• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sitede gelinlerin nasıl bir dokunulmazlığı, kaynanalara da nasıl bir düşmanlık var anlamış değilim. 15 günlüğüne, geçici bir süre yani eşinin annesi evine geliyo. Sevmesen de, yedi kat yabancı bile olsa insan iki kap yemek çıkartır. Bu mecbur mu değil mi mevzusu asla değil, bu bir görgü meselesi.

Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.

Evet ev hanımı,oğlum ağladığı için uzun yazmadım,bazı şeyler çoğu üye tarafından anlaşılmamış o yüzden..size tamamıyla katılıyorum.Ev hanımı olup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamasna onay verip kardeş yapsın demek hiç adil değil..Feministin önde gideniyim ama burada gerçekten objektifim.
e çocuk hasta olur ama bu sebeple
evde hiç yemek pişmiyorsa anne baba çocuğun midesine yemek yollamıyorsa suistimal oluyor bu
çocuğun temel bakımlarından biri ve en önemlisi gıda sonuçta

Iki haftadir okullar tatil, anneniz de iki haftadir diger kardesteymis. Yani varya hemen anladim ogretmen oldugunuzu ve suan evde oldugunuzu :)
Annenize olan ihtiyaciniz bittigi gibi , nasilsa evdesiniz diye hasta kadini salmışsıniz gelinin başına.

Anneniz de aman onlar cekirdek aile aman damadin huzuru bozulmasin diye gitmis ama acaba gelin istiyor muydu?
Kaynana sizin cocugunuza bakiyor diye gelin sizin her tatilinizde agirlamak zorunda mi kaynanasini? Ustelik bu pandemide hasta kadini kimse agirlamak istemez, yazik degil mi kadinin da cocugu varmis..
Her tatilde biyerlere gonderecekseniz annenizi az yeyin de bakici tutun, dünya sizin etrafinizda dönmüyor.
Konu sahibi eşinden boşandı. Annesi ve babasıyla yaşıyor. Gelinleri bahçe işine yardımcı olsun diye çağırmış anneyi

bizde de bazı işler eşime aittir ben elimi bile vurmam perde asmak cam silmek koltukları silmek balkonu temizlemek etli yemekleri yapmak alışverişi yapmak çamaşırları sermek temiz mutfak eşyalarını makinadan çıkarıp yerine dizmek eşimin işidir.

geri kalan işleri de ben yapıyorum çoğunlukla da evdeyim

burada herşeyi sadece erkek yapıyor şaka gibi... bunu yapan kadınlara da kızıyorum erkeğe de
hiç normal değil bu kadarına 6 yıldır katlanmak ama demek ki memnun , memnunum demeye çekiniyordur belki kardeşine yoksa niye evli kalıp çocuk yapsın ya ... evlenecek başka insan mı yok sanki değil mi
Perde asmak ve cam silmek kocamın işi valla .
Halıları eskiden ona yıkatırdım ama senelerdir yıkamacıya veriyorum da rahat etti herif.
Birgün makinanın borusunu yere çaldı yeter ulan yeter belim çıktı diye :D
Koltuklar onda ama :D sene de bir kere yıkanıyor ona bile oha lan evde kim var da oturuyor bu son bu son bak bu son diye diye bir türlü the end yapamadı :D
çamaşır makinasından zerre anlamaz.
En anlamış hali siyahlar ile orta renklileri tek seferde makinada yıkamak :D
Siyahları beyazlar ile atmışlıgı var.
Bu komplodan sonra (ki bence bilerek yaptı) ona vermem o iş bölümünü valla.
Bulaşık makinası ama hep onda.
Dizdiğimi kendisi begenmez valla.
Yemek eve kim önce geldiyse genelde onda olur.
O artık benden önce evde.
Ben yarım saat ya da 1 saat sonra geliyorum eve.
Salata yapmış ya da makarna yapmışsa çok yorgunsam hemen bir sulu yemek ya da çorna katarım yanına mis gibi sofra olur.
Sulu yemekten anlamaz, pilavdan anlamaz.
Anladıgı kadarı da yetiyor, sagolsun.

Valla ben korunayım şu an karantinadayım tezimi teslim etmek üzereyim danışmanım da hasta. Böyle elim kolum bağlı sinir krizleri geçiriyorum Müge anlı eşliğinde sims 4 oynuyorum çok kötü durumdayım. Ahahahhahaha.

O yüzden korona dedektörü gibi oldum tek bu olaya bakar oldum.
Evdeyken Müge izlerdim haaaa :D

Yemek pismeyen ev mi olur ya? Karı koca ikiside bi garip. Gelin çalışıyor mu? Çalışıyorsa beraber, çalışmıyorsa koca işteyken yapsın bir zahmet. Çocukları yok mu? Canları hiç mi çorba istemiyor? 2 dk pilav yapıp fırına tavukda mi atamiyorlar? Anneniz evde tek olsa gene aç mı duracaktı? Hepsi birbirinden garip 3 kişi aynı evin içinde.
Annem de yapıyordur,yazları gelin altta bizimle yer içer uyumaya eve gider.Bunu da belirteyim

He o konuda haklisiniz. Bazılarının ki altından oluyor .
Yok inan ki olmuyor.
O tarz eşler sorun çıkmasın diye idare ediyor yada başa gelen çekilir mantığıyla boş veriyor.
Ama eşinin arkasından memnuniyetsizliğini yada sıkıntısını başka insanlarla dertleşerek paylaşıyor.
Eşim benim hayat arkadaşım.
Bilinçli yaptığı için çıkartıp yere attığı çorabına tepki gösterebilirim.
Ama zaruri bir ihtiyaçsa diğer yandan ayağını da yıkarım.

Diğer yandan kendi ailem geldiğinde daha mutlu olurum yalan yok.
Ama kendi aileme duyduğum sevginin bilincinde olduğum için eşim için ailesinin de aynı özeni hak ettiğini bilirim.
Misafirim oldukları zaman nasıl ki anne babamın en sevdiği yemeği yapıyorsam eşimin ailesi geldiğinde de sevdikleri şeyleri yaparım. Evdeyse eşimde yapar, böyle bir inatlaşmanın hayat arkadaşlığı ve sevgiyle alakası yok bence.

Bir kez hafta sonu anne ve babamla dışarıda işimiz vardı, akşam hep birlikte bize geçecektik.
Ben eve girip en kolay yemekleri yaparım diye plan yaparken bir baktım eşim çorbasından, ana yemeğine, pilav ve salataya kadar hazır etmişti. Hiç haber vermeden bana sürpriz yapmak istemiş. Anne ve babamın o sofraya nasıl mutlu oturduklarını, minnetlerini göstermek için kullandığı sözlere şahit olduğumda inanılmaz onore oldum.
Çünkü orada asıl değer verdiği bendim, ailemde ben mutlu edildiğim için mutlu olmuşlardı.

Çocuk 1.5 yaşında ve güne bisküvi ile başlıyor desem abartmış olmam.

Evet ev hanımı,oğlum ağladığı için uzun yazmadım,bazı şeyler çoğu üye tarafından anlaşılmamış o yüzden..size tamamıyla katılıyorum.Ev hanımı olup elini sıcak sudan soğuk suya sokmamasna onay verip kardeş yapsın demek hiç adil değil..Feministin önde gideniyim ama burada gerçekten objektifim.
Tepki alan konu sahiplerinin kendisine hak verilsin diye olaylara drama üstüne drama katıp abartmasına hastayım ya :KK70:

az önce çocuğu aç bırakmıyor ona yapıyor diyodun şimdi çocuk güne bisküviyle başlıyor diyosun. Yakında abinin açlıktan 50 kiloya düştüğünü falan okuycaz diye korkuyorum

Herkesde gelinci olmuş, yok oğlu yapsaymış falan, adam çalışıp işe gidiyorsa bütün gün evde yok nasıl yapsın.
Konu gelin kaynana meselesi değilki, insanlık meselesi, insan evinde hasta biri varken bir tas çorba pişirmezmi,
insanlık öldümü ya… birde yabancıda değil eşinin annesi…
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin 🤲🏻
evet ben de bunu anlamadım bi türlü, gelin yemek yapmak zorunda mı deniliyor, evet tabiki zorunda. evine misafir gelince aç mı bırakıyor normalde insanlar da

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Kardeşiniz için sorun yoksa sizin içinde olmamali. Annenize bir çorba yapabilir en azından ama insan insana benzemiyor.

15 gun misafirlik çok fazla, ben yumurtayla yaşadiklarini sanmiyorum. Boyle uzun kaliyorsaniz bilinçli olarak sizlere yapmiyor olabilir.
İlk gün de aynı son gün de aynı..Ayrıca ısrarla annemi çağırıyor tatiller yaklaşınca..çünkü bağ bahçe işlerini annem yapsın istiyo ama bunu dile getirmiyor.Gunleri sayiyorum saatleri sayıyorum bu gece uyku yok bana diyor yolculuktan önce ki gün dr

Evdeki düzenleri onları ilgilendirir yemek konusunda kardeşiniz çözmeli. Su an hızlı çözüm gerekiyorsa yine o çözmeli sonuçta evde hasta yatan kendi annesi. Esinin yemek yapmadığını biliyor kadında hasta evde hayalet gibi gezmenin anlami varmi? Sonra kırıldım der kizdim der kendi bileceği iş.
Ama cam silmek hali yıkamak temizlik yapmak bunlar kendi anlaşmalarına bağlı ve yapabilir neden yapmasın oda o evde yaşamıyor mu?

Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca

Yani konu her zaman ki gelin savunmasına dönmüş, ben bu konularda orta yolu bulmayı ve saygıyı korumaktan yanayım.
Yemek yapmanın kadın görevi olduğunu düşünmüyorum ancak şu var, evime misafir gelen insanı kim olursa olsun ağırlarım. Evet gelinin görevi değil denilmesi doğrudur ama evliliğin yürümesi için bazı durumları benimsemek gerekir. Kayınvalidemle bir sorun yaşamadım ama ona bakışım iyiliği kötülüğü tarafından değil eşimin annesi olması, eşimi sevdiğim için kayınvalidemi sayarım, yemeğini de yaparım evimde misafirdir sonuçta. Mutfakta bir saat geçirse insan iki üç çeşit yemek çıkar, bu konu neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum. Savunma adına raydan çıktı bazı konular, neden onbeş gün kalıyormuş, neden yemek bekliyormuş, insanlar çocuklarının evinde de kalmayacak mı artık, hiç mi diyalog, saygı, ağırlama vs olmayacak. Bu durumda nasıl aile olunacak anlamıyorum. Tabi ki kardeşinizle eşi arasında neler yaşanmıştır bilemem ama genel olarak düşüncemi yazdım, biraz hoşgörü, insanlık, merhamet olmalı insan hayatında, senin ailen benim ailem, kv , gelin çekişmeler ne anlam taşıyor çözemiyorum. Forumda bazen korkunç kv leri, kavgaları, hakaretleri okuyoruz o durumlarda insanların birbirine tavır almasını anlıyorum ama ortada bir sorun yokken eş ailesine alınan tavrı anlamam mümkün değil. Son olarak siz ne düşünseniz boş, bu konuları kardeşinizin çözmesi gerek

gelin kendisi çağırmış ama, hem de bahçe işi yaptırmak için. baktı kadın hasta oldu bahçe işi de kaldı rahatsız oldu herhalde ama çok ayıp yaptıgı
Konu sahibi zaten veriyor odunu geline.
Kadının yatak odası bile döküldü suraya.
Ayrıca kendisinin cocuguna bakıyormus,gelin bahce isi icin cagırmıs olabilir.
Herkes iyi olsa dünyada bukadar kötülük nerden cıkacak.
Gelin iyi yapmıs demiyoruz.
Konu sahibi sadece geline yükleniyor.
Yahu kardesine tek kelime sitem yok.
Kardes anasına yapmıyosa gelin kim?Neden yapması bekleniyor yani.)

normalde yemek yapar yapmaz kardeşinizle arasında sorun olmuyorsa açıkcası sizi bağlamaz. ama kırk yılın başında kayınvalidesi gelmiş hasta olmuş üstüne birde kalkıpta bi çorba bile yapmaması ayıp. bunu sadece anneniz için demiyorum insan komşusu hasta olsa bi çorba yapar yollar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back