Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşim eve bisry almış almamış bilmiyorum ben de hazır kızartmali biseyler almıştır belki
Valla anneniz bence hem ağlarım hem giderim diyenlerden.İlacını peynir ekmekle de içebilir.
Ya da çok rahatsızsa bir şekilde çözebilir.
Telefonda daha ilacımı içemedim demesine de çok lüzum yok çok kötü değilse.
Onu deyince canınızın sikilacagini biliyor.
Siz geline birsey diyecek olsanız aman deme der.
Benim kayinvalidem de oyle,çocuklarını birbirine düşürmekten zevk alır,özel bir efor harcar.Başardı sonunda,herkes bir yerde.
Takipte kalın ama cokta şeyetmeyin derim:)

Kendi paylaşmış da olabilir, arkadaşlarına karşı,bakın kv ile iyiyiz mesajı vermek istemis olabilir.Buna takılmayın.Hatta bundan memnuniyet duyun,yarın obur gün aileniz elden ayaktan düşerse,gelin de suratsız degilmis;hep size düşmez sorumluluk,onda da kalırlar.
Valla birisi bana evinde surat etmesin de,ben hazırlayıp ona da servis edeyim raziyim.

Eltime gidiyordum,evi supurulmemis, mutfağı toplanmamış olurdu,olur insan hali.Ben birini o birini yapardı cay demleyip otururduk.
Açlıkla toklugun arası yarim yufka der buyukler.
Karin doyar, yeter ki"ağzımızın tadi bozulmasin Ali Rıza bey" ☺
Paylaşıma takılmadım kapak olmuş sana demiş biri de ona cevap verdim.
Evet ev hali birbirimizden çekinmeyiz biz de 5 yapsa 2 yapmasa sorun olmaz,genel bir umursuzluk can sıkıcı geldi, inşallah bu umursamazlık geçicidir geçer sonra

Valla anneniz bence hem ağlarım hem giderim diyenlerden.İlacını peynir ekmekle de içebilir.
Ya da çok rahatsızsa bir şekilde çözebilir.
Telefonda daha ilacımı içemedim demesine de çok lüzum yok çok kötü değilse.
Onu deyince canınızın sikilacagini biliyor.
Siz geline birsey diyecek olsanız aman deme der.
Benim kaylinvalidem de oyle,çocuklarını birbirine düşürmekten zevk alır,özel bir efor harcar.Başardı sonunda,herkes bir yerde.
Takipte kalın ama cokta şeyetmeyin derim:)
Ben didikledim niye iyi olmuyorsun sen, zorlayınca dedi ilaçları içmedim düzgün ondandır.Aslinds ben bahçeye mi gidiyorsun soğukta,ondan mı soğukta kaldın da daha kötü oldun anlamında sordum altından ilaç içmemek cikti

Annenize sormadınız mi bebege ne yedirip iciriyor diye. Yada sadece bebege kadar mi yapiyor

Çünkü hep aynı seyleri yazıyorsunuz bir gram anlamıyorsunuz.Bir dünya şey yazdınız da birinden birinde de evet master şu dediğin yanlış ama şu konuda haklısın.Direkt gelin tarafindasiniz objektif değilsiniz ben de burda üzülüyorum o yüzden sizin ve bir üye vardı onun ilk cümlenizden sonrasını okumadım son yorumlarda.
Bu birazda sundan kaynaklandi: her gelen ayni seyi sordu cunku ilk mesajinda vermen gereken detaylari mesajlarinda yazdin insanlar sordukca.. bu yuzden sen surekli ayni seyleri anlatmak zorunda kaldin

Bu birazda sundan kaynaklandi: her gelen ayni seyi sordu cunku ilk mesajinda vermen gereken detaylari mesajlarinda yazdin insanlar sordukca.. bu yuzden sen surekli ayni seyleri anlatmak zorunda kaldin
Doğru,ve sayfalar o kadsr çabuk ilerledi ki cevap yazmaktan ilk sayfada düzenleme yapmak aklims geç geldi

Bu arada o yorumu o üyeye yapmıştım sadece "siz" derken herkesi kasdetmedim,şükür ki tarafsız yorum yapan adil yazanlsr da oldu yoksa beyin felci geçirebilirdim burada

Konuya başka bir yorum yapacaktım ama detaylara indikçe konudaki kimseye hak veremedim.
Gelin hatalı gelen kim olursa olsun özellikle hasta biri varsa iki kap yemek yapılır.
Erkek kardeş hatalı karısının huyunu suyunu bildiği halde bu yemek işi ne olacak deyip alışverişini yapıp dolabını hazırlamadığı için
Anne hatalı rahat edemediği yerde günlerce kalıp gelinle kahve keyfi yapıp arkasından hiç yemek hazırlamıyor diye söylenerek
Sizde şimdi araya girmeye çalışarak hatalı olacaksınız.

Bu arada o yorumu o üyeye yapmıştım sadece "siz" derken herkesi kasdetmedim,şükür ki tarafsız yorum yapan adil yazanlsr da oldu yoksa beyin felci geçirebilirdim burada
Sen bence takma
Artik
Bundan sonrasini.. annen memnun olmasa gelirdi zaten yarin gelecek sanirim. Hem gidip kendini ezdirip hemde seni doldurmanin manasi yok. Sen dusman olacaksin annen yine iyi kalacak. Belki safligindan boyle yapiyor annen ama sana Zarari dokunuyor. En iyisi hic bulasmamak

Konuya başka bir yorum yapacaktım ama detaylara indikçe konudaki kimseye hak veremedim.
Gelin hatalı gelen kim olursa olsun özellikle hasta biri varsa iki kap yemek yapılır.
Erkek kardeş hatalı karısının huyunu suyunu bildiği halde bu yemek işi ne olacak deyip alışverişini yapıp dolabını hazırlamadığı için
Anne hatalı rahat edemediği yerde günlerce kalıp gelinle kahve keyfi yapıp arkasından hiç yemek hazırlamıyor diye söylenerek
Sizde şimdi araya girmeye çalışarak hatalı olacaksınız.
Kahve günün sonunda atıldı.Annem konuşur ama tavır koymaz,biri ona hakaret de etse aglatsa da küsmez garip kadın.

Yok araya girmiyorum telde konuştum canım sıkıldı aramıyorum annemi bugün de kötüyse yine sinir olcam diye zaten

Sen bence takma
Artik
Bundan sonrasini.. annen memnun olmasa gelirdi zaten yarin gelecek sanirim. Hem gidip kendini ezdirip hemde seni doldurmanin manasi yok. Sen dusman olacaksin annen yine iyi kalacak. Belki safligindan boyle yapiyor annen ama sana Zarari dokunuyor. En iyisi hic bulasmamak
Evet annem yüzünden kimseyle zateh kötü olunmsz o çünkü kızsa da tavır koyamıyor şöyle böyle yap deyince dinlemiyor ben can sıktığımla kalıyorum onlarda sorun yok.
Bir dahs bişey anlatma dediğim oluyor unutuyorum arası geçince

Evet annem yüzünden kimseyle zateh kötü olunmsz o çünkü kızsa da tavır koyamıyor şöyle böyle yap deyince dinlemiyor ben can sıktığımla kalıyorum onlarda sorun yok.
Bir dahs bişey anlatma dediğim oluyor unutuyorum arası geçince
Sen anlatsada dinleme duyma.. hem derler cocuklar buyuyunce gecindirmek zor, ama arayi bazen bizzat kendileri aciyor😐

Kahve günün sonunda atıldı.Annem konuşur ama tavır koymaz,biri ona hakaret de etse aglatsa da küsmez garip kadın.

Yok araya girmiyorum telde konuştum canım sıkıldı aramıyorum annemi bugün de kötüyse yine sinir olcam diye zaten
Siz araya girmeyin yarın öbür gün anneniz gelininizle yine iyi olacak.
Siz kurulduğunuzla kalacaksınız.
Herkesin evi düzeni ayrı kadın surat asmıyormuş, kendi ağzıyla çağırıyormuş yemeğinin olmaması kusuru kalsın.
Ciddi söylüyorum bunu dört başı mamur sofra hazırlayıp suratıyla döveceğine beraber bir şeyler yapıp hazırlamak daha iyidir.

Kayinvaldeyi istemiyor olabilir, evet haklida. Okadar uzun kalmasina gerek yok. Çok fazla kv yanlısı değilimdir ama bu konu farklı bence.
Gelinde de hiçmi görgü yok? Evine gelen düşmanı değil, mükellef sofra kurmaz ama 1-2 çeşit kolay yemeği insan sevmediği birinede yapabilir. Bu ne kabalık.
Yorumlarda en az ev sahibi gelin kadar tuhaf. Oğlu düşünseymişde o yapsaymış. Ne ütopik şeyler. Gören duyanda sanacak evlerinde hep adamlar geçiyor mutfağa anneleri gelince hep onlar ağırlıyor. Ha girebilirde, yapabilirde. Kadın çalışıyordur ozaman yapmaz, yapamaz, yetişemez anlarım. Ama kadın çalışmıyor evde, çocuğu var onadamı yapmiyor kv geldi diye. Adam işten gelcekte hem annesini hem çocuğunu doyurcakta falanda filanda. Tabii kv de kendide girip mutfağa yapabilir yemekleri. Okadar uzun kalıyorsada yapmalı zaten. Onu mutfakta görse gelin belkide oda girer biri çorba yaparken diğeri salatayı yapar gibi.
Anneniz bidaha gittiği zaman okadar uzun kalmasın, belliki istenmiyor. Gitceksede istenmediğini bilerek gitsin, gerekirse yanında malzemleriyle gitsin yapıp yesin dönsün bikaç gün sonra.

Kayinvaldeyi istemiyor olabilir, evet haklida. Okadar uzun kalmasina gerek yok. Çok fazla kv yanlısı değilimdir ama bu konu farklı bence.
Gelinde de hiçmi görgü yok? Evine gelen düşmanı değil, mükellef sofra kurmaz ama 1-2 çeşit kolay yemeği insan sevmediği birinede yapabilir. Bu ne kabalık.
Yorumlarda en az ev sahibi gelin kadar tuhaf. Oğlu düşünseymişde o yapsaymış. Ne ütopik şeyler. Gören duyanda sanacak evlerinde hep adamlar geçiyor mutfağa anneleri gelince hep onlar ağırlıyor. Ha girebilirde, yapabilirde. Kadın çalışıyordur ozaman yapmaz, yapamaz, yetişemez anlarım. Ama kadın çalışmıyor evde, çocuğu var onadamı yapmiyor kv geldi diye. Adam işten gelcekte hem annesini hem çocuğunu doyurcakta falanda filanda. Tabii kv de kendide girip mutfağa yapabilir yemekleri. Okadar uzun kalıyorsada yapmalı zaten. Onu mutfakta görse gelin belkide oda girer biri çorba yaparken diğeri salatayı yapar gibi.
Anneniz bidaha gittiği zaman okadar uzun kalmasın, belliki istenmiyor. Gitceksede istenmediğini bilerek gitsin, gerekirse yanında malzemleriyle gitsin yapıp yesin dönsün bikaç gün sonra.
Gelin hanım ilk günden beri aynı,onun huyu bu,annemin kalmasıyla ilgisi yok.Kadin yatmayı oturmayı seviyor.Bir kız kardeşim de bekarken böyleydi hatta daha beterdi,bizde yer kalkar yengeme koşar onun evini temizlerdi.Nefret ederdi iş yapmaktan.ama bixim evde nefret ederdi.
Anneme gel diye o baskı yaptı,zaten tezatlik burada.
Ben şimdi ex ile beraber olsam ve kv gelse ben elimde tel otursam oğlu var banane desem yakışır mı ? Sanırım ciddi bir kültür farkı var bizde çok ayıptır bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X