• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seviyorum demedim sevmiyorum da demedim bu laf neden dolanıyor
Aileme değer vereni severim ben sadece

Siz tabi konuyu açarken tepki almaktan çekindiğiniz için konuda seviyorum yazdınız ama o kadar nabza göre şerbet ve kaba göre şekil kivamindasiniz ki konuda seviyorum yazdığınızı da unutmuşsunuz.

Oğlunun evi değil aslında ,oğlunun ve kızının evi demek daha doğru.Daha bu cümle ile ayrıştırmaya başlıyoruz her şeyi.Erkek analarında bu tavır çok baskın ''oğlumun evi'' ...Bu konuyu hallettiysek elbette gidecek istiyorsa ama insanlar hangi ünvanla olursa olsun ,başka bir eve gidiyorsa oranın koşullarına uymak durumundadır.Burda gelinin kasıtlı yaptığı bir şey yok yazılanlardan çıkan bu.Bir diğer konu da ''pandemi''...İnsanlara ciddi anlamda şaşıyorum.Kayınvalide 60 yaşındaymış.Kendi kızına yardımcı olurken ona yemek yapmıyor mu, merak ettim.Hasta olduğu zamanlar dışında acaba oğluna ve yemek yapmayan gelininin,torununun önüne çok sevdıklerı yemeklerı yapıp koyuyor mu?
Ben şu yaşımda da kimsenin evine gidip kalmayı sevmiyorum.Hem kendim rahatsız oluyorum hem de başkalarını rahatsız etmekten hoşlanmıyorum.Çocuklarımın evine de yatılı gitmek isteyeceğimi hiç sanmıyorum.Onlar bol bol gelebilirler. :)
Pandemi işinize gelince olan bişey değil ozaman cam fanusta yasayn ben saglikciym pandemi ilk anlatıldığı kadar evde hapis olunacak bişey değil evet ilk zamanalr bizde de oldu o korku hiç çıkmadık anne babalarimİzi riske atmadk sevdiklerimize gitmedk sizin anlayisiniza göre anne babamiza pandemi bitene kdr gitmeyelm onlarsa gelmesin öyle mi ? Ayrıca evin kurallari kahvaltı hazırlamamak yemek yapmamak mi mesela bazı insanlar üç ogun yemek yer bazısı iki. Kalkıp misafir olan kişi bana üç ogun yemek koymadı dese haklısınız ki şikayet edilmemiş ama dur kahvaltı yapıp öyle ilaç iceym demiş belliki beklemiş. Hastalandigimiz zaman illaki bir yemek yapanı beklyrz madem oğlumun evi degl oğlum ve kızımın evi diyorsunuz ozaman gelin de aynı samimiyetle annem gelmiş demeli kendi annesine yapıyormuş ben çok dikkat etmeme rağmen bazen kendimi bile eleştirrm annen olsa böyle yapardn uuzn makanrna demek kayınvalidene de böyle yapmalisin diye

Takılma sen de anneler hassas noktadır o yüzden bu kadar taktın ver üzüldün. Unut gitsin. Uzme tatlı canını. Yeterince sorunumuz var zaten
Neyazikki öyle,hangi bir derde üzülelim,hangisini yazalim, sabahtan beri iyi dağıldı ama zihnim kötü şekilde de olsa 🤭

sizde söylediklerinizin arkasında durun bence
evet önce severim iyi anlaşırız dediniz
sonra da nötrüm kardeş gibi görürüz dediniz

yemek yapmıyor asla dediniz
sonra da sosyal medyada resim görüyoruz yapıyor ama ben geldiğimde de 2 gün önce hazırlananları verdi dediniz

karar verin
Ya konuyu açarken dedim ya arkadaşlarına ve ailesine yapıyor foto da atıyor bizim aileye yok dedim ya.Arkasindayim.
Kardeş gibiyiz derken de yalnız aile dışından biri gibi hissettirmeyiz anlamindaydi,can ciğer kuzu sarması değil yani

cunku erkek ailelerinin abarttigini dusunuyoruz. ayrica evin dinamigi de evdeki kari kocayi ilgilendirir.
ayni sekilde bir anne damadina soyle boyle diye soyleseydi ona da seni ilgilendirmiyor onlarin dinamigi derdik.

KV ye en azindan gorgu olarak corba yapmasi gerekirdi ama anladigim kadariyla aile apartmaninda oturuyorlar ve kayinvalidenin evi alt katta, yani misafirlige de gelmemis
buna ragmen kayinvalide oglunda kaliyor herhalde. gelin de ses cikarmiyormus, bence o yuzden KV seviyor olabilir bilemedim :)

ayrica KV evinden uzakta memleketinden uzakta, kizina yardim etmeye gitmis, aslinda KV memlekete gitmek orada bag bahce ile ugrasmak istiyor bence.
KV sıkıntılı zaten, hatta bana sorarsanız iki yüzlü. Konuda anlatılan ve çevremde de benzer örnekler gördüğüm için söylüyorum. Cinsiyetçi rol ile de söylemiyorum. Bizim evdeki dinamikler daha farklı, ikimiz de çalışıyoruz. Kocam da yemek yapar ben de yaparım. O evi süpürüyor, toz alıyor, ütü yapıyor mesela.

Burada kadın akşama kadar evde, çalışmıyor bir mesleği yok. Ekonomiye katkı sağlamakla bir tek erkek yükümlü burada, asgari ücretli ve muhtemelen çoğunlukla beden gücüyle çalışan biri, kadının sorumluluğu ne? Gerçekten akşama kadar elinde telefon facebookta takılarak yatıyor böyleleri. Çocukları ekmek arası çikolatayla, bim abur cuburuyla doyuruyorlar, kocalarının önüne genelde tost, kahvaltılık makarna dayıyorlar. Abur cubur yemekten, sağlıksız beslenmekten insülin şeker obezite ve bir ton problem. Meziyet çocuk doğurmak değil, hayvanlar da doğuruyor; böyle çocuk mu büyür, o çalışan eş akşam bir kap yemeği hak etmiyor mu? Kadın haftada bir tencere kaynatsa yapıyor ya işte diyecekler neredeyse. KV hastaymış, yine gelin ayıp etmiş.

Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı
İlk defa böyle birşey duydum hayatımda🙉🙉

akrabanız gittiğinde çay bile koymuyordu asla birşey yapmıyordu öyle demiştiniz
misafirine yaptığı ikramlığın arta kalanını başka misafirine verdi diye ayıplamışsınız ama tek maaş asgari ücretle herkese ayrı ayrı ikramlık çıkarması zor size verdiğinide beğenmemişsiniz bozuk demişsiniz

sadece kendi arkadaş akraba ailesine yapıp birtek size ve annenize yapmıyorsa bir düşünün bilmediğiniz başka birşey var bence
ya kardeşiniz büyük ayıp etmiş kadında yemin etmiş yapmıyor ya da annenizin unuttuğu farkında olmadığı birşey var
Ya umursamıyor işte sebep sadece bu.Aradan çıksinlar amannn hesabı yapıyor onlara iş bulan dayimlara.Onu da annem dediği için düşünüyor yani ona göre iş bulmuşsa bulmuş amaannnn çok da tin.
Şimdiki gençler böyle sanırım üşengeç ve umursamaz

Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Kimse kimseye bilenmedi öyle bir şey yok,bir aradayken bizle şen şakrak bize bilense yazın annemin evinde durmaz gün boyu bizlerle.
Bir de annem kışkırtmadi,ben ısrarla bu saatte hala kahvaltı yapmadınız mı ilacini nssik icmezsin deyince neyse bişey yapım yiyim de içerim tmm dedi konuyu kapatmaya çalıştı aksine gelin anlamasın diye

Siz yazdığınız şeyleri mı hatırlamıyorsunuz yoksa gelen cevaplara göre konuyu mu değiştiriyorsunuz?
Siz yazdınız bunu. Anneniz açmış işte konuyu. Sonra siz sormuşsunuz "yalnız mısın" diye ve oradan konu gelinin annesinde olmasına gelmiş.

Siz söz konusu kişi anneniz olduğu için tarafsız bakamıyorsunuz bence. Diğer anlattıklarınıza da bakınca anneniz hiç masum durmuyor çünkü.
Ben gelininiz bir melek demiyorum, hasta bir insana yemek hazırlamamasını da normal bulmuyorum ama gelin sandığınız kadar tembel ve şeytan değil, anneniz de sandığınız kadar melek değil diyorum.
Kadının eve çağırdığı misafire kadar karışan anneniz kim bilir başka neler yapmıştır o kadar sene içinde.
Şu an gelinin sizinle gülüp eğlenmesi bir şeylere bilenmediği ya da hepinize bayıldığı anlamına gelmiyor. Sadece yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapıyordur. Siz ziyarete gitmişken gelmemek gibi bir seçeneği yok böyle iç içe bir aile düzeninde.

Bence siz hiç karışmayın. Onların ilişkileri oturmuştur artık ve birbirlerinden çok hoşlanmasalar da idare ediyorlar demek ki.
Siz karışırsanız anneniz kendini kurtarır, kötü olan siz olursunuz.

Pardon da yeğen, dayısının giydiği donu nereden biliyor?
Hayır bi de kadın iç çamaşırının önü erkek slip gibi olmaz, malafat meydanda kalır, yanlardan frikik verir. Kardeşiniz dald.şak mı geziyor yeğenlerinin içinde filan?
Eğilmiş görünmüş

Siz tabi konuyu açarken tepki almaktan çekindiğiniz için konuda seviyorum yazdınız ama o kadar nabza göre şerbet ve kaba göre şekil kivamindasiniz ki konuda seviyorum yazdığınızı da unutmuşsunuz.
Sizler de öyle cevirmissiniz ki sevmek derken ayilop bayılmak mi anlıyorsunuz
Yan yana gelince güler konuşuruz sohbet etmekten keyif alırım bu yani.ama annemi atacak kadar da değil..Annemi ezene sevgim biter

Evde ne pisecegini gelin düşünecek eşine eksiği söyleyecek aldıracak

Sizin durum Nasreddin Hoca misali oluyor. Hırsızın hiç mi suçu yok misali. Tamam gelin hatalı da kardeşiniz de hiç mi suc yok?
Tamam gelin hasta annenize yemek yapmali. Ama kardeşiniz annenizi gelinden daha çok dusunmeli. Bunun gelenekle, kültürle, ince düşünmüyor oluşuyla alakası yok. O kardeş eve gelince yemek görmeyince ya da karısını taniyordur karısının yemek yapmadigini biliyorsa makul zekada birinin bunu düşünmesi gerekiyor. Bunun erkek olmakla/kültürle zerre alakası yok.
Konuda geline hak vermedim ama siz de bütün suç gelindeymis gibi yazıyorsunuz. Üyelere objektif bakın diyorsunuz ama siz de objektif bakmiyorsunuz.

KV sıkıntılı zaten, hatta bana sorarsanız iki yüzlü. Konuda anlatılan ve çevremde de benzer örnekler gördüğüm için söylüyorum. Cinsiyetçi rol ile de söylemiyorum. Bizim evdeki dinamikler daha farklı, ikimiz de çalışıyoruz. Kocam da yemek yapar ben de yaparım. O evi süpürüyor, toz alıyor, ütü yapıyor mesela.

Burada kadın akşama kadar evde, çalışmıyor bir mesleği yok. Ekonomiye katkı sağlamakla bir tek erkek yükümlü burada, asgari ücretli ve muhtemelen çoğunlukla beden gücüyle çalışan biri, kadının sorumluluğu ne? Gerçekten akşama kadar elinde telefon facebookta takılarak yatıyor böyleleri. Çocukları ekmek arası çikolatayla, bim abur cuburuyla doyuruyorlar, kocalarının önüne genelde tost, kahvaltılık makarna dayıyorlar. Abur cubur yemekten, sağlıksız beslenmekten insülin şeker obezite ve bir ton problem. Meziyet çocuk doğurmak değil, hayvanlar da doğuruyor; böyle çocuk mu büyür, o çalışan eş akşam bir kap yemeği hak etmiyor mu? Kadın haftada bir tencere kaynatsa yapıyor ya işte diyecekler neredeyse. KV hastaymış, yine gelin ayıp etmiş.
Aynen.Bakin gelini kotuledigimi söylüyorlar ama mesela kız kardeşim ortaya bir kahvaltı sofrası kurar yiyen yer yemeyen yemez deyip orayı öylece bırakıp telde okeye başlıyordu çocuklar akşama kadar aciktikca o masaya gelip gidiyorlardi.Tembele tembel derim kim olursa olsun

Yorumları okuyunca şaşırdım 😳, insan evine misafir gelince ikramda bulunmaz mı ya hu, hadi yapamıyor elinden gelmiyor desek istediğinde çokta güzel yapıyormuş, lahmacun, pizza yapan insan neyi yapmaz ki,
Bazı kişiler de kardeşiniz niçin yapmıyor ya da dışarıdan söylemiyor demiş, adam asgari ücretle çalışıyormuş, kimbilir kaç saat çalışıyor,

Siz yazdığınız şeyleri mı hatırlamıyorsunuz yoksa gelen cevaplara göre konuyu mu değiştiriyorsunuz?
Siz yazdınız bunu. Anneniz açmış işte konuyu. Sonra siz sormuşsunuz "yalnız mısın" diye ve oradan konu gelinin annesinde olmasına gelmiş.

Siz söz konusu kişi anneniz olduğu için tarafsız bakamıyorsunuz bence. Diğer anlattıklarınıza da bakınca anneniz hiç masum durmuyor çünkü.
Ben gelininiz bir melek demiyorum, hasta bir insana yemek hazırlamamasını da normal bulmuyorum ama gelin sandığınız kadar tembel ve şeytan değil, anneniz de sandığınız kadar melek değil diyorum.
Kadının eve çağırdığı misafire kadar karışan anneniz kim bilir başka neler yapmıştır o kadar sene içinde.
Şu an gelinin sizinle gülüp eğlenmesi bir şeylere bilenmediği ya da hepinize bayıldığı anlamına gelmiyor. Sadece yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yapıyordur. Siz ziyarete gitmişken gelmemek gibi bir seçeneği yok böyle iç içe bir aile düzeninde.

Bence siz hiç karışmayın. Onların ilişkileri oturmuştur artık ve birbirlerinden çok hoşlanmasalar da idare ediyorlar demek ki.
Siz karışırsanız anneniz kendini kurtarır, kötü olan siz olursunuz.
E bana diyor ki "Abla bak gelince yazın sadece bizde kalıyorsun ona göre " niye diyor bunu madem mecbur mu..Şu an aile apartmanindaki evde değiller, dolmuş mesafesinde oturuyorlar.
Annemin sesini kotu alınca yebi mi uyandın dedim yok hastayım ya ondan dedi,hala mi hastasın dün iyi geliyordu sesin dedim ordan başladı.Simdi size annemin paylaşımını atayım madem

Eklentiler

• Screenshot_2022-02-04-19-53-35-55.jpg
    Screenshot_2022-02-04-19-53-35-55.jpg
    335,7 KB · Görüntüleme: 127
43 sayfa mücadele etmişsin helal :D elinden kimse kaçamaz senin. Seni yardımcım ilan ediyorum :D
Ya sorma bugün elimden tel düşmedi 🤦🏻‍♀️ oğlum da Allah'tan uyudu.İslerim de kaldı bütün vaktimi enerjimi buraya harcadım ve ban yemeden durabildim bunca lafa rağmen bu saate kadar 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back