum. Oda evet biblo gördük. Kaynanan da şaka yollu gülerek X e kaynanalık yapsam mı ki demiş. Sonra yok ben kaynanalık yapmam asla demiş. Sonra eşimi aradım bişey deme yanlış anlaşılma olmuş dedim. Yani insanlar fesat olanı olduğu gibi demiyorlar. benimde huyumu biliyorlar. Çok fazla gaza gelirim. takıntılıyımdır da.

Ama artık annem de olsa şu şöyle dedi dediği anda. Tamam boşver anlatma derim. Çünkü yüzüme denmedikten sonra kimseden birşey duymak istemiyorum artık. Varsa sıkıntısı olan yüzüme desin. O bunu dedi bu bunu dedi olan bana oluyor. Eşimle sorunlarım artıyor. Kulak tıkıyorum. Yüzüme söylerlerse o zaman Allaha şükür laf yapan bir ağzım var cevabımı veririm. Ama benden bir tane daha yok. Kaynanaymış eltiymiş yüzünden kendimi üzemem.

öncelıkle canım sen saygıyla bırlıkte mesafenı koru.. esınede tavır yapma bence nıhayetınde onlar esının ailesi atsa atılmaz satsa satılmaz değilmi bak sen sımdı eşinin ailesine kızıp hırsını esınden cıkarıyosun oluyomus hiçç esınıde uzuyosun kendınıde araba için böyle davranmak yerıne aramızda olanları bılıyosun canım,ben bınmemk istemıyorum de kestirip at..ayrıntılara gırersen boyle işin içinden cıkamazsın canım.. haklıda olsan haksız duruma dusersın.. sen mesafenı koy..eşin boyle bısey yapmasını bekleme ailesi neticede ne kadar mesafeli olabılırki..soyle dusun oğlun var ve gelın boyle yaptırıyor oğluna nasıl uzulursun değilmi.. empatı yap bazı konularda.. kendını gerı cek.. sen kendını gerı cekersen onlarda zaten geri duracaktır senden.
I.kural sana; esının ailesini eşine kötüleme,kendi nefretını belli etme ama sevmediğini belirt sadece yıldınızlarımız barısmıyor bi turlu filan de..
II.kural; eşinin ailesiyle gorusmesine konusmasına musade edıceksın canım aynı seyi eşinden senden istese hosuna gitmeyecegı gibi esınınde hosuna gitmez haberın olsun..mesela eşim bana bigun dediki annene gitmiceksın-konusmayacaksın bende dedımki ben sana bu zamana kadar musade ettım gorusmene sen bana engel olamazsın..istediğim zaman giderim istedigim zaman ararım dedim.. bunun gibi durumların ilerde basına gelmemesi için esınle ailesi arasına fazla gırmemeye bak.. eşinde dengeyı saglayacktır zamanla suan çok çok yenı evlısınız..
canım bak okadar takıntı halıne getırmıssınki bılıncaltına yerlesmısler en sonunda.. düşünmemeye calıs onları.. aklına geldıklerı an ipodtan muzık ac onu dınle,radyo ac.. olmadı sevdıgın sarkıyı kendın mırıldan..
son olarak esınin duygularını dıkkate al canım,,senın nasıl duyguların ıncınmıs bak esınınde aynısı oluyor haberın olsun.. bu guzel gunlerınızın tadını cıkarın.. şşş o nası soz nasıl pişmanım dur bakalım yaaa evliliğin daha yenı baslıyor.. ufak zoruluklarda hemen bosanmaya dusunmekte ne demek..biraz mücadeleci olun bakalım.. savas evliliğin için.. ancak eşinin ailesi için öncelık saygılı olcaksın canım.. sen saygılı ol onlar olmasa bıle esının aklında bunlar yer yapacak zamanla sımdı henuz evlendıgının farkında değil kocan.. 7ay kadar olsun ozamana anlar yavastan artık evının ayrı olduguna dair..
senı evliliğine sahip olman için k.validen üstünden cok rahatta yazabılırdım -meydanı onamı bırakacaksın-dıye misal ama meydan zaten senın..esın senınle evlendıgıne gore diye dusunmek gerek değilmi.. sen eşinle iyi ol,eşine karsı guleryuzlu ol hırsını esınden cıkartma..basklarının evliliğini olumsuz etkıleyecek dusuncelerden uzak tut..gerısı kendıgınden gelir zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…