• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediğim gibi abim sonunda karısını aldı gitti, şükür. Şimdi o çeksin, biz kurtulduk. Ben sizin gelini az çok tahmin ettim, kimse kusursuz değil;ama savunulacak tarafı yok. En güzeli tamamen gitme gelme işini kesmeniz, bırakın abiniz karısıyla ne hâli varsa görsün. Benim babam da kalp hastasıydı, doktordan dönerken uğradı, önüne sabahtan kalma yenmiş sofra ve beklemiş çamur gibi çay koydu. Zahmet edip yeni bir çay koyayım, bir şey hazırlayayım, hızlıca bir çorba yapayım demedi. O gün son gidişiydi babamın, yüzüne de vurdu. Anneniz iki yüzlülüğü bırakmalı gelinine karşı.
Herkes senin abin gibi olmaz. Eşimin akrabasının gelini ile oğlu Tekirdağ 'dan geldi gerisin geri. Başlarında çilekeş anaları olmayınca yapamadılar, birinin para kazanması birinin de ev işi yapması gerekti. Dua et de sizinkiler gelmesin geri öfff, çekilecek dert değil, insanın elinden kaza çıkarır bunlar.

ahahah simdi mi atmis annen

walla bu kadın gelip bize ders versin cidden yaaaa
Evet gördüğüm an paylaştım burada.
Aslında hiçbirine acımamak lazım çünkü annem arası bozulunca anlatıyor rahatliyor rahatlayinca da size ne ya biz iyiyiz diyor biz sinir olduğumuzla kalıyoruz

Allah'ım neden yanılmıyorum neden? Valla kötü olman yakındır. Arayı bozan fitne fesat görümce olacaksın, annen ellerini senle temizliyor, sen dol geline dol, az daha dol.
Bu kısım çok doğru.Ona söyleyemedigini bize anlatıyor rahatliyor sonra yine sarmaş dolaş oluyorlar biz sinir olduğumuzla kalıyoruz

Pandemi işinize gelince olan bişey değil ozaman cam fanusta yasayn ben saglikciym pandemi ilk anlatıldığı kadar evde hapis olunacak bişey değil evet ilk zamanalr bizde de oldu o korku hiç çıkmadık anne babalarimİzi riske atmadk sevdiklerimize gitmedk sizin anlayisiniza göre anne babamiza pandemi bitene kdr gitmeyelm onlarsa gelmesin öyle mi ? Ayrıca evin kurallari kahvaltı hazırlamamak yemek yapmamak mi mesela bazı insanlar üç ogun yemek yer bazısı iki. Kalkıp misafir olan kişi bana üç ogun yemek koymadı dese haklısınız ki şikayet edilmemiş ama dur kahvaltı yapıp öyle ilaç iceym demiş belliki beklemiş. Hastalandigimiz zaman illaki bir yemek yapanı beklyrz madem oğlumun evi degl oğlum ve kızımın evi diyorsunuz ozaman gelin de aynı samimiyetle annem gelmiş demeli kendi annesine yapıyormuş ben çok dikkat etmeme rağmen bazen kendimi bile eleştirrm annen olsa böyle yapardn uuzn makanrna demek kayınvalidene de böyle yapmalisin diye
Benim dr kuzenlerim,abim var .Biz pandemiyi fazlaca önemsiyoruz.Çok titiz ve duyarlılar.Biz de onları örnek alarak hala aynı duyarlıktayız.Ben de işim gereği günde yüzlerce kişiyle temas ediyorum .Bu nedenle büyüklerime kapıdan uğruyorum ,koridora sandalye çekip oradan konuşuyoruz.Aşılı da olsa canlarımı riske atamam!Bu birincisi…
Her evin kuralı farklıdır.Kahvaltı da etmiyor ,olabilirler.Hem oğlunun

! evi ne de olsa,henüz oldukça genç olan kayınvalide dolabı açıp kendine iki parça bir şey de alabilir.Bu topraklarda kimse inkar etmesin,kayınvalidelerin geneli yaşı kaç olursa olsun köşeye otursun gelini hizmet etsin bayılır.Hastalığı geçtim ,onun dışında bu konudaki zihniyette aynı .

Evet gördüğüm an paylaştım burada.
Aslında hiçbirine acımamak lazım çünkü annem arası bozulunca anlatıyor rahatliyor rahatlayinca da size ne ya biz iyiyiz diyor biz sinir olduğumuzla kalıyoruz
bence sen annenin sana gelip yardim ettigine sukret. Boyle KV her sekilde gelinle arayi bozmaz çünkü oğlunun asil güvencesi oldugunu düşünüyor. bence sen hiiiic kafanı yorma.

Kardeşiniz demekki mutlu ki sorun olmuyor aile içindeki durumu kimse bilemez.
Sizin çocuklara bakarken hasta olsaydı anneniz mecbur ozaman hem cocuk bakıp hem kendine bakabilicekti.
Anneniz düşünceli olsa ortada sorun varsa eğer size yansıtıp ara açmaya mahal vermezdi. Anneniz size nazlanmis galiba.

Anneniz rahat değilse evine dönebilir bence.

Allah'ım neden yanılmıyorum neden? Valla kötü olman yakındır. Arayı bozan fitne fesat görümce olacaksın, annen ellerini senle temizliyor, sen dol geline dol, az daha dol.
Bu arada annem ben kahve yapsam böyle çekip atmaz,gerçi gelin atmıştır çünkü annem şiveli yazar 😊

E bana diyor ki "Abla bak gelince yazın sadece bizde kalıyorsun ona göre " niye diyor bunu madem mecbur mu..Şu an aile apartmanindaki evde değiller, dolmuş mesafesinde oturuyorlar.
Annemin sesini kotu alınca yebi mi uyandın dedim yok hastayım ya ondan dedi,hala mi hastasın dün iyi geliyordu sesin dedim ordan başladı.Simdi size annemin paylaşımını atayım madem
Anneniz el işi yapacak kadar sağlıklıysa yemek te yapabilir bence, zira el işi yapmak tüm ev işlerinden daha zor bence. Ayrıca gelin annemize sıcak çikolata yapacak kadar iyi bakıyor olmalı. Sanırım anneniz sizi biraz dolduruşa getirmiş. Yarın öbür gün onlar yine iyi olur ama arada siz sinirlendiğinizle kalırsınız.

Şaka gibisiniz ya. Bir laf ediyorsanız arkasında durun yok arkasında durmayacağınız lafi de söylemeyin. Bunu bu yaşınıza kadar öğrenmiş olmanız lazımdı ama siz konuyu düzenleyerek ve o yazdıklarınızı silerek çözüm bulmuşsunuz. Size hayatinizda kolaylıklar dilerim ama nasılsa siz bir kolayını bulursunuz 🤣
Ne düzenlemesi ya dipteki notu eklemistim o yani düzenleme dediğin.Hicbir şey silmedim ben

Geçmiş olsun.
Zencefil zerdeçal balli bir şeyler söylemiştim yaptım diyordu,ada çayını da söylerim
şu hayatta mutlu olmak için insanları olduğu gibi kabul etmek lazımm.bırakın gelini.kardeşiniz memnunsa hiç şikayet etmiyorsa öyle yaşasınlar gitsinler.Nasreddin Hoca hikayesinde olduğu gibi beynimizi pazara satışa koysak gene gider kendi beynimizi satın alırız.

Gelin diye herkes savunmuş masallah kim olsa evine yemek yapar kusura bakmayin kendi ailesine yapip kayinvalideye yapmiyosa kimse bosuna savunmasin yok oglu yapsin bilmemne ya sizde oylemisiniz evinizde herkes kendi ailesinemi hizmet ediyor? Bazen okadar sacma konusuyolarki burdaki bazi arkadaslar sok oluyorum
Bende onu anlamıyorum... şahsen yemek yapmayı çok sevmem ama insan ailesini güzelce beslemek istemez mi yahu? Çok çeşit yemek yapmazsın ama bir ana yemek, bir çorba bir salata yapmak ne kadar zor olabilir?

Ay birde dışarıdan söylesin yazanlar olmuş, herkes ne kadar bol keseden sallıyor...asgari ücret 4253 kusur TL, yazayım dedim.

bence sen annenin sana gelip yardim ettigine sukret. Boyle KV her sekilde gelinle arayi bozmaz çünkü oğlunun asil güvencesi oldugunu düşünüyor. bence sen hiiiic kafanı yorma.
Aynen aynen,en sonunda onların eline kalacağını düşünüyor,kız kısmı geçici ona göre.
Evet zaten gelirleri olsaydı gelinin çocuğuna bakmayı tercih ederdi eminim,gelin de zaten annem burada boş duruyormuş gibi gel kıza bak da ben de iş bulayım diyor çalışacağından değil ağız arıyor sadece

Benim dr kuzenlerim,abim var .Biz pandemiyi fazlaca önemsiyoruz.Çok titiz ve duyarlılar.Biz de onları örnek alarak hala aynı duyarlıktayız.Ben de işim gereği günde yüzlerce kişiyle temas ediyorum .Bu nedenle büyüklerime kapıdan uğruyorum ,koridora sandalye çekip oradan konuşuyoruz.Aşılı da olsa canlarımı riske atamam!Bu birincisi…
Her evin kuralı farklıdır.Kahvaltı da etmiyor ,olabilirler.Hem oğlunun

! evi ne de olsa,henüz oldukça genç olan kayınvalide dolabı açıp kendine iki parça bir şey de alabilir.Bu topraklarda kimse inkar etmesin,kayınvalidelerin geneli yaşı kaç olursa olsun köşeye otursun gelini hizmet etsin bayılır.Hastalığı geçtim ,onun dışında bu konudaki zihniyette aynı .
Pandemiyi onemseme demiyoruz ama hiç kimseye gitmemek inandığım bişey değil yada anne babana gitmiyorm olayı imkansız üç sene oldu tabiki sıklığı azalir ama hiç gitmemek imkansız inanın şimdiki Kaynanalar eskiye oranla iyi. Erkeklerde eskiye oranla çok çok iyi. Babam suyunu bile kendi almaz eşim ise tam tersi benden bisey istemez çevreme bakiyorm aynı şekilde tüm erkekler eslerine yardimci bende tam tersini dusunuyorm şimdiki gelinler istiyordu kaynana gelmesn aramasn. Yada gidildiği zaman hizmet etsn yemek yapsın olay tersi oldu burda konu kayınvalideme gttm kahvaltı bile hazırlamadi yemek yapmadı deseydi herkes mesafeni koy uzak dur derdi

Aynen aynen,en sonunda onların eline kalacağını düşünüyor,kız kısmı geçici ona göre.
Evet zaten gelirleri olsaydı gelinin çocuğuna bakmayı tercih ederdi eminim,gelin de zaten annem burada boş duruyormuş gibi gel kıza bak da ben de iş bulayım diyor çalışacağından değil ağız arıyor sadece
sen cocuklarini dusun boşver. annen bi sekilde idare eder. bu KVler kizlarini doldurmaya bayılıyor. ise gelince yanina çeker isine gelince gelinim gelinim der.

Anneniz el işi yapacak kadar sağlıklıysa yemek te yapabilir bence, zira el işi yapmak tüm ev işlerinden daha zor bence. Ayrıca gelin annemize sıcak çikolata yapacak kadar iyi bakıyor olmalı. Sanırım anneniz sizi biraz dolduruşa getirmiş. Yarın öbür gün onlar yine iyi olur ama arada siz sinirlendiğinizle kalırsınız.
Son cümle doğru.
Annem sipariş ile yaptığı için hasta masta yapar, gelmeden sahiplerine iade edecek çünkü,sabah aradığımda da yapıyordu.Annrm yapıyordur zaten yemek birinden birinde de ona demiştir niye yapmiyorsun yemek x şimdi gelir ne yiyecek demişti.

Pandemiyi onemseme demiyoruz ama hiç kimseye gitmemek inandığım bişey değil yada anne babana gitmiyorm olayı imkansız üç sene oldu tabiki sıklığı azalir ama hiç gitmemek imkansız inanın şimdiki Kaynanalar eskiye oranla iyi. Erkeklerde eskiye oranla çok çok iyi. Babam suyunu bile kendi almaz eşim ise tam tersi benden bisey istemez çevreme bakiyorm aynı şekilde tüm erkekler eslerine yardimci bende tam tersini dusunuyorm şimdiki gelinler istiyordu kaynana gelmesn aramasn. Yada gidildiği zaman hizmet etsn yemek yapsın olay tersi oldu burda konu kayınvalideme gttm kahvaltı bile hazırlamadi yemek yapmadı deseydi herkes mesafeni koy uzak dur derdi
lutfediyorlar. ülkemizde kadın erkek dengesi olması gerekenin çok çok çok çok altında.

Sevgili konu sahibi, her ne kadar inkar etseniz de asıl öfkeniz annenize ve kardeşinize bence.
Onları değiştiremeyeceğiniz bildiğiniz için de gelin değişisin istiyorsunuz .

Anneniz size veya varsa diğer kızkardeşlere , karşılıksız hiç bir şey yapmıyor, ama erkek kardeşe ve gelinin işine koşa koşa gidiyor, sizin deyiminizle iyi muamele görmemesine rağmen.

Bunları sizi üzmek için yazmıyorum ama ileride çok pişman olursunuz , annenizin mental bir problemi yok gayet herşeyin farkında, üzgünüm ama anneniz kendisine gram değer vermeyen o erkek kardeşinizi kaybetmemek için ,herşeyi yapar.

Size şikayet mi ediyor, hiç dinlemeyin, konuyu değiştirin, bana anlatma kendi aranızda çözün deyip geçin.

Yoksa çok kullanılır duygusal olarak yıpranırsınız, mesele anne olunca yok artık olmaz diyorsunuz annenizin gördüğü muameleye katlanamıyorsunuz anlıyorum ama , kabullenmek en iyisi.
Anneniz de olsa sizi maddi manevi sömürmesine müsaade etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X