• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip istek

Ben çalışma masası yoktu salonun buyuk masasında çalışırdım. Motivasyon olarak kendimi sınav kazanmaya odakladığım için günde en az 4-5 saat çalışıyordum. Sessiz bir ortam bana yetiyordu ki kendim istemiyordum film vs izlemek vaktim yok deyip. Bence en büyük sorun şu an motivasyonun eksik ve odaklanamıyorsun. Kolay bir bölümde de okumuyorsun tabii derslerde ağır ama belki ortamını değiştirerek çalışabilirsin. Baharda geldi al kitabını bahçede filan çalış kolay olanlarından. Ya da dinlen sadece.

aaaaa evli misiniz?
eee o zaman niye kendi evinizde değilsiniz
hadi bir sebepten ailenizlesiniz 6da evde olma sınırını bence kaldırtın
sonuçta haklı bir gerekçeniz var
Ailem akşamları kocam yoksa çıkartmıyor. Çok tutucular. Bu konuda çok kavga yaşadık. Ikna edemiyorum. Inşallah esim işini tasiyacak.

Benim kuzenim yurtta kalıyordu sesleri bahane etti sınıfta kaldı, ayrı ev istedi ayrı eve çıktı yine sınıfta kaldı.
Çok rahatsızsan kütüphaneye filan git ya da okuldan geç çık ya da erken git okulda çalış ne bileyim çalışmak isteyen yolunu bulur bence.

Eşim başka bir ilçede yaşıyor sınavlar için ailemin yanına geliyorum. Şuan sabah 8 akşam 5 derse giriyorum. Akşam da eve dönmüyorum burda çalışıyorum.

Anlıyorum durumunuz zormuş. Ben kendi evimde her zaman daha rahat çalışırım o yüzden sormuştum.
O zaman alpha dalgaları var internetten onu dinleyerek çalışabilirsiniz ben konsantre olmak istediğimde hep kulaklıkla dinlerim. Siz de haklısınız anneniz de o yüzden bir şey diyemedim.

Bu
Anlıyorum durumunuz zormuş. Ben kendi evimde her zaman daha rahat çalışırım o yüzden sormuştum.
O zaman alpha dalgaları var internetten onu dinleyerek çalışabilirsiniz ben konsantre olmak istediğimde hep kulaklıkla dinlerim. Siz de haklısınız anneniz de o yüzden bir şey diyemedim.
Bunu duymamıştım bir araştırayım. Müzik gibi bir şey mi yoksa ultrasonik bir ses mi

Kaç saat uyuyorsunuz?
Bir kere hayatınızın devamı için de az uyumaya alışmanız lazım.
Hekim arkadaşlarımın çoğunun düzeni şu şekildeydi, akşam serbest,
11 de yatış, sabah 5 te uyanıp okul saatine kadar ders.
6 saat uyku normalde yeterli zaten.
Başka türlü hayattan kopuk oluyor insan.
Uykusuz yapamam diyorsanız komik olur :) uzmanlık düşünüyorsanız,yaparken uyumayacaksınız zaten. Alışmış olursunuz.

Bu

Bunu duymamıştım bir araştırayım. Müzik gibi bir şey mi yoksa ultrasonik bir ses mi

8-14Hz aralığında ses dalgaları ama rahatsız etmiyor, sakin bir müzik gibi düşünün. Vücudun en rahat halde olmasını sağlıyor, zihniniz açık oluyor ve konsantrasyonunuz artıyor. Yüksek lisans tezimi yazarken en büyük yardımcımdı.

Ben henüz okuyorum önümde önemli bir sınav var. Bu sınavdan çok iyi almam lazım. Bir kere sınıfta kaldım. Bu yüzden ailem sürekli benden ders çalışmamı istiyor. Ancak annem evde tv izliyor babam tabletle oynuyor erkek kardeşim telefonuyla oynuyor. Evde herkes böyle sevdiği şeyleri yaparken ders çalışmak bana zor geliyor. Babama söylesem babam kapatıyor hemen ben de kitap okurum yanında diyor. Ama annem her zaman çalışmamı istemesine rağmen anne tv nin sise geliyor odaklanamiyorum diyince, ben mi okuyorum sanki bir gün değil iki gün değil tüm sene çalışmam gerekiyor hiç mı izlemeyeyim diyor. Belki böyle bir şey istemekte haksızım bilmyorum ama onlardan da destek bekliyorum. Hem senden çok üzülüyoruz diyorlar hem de kendi rahatlarından fedakarlık edemiyorlar. Sizce ne yapmalıyım nasıl odaklanmaya çalışmalıyım. Annemle bir kere daha konuşmayı denemeli miyim ne demeliyim. Ya da onlara haksızlık mi ediyorum bencil miyim?

Edit: tip okuyorum ezberlerim notlarım hiç bitmiyor. Odam var ama odada çalışmaktan çok bunalıyorum arada gecip salonda oturma odasında çalışmak istiyorum. Gerçekten hem psikoloji hem de fiziksel olarak yoruluyorum. Suanki isteğim haziran sonuna kadar evde sessiz bir ortam. Bana daha iyi gelecek gibi hissediyorum
Isteğiniz çok anlamsız geldi bana siz çalışacaksınız diye insanlar niye zevk aldığı şeyi bıraksın e odanıza ses gelmiyor işte illa salona gelip şımarıklık yapmanın alemi yok çalışmaya gönlüm yok diyin olsun bitsin

Yurtta kalıyor kosaydınız evin sesleri hiç rahatsız etmezdi sizi. Rahatınıza düşkünsünüz de ondan rahatsız oluyorsunuz galiba bu kadar.
Mimarlık okudum ben de, bizim çizimler projeler derken sabaha kadar durduğumuz çok olurdu. Tıp okuyanlar genelde okuldan gelince biraz otururlar, akşam 8 gibi yatıp 12ye kadar uyurlardı o saatte yurt sessiz olduğu için kütüphaneye iner 4-5e kadar çalışıp tekrar yatarlardı ders saatine kadar. Ama onlar buna mecburdu, yurdun kızları laftan anlamıyorlardı. O kadar gürültüyü düşününce tv sesi falan hiçbişey. Hele ki babanızın kardeşinizin telefonuna karışmak çok çocukça. Biraz mantıklı düşünmenizi tavsiye ederim.

Ben de anlayışsız davrandığımı düşünüyordum ama kaldığım zaman gordugum baskidan dolayi onlara da sorumluluk yukluyodum. Öyle kalınca kızmak ama yardım isteyince de yapamam demek yok diyordum. Ama daha baska sekilde kendimi toparlamaya calısıcam. Başta L littlemermaid993 e sonra hepinize teşekkür ederim.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konumu kapatabilir misin?

Kapınızı kapatıp çalışmaya alışmak zorundasınız. Fedakarlık bir yere kadar. Tüm sene sessiz sedasız oturmalarını beklemek haksızlık değil mi?
Siz evli değil miydiniz? Neden ailenizlesiniz?

Eşim başka bir ilçede çalışıyor ben okul için geliyorum sabah 8 akşam 5 derse giriyorum. O yüzden dersi evde çalışmam gerekiyor git gel hem çok zaman kaybı hem de sabah 8 deki derse yetişmem sorun oluyor. Yeni gördüm yorumunuzu kusura bakmayın

Uf tıp icin cin gibi celik gibi olmak lazim
Tv sesi kus sesi vız gelmesi lazım
Bak sen eminmisin...bir senen daha boşa gitmesin

En güzeli kendi odanda çalışman.Dikkatini dağıtacak şeyler olmaz etrafında.
Geçip oturma odasında ailenin yanında ,hiç ses olmasa bile çalışamazsın.Onların varlığı bile dikkatini dağıtır,ses olmasa bile.
Biraz dişini sık evet sıkılıyorsundur ama odanda çalışman daha verimli olur.

Odanızda çalışın,herkesin evde sessiz put gibi oturmasını da beklemeyin.
Tabiki çalışmanız gerek ama niye nerede çalıştığınız bu denli önemli sizin için anlamadım?
Odaniz olmasa anlarım ama kendinize ait kapanabileceğiniz bir odanız varken isteğiniz abest.

Back