• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E bana diyor ki "Abla bak gelince yazın sadece bizde kalıyorsun ona göre " niye diyor bunu madem mecbur mu..Şu an aile apartmanindaki evde değiller, dolmuş mesafesinde oturuyorlar.
Annemin sesini kotu alınca yebi mi uyandın dedim yok hastayım ya ondan dedi,hala mi hastasın dün iyi geliyordu sesin dedim ordan başladı.Simdi size annemin paylaşımını atayım madem
e bir çay bile koymak istemeyen gelin bol köpüklü kahve yapmış?
anneniz gayet memnun halinden de gelininden de
sadece size dedikodu yapası tutmuş sizde kıyamam dolduruşa gelmişsiniz
bakın hayat bu işte eğer biz sizi gaza getirseydik geline 2 söz etseydiniz belkide kötü olan siz olacaktınız anneniz arkanızda durmayacaktı bile

Aynen.Bakin gelini kotuledigimi söylüyorlar ama mesela kız kardeşim ortaya bir kahvaltı sofrası kurar yiyen yer yemeyen yemez deyip orayı öylece bırakıp telde okeye başlıyordu çocuklar akşama kadar aciktikca o masaya gelip gidiyorlardi.Tembele tembel derim kim olursa olsun
Benim yengem de öyleydi. Aile apartmanındaydık, çocuklar hep bize iniyorlardı yemek için. Evine git sabahın sofrası akşama kadar masada kalıyor. Çocuklar oradan tırtıklıyor ya da ekmek arası, bisküvi falan yiyorlar. Ben gelince inerlerdi, bizde yerdik, annem yemek yapmıyor diye de şikayet ederlerdi. Akşama kadar telefon elinde ya saatlerce konuşur ya sosyal medyalarda takılır ya da whatsappta göndermeli story atardı. Bir de kendi gibi damızlık arkadaşlarıyla apartman önlerinde dedikodu, gıybet. Markete bile gitmezdi, bizim evimizi market bellemişti, diş macunu, ekmek, şeker, yumurta, yoğurt hepsi bizden. Abim gelince de çay kahvaltılık makarna, ıspanak kavurması koyardı önüne. Temizlik zaten hak getire. Abim ve çocukları kendi tarafı gelince kurduğu şov sofraları varsa doğru dürüst yiyorlardı işte.

Birde gelini dinlemek lazim. Belki oda zamaninda sizlere yaptigi yemek sonrasinda can sikici birsey yasadi bunlara iyilik yaramaz diyor ve yapmiyor. Yada yapiyor ama size yetmiyor siz belkide dolu dolu sofralar bekliyorsunuz. Kardesininde belki kendisi yemek yemek istemiyodur yada istiyorsa kendi yapabilir. Ki bence haftanın iki gunu boyle gecistiriyorlarsa diger gunler yemek yiyorlardir siz hergun onlarla yasamadiginiz icin abartiyor olabilirsiniz. Birde ben su donemde grip olsam o evde 1.5 yasinda torunum varken orada durmaz direk donerdim. Agir hastaymis madem yazik ya kucucuk cocukta hasta olursa. Benim cocugumun cani yok mu diyecek olursanizda haziranda donecekleri evlerine donebilirlerdi. Ayrica 10 gundur kendi kalkip bir tas corba yapamayacak kadar agir hastalar mi ? Hadi gelin yapmiyor zavalli oglu yumurta yiyor ee annesi iki hafta oradayken ogluna yemek yapsa ya 🧐 ameliyat olmamis sonucta. Ya neyse icinizi dokmek istenissiniz anliyorum ama buradaki insanlar ne yapabilir onuda merak ettim tek yapabilecegimiz sey dedikodu baska ne yapilacak.

Gelin diye herkes savunmuş masallah kim olsa evine yemek yapar kusura bakmayin kendi ailesine yapip kayinvalideye yapmiyosa kimse bosuna savunmasin yok oglu yapsin bilmemne ya sizde oylemisiniz evinizde herkes kendi ailesinemi hizmet ediyor? Bazen okadar sacma konusuyolarki burdaki bazi arkadaslar sok oluyorum

E bana diyor ki "Abla bak gelince yazın sadece bizde kalıyorsun ona göre " niye diyor bunu madem mecbur mu..Şu an aile apartmanindaki evde değiller, dolmuş mesafesinde oturuyorlar.
Annemin sesini kotu alınca yebi mi uyandın dedim yok hastayım ya ondan dedi,hala mi hastasın dün iyi geliyordu sesin dedim ordan başladı.Simdi size annemin paylaşımını atayım madem
Masallah bu gelin hamarat bence 😁 kaynanasina kahve bile yapan gelin yemekte yapiyordur bsnce kayinvalide daha cok bekliyor

Birde gelini dinlemek lazim. Belki oda zamaninda sizlere yaptigi yemek sonrasinda can sikici birsey yasadi bunlara iyilik yaramaz diyor ve yapmiyor. Yada yapiyor ama size yetmiyor siz belkide dolu dolu sofralar bekliyorsunuz. Kardesininde belki kendisi yemek yemek istemiyodur yada istiyorsa kendi yapabilir. Ki bence haftanın iki gunu boyle gecistiriyorlarsa diger gunler yemek yiyorlardir siz hergun onlarla yasamadiginiz icin abartiyor olabilirsiniz. Birde ben su donemde grip olsam o evde 1.5 yasinda torunum varken orada durmaz direk donerdim. Agir hastaymis madem yazik ya kucucuk cocukta hasta olursa. Benim cocugumun cani yok mu diyecek olursanizda haziranda donecekleri evlerine donebilirlerdi. Ayrica 10 gundur kendi kalkip bir tas corba yapamayacak kadar agir hastalar mi ? Hadi gelin yapmiyor zavalli oglu yumurta yiyor ee annesi iki hafta oradayken ogluna yemek yapsa ya 🧐 ameliyat olmamis sonucta. Ya neyse icinizi dokmek istenissiniz anliyorum ama buradaki insanlar ne yapabilir onuda merak ettim tek yapabilecegimiz sey dedikodu baska ne yapilacak.
Annem yapıyor zaten aç duracak değil hasta hasts yapıyor.Annem evine nasıl gitsin evde yakacak yok yiyecek yok, gelin evine çağırmasaydi gitmezdi.Ondan bulasan biri yok olsa söylerdi.Benim oğlum da kreşe başlayacak evde dede de vsr ve ben okulda öğrencilerimle bir arays geleceğim.Orada bakilsaydi 3 günde iyi olurdu zaten

Ya sorma bugün elimden tel düşmedi 🤦🏻‍♀️ oğlum da Allah'tan uyudu.İslerim de kaldı bütün vaktimi enerjimi buraya harcadım ve ban yemeden durabildim bunca lafa rağmen bu saate kadar 😂
Benim işlerim vardı , burada olaydım seni ölümüne savunup ban alırdım :D

Benim yengem de öyleydi. Aile apartmanındaydık, çocuklar hep bize iniyorlardı yemek için. Evine git sabahın sofrası akşama kadar masada kalıyor. Çocuklar oradan tırtıklıyor ya da ekmek arası, bisküvi falan yiyorlar. Ben gelince inerlerdi, bizde yerdik, annem yemek yapmıyor diye de şikayet ederlerdi. Akşama kadar telefon elinde ya saatlerce konuşur ya sosyal medyalarda takılır ya da whatsappta göndermeli story atardı. Bir de kendi gibi damızlık arkadaşlarıyla apartman önlerinde dedikodu, gıybet. Markete bile gitmezdi, bizim evimizi market bellemişti, diş macunu, ekmek, şeker, yumurta, yoğurt hepsi bizden. Abim gelince de çay kahvaltılık makarna, ıspanak kavurması koyardı önüne. Temizlik zaten hak getire. Abim ve çocukları kendi tarafı gelince kurduğu şov sofraları varsa doğru dürüst yiyorlardı işte.
Resmen kiz kardeşim ve gelinin karmasini anlattınız.Bu arada gelin de annemin evi market gibi kullanıyor.Bu kadar mi aynı olur

Annem yapıyor zaten aç duracak değil hasta hasts yapıyor.Annem evine nasıl gitsin evde yakacak yok yiyecek yok, gelin evine çağırmasaydi gitmezdi.Ondan bulasan biri yok olsa söylerdi.Benim oğlum da kreşe başlayacak evde dede de vsr ve ben okulda öğrencilerimle bir arays geleceğim.Orada bakilsaydi 3 günde iyi olurdu zaten
sizi severim bilirsiniz ama bu konu olmadı sanki.bakılsaydı 3 güne iyi olurdu yazmışsınız.bana o kadar iyi bakılıyor ki yemek ilaç dinlenme ev işlerini bile bıraktım ama 10 günü geçti hala üşütmem faranjitim geçmedi.bir grip bile 7 8 gün sürüyor artık .

İşte boşa demiyoruz ,sen takılma annenin lafına , kafana da takma

sizi severim bilirsiniz ama bu konu olmadı sanki.bakılsaydı 3 güne iyi olurdu yazmışsınız.bana o kadar iyi bakılıyor ki yemek ilaç dinlenme ev işlerini bile bıraktım ama 10 günü geçti hala üşütmem faranjitim geçmedi.bir girip bile 7 8 gün sürüyor artık .
Bilemiyorum sadece tahminde bulundum.Domuz gribi oldu belkide ondan iyileşmiyor o geldi aklıma şimdi

Geçmiş olsun bu arada

Resmen kiz kardeşim ve gelinin karmasini anlattınız.Bu arada gelin de annemin evi market gibi kullanıyor.Bu kadar mi aynı olur
Dediğim gibi abim sonunda karısını aldı gitti, şükür. Şimdi o çeksin, biz kurtulduk. Ben sizin gelini az çok tahmin ettim, kimse kusursuz değil;ama savunulacak tarafı yok. En güzeli tamamen gitme gelme işini kesmeniz, bırakın abiniz karısıyla ne hâli varsa görsün. Benim babam da kalp hastasıydı, doktordan dönerken uğradı, önüne sabahtan kalma yenmiş sofra ve beklemiş çamur gibi çay koydu. Zahmet edip yeni bir çay koyayım, bir şey hazırlayayım, hızlıca bir çorba yapayım demedi. O gün son gidişiydi babamın, yüzüne de vurdu. Anneniz iki yüzlülüğü bırakmalı gelinine karşı.

Bilemiyorum sadece tahminde bulundum.Domuz gribi oldu belkide ondan iyileşmiyor o geldi aklıma şimdi
olabilir bu aralar yaygın çünkü.çocuk ta hasta biz de 15 günlük tatilimiz boşa geçti mesela.annenizde de benzer durum olabilir.yemek içmekle geçmiyor ki mübarek hastalık.adaçayı ballı karışım içsin o iyi geliyor

Annenden korkulur :D kızım evde hiç bi iş yapmıyor diye seni anlatabilir :D tam benim gelecekteki halim jdjsjsj
Bu arada konu dona nasıl geldi yaw :D bu konu gittikçe ilginçleşiyor 🤘

Allah'ım neden yanılmıyorum neden? Valla kötü olman yakındır. Arayı bozan fitne fesat görümce olacaksın, annen ellerini senle temizliyor, sen dol geline dol, az daha dol.

Sizler de öyle cevirmissiniz ki sevmek derken ayilop bayılmak mi anlıyorsunuz
Yan yana gelince güler konuşuruz sohbet etmekten keyif alırım bu yani.ama annemi atacak kadar da değil..Annemi ezene sevgim biter

Şaka gibisiniz ya. Bir laf ediyorsanız arkasında durun yok arkasında durmayacağınız lafi de söylemeyin. Bunu bu yaşınıza kadar öğrenmiş olmanız lazımdı ama siz konuyu düzenleyerek ve o yazdıklarınızı silerek çözüm bulmuşsunuz. Size hayatinizda kolaylıklar dilerim ama nasılsa siz bir kolayını bulursunuz 🤣

ahahah simdi mi atmis annen

walla bu kadın gelip bize ders versin cidden yaaaa

olabilir bu aralar yaygın çünkü.çocuk ta hasta biz de 15 günlük tatilimiz boşa geçti mesela.annenizde de benzer durum olabilir.yemek içmekle geçmiyor ki mübarek hastalık.adaçayı ballı karışım içsin o iyi geliyor
Geçmiş olsun.
Zencefil zerdeçal balli bir şeyler söylemiştim yaptım diyordu,ada çayını da söylerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X