Sorun şu ki istediği zaman istediği şeyleri alabilecekken ben aldıktan sonra alması ya da ben araba konusunu gündeme getirmesi. İstediği şeyi alabilecek bizden iyi maddi gücü de var vakti vardı. Yoksa kesinlikle dünyanın sonu değil. O kadar mesele varken tek sorun bu olsa keşke. Sohbet amaçlı anlık sıkıldığım bir konuydu paylaşmak istedim.
Sohbet amaçlı... Evet anlıyorum. Takıntı haline getirdim bu durumu
Eltinizi destekleyin ..belliki size gerçekten özeniyor.En azından çabasını taktir ettiğinizi söyleyin.Öbür yandan bu "aynı yaşam standardını" tutturabilmelerini ben de taktir ettim açıkçası ..biz çocukların temel gıdala malzemelerini alınca çok şükür diyoruz millet (belki de temel ihtiyaçları almayıp) eltisi ile eşya yarışına giriyor şaşırıyorum burada okuyuncaÖyle diyorsanız öyle olsun. Ama ön yargılı düşünüyorsunuz. Çünkü ortalama aynı gelirde sürekli görüştüğümüz diğer eltim ya da akrabalarım onlarda bu kadar bir benzerlik yok. Size sadece bir iki benzerlikten bahsetmiyorum görürseniz çok daha net bir şekilde anlarsınız tıpatıp aynı her şeyimiz. Ayrıca kendisi okumamış yani bahsettiğiniz eğitimi almamış. Küçümsemiyorum yaparsa sevinirim.
Elin amerikalısından eltimi olur alansenEltim varda ne gördüm ne işittim Amerikalı kendisi çünkühatta keşke gelseler eğlenceli olurdu
Anladım ben.. ama işte acaba taklit niyeti ile mi yapıyor.. ne zamandır tanıyorsunuz eltinizi ? Belki benim örnek verdim gibi kendi zevki olmayan işte etrafinda kimde ne gördüyse beğenip alan kişiler var taklit olsun diye değil özenti sadece..Sorun şu ki istediği zaman istediği şeyleri alabilecekken ben aldıktan sonra alması ya da ben araba konusunu gündeme getirmesi. İstediği şeyi alabilecek bizden iyi maddi gücü de var vakti vardı. Yoksa kesinlikle dünyanın sonu değil. O kadar mesele varken tek sorun bu olsa keşke. Sohbet amaçlı anlık sıkıldığım bir konuydu paylaşmak istedim.
Ya yok ne abartacağım kimseyle paylaşmadım. Taklit ediliyorum edasıyla da gezmedim. Bu konuyu eşimle bile konuşmadım utanırım böyle bir şeyi nasıl kendine dert etmiş diye. Asla kimseyi etmedim. Sadece iftira davet ettiğimiz akrabamız amaan bu da aynıymış amaan her şey aynı diye tepkilerine bozuldum. Kimle paylaşabilirim kimseyle en iyisi hiç tanımadığım görmeyeceğim kişilerle dedim. Ama kötü etmişim böyle olacağını bilsem hiç açmazdımBak şimdi hatırladım sana bu konuda katılıyorum.. çünkü benim dayılarımın eşleri yani eltiler... Biri büyük biri küçük gelin neyse büyük ne yaparsa bazen küçükte aynısını yapardı.. Hatta oyleki başka şehire taşındilar diğeride arkasından aynı sehire taşındı .. Aldığı şeylere özenip küçük elti de aldı.. ama ben yengemi çok iyi tanırım ve asla kotu niyetle yapmıyordu kıskançlıktan filan da değil.. onun beğendiğini oda beğeniyordu sadece taklit olsun filan diye asla değil.. Diğeri de taklid ediliyorum edalarinda dolanıyordu.. Bizde annemle kizardik küçük yengeme neden kendini bu duruma düşüyor bunların ağzına laf veriyor diye.. Yani burda uyuz olduğumuz elti taklit edilen kişiydi..
Yani kıssadan hisse şu ki , bazen bazı insanların kendi zevkleri veya fikirleri olmaz beceremezler birinden görüp sanki dünyada tek o şey varmış gibi beğeniler hemen almak isterler tamamen saf bir niyetle.. şimdi karşıdaki eltide bu insanlardan biri olabilir.. abartmamakda fayda var ..
Ne alakası varEv, araba isteyip almak, çalışmak vs dünyada yalnız size özgü bir durum mu? Şaka gibisiniz. Mobilya, çay bardağı falan zaten moda olan şeyler herkesin evinde oluyor. Farz edelim gerçekten çok özgün, kimsede olmayan nadide parçalar seçtiniz, sanmıyorum ama. E alsın ne var bunda? Sizde görüp beğenip almış. Sizin fesatlanmanız değil, aksine onore olmanız gereken bir durum bence. Benden bir şey görüp aldıklarında sadece hoşuma gidiyor bu. Neyin kafasını yaşıyorsunuz anlamadım.
Hahahah yok anam ben de ne elti elti nede görümcem görümce..Elin amerikalısından eltimi olur alansen
Elti dediğin bize özgü birşey
Yediğini içtiğini kıskanacak sen hamile kaldığında oda kalacak arba aldığına oda alacak
Yanından geçince hıh dediğin kişidir
Gariban nereden bilsin bizi
Elti konusunda şansızsın arkadaş
Hiç entrika olmadan eltilik olur mu
ArkadaşımYa yok ne abartacağım kimseyle paylaşmadım. Taklit ediliyorum edasıyla da gezmedim. Bu konuyu eşimle bile konuşmadım utanırım böyle bir şeyi nasıl kendine dert etmiş diye. Asla kimseyi etmedim. Sadece iftira davet ettiğimiz akrabamız amaan bu da aynıymış amaan her şey aynı diye tepkilerine bozuldum. Kimle paylaşabilirim kimseyle en iyisi hiç tanımadığım görmeyeceğim kişilerle dedim. Ama kötü etmişim böyle olacağını bilsem hiç açmazdım
Az önce buralarda benim elitinin atanamamışı vardı fahri eltin olsun o seninHahahah yok anam ben de ne elti elti nede görümcem görümce..
Elti zaten dediğin gibi Amerikalı
Gorumcelerimmm baldan datluuuMashaAllah çok severim ikisini de ne yapam benim de böyle ben memnunum vallaha... Hayatım boyunca kıskanç fesat insanlarla uğraştım hiç beklemediğim yerden hemide merak etme sen
HaklısınızArkadaşım
Haklı bile olsanız veni kıskanıyor tarzında konular insanları rahatsız eder
Sizide çirkin ve itici gösterir
O yüzden dert etmeyin hayatınıza bakın üç günlük dünya aynı olsa ne olur araba alsa ne olur
Yok ben zaten kendi yengelerimden bahsettim bazen böyle insanlarda var anlamında.. sen öylesin demedim zaten.. üstüne alınma genel konuştum ben...Ya yok ne abartacağım kimseyle paylaşmadım. Taklit ediliyorum edasıyla da gezmedim. Bu konuyu eşimle bile konuşmadım utanırım böyle bir şeyi nasıl kendine dert etmiş diye. Asla kimseyi etmedim. Sadece iftira davet ettiğimiz akrabamız amaan bu da aynıymış amaan her şey aynı diye tepkilerine bozuldum. Kimle paylaşabilirim kimseyle en iyisi hiç tanımadığım görmeyeceğim kişilerle dedim. Ama kötü etmişim böyle olacağını bilsem hiç açmazdım
Az önce buralarda benim elitinin atanamamışı vardı fahri eltin olsun o senin
Çok üzüldüm şu an ben sadece sizin eltiniz olmayı sevmiştimAz önce buralarda benim elitinin atanamamışı vardı fahri eltin olsun o senin
Bence o seni seviyor ve örnek alıyor siz onu kiskaniyor ve gıcık oluyorsunuz.. o zamanda bardağınıza kadar anlatmayın onaBak şimdi hatırladım sana bu konuda katılıyorum.. çünkü benim dayılarımın eşleri yani eltiler... Biri büyük biri küçük gelin neyse büyük ne yaparsa bazen küçükte aynısını yapardı.. Hatta oyleki başka şehire taşındilar diğeride arkasından aynı sehire taşındı .. Aldığı şeylere özenip küçük elti de aldı.. ama ben yengemi çok iyi tanırım ve asla kotu niyetle yapmıyordu kıskançlıktan filan da değil.. onun beğendiğini oda beğeniyordu sadece taklit olsun filan diye asla değil.. Diğeri de taklid ediliyorum edalarinda dolanıyordu.. Bizde annemle kizardik küçük yengeme neden kendini bu duruma düşüyor bunların ağzına laf veriyor diye.. Yani burda uyuz olduğumuz elti taklit edilen kişiydi..
Yani kıssadan hisse şu ki , bazen bazı insanların kendi zevkleri veya fikirleri olmaz beceremezler birinden görüp sanki dünyada tek o şey varmış gibi beğeniler hemen almak isterler tamamen saf bir niyetle.. şimdi karşıdaki eltide bu insanlardan biri olabilir.. abartmamakda fayda var ..
Gözünü bende açtın tabiÇok üzüldüm şu an ben sadece sizin eltiniz olmayı sevmiştim
Ya ben neden bardağımı gidip anlatayım şaka gibisinizBence o seni seviyor ve örnek alıyor siz onu kiskaniyor ve gıcık oluyorsunuz.. o zamana bardaginiza kadar anlatmayın onadertsiz kafanin dert yaratma şekli aman ALLAHım
Ve arkadaşım aynen katılıyorum sana
Boşverin kapattım konuyu tamamYa ben neden bardağımı gidip anlatayım şaka gibisiniz
Burda da anlatiniz için olmasınYa ben neden bardağımı gidip anlatayım şaka gibisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?