KV sıkıntılı zaten, hatta bana sorarsanız iki yüzlü. Konuda anlatılan ve çevremde de benzer örnekler gördüğüm için söylüyorum. Cinsiyetçi rol ile de söylemiyorum. Bizim evdeki dinamikler daha farklı, ikimiz de çalışıyoruz. Kocam da yemek yapar ben de yaparım. O evi süpürüyor, toz alıyor, ütü yapıyor mesela.
Burada kadın akşama kadar evde, çalışmıyor bir mesleği yok. Ekonomiye katkı sağlamakla bir tek erkek yükümlü burada, asgari ücretli ve muhtemelen çoğunlukla beden gücüyle çalışan biri, kadının sorumluluğu ne? Gerçekten akşama kadar elinde telefon facebookta takılarak yatıyor böyleleri. Çocukları ekmek arası çikolatayla, bim abur cuburuyla doyuruyorlar, kocalarının önüne genelde tost, kahvaltılık makarna dayıyorlar. Abur cubur yemekten, sağlıksız beslenmekten insülin şeker obezite ve bir ton problem. Meziyet çocuk doğurmak değil, hayvanlar da doğuruyor; böyle çocuk mu büyür, o çalışan eş akşam bir kap yemeği hak etmiyor mu? Kadın haftada bir tencere kaynatsa yapıyor ya işte diyecekler neredeyse. KV hastaymış, yine gelin ayıp etmiş.