• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gelin konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanmazsin belki ama
Cidden var boyle insanlar🙄 benimde bi tanidigim
Aynen boyle sabah aksam
Kocasina yumurta yapar..ben herifin karisini cok sevdigi icin bisey demedigini dusunmusdur hep
Yapiyosa kocasina yapiyor adam memnun degilse ayrilir ya da çözümünü bulur.
Hem yumurtayla besleniyorlar diyor hem de hasta annesi için yemek bekliyor.
Grip olmus sanki ölümcül hasta.
Konunun alt metni anne falan degil, nerde duysam tanirim bu yakinmalarin gercek maksadini, gelin kardeşime bakmiyor yakinmasi bu...

O ölse bizden bir bardak su beklemeyecek mi,insanlık var.Aile içinde birbirine sevgi duymasa bile saygı duymak lazım bence.
Bazı yorumları göz ardı etmenizi tavsiye ederim.
Nasıl ki burada forum açtınız ve sizi tanımadan konuyu haklı haksız olarak irdeleyip yorum yapma hakkını kendimiz de buluyorsak, sizde aile içinde ki bu problemi içinizde doğru yanlış olarak yargılayabilirsiniz.
Kardeşinizi yada annenizi doldurmadığınız, düzenlerini yüz yüze eleştirmediğiniz sürece bunun adı dedikodu yada müdahele etmek değildir.
Değer görmek isteyen değer verir.
Eşitlik isteyen karşı tarafında aynı hakka sahip olduğunu bilir.
Alma verme dengesi olması gerektiği gibi olan her ilişki iki tarafa da mutluluk ve huzur verir.

Bazı sözde kişisel gelişim yazarları vardır. Hakkını savunmanın, eşitliği istemenin yolunu bencilikle bağdaştırır resmen.
Sosyal medya da afilli sözleri döner durur. Kendi değerimizi, haklarımızı savunmak için bir başkasının sırtına basmamız, hakkına girmemiz gerekiyormuş gibi bir algı yaratırlar. Bazen like almak için paylaşılan o sözlere çok gülerim.
Muhakeme yeteneği olmayan, benmerkezci insanlar hakkıyla yorumlayamadığı için günümüzde aile olma, empati yapabilme, yardımlaşma gibi konuların yozlaştığını düşünüyorum açıkcası.

Oğlu baksın diye bir mantık var mı. O zaman adam da karısının annesi babası gelince eve bir ekmek dahi almasın. Eş olmak ,aile olmak böyle birşey değil. Misafirin önüne, kırk kat yabancı da gelse bir tas çorba koyarsın.

Ha konu sahibinin annesinin yerinde olsam böyle muamele gördüğüm evde kalmaz geri dönerdim . Bir daha da gidip kalmazdim

Tabiki o mantik var. Sorumluluk olarak var. Benim annem gelirse, o sorumluluk bendedir. Onun bakimi bendedir. Eşimin karakterini, ev düzenini bilen benimdir.

Yani ben derim eşime, işte çorba yemek yap, gerekirse ararim haplari alindimi diye. Hatta izin bile alirdim. Çünkü o benim annem.

Ha baktim ki ben en iyi koşullarda ağirlayamiyorum annemi, izinde alamiyorum, durumu annemle paylaşirim tekrar yolcu ederim onu. Annemin evde güya aç kalmasindan iyidir.

Yani kilit kelime sorumluluktur. Kimin pratikte bakip bakmadiği ikinci plandadir.

Bu konuda kardeşe sifir sorumluluk yükleniliyor. Kimse demiyor "hasta olana çorba yapilmasin, ölşün kaynanalar" diye. Elbette hasta insana bir kap çorba yapilir. Ancak o sorumluluk evlatta işte. Evlatta o sorumluluğu nasil hal edeceğini çözmeli.

Ve konu sahibi kesinlikle abartiyor. Yari konu yalan. Hani en basit yillarca düzen o şekilde, bu kv'denin ilk gidişi değil. Bu neyin dedikodusu daha? O evin düzeni öyle. Ki evde çocuk var, tabiki yemek pişer. Iki yorum önce "çocuk için yemek var" denildi, sonra "cocukta sabah bisküvi yiyor" denildi.

Yemek pişiyor da, gelin pervane değildir, 4 çeşit yoktur,.. Yoksa konu tamamen absürd.

Eli ayağı tutuyor ve çalışıyo sabah çıkıp akşam geliyor yemek yapmaya vakti kalmıyor akşamın bilmem kacindan sonra da
Ben de aynı durumdayım 8 saat ders +nöbet +dyk dan sonra eve gelip hem yemek yapıp hem de çocuğuma bakıyorum.. ben yapabiliyorsam kardeşiniz de yapabilir.. gelin istemiyor o bariz.. bari kardeşiniz aç bırakmasın kadıncağızı..

Anneniz sizin cocugunuza bakmak icin sizinleymis. Hastalaninca niye oraya gitti?
Size ve cocugunuza bulasmasin diye mi gonderdiniz?
Bulasirsa onlara mi bulassin yani?
Kadin bu pandemide hasta iken agirlamak istemiyor olabilir ben olsam ben de istemezdim.
Ayrica sizin cocugunuz icin gelmis, simdi okul tatil falan diye mi oraya gitti.

Bi tanidigimiz vardi ogretmendi kaynanasini sehir otesinden getirir hafta ici ve okul gunleri cocuguna baktirir, haftasonu ve her tatilde de kadini surekli diger cocuklarina yollamaya calisirdi , musait degilim diyen gelinle de kavga ederdi. Bana o kisiyi hatirlattiniz.
Annem buradan hasta gitmedi,orada gelinin annesi pozitif çıktı sonr gelin sonra annem hasta oldu,annem doktora gitti ama grip denmiş.Aralarunda burafa sanıldığı gibi bir eve istenmeme durumu yok,gelin de karı koca etkinliklere giden kişiler değiller,kardeşim akşama kadar çalışıyor gelin akşama kadar oturup gülüp sohbet ediyor ortam bu ..sadece tembellikten bunlar

ya bence bu konuda asıl değinilmesi gereken çocuk
anlattığınız gibiyse o çocuk aç
çocuk olan evde yemek pişmek zorunda
Benim bir arkadaşım vardı yogurdun içine ekmek dograr sabah kahvatısı, öğle yemeğini onunla geçiştirir ve akşama da sırf kocası gelecek diye yemegi yapar önlerine koyardı.
Şok geçirirdim.
Çocuguna üzülürdüm.
Çocugun sabah ve öğle menüsü sadece bu yogurt ve ekmekti.

Yapiyosa kocasina yapiyor adam memnun degilse ayrilir ya da çözümünü bulur.
Hem yumurtayla besleniyorlar diyor hem de hasta annesi için yemek bekliyor.
Grip olmus sanki ölümcül hasta.
Konunun alt metni anne falan degil, nerde duysam tanirim bu yakinmalarin gercek maksadini, gelin kardeşime bakmiyor yakinmasi bu...
Inanmadiginizi iddia ettiginjz icin verdim bu ornegi, kendim gormesem inanmazdim cunku..konu sahibi hic oyle biri degil bence bir kac konusundan biliyorum. Gelinleri savunmak icin yapiyor cogu kisi burda ama haksiz bir durum varsa soylenmeli.. bu kadar mi orf adetlerden uzaklastik yozlastik? Yaw yabanci olsa yaparim yemek bi tas corba.. kaldi
Ki gelin bag bahce icin cagirmis ve kadin onlarin evinde hasta olmus vs. Yoksa kim
Ne yerse yesin bizene

Anneniz gelini seviyor olsa "niye yemek yapmıyorsun" demezdi.
Yani bunu dile getirmenin, yemek talep etmenin 50 çeşit yolu varken "niye yapmıyorsun" cümlesini seçmek için karşıdakine gıcık oluyor olmak lazım bence. Ben bu cümleyi duysam yapacağım varsa da yapasım gelmez.

Kendi ailesi gelince her şeyi yapıyor, biz gidince yapmıyor dediğiniz gelinin çok güzel yemek yaptığını nereden biliyorsunuz? Siz gidince de yapıyor demek ki.
Kadın kırk yılda bir bir şey yapmamış, o da hemen dedikodu malzemesi haline gelmiş gibi geldi bana. Aksi halde, 6 yıldır yumurta yemekten yakınan kardeşinize çok acıyıp diğer yandan onu bu hallere düşüren(!) eşini çok sevmezdiniz herhalde.

Fikrinize ihtiyacım var! Yanlış mı düşünüyorum? Objektif olur musunuz? Annem için ne yapmalıyım? Vs vs. Birsuru başlık var işte. Ama siz geline odaklanmissiniz!!
Sorun baslik değil içinde gelin kelimesi geçmis o yeterli bence önyargılı olmak için

Hahaha biraz zorlama oldu farkindayim😂😂 ama yani hep gelin haklı modunda bir insan değilim
Senin yorumlarin hakli zaten, diger bi kac kisi haksiz. Dedigin gibi kizin ailesi gelincede herif desin git calis kazan koy onlerine yemek. Yaw evlilik boyle birsey mi? Sevgisiz saygisiz.. tum gun evdesin hele
Disardan biri var insan 2 kap yemek yapar yani.. abisi aksama
Kadar calisip gelip birde yemek
Mi
Yapacak🙄 niye canini sokakta mi bulmus.. kaldi ki calisan insanlar bilir disarda calismak zordur evdekiler tv esliginde is yaparken disardakilerin kahri zordur. Sirf kadini savuncaz diye tezegini cikariyolar dedim.. ki
Oyle…

Merhaba hanımlar,2,5 yıldır annem babam oğlum ve ben beraber yaşıyoruz.Annemler ogluma bakmak için gelmişlerdi, Haziran'da gidecekler çocuğu kreşe vereceğim.Annem çocuğa bakiyo ben de ona sigorta ödüyorum.Babam işsiz ve 3 yıldır herhangi bir geliri yok,onlara bakıyorum,annem ağustosta emekli oluyor.

Gelelim mevzuya : Bizim bir gelinimiz var x olsun adı.İyi anlaşırız,annem kızı gibi görür biz de kardeş gibi...kırıcı değildir, küsmez vs fakat evde asla yemek yapmaz.Ayak üstü atistirarak öğün atıyorlar.Kendi ailesinden biri ya da arkadaşı gelecek olsa birden içinden bir aşçı çıkar ve sosyal medyada paylaşır.Yapinca gerçekten çok guzel yapar,pizza lahmacun vs hele ki..

Annem 15 tatil için oraya gitmisti.10 gündür hasta,grip ilaçları yazmış doktor fakat bişey yemiyor ki ilaç içsin.Az önce aradım sesi yine kötü.İlaclari düzgün içmiyorum ondan iyileşmedim galiba diyor,neyse ben kalkıp biseyler hazirlayim da yiyeyim ilaç içeyim dedi.Yalniz misin evde dedim ,x annesindeydi sabah geldi dedi.Niye yemek yapmiyorsun deyince surat ediyormuş ve yine yapmiyormuş ki evde hasta var.

Eve kv gelmiş, yılda bir görümce gelmiş insan hiç mi umursamaz.Bizi geçtim kardeşim yumurta ile yaşıyor.

Normal mi bunlsr sizce ?

NOT : X ev hanımı, evlendi işi bıraktı, kardeşim asgari ücret ile çalışıyor.Kardesim evde temizlik yapıyor,haki yıkıyor,cam siliyor.
1,5 yaşında bir çocukları var.
Kardeşiniz de ev işi yapabilir ne var bunda sadece kadının görevi değil ki

Konu tamamen sizin anlattığınız gibiyse gelinin tavrı kötü. Haklı bir yanı da yok. Buradaki bazı üyeler için gelin olması haklı olması için yeterli biz yorum yaparken bu kafa yapisini es geçersek konu da gelinin haklı olması icin elle tutulur bir yanı yok.
Ama konuda tek haksız kişi de gelin değil. Kardeşiniz annenizin hasta olduğunu görmüyor mu, bu duruma ne diyor? Yani tamam çalışıyor ama akşam eve geldiğinde ilaçlarını aldın mı demiyor mu, akşam eve geldiğinde yemek görmeyince bir şey demiyor mu anlamıyor mu ya da?
Bu evlilik anladığım kadarıyla yeni yapılmış değil çocuk da olduğuna göre. Siz gelini taniyorsaniz neden anneniz buna müsade ediyor. Bahçe işine gitmiş mesela gitmesin. Gün içinde gelinle sürekli konuşuyorlarmis, konuşmasın bu kadar mesafe koysun. Gelin nasıl davranıyorsa anneniz de öyle davransın.
Son olarak geçmiş olsun, en yakın zamanda toparlar umarım.

Kardeşim bu duruma tepki gösterdiği gibi surat edip günlerce bakmıyormus yüzüne.Kardesim de bunu yaşamamak için artık kendini geri çekti.Eve gelip Nescafe ile bisküvi yemeyi tercih ediyor yumurtadsn sıkılınca
Ben şunu anlamıyorum kadın kendi de yemek yemek istemiyor mu ?Ya da küçük çocuk var o ne yiyecek

Senin yorumlarin hakli zaten, diger bi kac kisi haksiz. Dedigin gibi kizin ailesi gelincede herif desin git calis kazan koy onlerine yemek. Yaw evlilik boyle birsey mi? Sevgisiz saygisiz.. tum gun evdesin heledeki
Disardan biri var insan 2 kap yemek yapar yani.. abisi aksama
Kadar gelip birde yemek
Mi
Yapacak🙄 niye canini sokakta mi bulmus.. kaldi ki calisan insanlar bilir disarda calismak zordur evdekiler tv esliginde is yaparken disardakilerin kahro zordur. Sirf kadini savuncaz diye tezegini cikariyolar dedim.. ki
Oyle…
bence 6 sene hiç yemek yapmayan birinden yemek beklemek yanlış çünkü kişi zaten yemek yapmıyor kendi çocuğuna bile...
en azından oğlu şimdi benim hanım yemek yapmaz annemin hali yok aç kalır ilaç içiyor diye bir çorba yapması gerekiyordu aslında
ki herşeyide evde yapan adammış... en baştan böyle düzen oturmuş

ay şaka gibi

Anneniz gelini seviyor olsa "niye yemek yapmıyorsun" demezdi.
Yani bunu dile getirmenin, yemek talep etmenin 50 çeşit yolu varken "niye yapmıyorsun" cümlesini seçmek için karşıdakine gıcık oluyor olmak lazım bence. Ben bu cümleyi duysam yapacağım varsa da yapasım gelmez.

Kendi ailesi gelince her şeyi yapıyor, biz gidince yapmıyor dediğiniz gelinin çok güzel yemek yaptığını nereden biliyorsunuz? Siz gidince de yapıyor demek ki.
Kadın kırk yılda bir bir şey yapmamış, o da hemen dedikodu malzemesi haline gelmiş gibi geldi bana. Aksi halde, 6 yıldır yumurta yemekten yakınan kardeşinize çok acıyıp diğer yandan onu bu hallere düşüren(!) eşini çok sevmezdiniz herhalde.

Bide gelin hastaymiş. Kaynana hastaliği gelinden kapmiş. Ona rağmen hizmet beklemiş. Güya sağken o hizmeti yapmayan gelin, hastayken o hizmetin yapilmasini beklemiş kv'de.

Ilginç ilginç şeyler gerçekten.

Oha.
Asgari ücretle evet dışarıdan yemek siparişi verilemez.
İki maaşlı çalışan oldugum halde evde tavuk yapayım dedim 3 adet tavuk gögsüne 53 tl ödedim :D
Daha yanındaki diger aparatifler hariç.
Bir hamburger menü olmuş 30 tl neredeyse o da big burger türü vs yerlerde doyurmuyor bile.
Patates ve kolayı büyütüyorum ki şişelim :D
Gelininiz tembel kanımca.
Abiniz de bıkmış olmalı ki artık demiyordur bile.
Anneniz daha gitmesin bence.
Gittiginde de yemek felan beklemesin, girsin kendisi yapsın hem kendileri doysun hem ev ahalisi.
Ha gelin her gün yemek yapmıyor degildir kanımca.
Haftaya vursan 3 sefer yemek pişirse iki gün yeseler 6 gün eder zaten.
Sahi hiç yemek yapmıyor mu ?
Yoksa kusura bakma ama abin ve annen mi abartıyor biraz ?
Çocuklı ev sonuçta o çocuk her gün ne yer ki ?
Yaz tatillerinde oradayım.Ya size yemin ediyorum ki koca yazları altta annemde yiyor yatmaya üste çıkıyor,bu arada şu an kardeşimin işinden dolayı başka evdeler.katdesim gelmişti birinde üste onda kaldı altta yer kalmsfiy diye ve bir cay bile yapmamis abartmıyorum.Sohbet ediyor gülüyor kahkaha atıyor bizimle ama yemek çay ikram asla...Ya bu kelime kullanacağım geline ama kullanmayim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back