Bir garip ödünç kıyafet mevzusu

Cevap geldi, "aa sen istemeyince ben de artik almazsin diye düşündüm o yüzden dolaba koydum. Çok dagildi onlar hepsi bir yerde degil, bulmaya çalışıp toparlayayim bari" dedi. Artık hangilerini verir hangilerini vermez Allah bilir.Hani ne alaka su an istiyorsun, iyi bari vereyim modundaydi konusmasi.
Ödünç verdiğim şeyi istemem mı gerekiyor senin işin bitince getirmen gerekiyordu .sattiklarininda parasını ekle kalanların hepsini ver diyin.
Kıyafetin nesi dağılacak sakın birakmayin bu piskine

Cok ayip ediyorsunuz bence. O kadar kiymetliyse vermeseydiniz. Zamaninda istememissiniz. Zaten 2. Yi dusunmuyorsunuz. kadin bekcilik mi yapsin esyalara. Ihtiyaci var da diyorsunuz. Siz tekrar istemeyindlce bir derdimi gorurüm doye dusunmistur. A sizin gibi arkadasim yoktur inş.
Ya bi işinize bakın, kadının yaptığı terbiyesizlik. Adı üstünde 'ödünç' babasının durumu iyiymiş gitsin ondan istesin durumu düşükse. Konu sahibine mi sordu o adama 2 çocuk verirken, pes doğrusu.
Cevap geldi, "aa sen istemeyince ben de artik almazsin diye düşündüm o yüzden dolaba koydum. Çok dagildi onlar hepsi bir yerde degil, bulmaya çalışıp toparlayayim bari" dedi. Artık hangilerini verir hangilerini vermez Allah bilir.Hani ne alaka su an istiyorsun, iyi bari vereyim modundaydi konusmasi.
Yüzsüz ya yemin ediyorum. Evlerden ırak. Ben olsam bu kişiyi hayatımdan çıkarırdım, vizyonsuz.

Kıyafetleri geri alır ve bu kişiyle iletişimi kesinlikle keserdim. Dolaba koyunca dağınık değil de geri sahibine verince mi dağınık olmuş?

Dağıldı dedi sattiklaridir. Dolapta sattığı kıyafetler de görülür ordan bakın sattiklarinin parasını da isteyin bence

işin komik yani benim de dolap hesabım ve satışlarım var. birbirimizi orda takip ediyoruz. nasıl koydu aklım almıyor. kesin bu istemez daha diye düşündü. ama kendi diyordu sen 2.ye kalınca sana veririm, zaten kısa süre kullanılan kıyafetler bunlar ne iyi oldu böyle paylaşmamız vs diye.
Ama bu resmen ustune yatmak.Bi ark.hamile derim isterim ben de.Zaten anlar dolaba koyulani gordugunuzu.

Allah razı olsun deseydınız.Te Allahım .

ben sana ödünç demiştim istemem mi gerekiyordu :) yazsaydınız
bide dolaba koyman garip doğrusu diye de sitem etseydiniz

bikaç güne yine sorun üzerine olun hangileri gelecek inşallah hepsi gelir

siz ne dediniz cevap olarak çok dağıldıysa satılsa nasıl bulacaksın nasıl bulacaksan öyle bulursun artık deseydiniz

İnsanlar nasıl dengesiz ya, ödünç verdiğim kitapları geri istediğimde valla vermiyorum artık benim diyen bir kız vardı o geldi aklıma. Uzun süre istemediğim için ona verdim sandı herhalde :KK70: nasıl bu kadar düşüyorlar anlamıyorum.
Bu ödünç verme işlerinden ağzım çok yandığından artık kimseye kolay kolay bir şey vermiyorum, bir sürü ödünç verme hikayem var ama bir tanesini yazayım:) kızımın bebeklik hırkası vardı, komşu ablalardan birinin torunu olacakmış örnek çıkarmak için hırkayı istedi, hırkanın yanında örgü şişi de istedi, günler, aylar geçti derken üzerinden 27 yıl geçti ne hırka ne şişlerim ortada yok:KK70:

vallahi terbiyesiz. çok dağıldı ne demek ya.

Bu ödünç verme işlerinden ağzım çok yandığından artık kimseye kolay kolay bir şey vermiyorum, bir sürü ödünç verme hikayem var ama bir tanesini yazayım:) kızımın bebeklik hırkası vardı, komşu ablalardan birinin torunu olacakmış örnek çıkarmak için hırkayı istedi, hırkanın yanında örgü şişi de istedi, günler, aylar geçti derken üzerinden 27 yıl geçti ne hırka ne şişlerim ortada yok:KK70:
İstemediniz mi hiç

Ay ay ne kadar ayıp ya.. Gerçekten ben bir şeyi ödünç alsam işimi halleder halletmez veriyorum ya, insanlar çok tuhaf :)

İstemediniz mi hiç
Bir kere söyledim örneği çıkaramadım henüz dedi, bir daha da istemedim Arif olan laftan anlar, koskoca kadın bir bebek hırkasıyla şişin üzerine konuyorsa kendi ayıbı 🤷‍♀️

Bir komşumda o zaman yeni evliydi doğru dürüst eşya alamamışlardı, misafiri gelince sandalye istedi benden, sözde iyilik yaptım yazık yeni evli kadın misafirlerini oturtacak sandalyesi bile yok demesinler dedim verdim, aylarca geri vermedi o ara başka eve taşınmaya karar vermişler evi taşırken kırdıkları sandalyelerimi kapı önüne atıp gitmişler, bunun gibi çok ödünç verme hikayem olduğundan kimseye bir şey vermiyorum artık, cimri malı kıymetli diyorlar desinler, malın kıymetliliğinden değil insan nezaketen özür dilerim sandalyeler kırıldı der, hırka güzelmiş örneği çıkaramadım ama torunum giysin istedim der, ben helali hoş olsun derdim birkaç parça şey için kimsenin gırtlağına yapışmam, ki benim veya kızımın üstündeki bir kıyafeti beğenen arkadaşlarıma üstümüzden çıkarıp al senin olsun demişliğim var.

Şimdi çöpümü vermem çünkü bazı insanlar çarşıdan pazardan 3 kuruşa alabilecekleri şeyleri dahi iç etmeyi seviyor, yağ sıçratmazımı bile alıp geri getirmeyen var:KK70:

Bir kere söyledim örneği çıkaramadım henüz dedi, bir daha da istemedim Arif olan laftan anlar, koskoca kadın bir bebek hırkasıyla şişin üzerine konuyorsa kendi ayıbı 🤷‍♀️

Bir komşumda o zaman yeni evliydi doğru dürüst eşya alamamışlardı, misafiri gelince sandalye istedi benden, sözde iyilik yaptım yazık yeni evli kadın misafirlerini oturtacak sandalyesi bile yok demesinler dedim verdim, aylarca geri vermedi o ara başka eve taşınmaya karar vermişler evi taşırken kırdıkları sandalyelerimi kapı önüne atıp gitmişler, bunun gibi çok ödünç verme hikayem olduğundan kimseye bir şey vermiyorum artık, cimri malı kıymetli diyorlar desinler, malın kıymetliliğinden değil insan nezaketen özür dilerim sandalyeler kırıldı der, hırka güzelmiş örneği çıkaramadım ama torunum giysin istedim der, ben helali hoş olsun derdim birkaç parça şey için kimsenin gırtlağına yapışmam, ki benim veya kızımın üstündeki bir kıyafeti beğenen arkadaşlarıma üstümüzden çıkarıp al senin olsun demişliğim var.

Şimdi çöpümü vermem çünkü bazı insanlar çarşıdan pazardan 3 kuruşa alabilecekleri şeyleri dahi iç etmeyi seviyor, yağ sıçratmazımı bile alıp geri getirmeyen var:KK70:
Çok şaşırdım gerçekten. Evet o kadar rahat insan var. Artık vermemenizi çok iyi anlıyorum. Suistimal ediliyor

Ben kolay kolay kimseye birsey vermem de almam da ya hediye ederim ya da yok derim
İlk taşındım karşı dairem plastik tabure ve hortum istedi sonra geri gelmedi. Evi temizleyenler birsey yapti diye düşünerek söyledim siz varmiydiniz bilmiyorum ama böyle böyle oldu diye. Kapıma harç içinde bırakıp gitmişler. Bende kapılarına geri bıraktım. Sonra yine kapı çaldı şarj aleti istiyorlar yok dedim sen nasıl telefon kullanıyorsun diye hesap soruyor değişik:KK70:
Bende evde kalmıyorum o aksam misafir için geldim geri gideceğim. Sizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum dedim kapadim kapıyı:KK70: Bir daha da görmedim olay bambaşkaymis ztn bu ablamız evde oturan ile ilişkisini kesti evi de günlük kiraya vermeye başladılar ev sahibi evini zor kurtardı.

Birde şu an görüşmediğim biri var ki inanılmaz bir örnektir. Aklınıza gelebilecek her şey onun olabilir kıymetlidir yok der ama dolaplarinda çıkar yok demeye utanmaz. Bir sürü kitabıma el koydu ve vermeyeceğim dedi. O kadar çok hakkım varki Allahindan bul dedim sustum.

Bizim toplumda al ver işi sakıncalı ya, olmuyor beceremiyoruz. Bence acikca isteyin böyle konuşmuştuk ama gördüm diye sorun ne diyecek bakalim

Giysileri aldıktan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz. Yani aranıza mesafe koymayi düşünüyor musunuz
valla bilmiyorum, kolay kolay sevdiğim insanları hayatımdan çıkarma taraftarı değilim. malum günümüzde gerçekten samimi dostluklar kurmak zor. ama ağzımın tadı kaçmadı değil. ne bileyim, gidişata göre bakacağım

X