Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim gördüğüm telefon TV ile ilgileniyor, şimdi tabi çocukla da oynuyordur.Camasir şer topla katla bunu gördüm sadece kendisinde.Orada gördüğüm kadarıyla durum böyle, anneme ciddi ciddi soruyorum yemek yapmiyorsa ne yiyor,bir cevap bulamıyoruz garip geliyor.Ama ailesinde de çok vakit geçiriyor bir gidiyorlar bir ay yok kardeşimle.Evini mi sahiplenemedi anlamadım ki..
Ya bilmiyorum,burada çok kişi diyor,hic bir şeye yetişemiyorum sadece çocuk.
Esim gelene kadar kucağımda filan.
Öyle bir durum mu acaba?
"Ya ben yapabiliyordum,çocuk hayatın sonu değil ya,uyur yaparsın,yanina alırsın yaparsın" diyene de,biz saksı gibi cocuklardan bahsetmiyoruz,benim çocuk zeki ve yaramaz,çocukla ilgilenmek gerek vs vs☺
Sonra da,avrupa,avrupalı anneler,cocuklar:)
Ağlamazlar,söz dinlerler,nerde olsa bizimkiler şımarıklarıyla belli vs vs.
O cocuklar dururken öyle olmuyor,anne çocuğuna da kendine de,sosyalligine de zaman ayırıyor,çocuk hayata entegre buyuyor.
İlk aylar tamam da sonra da bir düzen oturmalı ya.

haksızlık ediyorsunuz gelinin yerine falan koymadık kendimizi tam aksine objektif yorum yapıyoruz iki tarafıda tanımayız hatta siz de sevilen üyelerdensiniz belki daha ağır linçlenmemenizin sebebi de budur

sizin eleştirilme sebebiniz şu
6 yıldır gelin böyleydi şimdi ne değişti? kardeşiniz sandığınız kadar şikayetçi değil öyle olsaydı ayrılırdı zaten ? hatta tam tencere kapaklar inanın. kendi annesini düşünemeyen bir adamın karısı düşünsün istiyorsunuz kardeşiniz size değer vermiyor ki ? değer verse heyecanlanır heveslenir bizimkiler gelecek der öncesinde alışveriş yapar o evde kendiside yaşıyor
ben eşime şu eksik bu eksik diyorum ama eşim kendiside alışveriş yapıyor yeriz diye ,çay kahve hepsi tam mı diyor soruyor bana açıp bakıyor dolaba düzgün ağırlayalım diye çünkü değer veriyor, anneniz hasta kardeşiniz görüyor ? onun yapmadığıını el kızı yapsın istiyorsunuz halbuki kardeşiniz size böyle olduğu için gelin de böyle davranıyor zaten... evlerinin içinde ne olduğunu asla bilemezsiniz annenizde rahatsız olsa onca zaman kalmazdı

gelin tatlı dilli diyorsunuz tek kusuru yemek yapmamak öyle mi ? ne gelinler var aileyi birbirine katan sizinkininde kusuru bu olsun 6 yıldır süregelen düzenleri bu olmuş siz değiştirmeye (kardeşinizi değil ama sadece gelini değiştirmeye ) çalıştığınız için eleştirildiniz

annenizin paylaştığı durumda size kapak oldu, konunun üstüne çok iyi oldu anlatmaya çalıştığımız şeyi anneniz kendisi ispatladı
size klasik kaynana edasıyla dert yanıyor hepsi aynı şeyi yapar, durumu bile gelin paylaştı diyorsunuz yok tsunamiyi de gelin çıkardı daha neler , gizlice alıp paylaşacak değil ,bu güzel anı ölümsüzleştirelim mi anne demiştir o da yap kızım demiştir ne yazayım annecim demiştir o da şunu yaz demiştirde gelin öyle yazmıştır belki

kardeşim gelinin donunu giyiyormuş demeniz bile akla mantığa uygun değil , öyleyse gerçekten dediğim gibi sorun kardeşinizde.

özel hayatını insel yaşamını paylaşıyor diyorsunuz belkide anneniz çocuk düşünmüyor musunuz dediyse gelin de oğlun yanaşmıyor demiştir o bahsetti şey o yüzdendir

görüşmüyoruz gidip gelmiyorum samimi değilim diyorsunuz aslında düzgün tanımıyorsunuz kardeşinize vermeniz gereken tepkiyi geline veriyorsunuz

bu yüzden tepki aldınız

hiçbirimiz kendimizi gelinin yerine falan koymadık sadece beynimizle yorum yazdık düşündük

tarafsız ve dışardan göz olarak baktık
Sizin "belki " dedikleriniz yanımda iken olan şeyler,mesela bir örnek verdim kendi istiyormus da kardeşim yorgunum diyormuş diye dert yandı gülerek,ihtiyacı görülmemiş diye yani mesaj buydu.
Pembe don fln hep laf lafı açınca yazılan şeyler kimse bu gelini ya da beni tanımıyor.Burada yazanlardan sadece mackali için üzgünüm beni tanıyan gelinle de belki tanışma fırsatı olacak biri olduğu için,onun dışındakiler için bir sakinca görmüyorum, buralarda neler okuyoruz.
Değişsin demedik uzaktan uzağa iken anneme gösterdiği ilgi alakayı evde göstermemek ikiyüzlülük buna deginmiyorsunuz.Su konuda da siz haklısınız denediniz bir defa olsun.Siz belki tarafsız yazdınız size göre ama çoğu kişi gelin olarsk yazdi onlar adına konuşmayın bence.

Bence yemek yapmak bir gelinlik görevi değil de karın doyurmak ve beslenmek için önemli. Dışarıdan da söylenebilir, evde de yapılabilir. Benim eşim her şeyi yemediği için, genelde makarna sevdiği için ben evde hergün kahvaltı hazırlamak haricinde her zaman yemek yapmıyorum. Bazen yapıyorum, bazen de eşim makarna yapıyor. Kayınvalidemler geldiğinde kahvaltıyı ben hazırlarım ama yemekleri kayınvalidemle beraber yaparız, bazen o yapar, ben yardım ederim vs. Kayınvalidemlerin evinde ise yemekleri kayınpederim yapar, bazen de yine kayınvalidemle ben yaparız. Ben mesela kerevizi güzel pişiririm, gittiğimizde kayınvaldem "bize bir kereviz yapsana" der yaparım. Onun dışında Kayınvalidem hasta olsa elbette ben yaparım, ya da kayınpeder yapar, ya da dışarıdan söyleriz. Önemli olan gelininizin yemek yapmaması iyi niyet olmadığı için mi? iyi niyetli olmadığını düşünürsek bu iyi bir şey değil ama iyi niyetli olduğunu düşünürsek demek ki kendi düzenini bozmayacak kadar sizin yanınızda kendini rahat hissediyor. Yine de evde hasta varsa bir tas çorba yapar aslında insan ama mesela bizim evde yemeği kimin yaptığının bir önemi yok, kim uygunsa o anda o yapar. Kardeşinizin sadece yumurta ile beslenmesi bir yere kadar sağlıklı değil ama karışamazsınız da, bir yere kadar söylersiniz, gerisini kendi bilir. Kimse benim eşimi mesela makarnayla sağlıksız beslenmekten vazgeçiremedi. Kardeşinizin kendi tercihi ise bir şey diyemem, ama karısı yemek yapmadığı için yumurta ile besleniyorsa bu saçma.

Master'e göre gelin anormal bir tek, kardeşi ve annesine bi toz konduramadı, naapsalar kaybetme korkusundan naapsalar iyi niyetlerinden, bazı olanlardan haberleri bile yok ah canım. Anormali ellerde aramasın, hadi kardeşi karısı diye çekiyor, kaynana niye çekiyor bu kadını? Ona diyelim ki, ay siz ne iyi niyetli ailesiniz, başınıza ne geliyorsa iyi niyetten geliyor vah vah, koşar iki dert daha yanar. Anormali 6 yıldır karı sıfatında tutan, gitmesin diye işten yorgun argın gelip bir de evde bayram temizliği yapan, neskafe bisküvi ile yaşayan, çocuğuna sabahın köründe bisküvi yediren kadına sen ne yapıyorsun demeyen adam daha anormaldir. Bu anormale yüzüne karşı gık demeyip, gidip bir de hizmetini gören, paso kızına dert yanan onu dolduran anne daha anormaldir. Benim kuzenim böyle bir kadını boşamasa bizimle muhatap edemezdi, teyzem de dahil '' Oturun birbirinizi yiyin, bize bulaşmayın. '' derdik. Ama Master'in annesi o gelinle çok çaylar kahveler içecek, tarlasını çok çapalayacak. Dolsun geline boş vakitlerinde, yılmasın.
bir sorun yaşandığında annesi ve kardeşi tarafından direkt gözden çıkarılacak kişi master bunu göremiyor bir türlü , aynen de dediğiniz gibi annesi dert yanar yanar sonra da ilk o koşa koşa gider ,kesinlikle bende katılıyorum en tuhaf olanı kardeşi , ve hem şikayet edip hem koşa koşa giden kayınvalide ikiyüzlülüğü bunu nasıl gözardı ediyor da sadece gelini diline doluyor asla anlayamıyorum bu yüzden eleştiriliyor tek sebebi bu

ısrarla gelin çağırıyor annemi diyor ,üstüne basa basa tatlı dilli dediği gelini tatlı dilinden davet ediyor her çağırana gidilmez ,hem niye çağırmasın işini gücünü gören kayınvalide var .

ben masterın yerinde olsam annem dert yandığında hem koşa koşa gidiyorsun kalıyorsun o kadar ve sevdiğini gösteriyorsun her ortamda hemde her fırsatda beni arayıp onu çekiştiriyorsun ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol seni orada kimse zorla tutmuyor memnun değilsen dön derdim . resmen ikiyüzlülük

Evet aynen böyle.
Hatta gelinin tepki görmemesi asıl problem gibi.
Kadın birden hafızasını kaybetmedi ya hep böyleydi oglu neden evde herseye şahit iken çözüm bulmadi ? Demek ki rahatsız değil.
Eşinin iç çamaşırını giymesi hadi giydi günü tamamlaması imkansız şimdi en basit markette bile var onu akıl edemiyorsa zaten gelin ne yapsa yeri. Hadi imkansız oldu o zaman bambaşka sorunlar çıkar yine evlilik dengesine karışmak olmaz.
Kayinvalidenin paylaştığı durumdan hersey ortada zaten. Konu sahibi kendini yediği ile kalır. Ne 107 kilo oluşundan bize ne kaldı ki birden kilo almış sanırım ilaç/ sağlık problemi var.
Bende kendimi paralamam sabah 7 de çıkıp akşam 7de geliyorum ama en azından düzen kurarım sevdiği şeyleri alirim eşim de aileme karşı ailesine karşı heveslenir adam annesini umursamıyor sadece el kizi dert oldu anlamiyorum çok garip oysa yasayanlar bile dert etmiyor
Bizim doğup büyüdüğümüz yerde bu işler kadına aittir,erkek sadece ne alınacak ise onunla ilgilenir.Bir bölge kültürü sanırım aynı yerde yetişmedik.Annem hasta dediysem yatakta inlemiyor, bizim orda kadınlar güçlü dayanıklı bilinir o yüzden biraz grip olmuşsa buna çok acınası bakmıyor erkekler orada ve odun oluyor erkekler genel olarak.
Çok merak ediyorum esas meseleye gelelim,siz kv gelince ya da herhangi biri gelince uzanıp tel ile mi ilgilenirseniz self servis midir sizde de mutfak ?
Kardeşim odun(olsabile) bu gelini masum yapmaz.Esas top onda o düşünecek eşi getirecek gelin evi çekip çevirmeli ev hanımı olarak başka ne işi var.
Evet gelin çekip yazmıştır, kendinden paylaşmadi nedense

Ya bilmiyorum,burada çok kişi diyor,hic bir şeye yetişemiyorum sadece çocuk.
Esim gelene kadar kucağımda filan.
Öyle bir durum mu acaba?
"Ya ben yapabiliyordum,çocuk hayatın sonu değil ya,uyur yaparsın,yanina alırsın yaparsın" diyene de,biz saksı gibi cocuklardan bahsetmiyoruz,benim çocuk zeki ve yaramaz,çocukla ilgilenmek gerek vs vs☺
Sonra da,avrupa,avrupalı anneler,cocuklar:)
Ağlamazlar,söz dinlerler,nerde olsa bizimkiler şımarıklarıyla belli vs vs.
O cocuklar dururken öyle olmuyor,anne çocuğuna da kendine de,sosyalligine de zaman ayırıyor,çocuk hayata entegre buyuyor.
İlk aylar tamam da sonra da bir düzen oturmalı ya.
Çocuktan önce de aynıydı çocuk 1.5 yıldır var,öncesi 4.5 yıl fln..
Çocuk zaten ayrı olay,ben iki yaşına kadar başladığım hiçbir işi tamamlayamiyor,saçımı başımı yoluyordum.Ama onunki çok sakin bir çocuktu sonradan o da anneden ayrılmamaya başladı.Yrni doğan iken çocuğa mamayı verip altını değişip koyuyordu yatağa çocuk bir dahs acıkıncaya kadar tavanı seyrediyordu,o da bizimle mutfakta oturup sohbet ediyordu,imreniyordum,ben yere bırakınca sanki ateşe bırakıyordum çocuğu.Cocuktan dolayı yapamıyor deseydi annem valla önümü iliklerdim

Bizim doğup büyüdüğümüz yerde bu işler kadına aittir,erkek sadece ne alınacak ise onunla ilgilenir.Bir bölge kültürü sanırım aynı yerde yetişmedik.Annem hasta dediysem yatakta inlemiyor, bizim orda kadınlar güçlü dayanıklı bilinir o yüzden biraz grip olmuşsa buna çok acınası bakmıyor erkekler orada ve odun oluyor erkekler genel olarak.
Çok merak ediyorum esas meseleye gelelim,siz kv gelince ya da herhangi biri gelince uzanıp tel ile mi ilgilenirseniz self servis midir sizde de mutfak ?
Kardeşim odun(olsabile) bu gelini masum yapmaz.Esas top onda o düşünecek eşi getirecek gelin evi çekip çevirmeli ev hanımı olarak başka ne işi var.
kimse sizin kültürünüz doğrultusunda yaşamak zorunda değil
ayrıca da bahsettiğiniz gibi bir kültüre en başta abiniz sahip değil

benim eşim o bahsettiğiniz kültüre sahip erkek alır kadında pişirir taşırır yönetir bizim burada kadınlar yönetir o yüzden kendisinden 2 yaş büyük abisi bile gelecek olsa eli ayağına dolaşır akşama yemekte ne yapsak ? eksik ne var ? der buzdolabını açar resmini çeker o resime göre bütçesi dahilinde eksik olanı alır , karısının huyunu bilen abiniz zeeeerrreeeee umursamamış annenizi onların düzeni o hanımefendi,bu düzenin doğru olup olmadığını abiniz bile tartışmıyor kapılarını kapattıklarında dışarıda kalan insanlarda bu yüzden karışamaz.

benim kayınvalidem herşeyi self servis yapar ,ben hoşlanmam o yüzden kendi evimde masa kurarım ama onun kurduğu sisteme biz müdahale etmedik görüştüğümüz zaman ,onun kendi düzeni bize ne o öyle uygun görmüş insanların neyi nasıl servis edeceğine de karışılmaz yok artık yani

herkes görevini tam yerine getiriyormuşda gelin eksik kalmış gibi konuşuyorsunuz
bu zamana kadar sizin gelini kıskanmadığınızı iddaa etmiştim hatta 2 kere yorum yazdım bununla alakalı ama şuan benim bile fikrimi değiştirdiniz

Bence yemek yapmak bir gelinlik görevi değil de karın doyurmak ve beslenmek için önemli. Dışarıdan da söylenebilir, evde de yapılabilir. Benim eşim her şeyi yemediği için, genelde makarna sevdiği için ben evde hergün kahvaltı hazırlamak haricinde her zaman yemek yapmıyorum. Bazen yapıyorum, bazen de eşim makarna yapıyor. Kayınvalidemler geldiğinde kahvaltıyı ben hazırlarım ama yemekleri kayınvalidemle beraber yaparız, bazen o yapar, ben yardım ederim vs. Kayınvalidemlerin evinde ise yemekleri kayınpederim yapar, bazen de yine kayınvalidemle ben yaparız. Ben mesela kerevizi güzel pişiririm, gittiğimizde kayınvaldem "bize bir kereviz yapsana" der yaparım. Onun dışında Kayınvalidem hasta olsa elbette ben yaparım, ya da kayınpeder yapar, ya da dışarıdan söyleriz. Önemli olan gelininizin yemek yapmaması iyi niyet olmadığı için mi? iyi niyetli olmadığını düşünürsek bu iyi bir şey değil ama iyi niyetli olduğunu düşünürsek demek ki kendi düzenini bozmayacak kadar sizin yanınızda kendini rahat hissediyor. Yine de evde hasta varsa bir tas çorba yapar aslında insan ama mesela bizim evde yemeği kimin yaptığının bir önemi yok, kim uygunsa o anda o yapar. Kardeşinizin sadece yumurta ile beslenmesi bir yere kadar sağlıklı değil ama karışamazsınız da, bir yere kadar söylersiniz, gerisini kendi bilir. Kimse benim eşimi mesela makarnayla sağlıksız beslenmekten vazgeçiremedi. Kardeşinizin kendi tercihi ise bir şey diyemem, ama karısı yemek yapmadığı için yumurta ile besleniyorsa bu saçma.
Bunu gıcıklık olsun diye yapmıyor,bizi umursamıyor,çünkü baktı ki nasilsa her durumda beni pohpohluyor bu kayınvalide, ekstra şeye ne gerek var.Kardesim icin de ne yaparsa yapsın beni bırakmaz diye düşünüyordur.O yüzden amaaaannnn diyordur.Belki kilolu diye çabuk yoruluyor ve oturasi geliyor dolandikcs yoruluyo olabilir,bu şimdi geldi bak aklıma.... Amaaa istediği kişilere yapıyor,yok yine tutmadı tahminim.
Ya bakın uzun oldu ams bir şey anlatayım.Biz birbirimize yakın tarihlerde evlendik onunla,ben evlendim bir yıl sonra Memlekete gittim tatilde,babam istemediği bir evlilik yaptığım için beni reddetmişti,üstte kardesimde kalmam gerekti,annemle orada görüştüm.İlk sabah O sabah tabi misafirim gelinin uyanmasını bekliyorum.9 gibi yatağında telde konuştu 9.30 da kalktı oturdu telefon ile oynuyor konuşmuyor sorarsam bişey cevap veriyor,saat 11.00 oldu.. çekiniyorum çünkü hem yeni tanıştığım biri hem babam varken orada kalıyorum sığınmacı olarak.Aciktim.O saate hiç kalamam normalde.Dedim x ne yapsak kahvaltı hazırlasak mi ? Dudağını büktü kaşını kaldırdı"bilmem,hazırlayalıiiimm " dedi ve sürat beş karış idi gün boyu.Ben demesem.kahvakti hazırlanmaya ak yedigimdeb de bişey anlamadım.Sizce bu normal mi ?? Evine görümcen gelmiş hem de ilk kez,hem de mahcup..
Bir de bana dedi ki ovulasyon takip ediyordum ama tarihi kaçırdım dedi,niye dedim senden dolayı dedi..y senden dolayı ilişki istemedi..o gün gittim yüz kızartıp arkadaşımda kaldım.
Bunları unutmam

Son düzenleme:
kimse sizin kültürünüz doğrultusunda yaşamak zorunda değil
ayrıca da bahsettiğiniz gibi bir kültüre en başta abiniz sahip değil

benim eşim o bahsettiğiniz kültüre sahip erkek alır kadında pişirir taşırır yönetir bizim burada kadınlar yönetir o yüzden kendisinden 2 yaş büyük abisi bile gelecek olsa eli ayağına dolaşır akşama yemekte ne yapsak ? eksik ne var ? der buzdolabını açar resmini çeker o resime göre bütçesi dahilinde eksik olanı alır , karısının huyunu bilen abiniz zeeeerrreeeee umursamamış annenizi onların düzeni o hanımefendi,bu düzenin doğru olup olmadığını abiniz bile tartışmıyor kapılarını kapattıklarında dışarıda kalan insanlarda bu yüzden karışamaz.

benim kayınvalidem herşeyi self servis yapar ,ben hoşlanmam o yüzden kendi evimde masa kurarım ama onun kurduğu sisteme biz müdahale etmedik görüştüğümüz zaman ,onun kendi düzeni bize ne o öyle uygun görmüş insanların neyi nasıl servis edeceğine de karışılmaz yok artık yani

herkes görevini tam yerine getiriyormuşda gelin eksik kalmış gibi konuşuyorsunuz
bu zamana kadar sizin gelini kıskanmadığınızı iddaa etmiştim hatta 2 kere yorum yazdım bununla alakalı ama şuan benim bile fikrimi değiştirdiniz
Gelin de bizim kültürümüzden biri,o gayet iyi biliyor olması gerekeni de size anlayamadım neyse iyi forumlar (ilk cümleden sonrasını okumadım )

Erkek çalışıyorsa ve kadın evdeyse evet o kadın yemekleri ve işleri yapmalı bu net yani
Ve tartışmaya asla acik degil!
E hani hayat musterektı? Erkek sabahtan akşama kadar çalışsın
Kadın da akşam bir yemek bılr yapmasın
Hem o evde o cocuk nasıl besleniyor merak etmedi değilim. 1,5 yaşında
Hergun sebzeler yemeli o cocuk.

Erkek çalışıyorsa kadın da evde yemek ve işleri yapmalı. İster yapar ister yapmaz diye asla öyle bir mantık yok.
Ama kadın da çalışsaydı kocasıyla birlikte yapmak zorundalardı işleri.
O zaman bana gore işler değişirdi.

Ama söylediğim gibi bu kardeşinizin Sorunu ve idare edilecek bir durum değil.
Hayat bu sekilde atıstırmalıkla gitmez ki!
Bence kardeşiniz cok rahatsız degil, yoksa bu evlilik catırdardı. Cunku kim ne derse desin
Bu aslında büyük bir sorun.
Düşünsenize ev temiz degil
Ve doğru düzgün yemek yok evde .
Kardeşiniz size alınmayın diye öyle söylüyor olabilir " ben de rahatsizim bu durumdan ama napim " dercesıne sitemkar gözükebilir.

Ve eve gelen misafir icin söylüyorum, kardesınızın eşinin yaptığı cok ayıp ve terbiyesizce bişi
Ama bu da kardesınızden kaynaklı bundan emin olun.

Bir aileye saygıyı eşler sağlar. Eş nasıl davranır ve değer verirse diğer eşte öyle davranır karşı tarafın ailesine

Son düzenleme:
Hah böyle dökülürsün işte. Sen çalışmana rağmen zamanında ev işlerini yaptın çocukla ilgilendin, kocan yan geldi yattı, çünkü senin kafanda bunlar cinsiyete dayalı görevler, aile içinde iş bölümü falan hikaye. Gelin çalışsa bile lafı edilecekti oğlumuzu aç bırakıyor diye. Sen o geleneklerinizi en önce kardeşine anlat, senin kardeşin tipik Karadeniz erkeği mi ki gelin Karadeniz kadını olsun? Annen grip olunca amaaan sanki ölüm döşeğinde mi girdi altı üstü grip diyen kardeşin, karısının başı ağrısa gece vakti nöbetçi eczane arar canım.

Kardeşim "annem sanki ölüm döşeğinde mi yatıyor " demedi, okuduklarıni yanlış yorumlayanlar var anlaşılan.Neyse artık bu konu üzerinde konuşmayalım geline bilendim resmen,bu kadar da değildim düne kadar

Ben çalışıyorum 7de evdeyim sabah 7de çıkıyorum haftaici hazır soframa oturuyorum gittiğimde de böyle 11de eve gidiyorum yapmayın diyorum sen benim evladımsin diyor nevresime kadar geçirmiş hazır yatağa yatiriyor
Sonra da sohbet muhabbet.
Zorla mutfak toplarım. Ama acil bir durumda kapım herkese açıktır defalarca yatili yada anlık misafir ağırladım yine agirlarim
herkes arayıp bu kız bizim kızlardan daha bizim der. Aile ile boyle olmak icin kendimi zorlamama gerek yok samimi olmak yeter. Ben gelini savunmuyorum ya çok anormal yada size karşı çok dolu pisliğine yapıyor. Ama tek anormal o değil. Herkes mutlu onlar orada kahve keyfinde siz evde sinirli çünkü kv zehrini içtiniz. Bu samimiyetsizlik tuhaf olan.

Erkek çalışıyorsa ve kadın evdeyse evet o kadın yemekleri ve işleri yapmalı bu net yani
Ve tartışmaya asla acik degil!
E hani hayat musterektı? Erkek sabahtan akşama kadar çalışsın
Kadın da akşam bir yemek bılr yapmasın
Hem o evde o cocuk nasıl besleniyor merak etmedi değilim. 1,5 yaşında
Hergun sebzeler yemeli o cocuk.

Erkek çalışıyorsa kadın da evde yemek ve işleri yapmalı. İster yapar ister yapmaz diye asla öyle bir mantık yok.
Ama kadın da çalışsaydı kocasıyla birlikte yapmak zorundalardı işleri.
O zaman bana gore işler değişirdi.

Ama söylediğim gibi bu kardeşinizin Sorunu ve idare edilecek bir durum değil.
Hayat bu sekilde atıstırmalıkla gitmez ki!
Bence kardeşiniz cok rahatsız degil, yoksa bu evlilik catırdardı. Cunku kim ne derse desin
Bu aslında büyük bir sorun.
Düşünsenize ev temiz degil
Ve doğru düzgün yemek yok evde .
Kardeşiniz size alınmayın diye öyle söylüyor olabilir " ben de rahatsizim bu durumdan ama napim " dercesıne sitemkar gözükebilir.

Ve eve gelen misafir icin söylüyorum, kardesınızın eşinin yaptığı cok ayıp ve terbiyesizce bişi
Ama bu da kardesınızden kaynaklı bundan emin olun.

Bir aileye saygıyı eşler sağlar. Eş nasıl davranır ve değer verirse diğer eşte öyle davranır karşı tarafın ailesine
Evet birebir katılıyorum.Eşler saygıda ornek olacak.Bizim olmadığımız ortamda kardeşim geline bizi hafife alıcı şeyler mi söylüyor bilmiyoruz ki arka planda ne var

Evet birebir katılıyorum.Eşler saygıda ornek olacak.Bizim olmadığımız ortamda kardeşim geline bizi hafife alıcı şeyler mi söylüyor bilmiyoruz ki arka planda ne var
Söylüyor ya da söylemiyor bilemem ama
Kardeşinizin size saygı göstermediğini eşi cok iyi farkında bundan eminim.
O da aynı yoldan ilerliyor doğal olarak

Yani kesinlikle suçu kardeşinizin eşinde aramayın, sizin muhatabimiz kardeşinizdir. O yüzden ben sucu kardeşinizde gördüm

Ben çalışıyorum 7de evdeyim sabah 7de çıkıyorum haftaici hazır soframa oturuyorum gittiğimde de böyle 11de eve gidiyorum yapmayın diyorum sen benim evladımsin diyor nevresime kadar geçirmiş hazır yatağa yatiriyor
Sonra da sohbet muhabbet.
Zorla mutfak toplarım. Ama acil bir durumda kapım herkese açıktır defalarca yatili yada anlık misafir ağırladım yine agirlarim
herkes arayıp bu kız bizim kızlardan daha bizim der. Aile ile boyle olmak icin kendimi zorlamama gerek yok samimi olmak yeter. Ben gelini savunmuyorum ya çok anormal yada size karşı çok dolu pisliğine yapıyor. Ama tek anormal o değil. Herkes mutlu onlar orada kahve keyfinde siz evde sinirli çünkü kv zehrini içtiniz. Bu samimiyetsizlik tuhaf olan.
Annem böyle biri,biri ona hakaret bile etse iki saat sonra o kişi bisry sorsa sanki hiç hakaret yememiş,sinir oluyorum bu huyuna,ciddiye alınmıyor bu yüzden.

Evine ilk gitme meselemde Killik yapacak bir durum yoktu,inanın bu duyarsızlıklar tamamen umursamazliktan oluyor.Cunku tavır konulmuyor simarmis birsz

ilk cümleden sonrasını okumuyormuş boşuna yazmayın arkadaşlar
gelin çok kötü deyip geçelim bence
Çünkü hep aynı seyleri yazıyorsunuz bir gram anlamıyorsunuz.Bir dünya şey yazdınız da birinden birinde de evet master şu dediğin yanlış ama şu konuda haklısın.Direkt gelin tarafindasiniz objektif değilsiniz ben de burda üzülüyorum o yüzden sizin ve bir üye vardı onun ilk cümlenizden sonrasını okumadım son yorumlarda.

gram anlamayan biziz öyle mi :KK70:
aynı şeyleri yazıyoruz çünkü 51 sayfa boyunca aynı şeyler üstünde konuşan sizsiniz
normal şartlarda evet eve gelen herkese ikramlık hazırlanır evet evde yemek pişer
ama kardeşinin evinde 6 senedir PİŞ-Mİ-YOR yeni değil 6 senedir her zaman böyleydi
6 sene sonunda illada gelin yapsın diyorsunuz
kardeşiniz dert etmiyor o yüzden karışamazsınız diyoruz ama yine de ısrarla hayır gelin yapmalı yapmalı diyorsunuz
ya yapmıyor yapmıyor işte yapmıyor kardeşiniz de sorun etmiyor allah allaaahh

gram anlamayan biziz öyle mi :KK70:
aynı şeyleri yazıyoruz çünkü 51 sayfa boyunca aynı şeyler üstünde konuşan sizsiniz
normal şartlarda evet eve gelen herkese ikramlık hazırlanır evet evde yemek pişer
ama kardeşinin evinde 6 senedir PİŞ-Mİ-YOR yeni değil 6 senedir her zaman böyleydi
6 sene sonunda illada gelin yapsın diyorsunuz
kardeşiniz dert etmiyor o yüzden karışamazsınız diyoruz ama yine de ısrarla hayır gelin yapmalı yapmalı diyorsunuz
ya yapmıyor yapmıyor işte yapmıyor kardeşiniz de sorun etmiyor allah allaaahh
İlk cümleye cevap : Ben sadece sizin için yazdım o mesajı,biz diye cevap vermeyin. ozellikle siz (ya da sen)çoğul anlaşılıyor sonra ) ve birkac kişi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X