Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada normal değil desek ne yapacaksınız sonuç olarak? Telefon açıp geline annemi aç bırakma diye carlayacak mısınız kendi evinde?

He şöyle bir şey var ki ben iki çeşit olsun dolapta hazır yemeğim olsun isterim. Kendi rahatım için de. Ama bu herkes için böyle değil.
Yeri geliyor evde olduğum zaman canım yemek yapmak istemiyor, yeri geliyor işten gelince akşam ertesi günün yemeğini koyuyorum..

Anneniz çok şükür yatalak değilmiş ki sadece gripmiş. İnsan gayet rahat ağzına peynir zeytinle iki lokma ekmek atıp ilaç içebilir.
İlaç içince de baya gözü açılır kalkıp ocağa bir tencere çorba, bir kuru bakliyat koyulabilir.
O da yoksa fırına bir sebzeli tavuk, bir pilav bitti gitti..
Anneniz size biraz kaynana gözüyle ajitasyon yapmış..
Hem belki gelin bilmiyordur biraz pratiklik öğrenir

Ha o konuda haklisin, yani 6 yildir olmayan birsey neden birden bire olsun dimi?

Yani kimse kuzu cevirsin demiyor ki.. gorgulerimiz farkli burda bazilariyla bence..

Anneniz bir daha uzun süreli gitmesin oraya, bahçe işlerini de tembel gelin hanım yapsın bir zahmet. Gelmiyorsun derlerse de yemek düzenlerimiz tutmuyor kızım telefonda daha mutluyuz biz seninle desin. Kardeşiniz de kendi başının çaresine bakmayı öğrenmiştir bunca zaman, onu düşünmenize gerek yok

Yaaaa alkış emojisi atıyorum size

kendi ailesi gelince yemek yapıyor dediniz ya
kardeşiniz demiyor mu onlara yaptığından bize de yap ? diyordur ? demek ki yemek yapabilen biri ,kendi canı ister de yapar insan,
birşeyler havada kalıyor sanki tam oturmayan eksik şeyler var

6 sene çocuğuna bile yemek yapmayan biri kendi anne babasına da yapmaz onlara yapıyorsa eve de yapıyordur
sadece size yapmıyorsa ya annenize karşı bir tepki
ya da kardeşiniz eşine yaptığı yemekle ilgili bir laf söyledi ondan yapmayı kesti heralde
birşey var yani

Peki sizin o gördüğünüz konu sahibinin gelinine benzeyen kişilerin kayınvalidesi gelininin fotosunu whatsappta profiline koyuyor mu? Allah aşkına mantıklı geliyor mu cidden anlattıkları? Bu kadar kötü geline kv neden bayılıyor? Önüne bir tas yemek koymayan insanın hangi kv evine gidip bahçe işlerini yapar?

Az önce çocuk için yemek yapıyor dedi sonra çocuk güne bisküviyle başlıyor dedi. tepki alınca olayları değiştirip abarttığı çok belli değil mi? Gelin falan da savunmuyorum şahsen inanmıyorum anlattıklarına.

Neymis amaci sen ona hak versen ne vermesen ne..sen annen geldiginde yemek
Koymak
Istemez misin onune? Gorumce anlatinca gelin dusmani gibi anlasiliyo ama degil..
Zaten insanlar hak verseler ne vermeseler ne kafasıyla istedikleri herşeyi söylüyorlar burada. Gelinler kv ve gorumcelerin her hizmetini görmek gönüllerini hoş tutmak için mi varlar. Hasta iken bir çorba yapmaması evet yanlış ben bunları doğru bulmuyorum fakat konunun anlatım şekli ve başlık inanılmaz yanlış. Verdiği cevaplara bakarsanız eğer yok ben şehir dışındayım yok kardeşim yumurtaya talim yok efendim bilmem ne. Nerden baksan tutarsizlik akıyor. Neyi savunuyorsunuz.

bir çay bile koymayan kadının evine neden gidiliyor o zaman ? anneniz sadece 2 gün kalıp dönmeliydi

Hayir disardan iyi davranir gelinine ama asla sevmez. Ha bence burdaki kv gelinine ya da ogluna yaranmak icin koymustur oyle birsey varsa.. birde biliyorsun biz gosteris seven
Milletiz, biseyler olmadigi gibi lanse etmeye bayiliriZ.

Sabah piskevit yiyodur
Sonra sadece cocuga yapiyodur yemek, olamaz
Mi? Bu sorulara konu sahibi
Cevap verwbilir tabiiki

Cocuk normal kiloda,gelin 107 kilo desem
107 kilo biri ve yemek yapmıyor öyle mi
kilolu olduğum dönem durmadan yiyordum durmadan
gelin 45 kilo deseniz anlardım da o evde yemek pişmediğine asla inanmıyorum imkansız

Baskalarinin evinin icine karismasaniz keske. Anneniz de cok hastaysa gelip sizde kalsaydi siz baksaydiniz. Elin kizi bakmak yapmak zorunda mi. Kardesim anneme yemek yapmiyo diyo musunuz?
Annem kendisine baktırmak için gitmedi,gelin hanım ısrarla çağırdı,gidince de bahçe işlerini yapacağını bilfi çünkü..annem girerken kar yağıyordu kar erisin de yapayım diye oyalandi..dün gitmiş ondan da toparlanamadi zaten

Cevap vermedi işte sorun orda :) e hani yemek yapıyodu çocuğa şimdi aç bırakıyo diyosun diye bin kere söyledik. Hiç cevap vermiyor o kısımlara. Sanki çocuğa yemek yapıyor dememiş gibi davranıyor şu an

Gelin bize ders versin
Taktiği şu : Yağlıyor güzel güzel herkesi,kimseyle arayı bozmuyor.Annecim babacim size ben bakarım kimselere bırakmam diyor,canım hocam diyor koca yemek sorunca da aşkım napim annem beni çağırdı sohbet ettik kalkamadım diyor

107 kilo biri ve yemek yapmıyor öyle mi
kilolu olduğum dönem durmadan yiyordum durmadan
gelin 45 kilo deseniz anlardım da o evde yemek pişmediğine asla inanmıyorum imkansız
Benim kilo aldığım dönemler sıcak yemek değil hazır tükettiğim dönemler oluyor genelde.
Tencere yemeği yiyen insan daha az kilo alır gibi geliyor bana.
Hazır, abur cubur yiyen ise daha çok kilo alır bende öyle oluyor en azından.

Simdi insanlari tasiran olaylar olmustur illaki. Kadin yumurta olani filan soylemeyecekti belki ama herkes ustune gidince soylemek istedi.

Her isi dedigin evine gelene 1 kap yemek yapmak her isini yapmak
Olmaz
Ki

Buarada ben lohusalikta 3 ay kv cekmis insanim. Yapincada kiymetli
Olmuyorsun bunu bilen biriyim.
Ama 15 gun icinde kalp kirmaya degmez. Tanri
Misafiri dersin.

Ama su konuda haklisiniz 6 yildir yemek
Yapmiyorsa birden aydinlanma
Yasayip
Yapcak
Hali
Yok.. sucluysa
Kv bu konuda hatali suclu

Kardesi asgari ucrete calisiyormus disardan söyleyin diyorsunuz yuh yani fiyatlardan haberiniz var mi acaba
Kadin calismiyorsa adam da asgari ucrete (buyuk ihtimal haftada 6 gun 10 saat calisiyordur) calisyorsa bir zahmet eve geldiginde kadin yemegi yapsin yani daha adam yemek yapsin eli ayagi tutmuyor mu diyenler var. Temizlik falan tamam aksar normaldir de ama isten gelen adama da bir yemek yapilsin ya

Konunun öznesinin gelin olmasından bağımsız yapıyorum yorumumu
Evde misafir varken anneye kalmaya gidilmez ve çorba yapmaktan bile aciz bir bireyse eve yatılı misafir kabul edilmez. Evde benim annem varken eşim annesine gidip kalsa anlayış göstermem tıpkı onun bana göstermeyeceği gibi. Gelen misafirin kim olduğu önemli değil 1 tencere yemek yapmak zor olmasa gerek. Gelininiz çalışsa durum farklı olurdu ama ev hanımı diyorsunuz. Suçun büyüğü abinizde yinede. Eşim benim aileme nasıl muamele ediyorsa aynısını yaparım onun ailesine. Ne eksik ne fazla..

Evet böyle bir mecburiyeti var. Eşim dışarıda ben evde çalışıyorsam ev hanımı olarak, yemek yapmak zorundayım. Evi temizlemek zorundayım. Eğer böyle bir rol istemiyorsa dışarıda çalışmak zorunda. Yoksa afedersiniz bunun adı embesil gibi yaşamak oluyor. Kimse kimseye bakmak zorunda değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…