Bir ev alma meselesi

Eminevim ve benzer sistemler için yorum yapılmış zaten üstüne eklenecek bi şey yok. Dini kısmını bilemem ama kura size gelene kadar ev X3 fiyata çıkıyor, paranızı geri iade istediğinizde de kestiklerini bilmiyordum ama kesinti yapmasalar bile bugünün 150 bini 3 ay sonrasının 15 bini olacağı için anlamsız, zararlı.

Ben Amerikan mutfak sevmiyorum. Yemek yaparken bile tüm kapıları kapatıyorum içeri koku gitmesin diye ayrı mutfakta. Salonun ortasında yemek yapmak gibi geliyor bana. Bugün yorgunsam mutfağı dağınık bırakmayı da kendime hak görüyorum ki o zaman yine salonun ortasında bi yığın bulaşık gibi oluyor.

Para işinda adam gibi, yasal, bankacılık lisansı olmayan hiçbir yere güvenmeyin.
Yanlışınız var, bu şirketler zaten BDDK lisansını geçen sene aldı.

Konu özelinde şöyle bir yorum yapmak istiyorum, sizin yazdıklarınızdan bağımsız konu için yazıyorum yanlış anlamayın :)

Tüketicinin uyanık olması gerek.

Böyle bir sisteme ev bulup girilmez. Şu şekilde yapmanız lazım

Benim istediğim mevkide ev ne kadar? diyelim ki 1.500.000. Giriyorum bu meblağda bir projeye. Diyelim ki kura garantisi olarak bana 30. ayı verdiler. 30 aylık süreçte istediğim mevkideki evleri hep takip etmeli, fiyatlar arttığında projemin tutarını da yükseltmeliyim. Zira şirket bu hakkı size veriyor. Tüketici bu hakkını kullanmadığında çok ciddi zarara uğruyor.

Aylık 3.000 - 5.000 ödemelerle size bu ülkede kimse ev vermez. Eğer gerçekten başka imkanınız yoksa, evet hiç almamaktansa girin bari enflasyonda zarar da etseniz 30 ay bekleseniz de bir eviniz olmuş olsun çünkü başka seçeneğiniz yok.

Ama başka bir imkanınız varsa şahsen önerdiğim bir sistem değil.

Katilim bankasi mi?anlatabilir misinz?

Benim kuzenim de vardı. Kredi kartı bile kullanmaz faiz diye. Biriktirerek ev alacağına inanıyordu, bu yüzden döviz altın alırdı. Sonra gün oldu dövizi altını 2 kat arttı, evin fiyatı 10 kat.
Baktı böyle olmayacak hem kendi kredi çekti hem ondan bundan borç aldı iyi kötü bir yatırımlık ev aldı,içinde kiracısı olan. İyi ki de almış. Çünkü evi o gün 450ye aldı, bugün o evin fiyatı 1200. Haram kredi falan filan deseydi onu da alamazdi.

Katilim bankasi mi?anlatabilir misinz?
Bildiğim kadarıyla şöyle oluyor.siz ev yada araba seçiyorsunuz bankada sizin adiniza gidip o evi alıyor ve size satıyor.burda caiz olmasının sebebi siz bankadan direk para değilde ev almış gibi oluyosunuz.arada bı mal olunca caiz oluyomus

Emin evim iyi ama kurada kaç ay sonra çıkacaksınız o zamana kadar o fiyata ev bulamazsiniz

Konu madem sadece Amerikan mutfaktı, neden siz detay olarak dini çekincelerinizden, evi alacak olma şeklinizden vesaire bahsediyorsunuz ki? "Bir ev alacağım ama Amerikan mutfak, ne yapayım kapatayım mı?" deseniz tamamdı. Böyle detay verirseniz, faiz haram vs o yüzden Eminevim derseniz insanlar da o iş öyle değil derler haliyle...

Faizi kimse istemiyor ama bu şartlarda mümkün olmuyor faize girmemek. Simdi bakin biz eminevim Tarzi bi yere başvurduk ve bize kura çıkana kadar alacağımız şeyin fiyatı ikiye katladı ve parayı zamanında vermediler. Aylar sonra iptalini yaptık. İki yıl önceydi bu. Çok ugrastirdilar bizi sonuç pişmanlık. Eminevim i bilmiyorum belki sistemi daha güvenilirdir ki bizim ki de bilinen bir şirketti. Ama size de kura çıkana kadar o evin fiyatı durmayacak ya da satılacak. İyi düşünün yani. Yani burada sorun american mutfak olmamali

Eminevimde çalışan arkadaşım dahi tavsiye etmiyor bunu. Tabi ben arkadaşı olduğum için konuştuk böyle. Kaldı ki artık emlak piyasası öyle karışık ki sırf güvenli olsun diye nakit parası olan insanlar bile arada banka olsun diye kredi çekiyor. Siz ne zaman çıkacağı belli olmayan kuraya nasıl güveniyorsunuz ki?

Konu ile ilgili yazıyorum hanımefendi ev müstakil 1 kat ve üniversiteye yakın ise hemen alın hiç düşünmeyin

Ben 6-7 ay önce 2+1 Amerikan mutfak ev aldım.Suan eşim ve 3 çocuğumla gayet güzel yetiyor.Davlumbazi güçlü alırsan yemeklerin kokması gibi bir sorun yasamazsin.Ben balık kizartirken bile içerde pek koku oluşmuyor.Ayrica şuan ne alırsan kâr

Şuan ev fiyatlarına artış yok bir müddet de artmaz hatta 300 bin kadar da düşer 6 ay kadar da sabit kalır satış yok çünkü evini satanlar kiraya verdi satılamayan bir dönemde ev fiyatları artmaz

Ayrıca emin evime paranızı verene kadar başka türlü değerlendirin sanırım size kura henüz çıkmamış oradan ev almak da çok zor hic gerek yok paranızı ziyan etmeyin

Ayrıca emin evime paranızı verene kadar başka türlü değerlendirin sanırım size kura henüz çıkmamış oradan ev almak da çok zor hic gerek yok paranızı ziyan etmeyin
Ya kardeş beni en çok cezbeden mesele şu. Babam öldü ve ben anneme yakın olmak istyrm. Bu evv tam karşısında annemin
Kredi faiz olaylarını çok araştırdım. Aslında elimizde bir meblağ var . 800 bin civarı
Ama bana ait ekstra 150 binim var
Acaba böyle mi yapsam dedim.cunku 800 bin olan eşinle ortal paramz. Eşim yanaşmıyor oradan ev almamıza. Ama ben de çok istyrm. Evi kendi maaşıyla alsam dedim annemin üstüne olacak şekilde. Bilmiyorum mantıklı mı değil mi. İkilemde kaldim

Ama siz kiraya verecekmişsiniz oturmayacaksınız şuan 150 bin peşinatla ev almak çok mantıksız hali hazırda çalıştığınız işte birikmiş tazminatınız var mı işte çıkma durumu olursa diye şuan piyasada iş bile yok ödeme imkanınız nasıl olur bilmiyorum 150 bin TL ile bu yola çıkmaya değmez

Eminevim de bildiğim kadarıyla paranızı hangi ay alabileceğiniz kurayla belli oluyor. Paranız çok ileri bir aya gelirse enflasyon yüzünden ciddi zarar edersiniz.
Arkadaşım o zaman için 800 bin TL için aylık 4 bin TL kredi ile baş vurdu 100 bin nakit verdi daha kurada çıkmadı 800 bin tl ye 1+¹ bile alınmıyor kurada şansına daha cikmassa böyle giderse 1 yıllık kira bedeline denk gelecek en güzel bankadan biraz fazla da olsa kredi çekip almak daha mantıklı biz 0.99 dan cekmistik şükür 1 yıl sonra bitiyor borcu lafın kisasi emin evime kaptırmayın paranızı size sıra gelesiye o para evin yarı parası etmez

Peki evin depreme dayanıklı olma kriterleri hakkında bilginiz var mı? 4 katlı binanın 3.kati 1675 bin e bir ev daha var.

Ve ayrıca 3 katlı olup 60 senelik bina ama depremde çatlağı bilr olmamis bir bina daha var. 2 milyon TL.
Siz olsanız hangisini alırdınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…