devletin bakanlığı var birimleri var bize mi kaldı milletin derdi?
ben devlet o işleri yapsın diye vergi veriyorum tonla bir de gidip çalışacakmıyım?
Türkiye'de sivil toplum neden bu halde; karar alma süreçleri niçin daha katılımcı, demokratik ya da etkin değil diye düşünüp duruyorum ben de. Meğer bundanmış.
O değil de, eşinizle keyif alacağınız ortak bir şeyler bulsanız? Bizde de benzer bir durum vardı, ben seyahate/eğlenmeye çok düşkünüm, eşim ise daha evcimendir, kahvemiz önümüzde, sigaramiz yanımızda ise ve sağlam bir de film serisi varsa izlenecek yıllarca evden çıkmadan yaşayabilir.
Zamanla birbirimize benzedik gerçi, şimdi neredeyse hiç anlaşmazlığa düşmüyoruz ama ilk başlarda haftasonlarını böler, gece çıkacağımız günleri/katılacağımız etkinlikleri belirler ve programa da harfiyen uyardık. Böylece ikimizin de istediği olmuş olurdu.
Eşiniz anlayışlı, uyumlu birine benziyor, anlatımınızdan öyle hissettim. Eşinizi eve çekmek yerine siz de dışarı çıkın, vakıfta (fiziksel kosullari nasıldır bilemiyorum gerci) zaman geçirin biraz. Böyle yaptıkça evde de daha keyifli zaman geçirmeye başlarsınız birlikte.