2+1 5-10 yaşında daire alsın önce. Biriktirmekle ev alınmaz. Kredi aynı kalirken maaş artacak zaten bunu da dusunsunlerArkadaslar merhaba konu benim konum değil ben zaten kiracıyim ve ev alacak durumum yok:) arkadaşım sordu sizin de fikirlerinizi almak isterim. Eşinin maaşı 80, kendisinin 75. Cocuk kolejde okuyor tek cocuk yillik 300 bin okula veriyorlar diger giderler haric. Evin kirası 22. Ankaranin uzak bir ilçesinde evleri var ev max 2m eder, birikmiş 1m var. Şu an oturdukları yerde evler 30 senelik fiyatı 3.5m. Yeni evler ve tabi ki beğendikleri evler 5.5m Falan. Toplamda yani o evi de satsalar ellerinde max 3m olacak. 2.5m .kredi çıksa bile ki ilk evim değil, 1maas gidecek,1 maaş kalacak onun da yarısı çocuğun okul masrafları. Eski bir arabaları var ordan da bisey çıkmıyor. Biriktirmeye biriktiriyorlar ama ne çıkar yani para faizde. Gün geçtikçe ev alınmıyor ne yapsın bu kadıncağız?
Oturduklari yerde ya 1+1 var ya 3+1 var 2+1 5-10 yasinda daire yok maalesef. Çocuğun okulu var başka bir yere tasinamiyorlar2+1 5-10 yaşında daire alsın önce. Biriktirmekle ev alınmaz. Kredi aynı kalirken maaş artacak zaten bunu da dusunsunler
O da geldi aklıma da güvenemiyor onlara medyada çıkan haberlerden sonraEvim firmalarına başvursun.
O ev de zaten o fiyata gelir . Ben 2021de 450 bin TL ( iskanı olmadığı için piyasası 700ken almstm) şimdi 5 milyon oldu.Krediye bulaşmasınlar 2,5 milyonun ödemesi bugün 5-6milyonu bulur. Bi ev parası da bankaya vermesinler.
Cebıne göre yüksek krediye girmeyecegı bi eve baksın sıfır olacağına 10 yıllık olsun .
BDDK ya bağlandı, ben bir tanesiyle çalışıyorum, bilerek firma adı vermedim çıkar için söylediğim düşünülmesin, gitsin istediğiyle görüşsün, güvenir güvenmez tercih kendisinin. Ama ben iki teslimat aldım, ankaradayım.O da geldi aklıma da güvenemiyor onlara medyada çıkan haberlerden sonra
Olay sadece güven değil. İnsanlar gidip x miktar için anlaşıyor, ilk çıkanlar şanslı, gidip x miktara ev alıyor. Sona kalanlar x miktarı aldığında evin değeri çoktan 2x olmuş oluyor. Enflasyon ortamında bu tarz alışverişler yapılamaz.BDDK ya bağlandı, ben bir tanesiyle çalışıyorum, bilerek firma adı vermedim çıkar için söylediğim düşünülmesin, gitsin istediğiyle görüşsün, güvenir güvenmez tercih kendisinin. Ama ben iki teslimat aldım, ankaradayım.
Burası türkiye tek günde banka bile kapanıyor. O risk apayrı, ama parayı faizde değerlendirdiklerine göre (ki eminim özel bankada tutuyorlar) BDDK güvencesine güveniyorlar demektir. E aynı BDDK evim firmalarına da güvence vermiş, neden güvenmiyor ki? Eski haberlere bakıyorsa 2000 li yılların banka hortumlamaları sebebiyle bankalara da güvenmiyor olması gerek.
Önyargılı olmasın şahsi fikrim, o devran geçti, kurumlar 5 e düştü, denetimsiz açık kalan yok
Birevim artık devlet destekli yani dolandırmazlar amaO da geldi aklıma da güvenemiyor onlara medyada çıkan haberlerden sonra
Çok haklsnz. YouTube cihat e. Çiçek beyefendi var kendisini izlerken ev sahibi oldum ben korkusuzca takip edinOlay sadece güven değil. İnsanlar gidip x miktar için anlaşıyor, ilk çıkanlar şanslı, gidip x miktara ev alıyor. Sona kalanlar x miktarı aldığında evin değeri çoktan 2x olmuş oluyor. Enflasyon ortamında bu tarz alışverişler yapılamaz.
Evet turkiyede yaşayan herkese bu beyi ve yine güvenilir birkaç kişiyi takip edip, yatırım bilinclerini geliştirmelerini tavsiye ederim.Çok haklsnz. YouTube cihat e. Çiçek beyefendi var kendisini izlerken ev sahibi oldum ben korkusuzca takip edin
Hanımefendi tek tarafını biliyorsunuz sistemin, bilmediğiniz bir sistem için niçin yorum yapıyorsunuz, ben çekilişli yöntemleri değil kurasız yöntemleri tercih ettim, iki teslimatımdan bir tanesini 4 bir tanesini 9 ayda aldım. İlk çıkan yoktu, son çıkan yoktu, neye anlaştıysam onu aldım.Olay sadece güven değil. İnsanlar gidip x miktar için anlaşıyor, ilk çıkanlar şanslı, gidip x miktara ev alıyor. Sona kalanlar x miktarı aldığında evin değeri çoktan 2x olmuş oluyor. Enflasyon ortamında bu tarz alışverişler yapılamaz.
Ben de izliyorum kendisiniÇok haklsnz. YouTube cihat e. Çiçek beyefendi var kendisini izlerken ev sahibi oldum ben korkusuzca takip edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?