• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekonomik özgürlüğüm yok dese, evde çalışan tek kendisi. Ailem destek değil de diyemez, eee? Çocuğum için der heralde. 😂 Çekesi varmış yapacak bir şey yok. Kendine acımayana ben hiç acımam
Daha iyisini bulamayacağını düşünüyor olabilir

Ya neye üzülüyorum biliyor musun belki seni tanistiracaktim gelinle.Esas sana dedikodu olmuş oldu, tanımayana dedikodu olmaz bence çünkü 🤦🏻‍♀️
Takılma sen de anneler hassas noktadır o yüzden bu kadar taktın ver üzüldün. Unut gitsin. Uzme tatlı canını. Yeterince sorunumuz var zaten

Bi tane eşimin sülalesinde vardı kız, kadın sabahtan akşama 3 yaşında kocaman çocuğu pışpışlıyor, kaynana işten geliyor yemek temizlik yapıyor. Sabaha akşama elinde telefon vik vik vik.. Bi ara Tekirdağ'a gittilerdi yine gelmiş karı koca elinde çocuğu ile, herif orda geçim yapamadı, kıymetli karısı da g.tünü kaldırıp temizlik yemek yapmak zorunda kaldı tabi. Ha zerre acır mıyım? Acımam. O oğlunu da zamanında kendi öyle alıştırmış rahata, o da tuttu kendi gibi birini getirdi işte.
Yani bir insan kendini ezdirmekten hoslaniyorsa ben bı sure sonra ona acıyan insana da akıl sır erdiremiyorum

Psikolojik sorunları olan birine benzemiyor, kendi tarafı gelince döktürüyormuş gayet. Sorunluysa da gitsin tedavi olsun. Bence gayet yerinde bir benzetme oldu. Akşama kadar evde yatıp, elini bir şeye sürmeyip, yemek yapmayıp, ev ekonomisine gram katkısı olmayan, sadece çocuk doğurmuş birine az bile. Ben de görüyorum çevremden bolca var bunlardan, hayır böylesini kadın diye evde tutan adamlara hayret ediyorum. Erkek çalışmazsa ağzıma geleni söyleriz. Akşama kadar yatana, kocası çalışırken bir kap yemek yapmayan, temizlik yapmayan kadına zorunda mı görevi mi diyorlar. O zaman adam yatsın, kadın çalışsın, adam zorunda mı? Ben olsam boşardım; bakmazdım böyle bir kadına.
siz bakmazsınız boşarsınız başkası boşamaz onların sorunu daha doğrusu sadece eşinin sorunu,başkasının sorununa 107 kg luk damızlık demenizi haklı çıkarmaz .

Bu arada kilosuyla ilgili dalga geçmiyorum kimse yanlış anlamasın gayet kilo problemi olan bir insanım ama kadını tasvir ederken bunları ( yermek ) için kullanmış ya konu sahibi ondan ekliyorum
Neden yereyim, burada sanilanlar ile gerçekte olanlar aşırı farklı artık gülüyorum o yuzden yorumlara 😊
Yermedim yememesine rağmen kilolu dedim,çocuğunun kilosunu Şiran birine

Evlerinde yemek yaparlar yapmazlar kimseyi ilgilendirmez de evde çocuk var o ne yiyor, sadece onun için bile özel yemek yapılması lazım.
Eve misafir gelmiş insana da yemek yapılır. Kendi ailesi olsa gelen döktürür kesin.

Seviyorum demedim sevmiyorum da demedim bu laf neden dolanıyor
Aileme değer vereni severim ben sadece
sizde söylediklerinizin arkasında durun bence
evet önce severim iyi anlaşırız dediniz
sonra da nötrüm kardeş gibi görürüz dediniz

yemek yapmıyor asla dediniz
sonra da sosyal medyada resim görüyoruz yapıyor ama ben geldiğimde de 2 gün önce hazırlananları verdi dediniz

karar verin

siz bakmazsınız boşarsınız başkası boşamaz onların sorunu daha doğrusu sadece eşinin sorunu,başkasının sorununa 107 kg luk damızlık demenizi haklı çıkarmaz .
Gayet de tanımlamaya uyuyor. Arkadaş sadece çocuk doğurmaya yaramış. Başka da bir işe yaradığı yok. Dediğim gibi erkek çalışmasa akşama kadar taşa tutarlar, ne itliği kalır ne kopukluğu ne hayırsızlığı. Yatan kadın olunca herkes bir hassaslaşıyor.

Birinin fiziksel özelliğine hakaret edercesine yorumlar yapmak da hoş değil. Ara ara birkaç yorum gördüm. Düşünceleri belirtirken kırmadan, dökmeden yazmak bu kadar zor olmamalı. Kilo konusu haricinde de birkaç yorumu gördüm onlarda da çok hassas noktadan vurmaya calisilmis. Farklı fikirde olduğumuzu belirtirken neden bu kadar bel altından vurma çalışmasına giriliyor anlayamıyorum. Klavye başında olmak mı bu cesareti veriyor?

Sorunlu bu valla😂😐 kendisi calismayip bos bos evde oturdugu icin, tabiiki kiskanacak😂😐 isten cikacagini ona soracaksin sanki.. konu ne olay neden senin bosanman cocugun bakicin, saka gibi😐😂
Sayenizde aydınlandim valla,ben de diyorum bu kadın niye sardı bana,ben de bilmisim ama,yazık cidden.

Gayet de tanımlamaya uyuyor. Arkadaş sadece çocuk doğurmaya yaramış. Başka da bir işe yaradığı yok. Dediğim gibi erkek çalışmasa akşama kadar taşa tutarlar, ne itliği kalır ne kopukluğu ne hayırsızlığı. Yatan kadın olunca herkes bir hassaslaşıyor.
cunku erkek ailelerinin abarttigini dusunuyoruz. ayrica evin dinamigi de evdeki kari kocayi ilgilendirir.
ayni sekilde bir anne damadina soyle boyle diye soyleseydi ona da seni ilgilendirmiyor onlarin dinamigi derdik.

KV ye en azindan gorgu olarak corba yapmasi gerekirdi ama anladigim kadariyla aile apartmaninda oturuyorlar ve kayinvalidenin evi alt katta, yani misafirlige de gelmemis
buna ragmen kayinvalide oglunda kaliyor herhalde. gelin de ses cikarmiyormus, bence o yuzden KV seviyor olabilir bilemedim :)

ayrica KV evinden uzakta memleketinden uzakta, kizina yardim etmeye gitmis, aslinda KV memlekete gitmek orada bag bahce ile ugrasmak istiyor bence.

Arkadaşlarına yaptı, demedim mi ben ailesine ve arkadaşlarina yapıyor sadece diye.
Nedir bu açık arama telaşı ya, yalan yok yazdıklarımda inanmayın siz yine de
akrabanız gittiğinde çay bile koymuyordu asla birşey yapmıyordu öyle demiştiniz
misafirine yaptığı ikramlığın arta kalanını başka misafirine verdi diye ayıplamışsınız ama tek maaş asgari ücretle herkese ayrı ayrı ikramlık çıkarması zor size verdiğinide beğenmemişsiniz bozuk demişsiniz

sadece kendi arkadaş akraba ailesine yapıp birtek size ve annenize yapmıyorsa bir düşünün bilmediğiniz başka birşey var bence
ya kardeşiniz büyük ayıp etmiş kadında yemin etmiş yapmıyor ya da annenizin unuttuğu farkında olmadığı birşey var

Ör
İl dışında benimle yaşıyor oraya yani memlekete bu tatilde gitti dönecek,ne olursa olsun kim olursa olsun adı misafir

Eşi orada elinde tel otururken ben kardeşimi arayıp anneme iyi bak aç kalmasın mi diyeceğim.Kardesim mi düşünmeli bunu,bizim kültürümüz bu değil.Misafir gelse en güzel şeyleri yapar en rahat yatakta yatırıriz.
Kardeşiniz düşünmeli elbette. Neden dusunmesin? Gelin haksız ona lafım yok ama kardeşinizde de hiç hata görmüyorsunuz bu konuda.

cunku erkek ailelerinin abarttigini dusunuyoruz. ayrica evin dinamigi de evdeki kari kocayi ilgilendirir.
ayni sekilde bir anne damadina soyle boyle diye soyleseydi ona da seni ilgilendirmiyor onlarin dinamigi derdik.

KV ye en azindan gorgu olarak corba yapmasi gerekirdi ama anladigim kadariyla aile apartmaninda oturuyorlar ve kayinvalidenin evi alt katta, yani misafirlige de gelmemis
buna ragmen kayinvalide oglunda kaliyor herhalde. gelin de ses cikarmiyormus, bence o yuzden KV seviyor olabilir bilemedim :)

ayrica KV evinden uzakta memleketinden uzakta, kizina yardim etmeye gitmis, aslinda KV memlekete gitmek orada bag bahce ile ugrasmak istiyor bence.
Konuyu tamamen yanlis anlamissin bacim sen

Arkadaşlarına yaptı, demedim mi ben ailesine ve arkadaşlarina yapıyor sadece diye.
Nedir bu açık arama telaşı ya, yalan yok yazdıklarımda inanmayın siz yine de
ama evde yapilandan esi de yiyordur herhalde yani adam sadece yumurtayla beslenmiyor

Kardeşim geline hiç laf söyletmez.Grcen yaz yeğenim vardı bizde, demisti ki anneanne dayım pembe külot giyiyor,annem çok kızmıştı temiz külot bulamayınca gelinin çamaşırını giymiş,ya bu kadarı çok ama kardeşim yine de yeğenime kızdı

Pardon da yeğen, dayısının giydiği donu nereden biliyor?
Hayır bi de kadın iç çamaşırının önü erkek slip gibi olmaz, malafat meydanda kalır, yanlardan frikik verir. Kardeşiniz dald.şak mı geziyor yeğenlerinin içinde filan?

Pardon da yeğen, dayısının giydiği donu nereden biliyor?
Hayır bi de kadın iç çamaşırının önü erkek slip gibi olmaz, malafat meydanda kalır, yanlardan frikik verir. Kardeşiniz dald.şak mı geziyor yeğenlerinin içinde filan?
kahve burnumdan fışkırdı

ya arkadaşlar kimse ne evinde yemek bile pişirmek istemeyen aile birliği olmayan çocuğuna bile bakamayan birini kıskanır
ne de çalışıp annesine bakan binbir zorlukla uğraşan birini

konu sahibi ben sizin gelininize 107 kiloluk damızlık diyen üyeye sessiz kalmanıza şaşırdım benim bile zoruma gitti yeğeninizin annesi o ?
Teşbih yaptı sadece o sebeple söylenmesi gereken bir şey görmedim.Yiyerek şişmedi ama gelin,belli bir yaştan sonra birden almid kiloyu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back