• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir fikir verebilir misiniz?? ilk gebeligim tecrubesizim

zingozama

think twice act wise
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
88
6
48
37
Merhaba arkadaşlar
Haziran 2012 den haziran 2014 e kadar yasmin dogum kontrol hapi kullandim. Ondan sonra artik gebelim planlamaya basladik ama cok dikkatli duzrnli iliskide bulundugumuzu soyleyemeyecegim. Eylul ayinda adetim gecikince test yaptim negatif cikinca 35 te doktora gittim gebelim yoktu tarlusal adet sokturucu verdi kullandim ekim ayinda da yine test yaptim yine negatif cikti 35 inci gunde 23 ekimde adet oldum.
Simdi gelelim bu aya, agir bi bronsit gecirdim geçen hafta evde raporlu yattim ilaclar kullandim persembe cuma falan basdonmelerim oldu hic test falan yapmadim yalniz.
Neyse 29 kasimda cumartesi gunu doktora gittim adetimin 37inci gunu oldugunu ve test yapmadigimi soyledim doktor vajinal ultrasonla bakti ve keseyi gördü 4 mm 4 haftaliga uygun dedi. Inanin cok sasirdim ne kadar olasilim dahilinde de olsa bebisimin oluvermesi beni cok sasirtti :) doktor bi suru tahlil yaptirdi beta hcg 1327 cikti doktorla o gun gorusemedim dun yani pazartesi telefonla gorustum kullandigim ilaclardan biri vravit adindaki antibiyotik gebelikte kullanilmayan bi ilacmis 6 gun kullanmistim ben. Ama gebeliginin cok basinda oldugu icin ya hep ya hic kurali gecerli dedi yani ya bebeğe hic bir sey olmaz yada duser dedi ben sana bebegi aldir diyemem bence takip edelim dedi yarin falan gel gelisim varmi bakalim dedi. Inanin dun aksamdan bu sabaha kadar aklimdan gecen seyleri anlatmamin yolu yok :( beni en cok korkutanda ya bebeğim de bir sakatlik vs olursa dusuncesiydi:(
Neyse bu sabah 9 da hemen kalktim gittim yani adetimin 40.gunu 5+5 olmus oluyorum yani doktor once karindan bakti keseyi goremedi karindan yinr vajinal bakti kese 6.28 mm olmus cumartrsiden saliya kadar doktor buyumus grlisim var dedi kotu hic birsey demedi 5 haftaya uygun dedi ben 5+5 im dedigimde mmlik olculer bunlar o kadar fark olur dedi. Ama kesenin icinde bebekteb falan bahsetmedi bi de karindan gorememesi falan korkuttu beni hele o ilac mevzuundan sonra :(
Simdi tecrubeli arkadaslardan fikir istiyorum, durumumu yorumlayabilirmisiniz lutfen 12 aralikta yani sat a gore 7+1 de gitsem kalp atislarini duyabilirmiyim sizce??
Biraz uzun oldu usenmeyip okuyan herkese tesekkur ederim

Merhaba arkadaşlar
Haziran 2012 den haziran 2014 e kadar yasmin dogum kontrol hapi kullandim. Ondan sonra artik gebelim planlamaya basladik ama cok dikkatli duzrnli iliskide bulundugumuzu soyleyemeyecegim. Eylul ayinda adetim gecikince test yaptim negatif cikinca 35 te doktora gittim gebelim yoktu tarlusal adet sokturucu verdi kullandim ekim ayinda da yine test yaptim yine negatif cikti 35 inci gunde 23 ekimde adet oldum.
Simdi gelelim bu aya, agir bi bronsit gecirdim geçen hafta evde raporlu yattim ilaclar kullandim persembe cuma falan basdonmelerim oldu hic test falan yapmadim yalniz.
Neyse 29 kasimda cumartesi gunu doktora gittim adetimin 37inci gunu oldugunu ve test yapmadigimi soyledim doktor vajinal ultrasonla bakti ve keseyi gördü 4 mm 4 haftaliga uygun dedi. Inanin cok sasirdim ne kadar olasilim dahilinde de olsa bebisimin oluvermesi beni cok sasirtti :) doktor bi suru tahlil yaptirdi beta hcg 1327 cikti doktorla o gun gorusemedim dun yani pazartesi telefonla gorustum kullandigim ilaclardan biri vravit adindaki antibiyotik gebelikte kullanilmayan bi ilacmis 6 gun kullanmistim ben. Ama gebeliginin cok basinda oldugu icin ya hep ya hic kurali gecerli dedi yani ya bebeğe hic bir sey olmaz yada duser dedi ben sana bebegi aldir diyemem bence takip edelim dedi yarin falan gel gelisim varmi bakalim dedi. Inanin dun aksamdan bu sabaha kadar aklimdan gecen seyleri anlatmamin yolu yok :KK43: beni en cok korkutanda ya bebeğim de bir sakatlik vs olursa dusuncesiydi:KK43:
Neyse bu sabah 9 da hemen kalktim gittim yani adetimin 40.gunu 5+5 olmus oluyorum yani doktor once karindan bakti keseyi goremedi karindan yinr vajinal bakti kese 6.28 mm olmus cumartrsiden saliya kadar doktor buyumus grlisim var dedi kotu hic birsey demedi 5 haftaya uygun dedi ben 5+5 im dedigimde mmlik olculer bunlar o kadar fark olur dedi. Ama kesenin icinde bebekteb falan bahsetmedi bi de karindan gorememesi falan korkuttu beni hele o ilac mevzuundan sonra :KK43:
Simdi tecrubeli arkadaslardan fikir istiyorum, durumumu yorumlayabilirmisiniz lutfen 12 aralikta yani sat a gore 7+1 de gitsem kalp atislarini duyabilirmiyim sizce??

sat'a göre 7.4 te gördük kalp atışını. 6+0 da karından kese görünmüş vajinalden yolk sac görülmüş bebek görülememişti. doktor 1 hafta daha şans verelim bebeğe demişti hatta...
evet o mmlik ölçümler birkaç gün fark ettiriyor. kese 10 mm olunca karından görülebiliyor.
internetten araştırırsan da görürsün gebeliğin ilk haftalarında doktorunun dediği ya hep ya hiç kuralını...

Arastirdim zaten inan 2 gundur bundan baska hicbirsey yapmiyorum kendimi ne isime verebiliyorum ne baska bir şeye. Ama nr zamana kadar tedirgin olmam gerekir onu merak ediyorum yani bebegin gelisim gostermesi bana onu kucagima alabilecegim umudunu vermeli mi, nr bileyim kalp atislarini duyunca biraz daha rahatlayabilir miyim. Bunlari cok merak ediyorum

Merhaba arkadaşlar
Neyse 29 kasimda cumartesi gunu doktora gittim adetimin 37inci gunu oldugunu ve test yapmadigimi soyledim doktor vajinal ultrasonla bakti ve keseyi gördü 4 mm 4 haftaliga uygun dedi. Inanin cok sasirdim ne kadar olasilim dahilinde de olsa bebisimin oluvermesi beni cok sasirtti :) doktor bi suru tahlil yaptirdi beta hcg 1327 cikti doktorla o gun gorusemedim dun yani pazartesi telefonla gorustum kullandigim ilaclardan biri vravit adindaki antibiyotik gebelikte kullanilmayan bi ilacmis 6 gun kullanmistim ben. Ama gebeliginin cok basinda oldugu icin ya hep ya hic kurali gecerli dedi yani ya bebeğe hic bir sey olmaz yada duser dedi ben sana bebegi aldir diyemem bence takip edelim dedi yarin falan gel gelisim varmi bakalim dedi. Inanin dun aksamdan bu sabaha kadar aklimdan gecen seyleri anlatmamin yolu yok :KK43: beni en cok korkutanda ya bebeğim de bir sakatlik vs olursa dusuncesiydi:KK43:
Neyse bu sabah 9 da hemen kalktim gittim yani adetimin 40.gunu 5+5 olmus oluyorum yani doktor once karindan bakti keseyi goremedi karindan yinr vajinal bakti kese 6.28 mm olmus cumartrsiden saliya kadar doktor buyumus grlisim var dedi kotu hic birsey demedi 5 haftaya uygun dedi ben 5+5 im dedigimde mmlik olculer bunlar o kadar fark olur dedi. Ama kesenin icinde bebekteb falan bahsetmedi bi de karindan gorememesi falan korkuttu beni hele o ilac mevzuundan sonra :KK43:
7. Haftada kalp atisi duyulur ama bazen karindan muayenelerde bi kacgun de farkedebiliyor. Benim bir yakinim da ciddi ilaclar kullaniyordu. Dr.lar neler dedi ama cok sukur simdi saglikli sapasaglam bir evladi var. Iyi dusun kotuye yorma hayirlisini iste.

Bu arada 9 ay boyunca rahatlamiyorsun. Bir durum bitiyor digeri basliyor onun icin kendini sartlandirma ol7runa birak hersey cok guzel olur.
Misal ben tedaviyle hamile kaldim bir pozitifi gorsem diye bekledim
pozitif oldu kimyasal mi degil mi diye bekledik
kalp atsi duyduk elh. Bu sefer kanama oldu dusuk korkusu hadii 3 ayi doldur
bu arada mide bulantilari 4. Ay gelsin de bitsin diye bekle
Simdi 4 ayligim Allah korusun erken dogarmi korkusu ( ikiz)
onun icin oluruna birak ben biraz biraz alistim. Rabbime emanet verecekse en guzel sekilde nasib etsin ins.

7. Haftada kalp atisi duyulur ama bazen karindan muayenelerde bi kacgun de farkedebiliyor. Benim bir yakinim da ciddi ilaclar kullaniyordu. Dr.lar neler dedi ama cok sukur simdi saglikli sapasaglam bir evladi var. Iyi dusun kotuye yorma hayirlisini iste.

Zaten hayirlisi neyse onu diliyorum tatlim, ama ihtimalleri dusunmeyr baslayinca insan resmen bogulacak gibi oluyor. Zaten beni korkutan düşmesinden cok ya dogar da bir sey olirsa fikri. Duserse Allah verdi Allah aldi demek yiyecek ekmegi yokmus derim yapacak baska ne varki sanki.

Bu arada 9 ay boyunca rahatlamiyorsun. Bir durum bitiyor digeri basliyor onun icin kendini sartlandirma ol7runa birak hersey cok guzel olur.
Misal ben tedaviyle hamile kaldim bir pozitifi gorsem diye bekledim
pozitif oldu kimyasal mi degil mi diye bekledik
kalp atsi duyduk elh. Bu sefer kanama oldu dusuk korkusu hadii 3 ayi doldur
bu arada mide bulantilari 4. Ay gelsin de bitsin diye bekle
Simdi 4 ayligim Allah korusun erken dogarmi korkusu ( ikiz)
onun icin oluruna birak ben biraz biraz alistim. Rabbime emanet verecekse en guzel sekilde nasib etsin ins.

Insallah canim sagolasin nasibimizde varsa bebeğimizi kucaklamak onunde ne durabilir ki zaten :)

Peki sizce degerlerim falan normal mi endiselenmemi gerektiren bir sey yok mu yani

Bilemeyiz ama anlattiklarona gore gayet normal. Diyorum ya o yakinima neler dediler. Sonra cok iyi bir dr.a gitti. Ilk bebegin olusumu sirasinda yani ilk haftalarda etkilenmez merak etme demisti dr. oyle hatirliyorum

Bilemeyiz ama anlattiklarona gore gayet normal. Diyorum ya o yakinima neler dediler. Sonra cok iyi bir dr.a gitti. Ilk bebegin olusumu sirasinda yani ilk haftalarda etkilenmez merak etme demisti dr. oyle hatirliyorum

Cok tesekkur ederim daha doktoruma da karar vermedim 7+1 de farkli bi doktora gidicem bakalim bir de onun fikrini alayim

Merhaba arkadaşlar
Ben 5+4'te karından keseyi, 6+4'te karından kalp atışını duydum. Bence sen de söylenen vakitte gittiğinde pıtpıt duyacaksın bebişinin kalbini. Zira kese daha 4 haftalıkken bile görülmüş. Duymasan da endişe etme burda 8 haftaya kadar bekleyen ve duyan arkadaşlar var.

İlaç kullanma konusuna gelince. Benim annem bana hamileyken test yaptırmış sonuç negatif çıkınca ona bir takım ilaçlar vermişler 5-6 tane kullanmış hem de ciddi ilaçlar yani hormonel şeyler. Çok şükür bana bişey olmamış. Sen de iyi düşün inşallah bişey olmaz ama güzel şeyler düşünmeye çalış olumsuzu çağırma canım.

Hadi güzel haberlerini bekliyoruz :)

hiç takma kafana gereksiz stres yapma etrafımda çok örnek var ilaç kullanıp da sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaşlarında söylediği gibi gebelik boyunca daha bir çok şey yaşayacaksın tarama testleri ayrıntılı ultrasonlar derken bi bakacan zaman geçmiş bebişin kucağında bende 29 haftalık hamileyim nasıl geçti anlamadım. benimde bebek görünmemişti. internetten araştırma bir şey sen biraz daha geç git doktora kalp atışını da duyarsın bebekte görülür. hep güzel düşün tadını çıkar.

Benimde 5 hafta 5 gunluk :) kalp atisi icin 10 gun sonra gel dedi. Insallah duyarizzz.
Sende stres yapma, guzel dusun dua et. Stress etkilemesin.

Allah yardimcimiz olsun hepimizin :nazar::KK68:

İlaç kullanıp ve röntgenler bile çektirip sağlıkla kucağına alan arkadaşlarım var. Rabbim herşeyin hayırlısını verir, kafana takıp ta bebişini üzme :)

Ben 5+4'te karından keseyi, 6+4'te karından kalp atışını duydum. Bence sen de söylenen vakitte gittiğinde pıtpıt duyacaksın bebişinin kalbini. Zira kese daha 4 haftalıkken bile görülmüş. Duymasan da endişe etme burda 8 haftaya kadar bekleyen ve duyan arkadaşlar var.

İlaç kullanma konusuna gelince. Benim annem bana hamileyken test yaptırmış sonuç negatif çıkınca ona bir takım ilaçlar vermişler 5-6 tane kullanmış hem de ciddi ilaçlar yani hormonel şeyler. Çok şükür bana bişey olmamış. Sen de iyi düşün inşallah bişey olmaz ama güzel şeyler düşünmeye çalış olumsuzu çağırma canım.

Hadi güzel haberlerini bekliyoruz :)

4 haftalik degildi aslinda canim sata gore 5+2 ydi ama son bi kac aydir adet donemim 28 gun onladigi icin grcen ay 35 gun oldugu icin falan dollenmesi daha gec olmus olabilir iste bu yuzden ne kadarlik hamile oldugumuda bilemiyorum, geriden mi geliyor acaba diyorum.
Insallah benimde bebisime bir sey olmayacak :) aslinda icime hep hicbisey olmayacakmis gibi doguyor ama bi yandan da sıkıntiyi atamiyorum ustumden

hiç takma kafana gereksiz stres yapma etrafımda çok örnek var ilaç kullanıp da sağlıklı bebek dünyaya getiren arkadaşlarında söylediği gibi gebelik boyunca daha bir çok şey yaşayacaksın tarama testleri ayrıntılı ultrasonlar derken bi bakacan zaman geçmiş bebişin kucağında bende 29 haftalık hamileyim nasıl geçti anlamadım. benimde bebek görünmemişti. internetten araştırma bir şey sen biraz daha geç git doktora kalp atışını da duyarsın bebekte görülür. hep güzel düşün tadını çıkar.

Evet biraz bakinca hic bi problem yasamayan cok ornek gordum bir yandan da stres yapmayayim streate iyi degil diyorum ama arada durup durup canim skliveriyor iste. Insallah hepimiz saglikla bebeklerimizi kucagimiza aliriz

Benimde 5 hafta 5 gunluk :) kalp atisi icin 10 gun sonra gel dedi. Insallah duyarizzz.
Sende stres yapma, guzel dusun dua et. Stress etkilemesin.

Allah yardimcimiz olsun hepimizin :nazar::KK68:

Insallah canim Allah bizi de bebisleri de korusub kollasib insallah. Bende kalp atisini duyunca ferahlayiverecekmisim gibi geliyor ya

İlaç kullanıp ve röntgenler bile çektirip sağlıkla kucağına alan arkadaşlarım var. Rabbim herşeyin hayırlısını verir, kafana takıp ta bebişini üzme :)

Evet biliyorum ben takinca bebisim de uzuluyor zaten bu aklima gelince daha da kiziyorum kendime :(

vallaha yarama su serptın gebelıgımı bılmeden bende bobrek tası dusurdugum ıcın agır ılaclar verıldı acılde rontgen cekıldı 3 tane aklım hep bebegımde acaba bişey olmusmudur sorusunda ıkılı testım cok sukur normal cıktı 2 hafta sonra 3 lu test ıcın gıtcem ıns oda normal cıkar ıns rabbım bebegımı saglıklı bı sekılde kucagıma alıp saglıklı bı sekılde buyutmeyı nasıp eder

vallaha yarama su serptın gebelıgımı bılmeden bende bobrek tası dusurdugum ıcın agır ılaclar verıldı acılde rontgen cekıldı 3 tane aklım hep bebegımde acaba bişey olmusmudur sorusunda ıkılı testım cok sukur normal cıktı 2 hafta sonra 3 lu test ıcın gıtcem ıns oda normal cıkar ıns rabbım bebegımı saglıklı bı sekılde kucagıma alıp saglıklı bı sekılde buyutmeyı nasıp eder

Ay tatlim ben senin haftalarina gelsem heralde baya rahatlicam :)
İnşallah hepimiz bebeklerimizi saglikli bi sekilde kucagimiza alir saglikla buyuturuz

Bence içini ferah tut bende de ilk önce kesem görünmüştü ama bebğim görünmemişti 5 haftalıktı ve doktor dış gebelik olabilme ihtimali olduğunuda söyledi ve 1 hafta sonrası için tekrar termin verdi tabiki ben bir haftayı zar zor geçirdim aklımda hep acabayla ama allaha şükür öyle birşey olmadı ve şimdi 17 haftamdayım benim 6+5 de bebeğim göründü ve 9. Haftaya yakındı kalp atışlarını duyduğumuzda bir süre bekleyip görüceksin ama aklını hiç bulandırma eğer gelişme gösteriyırsa zaten şimdilik bence bir problem yoktur inşallah seni rahatlatıcak haberler alırsın

zingozama içini ferah tut canım. bende de adet düzensizliği olduğu için dr ilk haftalardaki kese boyutunu falan ölçerek kaç haftalık olduğunu söyledi. adet düzensiz olunca sat'a göre hesaplamıyor benim dr'um. benim bir arkadaşım sürekli romatizma ilaçları kullanıyordu plansız hamile kaldı doktorlar ilaçlarını falan inceledi kurul olarak sorun oluşturmaz bu ilaçlar diye karar verdi. şu an 5 aylık hamile bir sorun yok görünen. inşallah sende de olmaz

Bence içini ferah tut bende de ilk önce kesem görünmüştü ama bebğim görünmemişti 5 haftalıktı ve doktor dış gebelik olabilme ihtimali olduğunuda söyledi ve 1 hafta sonrası için tekrar termin verdi tabiki ben bir haftayı zar zor geçirdim aklımda hep acabayla ama allaha şükür öyle birşey olmadı ve şimdi 17 haftamdayım benim 6+5 de bebeğim göründü ve 9. Haftaya yakındı kalp atışlarını duyduğumuzda bir süre bekleyip görüceksin ama aklını hiç bulandırma eğer gelişme gösteriyırsa zaten şimdilik bence bir problem yoktur inşallah seni rahatlatıcak haberler alırsın

Insallah canim, ya doktor bana da bir sey gozukmuyor dedi ama iste biraz da bilmemekten ilk olmasindan telas yapiyorum belkide bosuna ama napayim iste :)

zingozama içini ferah tut canım. bende de adet düzensizliği olduğu için dr ilk haftalardaki kese boyutunu falan ölçerek kaç haftalık olduğunu söyledi. adet düzensiz olunca sat'a göre hesaplamıyor benim dr'um. benim bir arkadaşım sürekli romatizma ilaclari kullanıyordu plansız hamile kaldı doktorlar ilaçlarını falan inceledi kurul olarak sorun oluşturmaz bu ilaçlar diye karar verdi. şu an 5 aylık hamile bir sorun yok görünen. inşallah sende de olmaz

Brnim normalde adetlerim duzenliydi ama son bir kac ay bu şekilde oldu zaten ilk doktora gittigimde acaba geriden mi geliyor falan diye dusunuyordum, sonra ogrendimki adet donemi uzayinca yumurtlama tarihi de kayiyor ve dolayısıyla gec dollenme oluyor normala gore o yuzden o konuda artik telaslanmiyorum ama insallah haftaya cumartesi kalbini duyabileceğim kadar buyumus olur diye dusunuyorum. Inşallah hic bi sorun olmadan tamamlarim tatlim sagol iyi dileklerin icinde

Back
X