Bir fikir verirmisiniz acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi SEPB
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

SEPB

Allahın dediği olur...
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
111
19
98
Merhaba kızlar sevdiceğimi askere yolluyorum gelince yani 2014 Eylül gibi düğün 2015 de Nisan gibi düğün düşünüyoruz. Yemek takımımı tencerelerimi kaşık setlerimi aldım taksitlerini ödemeye başladım. Maaşımla hem eve bakıyorum hemde taksidimi ödüyorum. Sizce kredi çekip diğer nevresimdir uyku setidir alsam elektronik eşyalarımı sizce çok mu erken olur? Sırf taksitlerim bitsin evlendiğim zaman tek amaç bu? Çünkim evimiz yok evlenince evimizi almak istiyoruz borç olmasın diye :)

Ceyizini almanı kesilkle tavsiye ederim fakat bunun için kredi neden cekiyorsun ki her yer taksit yapıyor zaten :44: ben mi yanlıs anladım

ben de hemen herşey olsun diye istediğimden kredi çekmeyi düşünüyordum ama eşyalar için kredi çekmek çok mantksız. her yerde taksit seçenekleri zaten var kredi kartıyla da taksitlendirirsin boşuna artı faiz ödemek zorunda kalmazsın..

Ceyizini almanı kesilkle tavsiye ederim fakat bunun için kredi neden cekiyorsun ki her yer taksit yapıyor zaten :44: ben mi yanlıs anladım

Valla bir tane kredi kartım var oda zaten evin ihtiyaçlarını anca kapayor. Taksit başka nasıl yapabilirim ki evkur tarzı yerlerden almak istemiyorum malum kredi çeksem daha az öderim faiz.
Sizce alayımmı daha 1 buçuk yıl düğüne erken olmaz değilmi?

İlla ki kredi almanız gerekiyorsa 1000 liraya faizsiz kredi veren yerler var ama tabi daha çoksa alacağınız kredi faiziydi masrafıydı eşyanın faizli fiyatına denk gelebilir. Dikkatli hesaplamakta fayda var.

Öncelikle merhaba,
her şeyi bir an önce alayım istiyorsun ama hem trend her dönem değişiyor hem de zamanla farklı ürünlerde büyük indirimler oluyor. Üstelik şöyle bir şey de var her şeyini alacaksın sonrasında bir şey görüp beğeneceksin ve aldığın için ikinci kez alamayacaksın başka eksiklerin varken.

Ben de 1,5 sene içinde aldım her şeyimi ve fazlasıyla zaman yetti. Üstelik her şeyimi zevkime göre en kalitelisinden yarı fiyatına aldım. Eğer İstanbul Ankara gibi büyük bir şehirde yaşıyorsan alacaklarını liste yap derim. Her ay için 5 parça belirlersen, 1,5 sene de fazlasıyla yeter.

Mesela english home ya da madame coco fiyatları ucuz yerler değildir ürünleri de kalitelidir ama zaman zaman %50 indirimler oluyor 90 tl lik battaniyeyi 45 e alabiliyorsun. Hem de mesela renk belirlersin odaların için , mutfak için . Misal mor ya da kırmızı. Baharatlığından tencerelerine kadar her şeyini kırmızı alırsın. Ben yatak odam için gri ve pembe renge ağırlık verdim mesela. Ama hepsini aynı zaman diliminde alsaydım hem özenemeyecektim öyle bir vaktim olmayacaktı hem de tarzları farklı renkleri alakasız bir yığın şey alacaktım. Hıııı ben eşyaya tarza pek önem vermem, olsun da nasıl olsun dersen sen bilirsin. Bence şanslısın, hem çalışıyorsun hem de önünde zaman olduğu için acele karar verme derim. Sevgiler.

canım alacagın markaya baglı mesela ben emsan set aldım evkur tarzı magazalardan fiyatlar zaten aynıydı her yerde üstüne birde nevresim hediye verdiler onu taksit yaptım mesela yada işte nevresimdi bornozdu tacdan alınca onların 1 alana 2. %50 kampanyası oluyor onlarıda öyle taksitle aldım mesela geri kalanlarıda ayda atıyorum 200 taksitin olsa 100 de ıvır zıvır alırsın aynı hesap gibi krediyle hem 1.5 yıl içindede borcun biter inşallah benimde kredi kartım yok ama oluyo bir şekilde

Ben babamın yanında çalışıyorum bunu söyleme sebebim maaş durumu yok harçlık sistemi..
Yani bir nevi senin gibiyim, aldığım o parayı isteğime göre ya çeyiz alıyorum ya da başka bişey yapıyorum.
1 sene olmadı daha başlayalı ve en çok beğendiğim, istediğim şeyleri o kadarcık parayla halletim şu kadar zaman içinde, oluyor yani ben parça parça almanı tavsiye ederim. Kimi zaman nakit, kimi zaman taksit bir çok şey aldım.
Yemek takımımı 1600 liraya almıştım çatal bıçak takımıyla birlikte, tencere, tava ayrı, çaydanlığı ayrı.
Hani düşün bak çeyiz kampanyası da değil, ama ödendi bitti çok şükür.
Kredi çekersen faizi vs. elini kolunu uzun bir süre bağlayabilir herşeyini birden aldığın zaman da başka beğendiğin şeyler olursa alamayabilirsin, bence iyi düşünmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…