• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip istek

SeviyomHee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
2.419
6.103
158
Ben henüz okuyorum önümde önemli bir sınav var. Bu sınavdan çok iyi almam lazım. Bir kere sınıfta kaldım. Bu yüzden ailem sürekli benden ders çalışmamı istiyor. Ancak annem evde tv izliyor babam tabletle oynuyor erkek kardeşim telefonuyla oynuyor. Evde herkes böyle sevdiği şeyleri yaparken ders çalışmak bana zor geliyor. Babama söylesem babam kapatıyor hemen ben de kitap okurum yanında diyor. Ama annem her zaman çalışmamı istemesine rağmen anne tv nin sise geliyor odaklanamiyorum diyince, ben mi okuyorum sanki bir gün değil iki gün değil tüm sene çalışmam gerekiyor hiç mı izlemeyeyim diyor. Belki böyle bir şey istemekte haksızım bilmyorum ama onlardan da destek bekliyorum. Hem senden çok üzülüyoruz diyorlar hem de kendi rahatlarından fedakarlık edemiyorlar. Sizce ne yapmalıyım nasıl odaklanmaya çalışmalıyım. Annemle bir kere daha konuşmayı denemeli miyim ne demeliyim. Ya da onlara haksızlık mi ediyorum bencil miyim?

Edit: tip okuyorum ezberlerim notlarım hiç bitmiyor. Odam var ama odada çalışmaktan çok bunalıyorum arada gecip salonda oturma odasında çalışmak istiyorum. Gerçekten hem psikoloji hem de fiziksel olarak yoruluyorum. Suanki isteğim haziran sonuna kadar evde sessiz bir ortam. Bana daha iyi gelecek gibi hissediyorum

Son düzenleme:
Bence bencillik yapiosun onların ne yaptigi seni ilgilendirmezki..
Kapan odana dersini calis kimseyi düsünme.

kendi odan yok mu
varsa bu isteğin çok bencilce ve biraz da dersten kaçmaya bahane gibi geldi
bizim evde de öyleydi
ve tv sesi kısı falan da olmazdı yani ama etkilemezdi beni istiyorsam çalışırdım

Konuyu editledim eksik yazmışım bazı şeyleri siz söyleyince ekleme gereği duydum

Bi tanıdığımın çalışma masası bile yoktu tvnin dibinde yerde ders çalışa çalışa tıp bitirdi. Kendine bahaneler bulma derim.

Üniversiteye hazırlanırken ben de öyleydim inan ki çalıştığımı anlayabiliyordum. Şuan anlatamadıkça dış şeyler rahatsızlık veriyor

Konuyu editledim eksik yazmışım bazı şeyleri siz söyleyince ekleme gereği duydum
o zaman kütüphanede çalışmanı tavsiye ederim
orada hem herkes çalışıyor olur hem de istediğin sessizlik ortamı da olur
bu senin sorumluluğun çünkü kimseyi bunun için zorlayamazsın

Valla sende ders calismamak icin bahane uretiyosun..ailen icin calismiyisun ki kendin icin calisiyosun sonucta.
Biz 5 kardestik.calisma masamiz bile yoktu..kendimize ozel odamiz bile yoktu..evimiz sobaliydi.ve gelen giden hic eksik olmazdi evimuz zaten kucucuktu..banyoda ders calistigimi bilurim..hepimiz hali uzerinde yapardik odevlerimizi ey gidi ey..
Simdi o 5 kardes onemli yerlere geldik hepimuzi., avukat, resim ogretmeni, is adami, tekstil tasarimcisi ve futbol menejeri olduk her birimiz.

o zaman kütüphanede çalışmanı tavsiye ederim
orada hem herkes çalışıyor olur hem de istediğin sessizlik ortamı da olur
bu senin sorumluluğun çünkü kimseyi bunun için zorlayamazsın

Evim okula uzak ailem akşam 6 da evde ol diyor. Onlar bana gece 10-11 e kadar uzun izin verse evde durmam ki zaten.

Valla sende ders calismamak icin bahane uretiyosun..ailen icin calismiyisun ki kendin icin calisiyosun sonucta.
Biz 5 kardestik.calisma masamiz bile yoktu..kendimize ozel odamiz bile yoktu..evimiz sobaliydi.ve gelen giden hic eksik olmazdi evimuz zaten kucucuktu..banyoda ders calistigimi bilurim..hepimiz hali uzerinde yapardik odevlerimizi ey gidi ey..
Simdi o 5 kardes onemli yerlere geldik hepimuzi., avukat, resim ogretmeni, is adami, tekstil tasarimcisi ve futbol menejeri olduk her birimiz.

Maşallah ne güzel

Konsantrasyon müzikleri var ders çalışırken dinlenebilecek sizi rahatsız etmeyecek şekilde açıp kulaklıklarınızı takıp ,yanınada sevdiğiniz bir şeyçay kahve :)kendi ortamınızı yaratıp keyifli hale getirebilirsiniz.

Üniversiteye hazırlanırken ben de öyleydim inan ki çalıştığımı anlayabiliyordum. Şuan anlatamadıkça dış şeyler rahatsızlık veriyor
Odana sevdiğin süs çiçeklerinden koy
İç ferahlatıcı resimler as
Kakaolu sütünü de al uzat ayaklarını çalış
Yani odan sıkıcı da salon çok mu eğlenceli
Kendini öyle şartlama

lütfen alınmayın ama hayatımda bundan daha saçma bir istek görmedim. çalışmak isteyen girer odasına kapatır kapısını çalışır, aile zaten yeterince fedakarlık yapmıyor mu, yaptığınız resmen bencillik. ben ders çalışıyorum, bunalıyorum o zaman onlar da eğlenmesin.

aaaaa evli misiniz?
eee o zaman niye kendi evinizde değilsiniz
hadi bir sebepten ailenizlesiniz 6da evde olma sınırını bence kaldırtın
sonuçta haklı bir gerekçeniz var

Back