• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir evliliğin anatomisi

bizimkisi sevgiye ve mantığa dayalı,5 senelik bir evlilik. bir sene görüşüp akabinde evlendik. ikimiz de çalışıyoruz, şu an bir bebeğimiz var..hamdolsun. fakat bizde enteresan bir şey var ki paylaşmak istedim, yazarken daha iyi düşünebiliyorum, belki ben de bizdeki eksiği fark ederim bu sayede.

arkadaşlar, eşim çok sosyal bir insan. ben o denli değilim. akşam işinden gelir, çabuk çabuk yer,hiç yorulmamış gibi spor salonuna gider, sonra vakıf işlerine de çok düşkün, ordan vakfına gider, görevleri vardır orda yapacağı vs vs. onlara zaman ayırır heer akşam ve hafta sonu da... ben de akşamları evde çocukla pineklerim. akşam bebekle yeni uyumaya çalıştığımız sıra gelir, mutfakta tekrar bir şeyler atıştırır, rahatsız olmayalım diye çıt çıkarmadan evde yapacağı bir şeyi varsa (gömlek ütüleme vs.) yapar yatar. sabah benden çok önce uyanır, kahvaltısını yapar, işine gider.....

o işe gittikten biraz sonra bebek bakıcımız eve gelir, ben işe giderim, akşam gelirim, bebeğimle ilgilenirim bebekten fırsat kalırsa yemek yaparım, sonra eşim gelir, hızla yemek yer ( ha yemek yoksa kendi yapar) ve vınnnn dışarıya........

arkadaşlar, tamam şükür ki kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayabilen bir eşim var. ama o denli yalnız kalıyorum ki, öfke duyuyorum eşime. bebek olmadan önce de hep yalnız kalırdım, canımın sıkıntısını alsın diye puzzle yapardım, nete girerdim, örgü örerdim, boool kitap okurdum vaktimi geçirmeye çalışırdım.... bebek olduktan sonra hayatımı öyle doldurdu ki afedersiniz lavaboya zor gidiyorum ve bebeği her akşam tek başıma bakmaktan yoruluyorum( anne olanlar çok iyi bilir bu durumu). gece zaten bebeğim sabaha kadar emiyor uyutmuyor beni.... e akşam bari üstümdeki yükü azaltsın eşim, yok! adamın yüzünü göremiyorum ki hafta içi...

hafta sonu da assla evde duramaz, bazen tek bazen ikimiz ailesini ailemi ziyaret ederiz ama eşim hiperaktif gibi bir şey, bir yerdeçok duramaz, hemen çıkalım ister. sonra bizi eve bırakır ve günün kalanında ve bilhassa akşam saatleri vakfın bünyesindeki pek çok işi halleder, hatta bazen o binayı süpürdüğü bile olur.....

eskiden bana daha çok yardımcıydı, bebek doğmadan ondan söz almıştım, vakıfa değil ailene ağırlık vereceksin diye,, ama tutmadı.... haaala görevleri artarak gidiyor. nereye kadar diyorum ona? nereye kadar bu koşuşturma? ölene kadar diyor.

ha bunun dışında çok titizdir, evde bir yer karışık oldu mu hemen "düzensizsin" yaptasını yapıştırır, ben sana bunu buraya koyma demedim mi'ler, bu mutfak masasının üstünü ne zaman boş bulacağım mı demeler..... neler neler.... işme burnunu sokar, zaten yaptığım işi de pek öyle beğenmez......

yani arkadaşlar ne diyeyim.... ben bekarken böyle bir evlilik hayal etmemiştim, hep beraber olacaktık, he ryere beraber gidecektik, el ele dip dibe olacaktık... hikaye oldu hepsi... evliyiz ama iki ayrı yaşam sürüyoruz sanki. o kendi dünyasında ben kendi dünyamda... bebeğim de benim dünyamda daha çok... nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum. ama canım çok sıkılıyor, ne yapabilirim, küçük bir bebeğim varken nerelere gideyim, zaten dışarıyı gezmeyi pek seven biri de değilimdir.... bekarken tam tersiydim. evlenince ne olduysa bana içime içime göçtüm sanki.

bu nasıl bir evlilik ben de anlamadım (:-)
Vakıf dediğin,ne vakfı bilmiyorum ama bu onun sosyal olduğunu göstermez.Sorumsuz demek daha doğru.Eşine evine karşı sorumsuz.Eşin evli olduğunu unutmuş anlaşılan.Bence oturup ciddi ciddi konuşmalısın.İnsanın evinde eşiyle oturup yemek yemesi,birlikte tv izlemesi,bi arkadaşlarına oturmaya gitmesi,haftasonu cinemaya,parka dışarı çıkması gerekir.

seviyeli insan seviyeli yerlerde olur hiç bu sitede güler sabancının ümit boynerin üye olduğunu düşünemiyorum.

bu sitenin seviyesiz bir site olduğunu düşünmüyorum . Sen düşünüyorsan kapı açık güle güle. Seviye soyad ile ölçülemez bunuda öğren . Senle muhattap olamıycam hadi güle güle.

herkes sabancı ya da boyner olabiliryorsa tabii ki hayır.

herkesin Sabancı ya da Boyner olmasına gerek yok.
"kendini bilmesine" gerek var.
"karşısındakine saygılı olmasına" gerek var.

bu ikisinin olduğu yerde, maddi durumun onlar kadar iyi olmasa da soyadın X de olsa seviye gayet düzgün ilerler.

seviyeli insan seviyeli yerlerde olur hiç bu sitede güler sabancının ümit boynerin üye olduğunu düşünemiyorum.
Ya sen in misin, cin misin?

Orta direkten bahsediyoruz. Sen Ümit Boyner’in üye olduğu yerin kapısından girebilir misin ki vatandaşın etkinliklerini ti ye alıyorsun?

Ümit Boyner senin yaşın kadar yurt dışı görmüş insan, sen nasıl onunlar şuradaki insanları kıyaslarsın ki?

Orta direkten bahsediyoruz. Sen Ümit Boyner’in üye olduğu yerin kapısından girebilir misin ki vatandaşın etkinliklerini ti ye alıyorsun?

Ümit Boyner senin yaşın kadar yurt dışı görmüş insan, sen nasıl onunlar şuradaki insanları kıyaslarsın ki?
Zorla konuyu saptırıyor
bak şimdi yeni bir tartışma başlatacak..

Arkadaşlar boş verin . Görmezden gelin .. Konuşur konuşur susar.. Konu sahibinden çok özür diliyorum. Hakkını helal et kardeş.

bu sitenin seviyesiz bir site olduğunu düşünmüyorum . Sen düşünüyorsan kapı açık güle güle. Seviye soyad ile ölçülemez bunuda öğren . Senle muhattap olamıycam hadi güle güle.

ben burası seviyesiz demedim ki sen dedin ben seviyesizsem aynı yerdeysek o zaman sen de seviyesizsin demektir bu. basit bir iş.

konunun içine eden insanlarda da hiç hoşlaşmam :)
konu sahibi vala aslında eşin tam ideal eş ama tek sorun her akşam aynı şey olması
inşallah düzelir uyarmaktan vazgeçme

Bu tip mesajların da konuya pek bir faydası olmuyor ama. Aslında kimse tepki vermese azalarak biter diye umuyorum.

öyle kelimeler yazıyor ki...
insan ister istemez cevap veriyor ve konu alıp başını gidiyor bunu da geçtim.

tarzı konuşma şekli çok vururcasına bir garip , böyle olunca biri görmezden geliyor sa biri mutlaka bir şey yazıyor.

ee benim de o kadar yurtdışı görmediğimi nerden biliyorsunuz?

madem boyner olmak seviyeli olmak değil o zaman bu mesaj ne?

ben burası seviyesiz demedim ki sen dedin ben seviyesizsem aynı yerdeysek o zaman sen de seviyesizsin demektir bu. basit bir iş.

basit ama senin mantığın almıyor kardeş . burada olman seviyeli olduğun anlamına gelmiyor. Yorumlardan ortada zaten konuşmaya gerek yok. hadi selametle.

boşverin kızlar yazdığın kelimeye bambaşka anlam yükleyip tekrar yazıyor oynuyor resmen

yazdığınız kelime ye yazık

konuya dönelim en iyisi..konu sahibi eşiyle bu yanlızlığını paylaşmışmı acaba

Sanırım bebek doğmadan söz almış:

eskiden bana daha çok yardımcıydı, bebek doğmadan ondan söz almıştım, vakıfa değil ailene ağırlık vereceksin diye,, ama tutmadı.... haaala görevleri artarak gidiyor. nereye kadar diyorum ona? nereye kadar bu koşuşturma? ölene kadar diyor.

Konu sahibi eşin iyi bir eş olabilir. Belki o senin ne düşündüğünü ne hissettiğini bilmiyor hoşuna gidiyor sanıyor. Karşına al ve ciddi ciddi konuş. Sizin bir aile olduğunuzu bebeğinizin babaya sizin bir eşe ihtiyacınız olduğunu söyle ona. Eminim böyle yardımsever bir insan anlayacaktır durumunuzu.

ee benim de o kadar yurtdışı görmediğimi nerden biliyorsunuz?

madem boyner olmak seviyeli olmak değil o zaman bu mesaj ne?
Ben senin yaklaşımın gibi “sen kimsin ki Boyner senin yaşın kadar yurt dışı görmüş sen gördün mü söyle?” dedim mi?

Sen yine kendi üzerine çevirdin ustaca.

Derdin ne senin Sibel? Bir konu aç da tartışalım orada milletin konusuna intihar saldırısı düzenleme. Cidden bak cesaretin varsa aç bir konu.

Konu sahibi eşin iyi bir eş olabilir. Belki o senin ne düşündüğünü ne hissettiğini bilmiyor hoşuna gidiyor sanıyor. Karşına al ve ciddi ciddi konuş. Sizin bir aile olduğunuzu bebeğinizin babaya sizin bir eşe ihtiyacınız olduğunu söyle ona. Eminim böyle yardımsever bir insan anlayacaktır durumunuzu.

Ya ben cidden kaçırdım ne vakfıymış bu? Yani şiiri geliştirme ve sevdirme vakfı bile olabilir. Bu yardımsever olduğu anlamına gelmez ki. Yani önemsiz demiyorum ama.

Ben senin yaklaşımın gibi “sen kimsin ki Boyner senin yaşın kadar yurt dışı görmüş sen gördün mü söyle?” dedim mi?

Sen yine kendi üzerine çevirdin ustaca.

Derdin ne senin Sibel? Bir konu aç da tartışalım orada milletin konusuna intihar saldırısı düzenleme. Cidden bak cesaretin varsa aç bir konu.

kaç tane konu açtım hepsi kapatıldı.
tartışmak isteyenler varsa yönetimden söz alınsın konunun kapatılmayacağını dair konuşalım ben hiçbir zaman konuşmaktan kaçmadım.

Ya ben cidden kaçırdım ne vakfıymış bu? Yani şiiri geliştirme ve sevdirme vakfı bile olabilir. Bu yardımsever olduğu anlamına gelmez ki. Yani önemsiz demiyorum ama.

Onu açıklamamış konu sahibi. Tahmini bir şey dönüyordu ortada. Birileri karıştırdı sağ olsun. Konu değişti gitti.

Back
X