• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Garip İstifa Konusu

lucyintheskywithdiamonds_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
90
33
88
İstanbul
Hanımlar merhaba,

Biraz uzun olacak, hakkınızı helal edin.

Geçen hafta büyük hevesle başladığım iş ne yazık ki beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bir müdüre denk geldim ki akıllara zarar. Kendisini nasıl tanımlayabileceğimi bilmiyorum. Asabi biri vs. değil, ama tuhaf. Çalışma arkadaşlarımı çok sevdim, aynı şekilde onlarda beni ancak bütün gün boş şekilde oturuyorum. Bölümde fazlaca bir yoğunluk var ve bana işi öğretecek kimse yok. Hiç kimse kafasını kaldıramıyor. Alanımda tecrübeliyim ancak bilirsiniz ki her firmanın sistemi, ürünü vs. farklıdır.

Bana işin mantığı hiçbir şekilde anlatılmadı, gösterilmedi ama ikinci gün müdür, yanına çağırıp ne öğrendin diye sordu. Bende hiçbir şey öğrenemediğimi, çünkü bana herhangi bir şey gösterilmediğini söyledim. Bu cevap karşısında kendisi tabii ki susup kaldı.
Zaten ilk gün kendi masama geçmeme müsaade etmedi, kendi odasında masasının önünde oturdum. Aşırı saçma geldi zaten bu durumda. İşle alakalı terimler kullanarak bir şeyler yapmamı söylüyor ama daha önce çalıştığım sektörle, bu sektör çok farklı ve bunu bile bile işe aldı.

Gerçekten anlamıyorum. Affınıza sığınarak, gerizekalı bir insanda değilim ama her firmanın sistemi farklı. Bir tanıtım yapılmadan tüm işler önüme atıldı. Müdürde çalışma arkadaşıma benim verilen işi bitirmediğimle ilgili veryansın etmiş. Arkadaşımda bir şey gösterilmeden yapılmasının mümkün olmayacağını söylemiş kendisine. İşi öğrenmek istiyorum, merakım var. Sürekli yanlarına giderek yapabileceğim bir şeyin olup olmadığını soruyorum ama yoğunluktan ne yazık ki gösteremiyorlar. Bende destek olamadığım için kendimi suçlu hissediyorum. Müdür offf ne zaman öğreteceğiz sana yaaa diye sızlandı karşımda. Cevap verip saygısızlık etmek istemiyorum ama gerçekten sabrımı taşırdı beş gün içerisinde. Ben günlerce bana anlatılsın da istemiyorum, bir gün gösterilse yeterliydi benim için. Daha öncede çalışma hayatım oldu. Ne kadar bilirsem bileyim, ilk iki gün mutlaka işleyiş ya da sistem hakkında bilgi verilmişti. Hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum.

Bir ay içerisinde 3 kişi aynı pozisyona gelip birer hafta arayla işten ayrılmışlar, çünkü aynı durum yaşanmış. Bu şekilde devam edecek gibi geliyor, bunu çalışma arkadaşımla da paylaştım. O da gitmemem için çok yalvardı, gerekirse hafta sonları işe geliriz ben sana öğretirim dedi. O da öğretmek istiyor ama ben öğretebileceğini zannetmiyorum, çünkü kızın bir dakikalık vakti bile yok. Tüm hevesim kursağımda kaldı anlayacağınız. Her gelenin bu yüzden gittiğini de duyunca iyice soğudum.

Özetle, işten ayrılmak istiyorum. Belki sabret diyenleriniz olacaktır, gerçekten dünyanın en sabırlı insanlarından biriyim ancak katlanamıyorum. Müdüre kesinlikle saygı duymuyorum; insana salakmışçasına bakışlar atan, elemanları tarafından da sevilmeyen biri. 1 hafta boyunca her gece ağladım. Stres yaptım, sırt ağrılarım başladı. Boş oturmak inanın ki çok koyuyor.

Benim aslında sormak istediğim; deneme süresinde olduğum için ihbar tazminatı hakkı doğar mı? Yani ben istifa edip çekip gittiğimde işveren benden tazminat talep edebilir mi? Araştırdığımda deneme süresi olduğu için böyle bir hakkın olmadığı söyleniyor, ama bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim.
Kesinlikle müdürle de muhattap olup ben gidiyorum demek istemiyorum. Çığrımdan çıkardı, nefret ettim. Bana salak muamelesi yapması zoruma gidiyor.
Nasıl istifa etmeliyim? Bir de bu konuda bilgi almak istiyorum.

Tek üzüldüğüm nokta ise büyük bir hevesle işe koşa koşa gitmemdi, şimdi olay tam tersi oldu.

Sinirleriniz bozuk belli oluyor. Ama benxe istifa etmeyin. Azıcık daha sıkın dişinizi. Ben 3 senedir iş bulamıyorum belki o yüzden bòyle konuşuyorum.

Müdürler zaten sevilmek için yoktur. Müdür ordaki iktidardır ve genel olarak sinir bozucu olabilir. Bu çoğu yerde böyle

Sinirleriniz bozuk belli oluyor. Ama benxe istifa etmeyin. Azıcık daha sıkın dişinizi. Ben 3 senedir iş bulamıyorum belki o yüzden bòyle konuşuyorum.

Müdürler zaten sevilmek için yoktur. Müdür ordaki iktidardır ve genel olarak sinir bozucu olabilir. Bu çoğu yerde böyle

Alıştığım için sanırım, daha önce çalıştığım müdürlerimin hepsini çok sevmiştim. Bana bir şey gösterilmeden iş beklemesi sinirlerimi bozuyor. Salakmışım gibi davranması, öyle bakması...
Haklısınız, iş bulmak gerçekten çok zor ama önümü göremiyorum ve kendimi çok mutsuz hissediyorum.

Dediğiniz gibi arkadasa rica etseniz hafta sonu çalışsanız size mantıcım anlatsa yaptıkça en fazla bir haftada öğrenirsin diye düşünüyorum

İşinizi de yazar mısınız birileri belki fikir verir

Yani ne bileyim ben sizin yerinizde olsam aynı akanda biten işlere bakarım bir arşiv dosyalama vs yok mu

Öbür elemanın işi yoğun bana göstermedi deyip oturulmaz ki

Biraz karıştırıp yapar sonra diğer kişiye ya da müdüre biraz sorar ilerlemeye çalışırsın yani gerekirse yanlış da olsa yapmaya çalışmak lazım

2 ay deneme süresinde ihbar tazminatı yok.
Sizin durumunuzdan daha farklı bir durum başıma geldi. İki yada üç hafta yanılmıyorsam çalıştım, bağlı olduğum kişiden nefret gelmişti.
Kimseye haber vermek istemedim. 3 gün işe gitmeyince otomatik olarak işten çıkarılıyorsun.
Pazartesi oldu işe gitmedim. Bağlı olduğum kişi nasıl arıyor telefonlarını asla açmadım. Bana mesaj atmıştı işime son verildiğine dair :):) cevap dahi yazmadım.
Hak ettiğim maaşta, günü gelince hesabıma yattı.

Haftasonu meselesini dene bence, olmazsa o zaman karar ver ...ne guzel arkadaslarin var oyle,tepme derim

Evet, arkadaş konusunda avantajlıyım ama ama'lar.. :)

Dediğiniz gibi arkadasa rica etseniz hafta sonu çalışsanız size mantıcım anlatsa yaptıkça en fazla bir haftada öğrenirsin diye düşünüyorum

Bir hafta bile süreceğini zannetmiyorum aslında, bir de onu deneyelim.

İşinizi de yazar mısınız birileri belki fikir verir

Yani ne bileyim ben sizin yerinizde olsam aynı akanda biten işlere bakarım bir arşiv dosyalama vs yok mu

Öbür elemanın işi yoğun bana göstermedi deyip oturulmaz ki

Biraz karıştırıp yapar sonra diğer kişiye ya da müdüre biraz sorar ilerlemeye çalışırsın yani gerekirse yanlış da olsa yapmaya çalışmak lazım

Bütün mailleri, dosyaları karıştırdım ama sektör tamamen farklı. Kendileri de işin karışık ve zor olduğunu belirtiyorlar zaten.
Açıkçası bende oturmak istemiyorum; alışık değilim, şikayetçi olduğum konu bu. Çalışma arkadaşlarımın yanlarına oturarak bir şeyler anlamaya çalışıyorum, sorular soruyorum ancak cevap alamıyorum. Bana söyleyecekleri iki kelime bile işlerini engelliyor, o kadar yoğunlar. Hoşlanmadığım müdürün yanına giderek bile sorular soruyorum, bu nedir şu nedir vs. gibisinden o bana tamamen farklı bir şey diyor sanki beş yıldır orada çalışıyormuşum gibi. Anlayamadım diyince de salakmışım gibi bakışlar... Yani yapabileceğim her şeyi yaptım, kendi açımdan vicdanım rahat ama bir yönlendirme yapılmadan hiçbir şey rayına oturamıyor maalesef. Sorunu kendimde aramaya başlamıştım. Benden öncekilerin durumunu da öğrendikten sonra olayın hep böyle olduğu ortaya çıktı.

2 ay deneme süresinde ihbar tazminatı yok.
Sizin durumunuzdan daha farklı bir durum başıma geldi. İki yada üç hafta yanılmıyorsam çalıştım, bağlı olduğum kişiden nefret gelmişti.
Kimseye haber vermek istemedim. 3 gün işe gitmeyince otomatik olarak işten çıkarılıyorsun.
Pazartesi oldu işe gitmedim. Bağlı olduğum kişi nasıl arıyor telefonlarını asla açmadım. Bana mesaj atmıştı işime son verildiğine dair :):) cevap dahi yazmadım.
Hak ettiğim maaşta, günü gelince hesabıma yattı.

Ben istifa yazıp çıkmayı düşünüyorum aslında. Firma büyük bir firma, yaptırımları olur mu diye korkuyordum. Muhtemelen benim çıkışımda onu şaşırtacaktır, çünkü işe çok meraklı görünüyorum. Bu kadar bunaldığımı afişe etmedim.
İyi ki açmamışsınız. Ne güzel koşmuş peşinizden. :)

Bütün mailleri, dosyaları karıştırdım ama sektör tamamen farklı. Kendileri de işin karışık ve zor olduğunu belirtiyorlar zaten.
Açıkçası bende oturmak istemiyorum; alışık değilim, şikayetçi olduğum konu bu. Çalışma arkadaşlarımın yanlarına oturarak bir şeyler anlamaya çalışıyorum, sorular soruyorum ancak cevap alamıyorum. Bana söyleyecekleri iki kelime bile işlerini engelliyor, o kadar yoğunlar. Hoşlanmadığım müdürün yanına giderek bile sorular soruyorum, bu nedir şu nedir vs. gibisinden o bana tamamen farklı bir şey diyor sanki beş yıldır orada çalışıyormuşum gibi. Anlayamadım diyince de salakmışım gibi bakışlar... Yani yapabileceğim her şeyi yaptım, kendi açımdan vicdanım rahat ama bir yönlendirme yapılmadan hiçbir şey rayına oturamıyor maalesef. Sorunu kendimde aramaya başlamıştım. Benden öncekilerin durumunu da öğrendikten sonra olayın hep böyle olduğu ortaya çıktı.

Cidden sektörü merak ettim

Yani bu kadar araştırdığınız irdelediğiniz halde öğrenilmiyorsa oturup birisinin bir iki gün anlatmasıyla da öğrenilmez ki

O kişiler Nasıl öğreniyor

Evet öğreten pozisyonunda oldum kendi işin varken öğretmek zordur da kendi işimi daha sonraya erteleyip gerekirse gece evde yapıp yeni gelene gösterdiğim de çok olmuştur

Yani madem öğrenemediğinden şikayetçiler deseydin ya bir gün oturup bana şunu şunu gösterin diye müdüre

Bence acele etmeyin.

Evet işyeriniz salak. Sizden önce 3 kişi de basıp gitmiş diyorsunuz. Eee insan takkesini önüne koyup düşünmez mi biz bu insanları neden tutamadık diye?? Bir eğitim/oryantasyon programı hazırlasınlar yani. Müdüre söyle , öyle 5dk 10dk şeklinde değil, çalışanlardan birinin 1-2 gününü bu işe ayırıp bir eğitim yapsınlar.

Benzeri doktoraya başladığımda başıma geldi burada da konu açtım. Teknik bir alandayım ve master yaptığım alandan farklı bir bölümde doktoraya başlamıştım. Her şeye baştan başlamış oldum yani. Danışman hocam işleri öğretmek için bir doktora sonrası araştırmacısını görevlendirdi ama adam mümkün değil öğretmiyor. Ben sana bir şey öğretmek zorunda değilim, sen kendin öğren diyor. Sürekli de bir işe yaramadığımı ima edip psikolojik baskı yapıyordu. Ben de gidip hiçbir şey öğrenemediğimi danışmanımla açıkça konuşmak durumunda kaldım, zaten bırakıp dönmeyi (yurtdışındayım) göze almıştım yani kaybedecek bir şeyim yoktu. Hocam anlayışla karşıladı ve beni eğitmesi için başka birini görevlendirdi.

Siz de istifa etmeyi göze aldıysanız müdür ile açık açık bir oryantasyon yapılmazsa işe devam edemeyeceğinizi söyleyin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Bence acele etmeyin.

Evet işyeriniz salak. Sizden önce 3 kişi de basıp gitmiş diyorsunuz. Eee insan takkesini önüne koyup düşünmez mi biz bu insanları neden tutamadık diye?? Bir eğitim/oryantasyon programı hazırlasınlar yani. Müdüre söyle , öyle 5dk 10dk şeklinde değil, çalışanlardan birinin 1-2 gününü bu işe ayırıp bir eğitim yapsınlar.

Yani bu duruma bir şekilde önlem almaları gerekiyor aslında ama bana kalırsa pek istekli değiller. Bu kadar çıkış sonucunda hala aynı davranışlara devam. Gelen gelsin, giden gitsin mantığındalar.

Benzeri doktoraya başladığımda başıma geldi burada da konu açtım. Teknik bir alandayım ve master yaptığım alandan farklı bir bölümde doktoraya başlamıştım. Her şeye baştan başlamış oldum yani. Danışman hocam işleri öğretmek için bir doktora sonrası araştırmacısını görevlendirdi ama adam mümkün değil öğretmiyor. Ben sana bir şey öğretmek zorunda değilim, sen kendin öğren diyor. Sürekli de bir işe yaramadığımı ima edip psikolojik baskı yapıyordu. Ben de gidip hiçbir şey öğrenemediğimi danışmanımla açıkça konuşmak durumunda kaldım, zaten bırakıp dönmeyi (yurtdışındayım) göze almıştım yani kaybedecek bir şeyim yoktu. Hocam anlayışla karşıladı ve beni eğitmesi için başka birini görevlendirdi.

Siz de istifa etmeyi göze aldıysanız müdür ile açık açık bir oryantasyon yapılmazsa işe devam edemeyeceğinizi söyleyin. Kaybedecek bir şeyiniz yok.

Psikolojik baskı boyutu zorluyor beni de, ama müdürün anlayışlı biri olduğunu düşünmüyorum. 1-2 defa dile getirdim; ancak ben ona bunu söylerken, o yine bana iş kilitliyor. Yapabilsem amenna.. İşten gocunmam asla.
Teşekkür ederim desteğiniz için.

Psikolojik baskı boyutu zorluyor beni de, ama müdürün anlayışlı biri olduğunu düşünmüyorum. 1-2 defa dile getirdim; ancak ben ona bunu söylerken, o yine bana iş kilitliyor. Yapabilsem amenna.. İşten gocunmam asla.
Teşekkür ederim desteğiniz için.

Niyet okuma yapmayın, anlayışlı karşılamasa bile konuşmaktan kaçınmayın derim. Şu an hiçbir şekilde oraya dönmek istemiyor olabilirsiniz ama konuştuğunuzda işlerin sizin için daha iyi olmayacağını bilemezsiniz. İnsan genelde yaptıklarından daha çok yapmadıklarından pişman olur. Hem istifa etmeye karar vermiş birinin müdürle konuştuğunda kaybedecek bir şeyi yoktur ki...

Ben istifa yazıp çıkmayı düşünüyorum aslında. Firma büyük bir firma, yaptırımları olur mu diye korkuyordum. Muhtemelen benim çıkışımda onu şaşırtacaktır, çünkü işe çok meraklı görünüyorum. Bu kadar bunaldığımı afişe etmedim.
İyi ki açmamışsınız. Ne güzel koşmuş peşinizden. :)
İse giriste oryantasyon süreci 2 ay, 6 ay işten çıkamazsın denilmediyse korkma.
Ben en iyi kurumsal firmada yıllarca çalıştım, 2 ay oryantasyon verildi. Asla çalışmadım eğitim aldık. 6 ay da işten cikamazsiniz denmişti.
Fakat verdikleri eğitimden sertifika aldık. Düşün yani. Oryantasyon böyle olur.
Eğitim vermeden salak muamelesi de neymiş.
Ben yerinde olsam gidip ik ile bu konuyu konuşurum. Böyle muamelemi olur.
Yukarıda yazdım ben işten ayrıldım ama bı öğrendim ki basimizdaki kişi ilkokul mezunuymuş, adam bı tuhaf, gel gitli, meğerse arkası sağlammis. Ben üniversite mezunu olucam kurumsal firmalarda çalışılan yıllarca bu adamlami calisicam deyip çıktım işten.

Niyet okuma yapmayın, anlayışlı karşılamasa bile konuşmaktan kaçınmayın derim. Şu an hiçbir şekilde oraya dönmek istemiyor olabilirsiniz ama konuştuğunuzda işlerin sizin için daha iyi olmayacağını bilemezsiniz. İnsan genelde yaptıklarından daha çok yapmadıklarından pişman olur. Hem istifa etmeye karar vermiş birinin müdürle konuştuğunda kaybedecek bir şeyi yoktur ki...

Çok haklısınız, o kadar nefret ettim ki sağlıklı düşünemiyorum. 5 gün bir insanı tanımak için çok kısa bir süre, ama kendi elemanları da bana bu tip yorumlar yapınca az çok neyin ne olduğunu anladım. İçim çok dolu, öfkemi kusmak istiyorum bir bakıma.. Sonra da diyorum ki boşver iki kelimene bile değmez, çünkü anlamayacak. İki düşüncede gidip geliyorum.

Deneme süresi her iki tarafından birbirini denediği süredir. Kanunen sizde onlarda hicbir hak talep edilemez. Ben bugün ayrılıyorum deyip ayrılabilirsiniz bile. Istifanizada işin gösterilmediği vs yazarak istifa dilekçenizi ik ya verebilirsiniz.

İse giriste oryantasyon süreci 2 ay, 6 ay işten çıkamazsın denilmediyse korkma.
Ben en iyi kurumsal firmada yıllarca çalıştım, 2 ay oryantasyon verildi. Asla çalışmadım eğitim aldık. 6 ay da işten cikamazsiniz denmişti.
Fakat verdikleri eğitimden sertifika aldık. Düşün yani. Oryantasyon böyle olur.
Eğitim vermeden salak muamelesi de neymiş.
Ben yerinde olsam gidip ik ile bu konuyu konuşurum. Böyle muamelemi olur.
Yukarıda yazdım ben işten ayrıldım ama bı öğrendim ki basimizdaki kişi ilkokul mezunuymuş, adam bı tuhaf, gel gitli, meğerse arkası sağlammis. Ben üniversite mezunu olucam kurumsal firmalarda çalışılan yıllarca bu adamlami calisicam deyip çıktım işten.

Sadece başlangıçta yarım saatlik bir iş güvenliği eğitimi yapıldı. Herhangi bir sertifika vs. yok.
Bizimkinin de arkası sağlam. Patronlarla çok haşır neşir, o yüzden İK mevzusunu hiç düşünmedim.

Deneme süresi her iki tarafından birbirini denediği süredir. Kanunen sizde onlarda hicbir hak talep edilemez. Ben bugün ayrılıyorum deyip ayrılabilirsiniz bile. Istifanizada işin gösterilmediği vs yazarak istifa dilekçenizi ik ya verebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. :)

Back