• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev alma meselesi

Madem dini hassasiyetleriniz var, emin evim tarzındaki kurumlarında uygun olmadığını bilmelisiniz. Hangi üst merciye sordunuz bilmem ama gerçekten hassasiyetiniz varsa derin bir araştırma yapın.
Müftülük ve alo fetva hatti

İyi de ev alabilmeniz için kuranin ilk size çıkması lazım.
Elinizdeki nakit ile imkansiz.
Bu sisteme girip parası cöp olan bir sürü kişi var.
Ben Mart ayı sonunda evi aldim 1650 bin.
Şimdi olmuş 2.5-2.8 arası daha 7 ayda.
Katılım bankasindan çektik biz.
Size bu sistemi kimse anlatmadı mi ?
Kura size çıktı da ev almanız kalmış geriye gibi yazmışsınız.

Merhaba güzeller güzeli hanimlar;
Umarım iyisinizdir.
Malum ekonomi uçtu gitti. Eldeki avuçtaki tl de eridi gitti
Ben de yatırım yapmak istyrm acikcasi.
Balikesirliyim ve tam annemlerin evin karşısında sıfır bina, 1
Kat , 2+1 ve Amerikan mutfakli balonlu 1 ev var. Eşyalı olacak satışı
1600000 fiyatı
Annemle camdan cama bakisiriz. O kadar yakınız.aramizda yol var sadece.
Dini sebeplerden dolayı krediye ve faize karşıyım. Evi de emin evim vasitasiyla almayi düşünüyorum. Elimde de 150 bin civarı var.
3 ya da 4 senede bitecek. Hatta icine kiraci girerse daha erken bitecek.Muhit olarak da evin dibinde üniversite var

Ev geniş ama amerikan mutfak kullanan var mı? Memnun musunuz? Amerikan mutfağı ileride kapatırsan diyrm

Bu evi almak mantiklj mi?
Eminevim de bildiğim kadarıyla paranızı hangi ay alabileceğiniz kurayla belli oluyor. Paranız çok ileri bir aya gelirse enflasyon yüzünden ciddi zarar edersiniz.

Kuranin ne zaman cikacagi belli olmayan enflasyonist ortamda onca pesinat ve taksit ödemelerine karsin bekleyeceksiniz, o arada alacaginiz ev tutari yükselecek bir de tapu o sirketlerin üzerine olacak siz de ev sahibi olacaksiniz. Dini hassasiyetinizi anliyorum ama bu evim, evin her ne naneyle biten sistemlerin keriz silkeleme üzerine oldugunu anladigimizi düsündügüm bir dönemdeyiz. Ufak bir sikayet taramasiyla kötü söhretine ulasabilirsiniz.

Sorunuza cevap olsun acik mutfak evin icindeki her seye ayni anda hakim olmayi sevdigiden evimde en bayildigim sey kapatmayi da istemedim hic.
Bir tanıdık bu emin evim şeyine girdi kura sırası ona gelene kadar ev fiyatları uçtu almak istediği ev milyon oldu önceden yatırdığı para pul .İçerdeki parasını çekmek istedi ,faiz haram cart curt diyenler %30 una ek koydu parayı eksik verdiler gunun sonunda hem paradan ildu hem evden

Üst merci derken Allaha mı danıştınız🙄Eminevimden kazıklanan insanların hakkı ne olacak peki, üst merci onu da söyledi mi?

Para işinda adam gibi, yasal, bankacılık lisansı olmayan hiçbir yere güvenmeyin.

Konuya geliyorum, fiyat çok iyi ben alırdım. Amerikan mutfak da son 8 yıldır kullanıyorum evim stüdyo daire hiçbir sıkıntısı yok.

Bizde eşimle faiz olmasın diye Eminevim den araba almayı düşünüyordum,sonra şikayetleri falan okuyunca vazgeçtik.katilim bankasından aldık ona fetva var diye biliyorum.boyle şirketler sıkıntılı aniden paranızı alıp kacsalar napacaksiniz.

Bir tanıdık bu emin evim şeyine girdi kura sırası ona gelene kadar ev fiyatları uçtu almak istediği ev milyon oldu önceden yatırdığı para pul .İçerdeki parasını çekmek istedi ,faiz haram cart curt diyenler %30 una ek koydu parayı eksik verdiler gunun sonunda hem paradan ildu hem evden
İyi de bu insanlar nasıl para kazanacak aksi halde? Bireysel emeklilik bile yapsanız zamanından önce bozarsanız bir miktarı kesilir. Adı aidat olur, katılım payı olur, faiz olur, kesinti olur bütün finans kurumları bir şekilde paranızın bir kısmını alırlar. Hayrına iş yapmıyorlar.

İşbu mesajdan eminevim savunduğum çıkarılmasın.

Gerçekten sıfır faiz olsun istiyorsanız, eminevim türü sistemlerde tercihiniz olmamalı.
O kurumların aldığı komisyonu, bilmem nesi de sıkıntılı. Onları almadan da sistem yürütmezler. Şikayetlerin büyük kısmı kesintiler üzerine oluyor ama insanlar hayal dünyasında yaşıyor diye düşünüyorum.
Ayrıca elinizdeki parayla oradan almaya niyetlendiginiz evi almazsınız. Kura sistemi falan derken sıra gelince biriken para pul olur.

İyi de bu insanlar nasıl para kazanacak aksi halde? Bireysel emeklilik bile yapsanız zamanından önce bozarsanız bir miktarı kesilir. Adı aidat olur, katılım payı olur, faiz olur, kesinti olur bütün finans kurumları bir şekilde paranızın bir kısmını alırlar. Hayrına iş yapmıyorlar.

Yok kudra parayı verirken çok zorluyorlar senin kararına bağlı değil vakit geçiriyorlar öyle vazgeçtim ver paramı yok ugrasman lazim

Doğrudur, çok hakim olduğum ve desteklediğim bir konu değil de kesinti yapması her halükarda normal.
.
Orası öyle adamların hizmeti para ztn
Belki çok eskiden fayda görmüş insanlar olabilir ama etrafımda 3 kişi vazgeçti parayı zor geri aldı çalışan biri kurada hile olduğunu söylemişti bende kesinlikle onaylamıyorum

Konu sahibine tavsiyem arsa araştırması
Ne faize bulaşır ne borç olur

Umarım iyisinizdir.
1600000 fiyatı
Dini sebeplerden dolayı krediye ve faize karşıyım. Evi de emin evim vasitasiyla almayi düşünüyorum. Elimde de 150 bin civarı var.
3 ya da 4 senede bitecek. Hatta icine kiraci girerse daha erken bitecek.Muhit olarak da evin dibinde üniversite var

Ev geniş ama amerikan mutfak kullanan var mı? Memnun musunuz? Amerikan mutfağı ileride kapatırsan diyrm

Burda asıl sıkıntı kura size ne zaman çıkar en son size çıkarsa o ev hayal olur

Mevzu bu zaten hayrına gibi yola çıkıyorlar , toplanan yuzbinlerce parayı nasıl muhafaza ediyorlar? Tahminimce faizde işletiyolar öyle büyük paralar dönüyor ki.....

Mevzu bu zaten hayrına gibi yola çıkıyorlar , toplanan yuzbinlerce parayı nasıl muhafaza ediyorlar? Tahminimce faizde işletiyolar öyle büyük paralar dönüyor ki.....
Para kazanmadan iş yapılmayacağını bu sisteme girenler akıl edemiyorlar mı?

Ben şimdi çıksam birikimlerinizi bana verin bir sene sonra size iki katını vereyim desem bana senin bu işten kazancın ne olacak diye sormaz mısınız?

Umarım iyisinizdir.
1600000 fiyatı

Eminevim, füzulevler bunların sistemi enflasyon ile beraber çöktü anahtar alamayan protestoya çıkan insanların videolarına göz atın derim .. üstelik haram.olan tefecilik vade farkını bankaya ödemek haram sanıldığı için ülke ekonomisini sayın başkanımız da çökertti zaten faizi düşük tutup dolar karşısında yenildik.. neyse haram olan Riba yani emeksiz kazançtır.. siz bilirsiniz

Para kazanmadan iş yapılmayacağını bu sisteme girenler akıl edemiyorlar mı?

Ben şimdi çıksam birikimlerinizi bana verin bir sene sonra size iki katını vereyim desem bana senin bu işten kazancın ne olacak diye sormaz mısınız?
Maalesef kudra bu gözler kuyumcuya altınını verip bana önümüzdeki ay iki katını verecek diyenleri gördü .Birilerini kandırmak için ALLAH,kitap ,haram,faiz , kâr yüksek kâr....... demen yeterli hemen inanıp güveniyorlar çok üzülüyorum gerçekten.

Dindar insanları kandırıp köşeyi dönüyorlar işte bunlarda Allah korkusu mu var😑

Dindar insanları kandırıp köşeyi dönüyorlar işte bunlarda Allah korkusu mu var😑
Cherry korkuları olmadığına yüzde yüz eminim hatta varlığını bile sorguluyorlardir....... işte böyle tipler inançlı insanları o kadar kolay kandırıyor ki akıl mantık ermiyor.......

Back