- 16 Haziran 2011
- 15.235
- 65.121
- 798
Eltimle aramda 5 yaş, evlilik olarak 5 ay var. Ben önce evlendim. Bu hanım kızımız ne yapsam ne alsam aynısı yapıyor delirmek üzereyim.
Mobilyalarımız tıpa tıp aynı rengi farklı sadece salon, oturma odası, mutfak masamız perdelerimiz, daha nice eşya. Ya çay bardaklarımıza kadar aynı olur mu.
Geçen sene ev aldık bir kaç ay farkla onlar da aldı. İçini kendi zevkimize göre yaptırdık aynısını yaptırdı.senin için sorun olur mu diyo bi de.aynısı olmasın siz kendi zevkinize kullanışınıza göre yaptırın dedim.
Ben çalışıyorum evlenirken de çalışıyordum kendisi de çalışmak istiyormuş ne tesadüf benim mesleği istiyor. Hoş atanabilirse tebrik ederim.
Geçenlerde eşim orta düzey bir araba aldı kaç senedir işe otobüsle gel git rezillik çekiyorum. Uzak biraz. Kendisi de araba istiyor. Eş dost akraba gezmeye iyi olurmuş. Çocuğu 1 sokak ötedeki okula götürecekmiş.
Keyfine örgü örüyorum kızıma. Üstü örgü altı kumaş elbise. aynısını kendisi de yapıyor. Velhasıl bunaldım. O yapacak diye evime bir çöp alamaz oldum. İşin tuhaf yanı kayınvalidem bana sürekli bu gelinin evini övüyor. Şöyle güzel, böyle eşyası var, bundan onda da var sen de mi aldın.... tövbe estağfurullahEvine gidiyorum sanki benim evim. Takıntı haline getirdim bu durumu
![]()
Öyle diyorsanız öyle olsun. Ama ön yargılı düşünüyorsunuz. Çünkü ortalama aynı gelirde sürekli görüştüğümüz diğer eltim ya da akrabalarım onlarda bu kadar bir benzerlik yok. Size sadece bir iki benzerlikten bahsetmiyorum görürseniz çok daha net bir şekilde anlarsınız tıpatıp aynı her şeyimiz. Ayrıca kendisi okumamış yani bahsettiğiniz eğitimi almamış. Küçümsemiyorum yaparsa sevinirim.
Aranızdaki 5 yaşı neden vurguladığınızı anlamadım. Hanım kızımız dediğinize göre yaşça büyük olan sizsiniz sanırım. Yaşla zevklerin benzer olması arasında bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum.
Evlilik olarak aranızda 5 ay varmış. Aynı dönemlerde çeyiz ve ev düzenlerde aynı model eşyayla karşılaşmak çok normal. Ayrıca siz 2 kardeşle evlisiniz. Bütçelerini yönetirken 2 kardeşte paralel seçimler yapmış olamaz mı ? Eşya alımında erkeklerin söz hakkı ve fikri yok mu ? 2 kardeşin benzer zevklere sahip olması da olası.
Size eşyalarınız aynı diyene : "aynı dönemlerde alışveriş yaptık , piyasada onlar vardı , benzer olması çok normal" diyebilirsiniz.
Çocukluğumuzda annelerimiz , parkta /komşuda / akrabada örgü modeli beğenir birbirlerinden örnek çıkarır örerlerdi , biz de sevine sevine giyerdik.
Ne güzel, demek çok hoş bir elbise modeli bulmuşsunuz. 2 kuzen bir örnek sevine sevine giysinler.
Aynı model veya renk giyince alay edene , evet Kızılay dağıttı deyip gülüp geçen de var sizin gibi derde karan da.
Evleriniz hayırlı olsun , ikiniz de güle güle oturun. Ev tadilatlarını 2 erkek kardeş aynı kişilere mi yaptırdı ? Bu durumda ev tadilatının benzer olması da normal. Belli dönemde yapılan evlerde , onarım dahil ; kendi çizdiğiniz özel bir tasarım yoksa , ustalar : piyasadaki genel moda neyse onun üzerinden ilerliyor.
Arkadaşlar misafir ilk ona mı geliyor evet ben çalıştığım için kendisi kadar fazla misafir ağırlayamıyorum 2. Çalışma konusu yıllardır dert açıktan bir bölüm okumaya çalışıyor öğretmen olabilmek için. Her sözünde ben çalışıyorum diye bana herkesin ayrım yaptığını söylüyormuş. Başka kişiler söyledi kulak asmadım. 3. Tabiki her yerde aynı şeyler var fakat bu kadarı tesadüf 4. Bizim eş tarafı her hafta birbirine gider toplanır. Çok görüşüyoruz. 5. Ben bile bu kadar dert etmedim sadece öylesine paylaşmak istedim burası öyle bir platform sonuçta bir sıkkın anımda konuşmak istedim bu konuyu ne olacak çok büyüttünüz. Derdim kimseyi aşağılamak hor görmek değil. Tanımadan etmeden linç etmek nedir.![]()
Siz öğretmensiniz. Önceki mesajlarda , eltiniz için ilgili eğitimi almamış demiştiniz. Burada ise ; " öğretmen olabilmek için açıktan bir bölüm okumaya çalışıyor" demişsiniz.
Öğretmenlik meslek seçiminde bir dönem oldukça yaygındı. Siz de ne ilk ne de tek öğretmensiniz. Buradaki esas sorun nedir ?
İkinizi ailelerin kıyaslaması mı ? Veya eltiniz şu an çalışmadığı ve sıklıkla eş ailesini ağırlayabildiği için övülmesi mi ?