- 19 Mayıs 2020
- 46.563
- 208.696
- 548
Şu an hali hazırda erkek kardeşine toz kondurmuyorsun. Oysa gördüğünüz bu muamelenin baş sorumlusu o. O size kıymet vermiyor, el kızı da ona göre davranıyor. Ona üzülüyor el kızına bileniyorsun kardeşim yumurta ile duruyor diye, kadının ağzından çıkan iki tatlı lafa sarhoş oluyor, ama fena olan yine el kızı, kardeşinin akılsızlığına yine laf yok. Ah canım zaten babasının açtığı yaralar var, değil mi? Gelinin bu kadar anormal olmasının sebebi kötü yetiştirilmesi olabilir, bu da onu haklı yapmaz gerçi, ama anlayabilirsin, erkek kardeşini anladığın kadar anlayabilirsin onu da.Katip kırıcı yorumlarin beni üzdü..iki kız kardeşim var onlara toz kondurmadigimi nereden çıkardın taraflı konuşmuyorum ben.
Siz eleştirmemissiniz , resmen annem hasta iken ona yemek yapmıyor, onu aç bırakıyor demişsiniz ve bu nedenle gelini suçlamışsınız. Şimdi annenizi hasta iken aç bırakan yemek hazırlamayan ,kardeşinizin eşini sevdiğinize kimse inanmaz.Birini sevmek onu elestirmeyecegimiz anlamına gelmiyor.
Kardeşim asgari ücretle ancak evini gecindiriyor dışarıdan sık sık sipariş veremez zengin değil.
Annem aylardır çocuğuma parayla bakıyor ben de SGK dışında (1700) onlara da bakıyorum.Evde olsalar ayda 180 (di en son) mutfak tüpü, elektrik su kömür odun gıda temizlik malzemesi parası ödemeleri gerekecekti,burada bunları odemiyorlsr ekstradan harçlık da veriyorum.Annem kendi dedi çocuğa ben bakayım bakıcı yerine,SGK odesen yeter.
Annemi buradayken hasta değildi oraya gitti iki gün sonra başladı.
Annem tatilleri bekliyor sabırsızlıkla memleketi özlüyor çünkü herkes orda evi orda oğlu orada
Sizi ilgilendirmez amaMerhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
ÖrMerak ettim acaba neden anneniz abinizin evinde kalıyor? Kaç yaşında? Yemek yapıp kendine bakamayacak kadar yaşlı ve bakıma muhtaç mı ?
Eşi orada elinde tel otururken ben kardeşimi arayıp anneme iyi bak aç kalmasın mi diyeceğim.Kardesim mi düşünmeli bunu,bizim kültürümüz bu değil.Misafir gelse en güzel şeyleri yapar en rahat yatakta yatırıriz.Benim söylemek istediğim şu onu siz degistiremezsiniz ve laf söylemek de size düşmez. Sizin ailenizle ilgili bir durum olduğu zaman onları ağırlamak sizin kardesinize düşer. Birinin kavranisi doğru yanlış siz ancak kendi kardesinizi elestirebilirsiniz neden anneme yemek yapmiyosun diyebilirsiniz. Ben kv gelince yemek yaparım a eşim de mutfaya girer bi şeyler hazırlar, her şey daha güzel olsun diye uğraşır. Kardeşiniz bu hassasiyeti tasimiyorsa onun taşımadığı hassasiyeti eşinden bekleyemezsiniz
Anneniz gelinene laf söylese de gider, gelir yine birarada bulunur. Yazın yemeklerini de hazırlar.Annem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
Sizden hoşlanmıyor olabilir miMerhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..
Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.
Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.
Normal mi bunlsr sizce ?
Anneme bunu yapan kim olursa olsun kızarım gorumce olunca adımız çıktı tabiSizi ilgilendirmez ama
Gorumcelik ediyorsunuz bence
Gelininizi zaten çok iyi tanıyormuşsunuz ve size değer vermediği de aşikar ben olsam annemi düşünüyorsam oraya misafirlikte olsa asla göndermezdim .Ör
İl dışında benimle yaşıyor oraya yani memlekete bu tatilde gitti dönecek,ne olursa olsun kim olursa olsun adı
İnsan annesi hasta olup dert yanınca üzülür gerçekten de ama anneniz de şikayet ediyor ama hala o evde kalıyor. Profil fotosu gelini falan.Kesinlikle öyledir.Ben dert arıyorum kendime
Geçen gün tüpü 242 tl ye doldurdumBirini sevmek onu elestirmeyecegimiz anlamına gelmiyor.
Kardeşim asgari ücretle ancak evini gecindiriyor dışarıdan sık sık sipariş veremez zengin değil.
Annem aylardır çocuğuma parayla bakıyor ben de SGK dışında (1700) onlara da bakıyorum.Evde olsalar ayda 180 (di en son) mutfak tüpü, elektrik su kömür odun gıda temizlik malzemesi parası ödemeleri gerekecekti,burada bunları odemiyorlsr ekstradan harçlık da veriyorum.Annem kendi dedi çocuğa ben bakayım bakıcı yerine,SGK odesen yeter.
Annemi buradayken hasta değildi oraya gitti iki gün sonra başladı.
Annem tatilleri bekliyor sabırsızlıkla memleketi özlüyor çünkü herkes orda evi orda oğlu orada
Şikayet etmiyor aslında,tamsm yiyeceğim bir şeyler ilaç da içerim yiyip onu demek istedi.Gelini şikayet etmiyorduİnsan annesi hasta olup dert yanınca üzülür gerçekten de ama anneniz de şikayet ediyor ama hala o evde kalıyor. Profil fotosu gelini falan.
Çok mu acımasızim bilmem ama annem hem dert yanıp hem böyle davransa bende dert etmem .
Offf 180 e kurban olduk demek artıkGeçen gün tüpü 242 tl ye doldurdum
Tabiki hasta olunca bulaşmasını istemezki sonuçta evde küçük bir çocuğu var ve de öğretmen neden diğer çocuklarıda tehlikeye atsın kiSize daha once de yazdim annenize uzulmuyorsunuz, gelininizin rahat olmasini ve buna ragmen kocasindan tepki almamasini kiskaniyorsunuz diye. Hala da ayni dusuncedeyim.
Ve yine demistim ki anneme yemek yapmiyorlar, bahce isi yaptiriyorlar adi altinda nefretinizi kusuyorsunuz ama ananizi babanizi evinden yurdundan ali koyup cocugunuza baktirmak icin rehin alirken hic yoruldugunu dusunmuyorsunuz diye.
Varsin bi kerede oglu ve gelini icin yorulsun nolmus.
Amaa simdi su yorumla bi derdiniz daha ortaya cikti. Size defalarca madem o kadar uzuluyorsun, al anneni geri cagir denildi ve bunu asla onaylamadiniz ve sebebi belli oldu.
Annem ya gripse gelip bize bulastirmasin, ne yapsak ne etsek de su geline yemek yaptirsak annem eve gelip viruslerini bana cocuguma bulastirmasa diye dusunuyorsunuz.
Sizin istemediginiz annenizi en azindan gelin evinde tutuyor , ustelik kendi cocugu da varken. Bunun icin bile tesekkur edin geline. He tabi ona da hemen gidince hasta oldu dediniz ama hic farketmez madem corona olup olmadigi belli degil, yine de o insanlarin corona bulasma pahasinda evinde durabiliyor kadin. Bunun icin bile tesekkur edin ve susun.
Gercekten cok bencilsiniz konu sahibi. Tek derdiniz kendinizsiniz. Aman anam babam duzenini biraksin gelsin cocuguma baksin ama tatillerimde evde olmasin, gelinim yemek yapmiyor nasil yapmaz , madem yapmiyor kardesim onu boşasin, anam grip oldu gelin ona iyi baksin da gelip bana da bulastirmasin. Oh ne ala yahuu , daha once yazdim yine yaziyorum. Dunya sizin etrafinizda donmuyor.
annemi düşünürüm tabi ama ben lafla uğraşmam icraate geçerim. Alırım anamı ordan kendim bakarım hatta şu an neredeyse aynısını yapıyorum. Huzurlu hayat için tek reçete var o da kimseden bir şey beklememekAnnem
Siz olsanız umursamaz mısınız annenizi hiç düşünmez misiniz ,peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?