Bu karı kocanın eline kalan sabaha çıkamaz be. Some ortadoğu problems. Erkek hiçbir işe yaramasa da kıymetli oluyor, kız evlat iki eliyle köy devşirse yine elden sayılıyor.Aynen aynen,en sonunda onların eline kalacağını düşünüyor,kız kısmı geçici ona göre.
Evet zaten gelirleri olsaydı gelinin çocuğuna bakmayı tercih ederdi eminim,gelin de zaten annem burada boş duruyormuş gibi gel kıza bak da ben de iş bulayım diyor çalışacağından değil ağız arıyor sadece
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bir gelin konusu
- Konu Sahibi Purpplee
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ben gitmiyorum ,demedim farkındaysanız.İhtiyaçları kapıdan bırakır ,apt koridoruna sandalye çekip ordan konuşuruz ,dedim.Çoğu insan salmış durumda ama ben prensipliyimdir,kimseye zarar gelsin istemem.O yüzden de keyfi gezmelere karşıyım.Pandemiyi onemseme demiyoruz ama hiç kimseye gitmemek inandığım bişey değil yada anne babana gitmiyorm olayı imkansız üç sene oldu tabiki sıklığı azalir ama hiç gitmemek imkansız inanın şimdiki Kaynanalar eskiye oranla iyi. Erkeklerde eskiye oranla çok çok iyi. Babam suyunu bile kendi almaz eşim ise tam tersi benden bisey istemez çevreme bakiyorm aynı şekilde tüm erkekler eslerine yardimci bende tam tersini dusunuyorm şimdiki gelinler istiyordu kaynana gelmesn aramasn. Yada gidildiği zaman hizmet etsn yemek yapsın olay tersi oldu burda konu kayınvalideme gttm kahvaltı bile hazırlamadi yemek yapmadı deseydi herkes mesafeni koy uzak dur derdi
Neyse …
Ne Kayınvalideler var kendi kayınvalidelerine bakmamış ama gelinlerinden bekleyen.İnsanlar net olmalı.Görümce aynı zamanda da bir gelinse ,aynı hassasiyeti kendi eşinin annesi ve babasına göstermez ama gelinden ister.Böyle aymazlıkları kaldıramıyorum ben.Etrafta görünce de tiksiniyorum bu tür ilişkilerden.
Saygı bana göre yemek yapmaktan geçmiyor.Yemek yapmıyordur ama saygılıdır,fesatlığı yoktur.Hürmet etmiş ,dedıkodusunu da ardından eksik etmemiş kişi benim nazarımda yerin dibindedir.
Evet bunu annemin kardeşime kızınca söylediği şu meşhur sözünden de anlıyorum ben :"10 tane oğlun olacağına 1 tane kızın olsun."Bu karı kocanın eline kalan sabaha çıkamaz be. Some ortadoğu problems. Erkek hiçbir işe yaramasa da kıymetli oluyor, kız evlat iki eliyle köy devşirse yine elden sayılıyor.
Kendince güya sonuç çıkarıyor hayal kırıklığından. Yani normalde erkek çocuktan bekliyor iyi şeyleri
Yazık, aklına gelirse yaşlılığında yal gibi yemek koyarsa koyacak diye bu kadar da yaranma çabasına girilmez. Maaşımla huzurevinde yatarım daha iyi.Aynen aynen,en sonunda onların eline kalacağını düşünüyor,kız kısmı geçici ona göre.
Evet zaten gelirleri olsaydı gelinin çocuğuna bakmayı tercih ederdi eminim,gelin de zaten annem burada boş duruyormuş gibi gel kıza bak da ben de iş bulayım diyor çalışacağından değil ağız arıyor sadece
Heee, 1 tane kızın olsun, oğullarının arkasını toplamaya biri lazım.Evet bunu annemin kardeşime kızınca söylediği şu meşhur sözünden de anlıyorum ben :"10 tane oğlun olacağına 1 tane kızın olsun."
Kendince güya sonuç çıkarıyor hayal kırıklığınnfN Yani normalde erkek çocuktan bekliyor iyi şeyleri
Esin calisiyor sen de evdeysen ve kucuk cocugun varsa, sabah bi kahvalti hazirlar evi ustunkoru bi toplar belki supurur bir de aksam yemegi yaparsin. Insanin kendi evinin isini yapmasi, kendi yiyecegi yemegi yapmasi niye kari koca arasinda iddia konusu olsun? Kadin da yasiyor o evde cocugu da yasiyor. Misafire ozel yemek yapsin demiyor kimse, 2 cesit yemegi zaten her gun yapmasi gerekir. O zaman niye aile olunuyor niye cocuk sorumlulugu aliniyor
İlk mesajda gelinle cok severim anlaşırız gibi ifadeleri bir ben mi okudum ya değişiklik te yapılmış.
Ben de okuyup öyle yorum yazmıştım ama konu sahibi değiştirmedim diyor.
E bana diyor ki "Abla bak gelince yazın sadece bizde kalıyorsun ona göre " niye diyor bunu madem mecbur mu..Şu an aile apartmanindaki evde değiller, dolmuş mesafesinde oturuyorlar.
Annemin sesini kotu alınca yebi mi uyandın dedim yok hastayım ya ondan dedi,hala mi hastasın dün iyi geliyordu sesin dedim ordan başladı.Simdi size annemin paylaşımını atayım madem
Size karşı olumsuz bir duygusu yoktur belki. Senede 1-2 defa görüyormuş sonuçta.
Annenize de hem olumlu hem olumsuz duyguları olabilir. Belki onun için evine gelecek misafire karışılması o anlık sinirlenip sonra unutulacak bir şeydir. Annesini ya da bir arkadaşını arayıp kayınvalidesinin dedikodusunu yapıp sonra hayatına devam etmiştir. Bugün annenizin yaptığı gibi yani.
Ertesi gün de birlikte keyif kahvesi içmişlerdir.
Onların ilişkisi böyle gelişmiş, böyle oturmuş olabilir.
Ve gelinin evine gelen misafir hakkında fikir beyan etmekten çekinmeyen biri aynı geline "kızım bir şeyler hazırla da yiyip ilacımı içeyim" diyebilir.
Yani öyle açlıktan sürünme gibi bir durum yok bence ortada.
Bakın gayet keyifle sıcak çikolatalarını yudumlamışlar.
Anneniz de belki hastalık hassaslığıyla sizden ilgi bekledi ya da sadece dedikodu yapası geldi.
Siz çok takılmayın bence, herkes halinden memnun görünüyor.
yanlışlıkla pembe çamaşırla yıkanmış beyaz bir irkek donu olmasın aslında.adam neden pembe don giysin yahuu?Ayy çok pardon ben pembe dondan çıkamıyorum.
Zamanında anneannem de babam onu bize çağırdığında ne işim var damat koltuğunda derdiAynen aynen,en sonunda onların eline kalacağını düşünüyor,kız kısmı geçici ona göre.
Ve sonuç 11 senedir babam ve annem bakıyorbüyük konuşmamak lazım
Gelininizin reklam süper maşallah.. evde yemek yok ama yaptığı kahveyi çekip atıyor. Cidden ders versin bizeBu arada annem ben kahve yapsam böyle çekip atmaz,gerçi gelin atmıştır çünkü annem şiveli yazar
Onu atan gelin değil ,KAyNaNAGelininizin reklam süper maşallah.. evde yemek yok ama yaptığı kahveyi çekip atıyor. Cidden ders versin bize
Tabi tabi, onu da gelin yapmıştır. Aynen cınım.Bu arada annem ben kahve yapsam böyle çekip atmaz,gerçi gelin atmıştır çünkü annem şiveli yazar
Ne kayinvalideler var . Benim ki bir gün olsun gelinimle kahve keyfi diye resim çekip atmadı oysaki evim ayrı ,yolum sapa olmasına rağmen geçen hasta olunca çorba bile yollamistimOnu atan gelin değil ,KAyNaNA
Tespitleriniz çok doğru. Birçok anne bunu yapıyor. Ne yardan ne serden..sen cocuklarini dusun boşver. annen bi sekilde idare eder. bu KVler kizlarini doldurmaya bayılıyor. ise gelince yanina çeker isine gelince gelinim gelinim der.
Annenizden değilde maaslı elemanınızdan bahsediyor gibisiniz farkında mısınız?Anneme benim gibi 1700 SGK ödesin ve yiyeceğini içeceğini giyeceğini her şeylerini karşılasin baksin annem gitsin oraya sıkıntı etmem.Ben zaten annem emrkli olsun diye ve onların geliri yok diye yanıma aldım gelir sağladım onlara,yoksa oğlumu kreşe de verirdim ki yarın gün başlayacak pazartesi gününden itibaren.
Ay Allah askına daha ne kadar igrenclesecek bu konu?Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
107 kilo ,tembel gelinin bütün özelini anlattınız.
Ayıptır ya siz bide ögretmensiniz dimi???!
Ah TobeKardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.