Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katip kırıcı yorumlarin beni üzdü..iki kız kardeşim var onlara toz kondurmadigimi nereden çıkardın taraflı konuşmuyorum ben.
Şu an hali hazırda erkek kardeşine toz kondurmuyorsun. Oysa gördüğünüz bu muamelenin baş sorumlusu o. O size kıymet vermiyor, el kızı da ona göre davranıyor. Ona üzülüyor el kızına bileniyorsun kardeşim yumurta ile duruyor diye, kadının ağzından çıkan iki tatlı lafa sarhoş oluyor, ama fena olan yine el kızı, kardeşinin akılsızlığına yine laf yok. Ah canım zaten babasının açtığı yaralar var, değil mi? Gelinin bu kadar anormal olmasının sebebi kötü yetiştirilmesi olabilir, bu da onu haklı yapmaz gerçi, ama anlayabilirsin, erkek kardeşini anladığın kadar anlayabilirsin onu da.

Siz eleştirmemissiniz , resmen annem hasta iken ona yemek yapmıyor, onu aç bırakıyor demişsiniz ve bu nedenle gelini suçlamışsınız. Şimdi annenizi hasta iken aç bırakan yemek hazırlamayan ,kardeşinizin eşini sevdiğinize kimse inanmaz.
Ben size kardeşiniz bu duruma ne diyor , tepki vermedi mi , annesine dışarıdan bir çorba, yemek söylemedi mi diye sordum .Siz asgari ücretle çalışıyor demişsiniz. Tekrar sorayım erkek kardeşiniz eşinin yemek yapmamasina ve anneniz hasta iken ilgilenmemesine ne diyor, hiç tepki gösterdi mi ? Dışarıdan sık sık sipariş veremez demişsiniz ama annenize 1 öğün dışarıdan söyleyemeyecek kadar da fakir değildir. Ayrıca eşi hiç yemek yapmıyorsa, erkek kardeşiniz bu duruma uyum sağlayıp kendi yemeğini bir şekilde hallediyor, ya dışarıdan yiyor ya da eve gelip kendi yapıyor.
Annenizin tatili beklediğini söylemişsiniz, ama gittiği yerde de çalıştırılacak , bahçe işleri yapacak. Kendisinin demekki bahçe işi yapma konusunda hiç bir sıkıntısı yok, seve seve gidiyor , yapıyor işleri.
Ben biraz, kıskandığını düşünmeye başladım gelini. Yemek yapmıyor, eşi hiç laf etmiyor, anladığım kadarıyla da başkasına da ettirmiyor. Anneniz koşa koşa onun bahçe islerini yapıyor, hiç bir ödeme almadan. Anneniz hasta iken , gelin ilgilenmiyor ama tek laf eden ya da edebilen yok. Siz de bisey söyleyemiyorsunuz, daha doğrusu söylemenize izin verilmiyor. Çünkü izin verilseydi, siz onu çok sevdiğinize göre açar telefon derdiniz, anneme bir tas çorba niye yapmadın diye.

Size birşey soyliyim gelinler kayınvalideme gıdım yiyin iciyim o versin nede olsa oğluna veriyor diyor kendilerine gekince evine gelen birine kahvalti hazırlamak nedir ya eşimizin ailesjne anne baba diyoruz insan sevmese dahi misafirperver insanlarız ama burda kk üyeleri ay kendi yapsin hizmet beklemeyin ne olmuş yani anlamiyorum gerçekten ben anlamıyorum geçen yengemde aynısını yaptı on sene annem ona herşeyi yaptı etti evindeki yemeği verdi al diğer gün yemek yapma diye turşusundan tut herseyine. Gel ye iç git rahatligini verdi o şehirden taşındk. Birgün annemn o şehirde ameliyat olması gerekti yengem hastaneye dahi gelmedi neymiş corona varmış ya he canm konsere gidince Corona yok abim hastaneye gidince Corona onada geçebilir sonra annem evime geldi geldi ziyarete eee Corona vardı madem onada gelme

insanları anlayamıyorum.Pandemi almış başını
gidiyor,insanlar memnun olmadıkları yerlere gidip kalmaya devam ediyor.

Herkesin evinin düzeni başka.Kimi yemek yapmaz,kimi temizlik.Canımız da olsa gittiğimiz yerin sahibi o evin kurallarına,gidişatına ayak uydırmalıyız.Laf edecek,dedikodu yapacaksan gitmeyeceksin ,evinde oturup keyfine bakacaksın. Püff! :/

burada herkes size senin anneni düşündüğün üzüldüğün kadar abin umursamıyor niye sadece sen üzülüyorsun diyor
aslında herkes sizin iyiliğiniz için yazıyor farkında bile değilsiniz ne olduğunun hala...

Sizi ilgilendirmez ama
Gorumcelik ediyorsunuz bence

Merak ettim acaba neden anneniz abinizin evinde kalıyor? Kaç yaşında? Yemek yapıp kendine bakamayacak kadar yaşlı ve bakıma muhtaç mı ?
Ör
İl dışında benimle yaşıyor oraya yani memlekete bu tatilde gitti dönecek,ne olursa olsun kim olursa olsun adı misafir
Eşi orada elinde tel otururken ben kardeşimi arayıp anneme iyi bak aç kalmasın mi diyeceğim.Kardesim mi düşünmeli bunu,bizim kültürümüz bu değil.Misafir gelse en güzel şeyleri yapar en rahat yatakta yatırıriz.

Annem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
Anneniz gelinene laf söylese de gider, gelir yine birarada bulunur. Yazın yemeklerini de hazırlar.
Kardeşiniz de öyle ya da böyle evliliğini devam ettiriyor. Annen de senin umurunda olduğu kadar umurunda değil. Kendinizi doldurmayin daha fazla.

Sizden hoşlanmıyor olabilir mi

Maalesef böyle kişiler var, yakın bi arkadaşımında bu şekilde gelinleri vardı. O da hep anlatırdı ama kardeşiniz mutluysa yapacak birşey yok. Rahatsızlığını o dile getirmiyorsa sizin söylemeniz yanlış olur, sonuçta beraber yaşayanlar onlar. Annenizin durumuna üzüldüm, normalde yapmaması tamamda anneniz hastayken 1 tas çorba yapabilirdi. Ben olsam tepkimi gitmeyerek gösterirdim bana geldiğinde aynı şekilde asla özenmezdim

Kesinlikle öyledir.Ben dert arıyorum kendime
İnsan annesi hasta olup dert yanınca üzülür gerçekten de ama anneniz de şikayet ediyor ama hala o evde kalıyor. Profil fotosu gelini falan.
Çok mu acımasızim bilmem ama annem hem dert yanıp hem böyle davransa bende dert etmem .

Geçen gün tüpü 242 tl ye doldurdum

Şikayet etmiyor aslında,tamsm yiyeceğim bir şeyler ilaç da içerim yiyip onu demek istedi.Gelini şikayet etmiyordu

Purpplee merhaba. Kötü niyetli olduğunuzu düşünmüyorum. Ama maalesef ki toplumsal cinsiyet rolleri o kadar içimize kadar işlemiş ki, ne kadar okumuş, kültürlü de olsak beklentimizi bu yönde tutuyoruz hep. İnsan olan hasta insana destek olur zaten. Sorun şu ki bu beklentinin bir kadının üzerinden oluşturulması.

Tabiki hasta olunca bulaşmasını istemezki sonuçta evde küçük bir çocuğu var ve de öğretmen neden diğer çocuklarıda tehlikeye atsın ki

Burada kıskançlık göremiyorum bence yorumunuz ağır olmuş gerçekten

Annem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
annemi düşünürüm tabi ama ben lafla uğraşmam icraate geçerim. Alırım anamı ordan kendim bakarım hatta şu an neredeyse aynısını yapıyorum. Huzurlu hayat için tek reçete var o da kimseden bir şey beklememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…