• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bu konu bile nasıl normalleştirilir aklım almıyor. Onların düzeni bu demek ki deyip aç aç oturacak mısınız misafir olduğunuz evde, hiç sanmıyorum. Karı koca ne halt ederlerse etsinler isterlerse taş kemirsinler, ama eve gelen yatılı misafire de bir zahmet kalkıp yemek pişirsinler yani. Gelin istemediği halde anneniz kendisi mi gitti diyecektim öyle de değil, ee ne bu ikiyüzlülük o zaman aşırı samimiyetsiz hareketler. Anneniz kendine kadar pişirip yesin yemeğini, bir daha da oraya gitmesin. Hadi gelini geçtik yatılı sevmiyor diyelim kardeşiniz nasıl razı oluyor annesinin hasta hasta aç kalmasına, hiç olmadı dışarıdan söylersin bir şey yaparsın. Bence siz de gelin yerine kardeşinize karşı doldurun kendinizi

Anneniz bu derece bakılacak kadar hastaysa ve gelininizle Kardesiniz ilgisizse siz neden bakmiyorsunuz bı izin kullanın rapor alın bişey yapın annenize ilgilenin.
Ben de 15 tatildeyim zaten,kız kardeşime farklı bir şehre gitmiştim yeni döndüm eve,ben niye gideyim misafir güya evin hanımı varken

6 yıldır yemek yapmıyorsa ve net bir tepki, uzaklaşma görmediyse bu şekilde devam etmesi çok normal. Anneniz açık açık söylemeli saygı çerçevesinde. Hem bu kadar şikayetçi olup hem whatsaba profil fotosu yapıyorsa, çokta samimiyse gelin sizin onu bu şekilde kabul ettiğinizi düşünüyordur. Ayrıca ailesine güzel yemekler yapıp , masalar donatıp eşine ve eş ailesine yumurta bile kırmıyorsa başta söylediğiniz sevgi sözcükleri yalan bence, sizi sevmiyor

Konu sahibi eşinden boşandı. Annesi ve babasıyla yaşıyor. Gelinleri bahçe işine yardımcı olsun diye çağırmış anneyi
Ok ama farketmiyor, bu durum hep boyle oluyor.
Kadinlar once annesini, kayinvalidesini evlerinden cagiriyor, sonrada her tatilde ve evde oldugunda kafa dinlemek icin buyukler hemen biyere gitsin istiyorlar, genelde de diger kardesler oluyor tabi bu.
Ama bunun icin oncelikle kardesle anlasmak gerekir, her tatilimde , lafa dinlemek istedigimde annemi size gonderiyim mi diye..
Gelinin kendi kucuk cocugu da varmis, hastayken kadini kabul etmek zorunda degil.
Ayrica kimse baskasinin aile dinamiklerine karisamaz, misafir umdugunu degil buldugunu yer demisler, anne begenmiyorsa kendisi yapsin.
Hastayim gelin bana baksin diye gidilmesi hos degil.

Ayrica konu sahibinin kesinlikle abarttigini dusunuyorum. 6 yildir koca ya yumurta yiyormus ya biskuvi. Evdeki cocuk da biskuvi yiyormus. Boyle olsaydi hastalanip ölürlerdi yani, boyle bisey olabilir mi?

Konu sahibi kendisi bosandigi icin, ve belki kocasi ondan cok sey bekledigi icin heralde istiyorki butun erkekler karisina kotu davransin, davranmayani gorunce de uzerine katarak abartarak anlatigini dusunuyorum.
Yoksa anne sen yemek yap o zaman, ya da kardesime soyle, olmyyorsa da gel bana hadi der gecer. Bu kadar buyutucek, buyutmek isticek, hepimiz bir olup geline beddua etmemizi beklicek bir psikolojide resmen ve bence bu normal ve hak verilesi bisey degil...

Ben de 15 tatildeyim zaten,kız kardeşime farklı bir şehre gitmiştim yeni döndüm eve,ben niye gideyim misafir güya evin hanımı varken
Kuzum anlama yetiniz mi zayıf. Sizin gitmenize gerek yok anneniz neden yanınızda değil hasta kadın bırakılıp niye şehir değiştiriliyor şartlar böyle iken.

Tüm sene görmediği kim diyor? Ve ağirlanacaksa, oğlu ağirlamali. Ve hastada gidilmemeli.

Eh yani! Şimdiye kadar kvde o evde istendiği şekilde ağirlanmamiş, ama whatsapp fotosu olarak koyuyor öyle mi?

Konu sahibi yumurta olayini anlatti. Bence o gün kadin işleri yetiştiremedi ve "bir yumurta kirip yeriz" demiş. Tabi bu kv'de için hemen dram oluyor. Pipili oğlu her gün yimirta yiyoo oldu olay.

Konu sahibin bir dediği, diğerini tutmuyor gerçekten ama haalen bu cinsellik olayini çok merak ediyorum Purpplee Purpplee Bu gelin cinsel hayatini nasil annenle paylaşiyor?
Oğlu baksın diye bir mantık var mı. O zaman adam da karısının annesi babası gelince eve bir ekmek dahi almasın. Eş olmak ,aile olmak böyle birşey değil. Misafirin önüne, kırk kat yabancı da gelse bir tas çorba koyarsın.

Ha konu sahibinin annesinin yerinde olsam böyle muamele gördüğüm evde kalmaz geri dönerdim . Bir daha da gidip kalmazdim

O ölse bizden bir bardak su beklemeyecek mi,insanlık var.Aile içinde birbirine sevgi duymasa bile saygı duymak lazım bence.
İyi diyorsunuz da kadının 6 yıldır böyle olduğunu söylüyorsunuz. İlk defa gördüğünüz bir tavır değil. Sizin elinizden ne gelir ki? Anneniz bile isteye gitmiş. Yeni bir şey değil. Kardeşiniz de hâlinden memnun, hadi diyelim memnun değil bunu çözecek kişi siz değilsiniz ne yazık ki.

Kardeşim evde oturuyor gelin çalışıyor olsaydı konuyu kardeşim adına açardım,adil olan evde oturanin yapması
Ay olur mu kadının canı istemiyorsa yapmaz,eşi gündüz çalışıp akşam eve gelip birde yemek yapsın. Eve misafir gelmesi de kadının sorunu değil. O öyle kafasına göre takılabilir, kardeşiniz işi gücü bırakıp sadece annesiyle ilgilenmeliydi.

Ay olur mu kadının canı istemiyorsa yapmaz,eşi gündüz çalışıp akşam eve gelip birde yemek yapsın. Eve misafir gelmesi de kadının sorunu değil. O öyle kafasına göre takılabilir, kardeşiniz işi gücü bırakıp sadece annesiyle ilgilenmeliydi.
izin alamıyordur belki tahin helva.
Her kurum hadi annen gelmiş çık izine demez ki.

Cocuk varmıs evde,üstüne bide 10 gündür hasta kvde.
Valla ben annemi gider alırım rahatsızsam.
Gelinin evinde demek 10 günlük misafirlik fazla gelmis.
Anne sizin cocuga bakıyomus,gelin demistir bütün sene cocuk bakıyo,bize gelince hasta oldu:)
Ben derim cünkü bende gelinim düsünürüm arkadas:P
Anneme benim gibi 1700 SGK ödesin ve yiyeceğini içeceğini giyeceğini her şeylerini karşılasin baksin annem gitsin oraya sıkıntı etmem.Ben zaten annem emrkli olsun diye ve onların geliri yok diye yanıma aldım gelir sağladım onlara,yoksa oğlumu kreşe de verirdim ki yarın gün başlayacak pazartesi gününden itibaren.

Işte kadin olmanin güzellikleri! Kv'de konu sahibinde kalsa, konu sahibin kocasindan beklenmez çorba, yemek yapilmasi. Beklenti hatta tamamen sifir olur, kimsede vicdan micdan demez. Konu sahibinden beklenir çünkü o kizi oluyor.

Pipili olunca tabiki kurallar farkli işleniyor. Birden el kol ayak yok oluyor. Hasta anneye bir pipili bakarma hiç? Aaaaa! O pipiye yazik gerçekten. Mutfak nerede olduğunu bile bilmemeli.

Annende az değil konu sahibi. Hasta, ama gelini şikayet edecek kadar güçlü. Seninle dedikodu yapacaği yerine, gidip ilaçlarini gayet içebilir. Oğluna gerekirse dişardan yemek isteyebilir. Zaten korona var, bide başka yerde hasta hasta halen durup. Tüm 15 tatili mecburmu kalmaya?
Gribi o evden aldı zaten.

Ya birde gelin yapmıyorsa oğlu yapsın yemeği , kendi annesi gelin yapmak zorunda değil denmiş. O zaman adam da kendi kv gelince karısına git kazan önlerine aldığın malzemelerle yemek koy benim annem değil ağırlamak zorunda değilim mi desin 🤷
Yine bir konuda feministligin tezegini cikariyoruzdur🙄😂

Benim bildiğim davet edilen- iyi bakildigin yere gidilir. Mesela biz ananemi Ekim ayında şehrimize çağırdık, kışın köyde zorlanmasin diye. Çok da sevdiğimiz bir insan, gündüz annemle takılıyor, aynı odada kaliyoruz akşam benle takılıyor. Biz davet ettik,biz ilgileniyoruz. Yine bu şehirde başka çocuğu var ama orada iki gece kaliyor, bizde 4 ay:)
İnsan istenmediği yeri bilecek, davet edilmediği yere de oğlunun evi olsa bile gitmeyecek. Benim düşüncem bu
Kadın ilgi alaka göstermemis, yemek vs yapmamış, hastaya bir ıhlamur kaynatmamis, yetmemiş bırakıp annesine gitmiş
Yani istemediğini belirtmesi için valizini kapıya mi atsın? İnsan her şeyi yüzüne baka baka söylemez ya,bazen tavırlardan davranışlardan istemediğini anlarsın.
Ailenin ısrarla onlarda kalması bence mesele.

Bir de neden yemek yapmıyorsun denmiş,kadın surat aşmış. Belli ki tripli yani. Davranışı apaçık gösteriyor
Belki de 'kardesime bari yumurta yapma' tarzı zihniyeti vardır ailenin, bunu çok sık belirtiyordur,bazen espriye vuruyordur falan farketmiyorlardir. Kadın da artık Sabrinin sonuna gelmiştir.
Ya da çocuğuyla 15 tatil planlari yapmıştır, müze gezmesi, belediye tiyatrosu ,AVM çocuk etkinlikleri falan, kv gelince iptal olmuştur,buna bozulmuştur.
Mutfak eşyaları kadına zimmetli değil ya, yumurta yemek istemeyen adam bir şeyler yapar kendine. Belki de iş bölümü yapmışlardir, kadın evdeki diğer şeylerin sorumluluğunu almıştır,adama yemek yapmak kalmıştır...
Bunu bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey annen 15 günlük misafirliğe muhtemelen dvaet edilmediği gibi şu an da orada istenmiyor oluşu. Israrla kalmasinin alemi yok. Arabayla gidin alın bence hasta kadını,daha da kötü olmasin
Annem istenmediği yerde kalmıyor şu an, ısrar kıyamet çağrıldığı yere gitti,oysaki ben ona başka bir kardeşim var oraya gitmesini onermistim buraya yakın bir şehirde ama o gelinini çok sevecen istekli durunca orayı seçti.Cok kızıyorum kullanılıyor olmasına,oraya iş yaptırmaya çağırdı yüzüne merak değil

izin alamıyordur belki tahin helva.
Her kurum hadi annen gelmiş çık izine demez ki.
İroni yapmaya çalıştım ama olmamış herhalde 😂
Kadınin hiçbirsey yapmak zorunda olmadığı yazılıyor ya bazı yorumlarda o istinaden yaptım o yorumu.
Yemek yapmasın, eve gelen misafire hasta da olsa bir tas çorba yapmasın.
Erkeklere kalıyor tüm bunlar. 🤷

Kardeşim evde oturuyor gelin çalışıyor olsaydı konuyu kardeşim adına açardım,adil olan evde oturanin yapması
Daha onceki mesajimda da belirttigim gibi bu detaylari konunuza ekleyin. Durumun ne oldugunu bilemeyiz.
size hak veriyorum ama 6 yil icinde duzenli olarak yemek ve temizlik yapmadiysa su an yapmamasinada sasirmayin. Annenizde bahce islerini yapmasin, dogru olan muhattap olmamak bence.

Yapmayın hanımlar ya.
Adam asgari ücrete akşama kadar kendini yoruyor eve ekmek götürsün diye.
Eğer kadın da çalışmıyorsa maddi durumları da el vermiyorsa, geçim derdi denen bir Türkiye gerçegiyle de zaten karşı karşıyayız, evinde çocugu da varsa yan gel yat Osman'cılık oynamaya gerek yok.
Kadın da evine bakacak bir zahmet.
Evine k.validesini bag bahçe işleri için çagırmışsa da yemegini de yapsın hep beraber yesinler.
Ne alaka pipili ogluş mevzusu felan.
Burada konu çok farklı.

Annem istenmediği yerde kalmıyor şu an, ısrar kıyamet çağrıldığı yere gitti,oysaki ben ona başka bir kardeşim var oraya gitmesini onermistim buraya yakın bir şehirde ama o gelinini çok sevecen istekli durunca orayı seçti.Cok kızıyorum kullanılıyor olmasına,oraya iş yaptırmaya çağırdı yüzüne merak değil
ama 6 senedir böyle gelin ve
böyle olacağını bile bile gitti anneniz onu diyor arkadaşlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back