• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şimdi hakkını yememek lazım, gelin anormalin teki. Ama ona o yüzü veren de kocası, ne yapacaksın. Benim kuzenim böyle bir çalı süpürgesini boşuyor şimdi, gözü çoluk çocuk da görmedi. Büyüsün alıcam diyor, o ruh hastası ailesi kendilerine benzetmesin diye. Masterin kardeşi az çocuğunu düşünse boşanır, hala da kadına yaranmakla meşgul ama.
Iyi ama konu sahibi en basta "Allah var yalan soyleyemem cocuguna yemek yapiyor cocugu ac birakmiyor" dedi.
Sonra tepki aldikca cocuk konusunda da agiz degistirdi ve cocuga da bisey yapmiyor cocuk sabah biskuvi yiyor, aksamlari nabiyor bilmiyorun hic gormedim dedi.
Bu ve bunun gibi cok lafini degistirdi.

Basta annem niye yemek yapmiyorsun gelinimize dedi, dedi ama sonra annem kirmamak icin ben sorunca bile konuyu degistirdi dedi..

Once annem asla karismaz hicbiseyine dedi sonra kocanin dayisini yemege cagirmasini soyleyip ustune bide menusune kadar karistigini dile getirdi.

Once gelin kardesim gibidir, cok severiz birbirimizi dedi sonra ben yilda bir gidiyorum sevgim yok notrum dedi.

Her soyledigini aldigi tepkilere gore degistirdi bu yuzden de soyledigi bicok seyi supheli buldum.

Ozellikle de gelinin bu kadar rahat olmasini sindirememesi, israrla kardesini kandirdigini, avcunun icine aldigini dile getirmesi bana masum gelmedi.
Kendisi yarali oldugu icin, kendisine belki zamaninda boyle olumlu yaklasilmadigi icin kiskaniyor ya da garipsiyor olabilir.
Ama ben de herkesin bi kaderi var diyorum, belki konu sahibini de mutluluk bulacak, ama bu sekilde kardesi bosansa rahatlayacak gibi konusmasi dogru degil.

Sonucta adam memnun, cocuk yapmis, sorun cikarmiyor, otesi de kimseyi ilgilendirmez ki, konu sahibini dahi...

Oğlunun evine hiç mi gitmesn bilmiyorm çocuğunuz varmı birgun büyüyüp yuvadan gidince istemez misiniz o gelsin ben gidiyim yapmayın lütfen
Oğlunun evi değil aslında ,oğlunun ve kızının evi demek daha doğru.Daha bu cümle ile ayrıştırmaya başlıyoruz her şeyi.Erkek analarında bu tavır çok baskın ''oğlumun evi'' ...Bu konuyu hallettiysek elbette gidecek istiyorsa ama insanlar hangi ünvanla olursa olsun ,başka bir eve gidiyorsa oranın koşullarına uymak durumundadır.Burda gelinin kasıtlı yaptığı bir şey yok yazılanlardan çıkan bu.Bir diğer konu da ''pandemi''...İnsanlara ciddi anlamda şaşıyorum.Kayınvalide 60 yaşındaymış.Kendi kızına yardımcı olurken ona yemek yapmıyor mu, merak ettim.Hasta olduğu zamanlar dışında acaba oğluna ve yemek yapmayan gelininin,torununun önüne çok sevdıklerı yemeklerı yapıp koyuyor mu?
Ben şu yaşımda da kimsenin evine gidip kalmayı sevmiyorum.Hem kendim rahatsız oluyorum hem de başkalarını rahatsız etmekten hoşlanmıyorum.Çocuklarımın evine de yatılı gitmek isteyeceğimi hiç sanmıyorum.Onlar bol bol gelebilirler. :)

Iyi ama konu sahibi en basta "Allah var yalan soyleyemem cocuguna yemek yapiyor cocugu ac birakmiyor" dedi.
Sonra tepki aldikca cocuk konusunda da agiz degistirdi ve cocuga da bisey yapmiyor cocuk sabah biskuvi yiyor, aksamlari nabiyor bilmiyorun hic gormedim dedi.
Bu ve bunun gibi cok lafini degistirdi.

Basta annem niye yemek yapmiyorsun gelinimize dedi, dedi ama sonra annem kirmamak icin ben sorunca bile konuyu degistirdi dedi..

Once annem asla karismaz hicbiseyine dedi sonra kocanin dayisini yemege cagirmasini soyleyip ustune bide menusune kadar karistigini dile getirdi.

Once gelin kardesim gibidir, cok severiz birbirimizi dedi sonra ben yilda bir gidiyorum sevgim yok notrum dedi.

Her soyledigini aldigi tepkilere gore degistirdi bu yuzden de soyledigi bicok seyi supheli buldum.

Ozellikle de gelinin bu kadar rahat olmasini sindirememesi, israrla kardesini kandirdigini, avcunun icine aldigini dile getirmesi bana masum gelmedi.
Kendisi yarali oldugu icin, kendisine belki zamaninda boyle olumlu yaklasilmadigi icin kiskaniyor ya da garipsiyor olabilir.
Ama ben de herkesin bi kaderi var diyorum, belki konu sahibini de mutluluk bulacak, ama bu sekilde kardesi bosansa rahatlayacak gibi konusmasi dogru degil.

Sonucta adam memnun, cocuk yapmis, sorun cikarmiyor, otesi de kimseyi ilgilendirmez ki, konu sahibini dahi...
O son paragraftakini diyorum işte, gelin hiçbir işe elini vurmasa da kendini paspas eden bir kocası var, boşanmak aklının ucundan geçmiyor adamın. Annesi de anca kızına dert yanar, onu doldurur, yazın gider gelinin tarlasını çapalar. Ara yerde Master kötü olacak işte, tehlikeyi anlatamıyoruz kendisine.

Abiniz afedersiniz soğan erkeği, evde kadın değil akşama kadar yatan bir damızlık besliyor 107 kiloluk, siz de gitmeyin, anneniz de gitmesin. Elâlemin çalışan kadınları bile bir saatte sofrayı donatırken o yesin tost, bisküvi, denk gelirse haftada bir tencere yemeği.

Çok rahatsızsa boşayacak. Boşamıyorsa sizin de derdinizeydi, boşverin.

Eve gelen misafire karışan insan her şeye karışır. Ama konu sahibi de bunu normal görmüş ki işin sadece ikram kısmına odaklanmış.
Ben olsam direkt "anne sana ne kızın evine gelen misafirden" derdim. Çünkü ona ne 🙄
Aynen öyle çok değişik yani bir gün önce yapılan yemek bayatlamaz bir de ikram a takilmislar belki barbunya yaptı çorba yaptı ana yemegi tazeliyecek arkasından bunun dedikodusu bile yapiliyor

Evet, ama o ayri bir konu bence. Gelin ciddi sıkıntılı. Hasta birine bir corba yapmamanin bahanesi olmamali. Ben de anac degilimdir, misafir sevmem ama evimde hasta yatan birinin onune yemek koymayacak kadar suursuz degilim cok sukur.
Bende doğru bulmuyorum bunu kesinlikle dediğim gibi insan düşman olsa evine gelene hele hasta birine bı çorba yapar

Guyya laf soktun kocasi el ustunde tutmamis bosanmis, dikkat ette o kv yuzunden kocanda seni Turkiyeye geri postalamasin😐😂
Ya sizin yazınızi okuyunca döndüm baktım üyenin yazdığına göz ucuyla,ne diyor bu ya,gelinin bir eli yağda öteki balda demişim, başkası olsa çoktan bosardi kardeşim bosamiyor demişim,offff iftira da atıyor çok tehlikeli.Hic öyle bir şey yazmadım tobe yarabbim 🤦🏻‍♀️

Kusura bakmayın ama konuda bahsi geçen herkes bir acayip.

Siz gelini çok severim diyorsunuz ama konuda yerden yere vuruyorsunuz.

Kv.gelini kızı gibi görüyor ama dedikodusunu size yapıyor. Gelin yemek yapmamış bilmem ne ama profil fotosu gelin.

Bütün bunlara herkesin aile ilişkileri farklıdır bana ne der geçerim ama ben sizi hiç samimi bulmadım.

Ya bizim gelin söyle söyle ben kendisini hiç sevmiyorum deseniz anlarım çünkü sevmek gibi bir mecburiyetinizde yok ama severim deyip insanların arkasından böyle şeyler söylemek benim sevgi anlayışına ters geldiği için sizi hiç samimi bulmadım.
Çünkü sadece göstermelik herkes birbirine hayran gerçekte hiç yüz yüze gelmek istemiyorlar

Ee hasta annenin kaldigi evde de kucuk bi cocuk var, konu sahibi annesi gelir de hastalik bulastirir diye ödu koparken, gelin istemiyorum dememis, kucuk cocuguna ragmen evinde agirliyor bu bile yeter.

Konu sahibinin de derdi bu zaten.

Bir diger derdi de kardesinin neden gelinlerine bu kadar deger verdigi. Yok yemek yapmiyormusta yok kilot yikamayaip adama kendi kilotlarini giydiriyormus da :D yok cocugu biskuviyle yasiyormus da.. burda kadina buğzedelim diye ne diyecegini sasirdi.
Olabilir kime ne, bize ne, konu sahibine ne.
Begenmiyorsa gitmez, keske gelin de uye olup yazsa da eminim ne yazilmamis seyler yazilir...
Diğer gelinler mi 🤣 bir gelin var sadece,konudan konuya geçiyorsunuz karıştı hatlar sanırım 😁

Gelin öğretmendi sanırım.15 tatilde dinlenmek ,geç kalkmak ,ayaklarını uzatıp yatmak istemiş de olabilir ama kayınvalideciğinin onlara gitmesine içerlememiş.İnsanlar da hep açık arayan zihniyetten nefret etmişimdir.
Öğretmen görümce (ben) gelin ev hanımı

Onu seven bir adamla evli. Hastalık derecesinde bağlı kardeşin ona. Bir yudum sevgi için yapmadığı kalmıyor kardeşinin, üzücü. Kime benziyor sence kardeşin ve karısı? Senin yaptığını yapar mı kardeşin, evindeki faydasız, yiyici, yol yordam bilmez, kaba saba, saygısız, kendisini hizmet ile tuttuğu karısını boşar mı? Belki bi 10 yıl sonra, çocuk az ele ayağa gelsin, olabilir. O zaman da annen ölmez sağ kalırsa '' Alın emekli maaşım, her hafta yardımcı kadın getirin, kapansın bu mevzu. '` der bence. Evet, senin şu an primlerini ödediğin maaş. Ah Master, bu işin sonunda en kötü sen olacaksın, bulaşma.
Hani şu dayak yiyip de gidemeyen kadınlar var ya,benim kardeşim de onlardan

@Nive8 Allah aşkına neyini kıskanıcam kardeşimi sevdiğini bile düşünmüyorum,bana göre sevmediği bir adamla evli, bunu mu kiskanicam.Ayrics sevecek kadar paylaşımımiz olamıyor uzaktan uzağa, severim demedim kardeşimiz gibi derken de yabancılık hissettirmiyoruz anlamında yazdım.Notrum ben, seviyorum sevmiyorum diye bir durumum yok.Cok sevdiğim insanı da elestiririm,siz buna suçlamak diyorsunuz suçlarım da..Annemi tutarım burada..Ha annem ileride belki beni atar ama olsun
Yorumlarımı beğenmiyorsunuz ama yine de yazacağım sizin yaşadıklarıniz sorunlarınız size yeter
Bir yerde okudum eski eşiniz bile maaşı olsa o geline vereceğini söylemiş sanırım sizde aynı fikirdesiniz
Bazı anneler vardır kendilerini acindirirlar benim ananem kızının evinde diğer kızına telefon açıp kendini acindiriyor
Bazı insanların karakteri budur siz kendinizi boşu boşuna parcalamayin
O kadar berbat bir gelin olsa beş yılda bir kez evine gitmissiniz bence sizde nasıl olduğunu tam bilemezsiniz emin olun profil fotoğrafı olmaz. Onların alma verme dengesinde anlaştıkları bişey var siz arada ortalgi karıştıran görümce olmayın herkes suçu size atar

Valla senin paran bana asla dert olmaz ama cocuguna baktirip karsiliginda sigortasini yatiriyor olmak sana cok dert olmus. Her konuya yazmissin resmen.
Ben de dedim ki geceli gunduzlu bakici tutsan daha cok masraf yapacaktin...
Bence benim birilerine bakacak kadar ekonomk özgürlüğümün olması size baya batmış.Size son yorumum

Kusura bakmayın ama konuda bahsi geçen herkes bir acayip.

Siz gelini çok severim diyorsunuz ama konuda yerden yere vuruyorsunuz.

Kv.gelini kızı gibi görüyor ama dedikodusunu size yapıyor. Gelin yemek yapmamış bilmem ne ama profil fotosu gelin.

Bütün bunlara herkesin aile ilişkileri farklıdır bana ne der geçerim ama ben sizi hiç samimi bulmadım.

Ya bizim gelin söyle söyle ben kendisini hiç sevmiyorum deseniz anlarım çünkü sevmek gibi bir mecburiyetinizde yok ama severim deyip insanların arkasından böyle şeyler söylemek benim sevgi anlayışına ters geldiği için sizi hiç samimi bulmadım.
Annem kız kardeşim ile tartışsa onu da anlatır,kardeşim ayrı anlstor annem.ayti anlatır.O kadar telde birileriyle konuşuyor ki konuşacak çok lafı oluyor Gelin anlatmıyor mu sanıyorsun kimseye bisey

Çünkü sadece göstermelik herkes birbirine hayran gerçekte hiç yüz yüze gelmek istemiyorlar

Hayır derdin belli ne diye yok severim, yok iyi anlaşırız, yok annem kızı gibi görür diyorsun. Kendini mi kandırıyorsun bizi mi. Herkes kendini nasıl öveceğini başkasını nasıl yereceğini düşünüyor sonra bir bakıyorsun en merhametlisi en vicdanlisi, en iyi insan bunlar. Sevmiyorsan sevmiyorum de oynamaya gerek yok.

O kadar yanlış bir bakış açısı ki benim de cevremde var birileri için böyle düşünen bosanirdi mutsuz olsa demek ki size kötü kocası onu seviyor öyle mutlu bu ilişkiye müdahil olmakla sadece kaybedersiniz anneniz sizi de huzursuz edece

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Demekki gelin sizi çok benimsemiyor ve istemiyor. Yoksa bu şekilde davranmaz.. kardesiniz bu durumdan memnunsa yapacak bişi yok.. ya evine gitmiceksiniz ya da gidince bu durumu kabullenip yemeği siz yapcaksınız

Ekonomik özgürlüğüm yok dese, evde çalışan tek kendisi. Ailem destek değil de diyemez, eee? Çocuğum için der heralde. 😂 Çekesi varmış yapacak bir şey yok. Kendine acımayana ben hiç acımam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back